Aha sve mi je jasno osim ovh kratica " HEC , FEC i CRC ) :D al to je i nebitno ... Nista sad cu ih ja nazvati i zatraziti 10 mbti/s ... I onda pri kraju drugog mijeseca trazim da mi vrate na staro... I dali ja sad mogu kucni telefon odjaviti ? Posto se ne koristi ?
HEC, FEC i CRC su skraćenice naziva algoritama za detekciju i ispravljanje grešaka. Dakle kada paketi pristižu oštećeni ti algoritmi ih detektiraju i pokušavaju popraviti. Što je veči šum na liniji, to je više takvih grešaka, a što je takvih grešaka manje to je bolje. Recimo što si s brzinom bliže maksimalnoj brzini koju tvoja linija može podnijeti to ti je šum veći a time i broj grešaka.
Kućni telefon u teoriji možeš odjaviti, no cijena bi ti opala tek neznatno (ili uopće nebi) jer u slučaju da koristiš samo DSL morao bi plaćati i naknadu za liniju koja dođe skoro isto kao i telefonska pretplata s time da telefon možeš i koristiti, a ako ga odjaviš više nemaš tu mogućnost.
hvala na objasnjenju.. Al to mi je glupo telefon ne koristim... A placam ga 60 kn.. A evo sad cu probati SZK i pitati za ta 2 mijeseca duple brzine , pa cu reci kako su mi rekli i sta su :)