T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.096.783
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
footballer kaže...

Jel model 782i podržava vdsl2 ili? Koliko sam skužio po postovima, treba mi modem koji podržava to. I da, nalazim se oko 2,5 km od centrale, ima neke šanse da to dobijem?

PS ne mogu vjerovat da sam čuo da t com nudi brži net za manju cijenu lol

Previse si udaljen od centrale. Vdsl ne funkcionira na tim udaljenostima. 

Command Prompt kaže...

Ja sam 1.8km, to znaci da za mene ima nade? :)

Mozda bi ti mogao dobiti vdsl, ali neces biti u mogucnosti dobiti vecu brzinu. Zapravo, mislim da na toj udaljenosti adsl2+ ima vecu brzinu. 

Never let a computer know you are in a hurry.
14 godina

Evo ja sam vec treci dan na vdsl2 i mogu reci samo rijeci hvale sve radi stabilno i internet i maxtv a veza nije ni jendaput pukla ili neki drugi problem a sada kako sam ja dobio vdsl2 prije 3 dana ne znam ni sam mozda sto sam bio uporan zva sam ih svaki dan i raspitiva se za vdsl2

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Za sve one koje interesira imam Turbo 30/3 Mbps preko mjesec dana. Do sada samo jednom "zblesiran" T-Comov ruter i nakon gašenja/uključivanja sve proradilo kako treba. Sve pohvale za ovaj potez providera.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

ne dns popodne i nisu jos ,tek je poslan zahtjev teh. od strane skz-a

Daj prevedi na hrvatski jezik svoju poruku.

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

meni pred sat vremena bio tehničar zamjenit adapter na ZTE-u,radio je točno tjedan dana kako sam dobio ruter hahaha  kad me zvao odma me pitao jel imam taj ruter veli 100% ti je crko adapter  al ja imam i problem šta se turbo opcije tiče moram se prebacit na turbo 20 jer mi linija podržava max 26mbit kolko mi je pušteno pa sada sa upaljenim max tv-om imam brzinu od 21 mbit sa ugašenim 23 i nešto,reko mi tehničar zovi szk i reci da te spuste na turbo 20 pa češ imat stalnih 20/2 i plačat 30kn manje kao da si na 4mbit adsl-a jer ti ovo sad nema smisla plačaš 30kn više a nemožeš iskoristit i lošija ti je veza

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 17:30 (Hrco1002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

Ja sam presoa na novu tehnologiju. Ali mi i dalje treba razdjeletelj... A i neam povecu brzinu , kao sto bi navodno trwebao dobiti 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ak ti je telefon ustekan u phone port na modemu, splitter mozes izbacit dakle direkt liniju iz uticnice u ruter i to to. Nezz zast ti je spliter osto inace ne ostaje.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
PC - stručnjak kaže...
Ak ti je telefon ustekan u phone port na modemu, splitter mozes izbacit dakle direkt liniju iz uticnice u ruter i to to. Nezz zast ti je spliter osto inace ne ostaje.

Tako je telefon je sad ustekan u modem ... Al i dalje moram koristiti spliter jer kad ga maknem , neam neta... Dok frend je isto kao i ja napravio i moze maknuti spliter + dobio je na brzini  .. 

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

poz, ne kuzim se bas u ovo, ali eto ja se nalazim 40-50 metara od centrale, pa me zanima koliku bi ja brzinu mogao izvuc? sad imam paket u kojem imam telefon, 10mbps/dl & 0.6/upl. i naravno kljucno pitanje koliko bi dodatno to placao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razermario kaže...
PC - stručnjak kaže...

Tako je telefon je sad ustekan u modem ... Al i dalje moram koristiti spliter jer kad ga maknem , neam neta... Dok frend je isto kao i ja napravio i moze maknuti spliter + dobio je na brzini  .. 

Ako moraš koristiti spliter onda ti nisu pravilno pustili iMS (voip) ili si nešto krivo spojio.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Ma jok, ima neki glupi probelm, na nekim dslami se neki modemi nezele sinkronizirat kad izbacis spliter, niko nikad nije ustanovio zasto, telefon normalno radi na imsu ali modem se nece sinkronizirat kad maknes spliter pa ga ostavi sam tolko da je tu inace nema sinkronizacije.
17 godina
PC - stručnjak kaže...
Ma jok, ima neki glupi probelm, na nekim dslami se neki modemi nezele sinkronizirat kad izbacis spliter, niko nikad nije ustanovio zasto, telefon normalno radi na imsu ali modem se nece sinkronizirat kad maknes spliter pa ga ostavi sam tolko da je tu inace nema sinkronizacije.

Ali spliter radi podjelu frekvencijskog spektra, morao bi smetati.

12 godina
T-Com Internet

Ne znam... Samo zbnam kad sam iskopcao spliter ili  uticnice i iz modema, nisam imao neta... I kad sam natrag sve vratio bilo je ok... A telefon sam prikljucio vec u modem i super sve normalno radi ... A prelazak na tu novu tehnologiju sam napravio preko telefona.. samo sam nazvao i preko automata sam to ucinio. A sad je moguce da nesta nije dobro poslo jer kad sam to isao raditi nisam imao neta.. I kad sam nazvao da pitam sta je , rekli su smetenje na vezi i to su uklonili i nakon toga sam isao maknuti spliter i vidio da ne mogu bez njega... Dok opet napominjem frend moze i sa 4 mbti/s  mu se povecalo na 10 ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Spoji bez splitera. Resetiraj ruter. Ako ne bude radilo, zovi s mobitela 0800 9000 i prijavi kvar. Moraju ti to riješiti. I ne spominji spliter.

12 godina
191x7 kaže...

Spoji bez splitera. Resetiraj ruter. Ako ne bude radilo, zovi s mobitela 0800 9000 i prijavi kvar. Moraju ti to riješiti. I ne spominji spliter.

znaci jednostavno da maknem spliter iz modema , a da ostane ono u zidu .. Jer onda nemaju nikakve veze , da ga RR u smislu samo ga ugasim i upalim ili da stisnem ono malo di pise rr ? I Sta ako kazu da ne mogu nista preko telefona i to ... Morati ce doci ...  A jer ovo za brzinu 100% ili je nesta drugo kod frenda .. Jer kad ih je zvao u centrali je on i dalje na 4 mbit/s a a kad skida i provijerava 1-1,5 mb/s ... 

kad iskljucim spliter niti wifi ne radi onda.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 19:57 (razermario).
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Kako saznat di je centrala? Ja ne znam di se nalazi. Ima neki site s popisom ili nesto?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
razermario kaže...
191x7 kaže...

znaci jednostavno da maknem spliter iz modema , a da ostane ono u zidu .. Jer onda nemaju nikakve veze , da ga RR u smislu samo ga ugasim i upalim ili da stisnem ono malo di pise rr ? I Sta ako kazu da ne mogu nista preko telefona i to ... Morati ce doci ...  A jer ovo za brzinu 100% ili je nesta drugo kod frenda .. Jer kad ih je zvao u centrali je on i dalje na 4 mbit/s a a kad skida i provijerava 1-1,5 mb/s ... 

žicu iz zida spoji direkt u ruter di ti piše dsl a telefon ti je normalno spojen u phone 1 i resetiraj ruter ako ne radi zovi szk i prijavi kvar da ti ništa ne radi i neka ti pošalju tehničara ako nemogu oni riješit jer mora ti radit bez splitera ako si na voipu,nešto ti nije dobro napravljeno očito

laganini...
12 godina

Spojio sam upravo tako i evo sad radi bez splitera... Al brzina je ostalaista i sve ?

14 godina
neaktivan
Hrco1002 kaže...
razermario kaže...
191x7 kaže...

žicu iz zida spoji direkt u ruter di ti piše dsl a telefon ti je normalno spojen u phone 1 i resetiraj ruter ako ne radi zovi szk i prijavi kvar da ti ništa ne radi i neka ti pošalju tehničara ako nemogu oni riješit jer mora ti radit bez splitera ako si na voipu,nešto ti nije dobro napravljeno očito

PC - stručnjak kaže...
Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:08 (IVOX).
16 godina
odjavljen
acarnoje kaže...

Kako saznat di je centrala? Ja ne znam di se nalazi. Ima neki site s popisom ili nesto?

Nikako. Osim što se do njih uglavnom ne može, nikad ne znaš na koju si spojen. Može ti biti jedna u kvartu uz zgradu a ti si spojen na neku 2km dalje.

Parametri iz modema ti mogu dati neku odokativnu udaljenost ±500m.

My name is Legion... For we are many!
12 godina
neaktivan
razermario kaže...

Spojio sam upravo tako i evo sad radi bez splitera... Al brzina je ostalaista i sve ?

brzina ti je ista sve je isto samo si spojen preko voipa i telefon ti radi preko rutera,ako se pokvari ruter neš imat doma telefona to je jedino bad kod voipa

laganini...
12 godina
Hrco1002 kaže...
razermario kaže...

brzina ti je ista sve je isto samo si spojen preko voipa i telefon ti radi preko rutera,ako se pokvari ruter neš imat doma telefona to je jedino bad kod voipa

ne znam kako je onda kolega dobio duplu brzinu : /

12 godina
neaktivan

frend ti je uzeo 2 mjeseca probu 10mbit po cijeni 4mbit to moš i ti samo zovi szk i reci da ti uključe na 2 mjeseca  imao sam i ja to,30kn ti je skuplja ako očeš dalje koristit nakon ta 2 mjeseca a moš i isključit pa se vratit nazad na 4mbit

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 21:36 (Hrco1002).
12 godina
Hrco1002 kaže...

frend ti je uzeo 2 mjeseca probu 10mbit po cijeni 4mbit to moš i ti samo zovi szk i reci da ti uključe na 2 mjeseca  imao sam i ja to,30kn ti je skuplja ako očeš dalje koristit nakon ta 2 mjeseca a moš i isključit pa se vratit nazad na 4mbit

Nista nije tako reko... A kad je zvao u centralu kad sam bio  sa njim , rekla mu je kao da u centrali pise 4 mbti/s a on ima 1 -1,5 ... pa kako je sad to moguce ? Dali su mu zaboravili maknuti ili sta ?

Inace meni je istekla pretplata, ali i dalje najnormalnije placam ... Sad kad bi nazvao i pitao dali je moguce dobiti 10 mbti/S probe , dali bi oni to meni pustili ? Bez novcane naknade ?

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

najbolje ti je zvat ih i pitat

laganini...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razermario kaže...

Brzina ti vjerojatno jeste ostala ista. No SNR margina ti je sigurno porasla (jer se smanjio otpor kojeg stvara spliter) te je sigurno pao i broj HEC, FEC i CRC grešaka koje ti router pronalazi.

Što se tiče brzina, ako to nisi koristio možeš imati 10 Mbps / 640 Kbps na 2 mjeseca po cijeni od 4 Mbps / 512 Kbps no ako to prije isteka tih 2 mjeseca ne vratiš na 4Mbps onda ti mjesečno veću brzinu naplaćuju 30 Kn više.

12 godina
191x7 kaže...
razermario kaže...

Brzina ti vjerojatno jeste ostala ista. No SNR margina ti je sigurno porasla (jer se smanjio otpor kojeg stvara spliter) te je sigurno pao i broj HEC, FEC i CRC grešaka koje ti router pronalazi.

Što se tiče brzina, ako to nisi koristio možeš imati 10 Mbps / 640 Kbps na 2 mjeseca po cijeni od 4 Mbps / 512 Kbps no ako to prije isteka tih 2 mjeseca ne vratiš na 4Mbps onda ti mjesečno veću brzinu naplaćuju 30 Kn više.

Aha sve mi je jasno osim ovh kratica " HEC , FEC i CRC ) :D al to je i nebitno ... Nista sad cu ih ja nazvati i zatraziti 10 mbti/s ... I onda pri kraju drugog mijeseca trazim da mi vrate na staro... I dali ja sad mogu kucni telefon odjaviti ? Posto se ne koristi ? 

13 godina
neaktivan
Jedininrazlog da je stari spliter bio neisravan i uzrokovo vece gusenje i losije parametre, pa kad spojio direktno nesto pokvatenio dio i eto brzine.
Splitter ne utjece na samu propusnost, on samo sijece frekvenciju na 138 kHz i od 0 do 138 kHz pusta na phone izlaz a od 138 pa na dalje do nekih 2200 kHz propusta modem izlaz na splitteru i to je to.
17 godina
razermario kaže...

Aha sve mi je jasno osim ovh kratica " HEC , FEC i CRC ) :D al to je i nebitno ... Nista sad cu ih ja nazvati i zatraziti 10 mbti/s ... I onda pri kraju drugog mijeseca trazim da mi vrate na staro... I dali ja sad mogu kucni telefon odjaviti ? Posto se ne koristi ? 

HEC, FEC i CRC su skraćenice naziva algoritama za detekciju i ispravljanje grešaka. Dakle kada paketi pristižu oštećeni ti algoritmi ih detektiraju i pokušavaju popraviti. Što je veči šum na liniji, to je više takvih grešaka, a što je takvih grešaka manje to je bolje. Recimo što si s brzinom bliže maksimalnoj brzini koju tvoja linija može podnijeti to ti je šum veći a time i broj grešaka.

Kućni telefon u teoriji možeš odjaviti, no cijena bi ti opala tek neznatno (ili uopće nebi) jer u slučaju da koristiš samo DSL morao bi plaćati i naknadu za liniju koja dođe skoro isto kao i telefonska pretplata s time da telefon možeš i koristiti, a ako ga odjaviš više nemaš tu mogućnost.

17 godina
PC - stručnjak kaže...
Jedininrazlog da je stari spliter bio neisravan i uzrokovo vece gusenje i losije parametre, pa kad spojio direktno nesto pokvatenio dio i eto brzine.
Splitter ne utjece na samu propusnost, on samo sijece frekvenciju na 138 kHz i od 0 do 138 kHz pusta na phone izlaz a od 138 pa na dalje do nekih 2200 kHz propusta modem izlaz na splitteru i to je to.

Provjeri si parametre s spliterom i bez pa onda ponovi što si rekao. Spliter dodaje otpor. Isto tako i prenaponska zaštita dodaje otpor. Oboje ADSL-u smeta jako malo, no vDSL-u smeta drastično jer se za VDSL koristi širi frekvencijski spektar.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice