T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.126.665
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
PC - stručnjak kaže...
Vidim da vas jako puno ima problema s linijom, tu se ne moze puno jer su to metri i metri loseg kabela, kojeg su i misevi nagrizli po tavanima itd... Ugl treba se zalit i zalit i onda dodu i promjene nadzemni kabel od izvoda do vas i onda sve 5. Ja trenutno imam propusnos od nesto manje od 20 megabita u downloadu, te je jedno vrijeme da vidim ja kak radi bez problema radilo 2 maxtv-a i 10 megabita net, zbog finacija nije bilo dugo, no s t-lopova uskoro prelazim na optimu, jeftiniji, a prek t lopov infrastrukture imat su isto ko da sam direkt na t lopovima. A puno jeftinije, net i telefon 192 kn, 3 mjeseca 50 % popust na naknadu, a kod t lopova 180 kn net plus 79 kn pretplata za fiksni ....

Pa ne kuzim.... pa i dalje ces placati pretplatu ako je preko t-com infrastrukture.

BTW pretplata je tocno 60 KN bez PDV-a (ukupno 75 KN) ako si na optimi preko t-com infrastrukture.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 2:40 (lovac82).
13 godina
neaktivan
Ne zvao sam par puta raspito se ... Unutar 192 kn je uracunato i pretplata prema t comu, placam na optiminom racunu. Tako da je to super.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

evo i meni digli upload... 

malo vec nego sta sam ocekivao malo vec nego sta sam ocekivao
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SolidSnakeCRO kaže...

Kod mene u ulici postavljaju nove instalacije za vodu i plin.Naravno neki dan su potrgali podzemni kabel i večina nije imala telefona i interneta.Nakon kaj su sve spojili ruter pokazuje da mogu imat 8 mbita bez problema, a prije je pisalo da mi je max kaj mogu dobit 3 mbita, i dok je največe zagušenje pucao je adsl i pala brzina nekad i na megabit i pol.  Net mi je sad puno stabilniji,znači nema pucanja.Očito nisu još svima sve spojili jer neznam kojim čudom bi to moglo bit.Al nebi se bunio da malo češće potrgaju taj kabel :D.

I evo mene na faking 2 megabita i pucanje veze....dugo je još i trajalo....

14 godina

Zanima me, dize li se upload i nama na optimi (preko parice)?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
definho kaže...

Zanima me, dize li se upload i nama na optimi (preko parice)?

Ne diže vam se {#}

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
16 godina
neaktivan

Govna, dobio novi router(thomson st782) danas od njih pošto je pucala veza svakih 20 minuta na starom (thomson st780)

al su mi smanjili download za duplo, da zovem?

Da nije bilo Nikole Tesle sada bi ste spamali po forumu u mraku!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Jebasu123 kaže...

Govna, dobio novi router(thomson st782) danas od njih pošto je pucala veza svakih 20 minuta na starom (thomson st780)

al su mi smanjili download za duplo, da zovem?

evo ovo bi ti možda moglo pomoći

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1145

HAKOMetar je izrađen u suradnji s CARNet-om, a aplikacija će se od 5. studenog moći besplatno preuzeti s HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi www.hakom.hr.

Naime, HAKOM je operatorima javnih komunikacijskih usluga u nepokretnim mrežama, kroz Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, propisao da brzine širokopojasnog pristupa internetu moraju ugovarati i oglašavati navodeći i minimalnu brzinu pristupa u odnosu na maksimalnu (oglašavanu) brzinu. Tako za pakete do 10Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sati) ne smije pasti ispod 50 posto maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa. Za pakete iznad 10Mbit/s vrijednost ne smije biti niža od 70 posto ugovorene brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Pa to treba raditi uglavno mjeri brzine po njihovim uputama i šalji i statistiku i T-šljam možda dobije po bibi

Pozz

P.S. od 05.11.2012 aplikacija će biti na njihvom site-u.

[M|C] LuX_CROATIA
13 godina
neaktivan
Ma nemoj i na optimi preko t com parica je upload s 256 kbps dignut na 512 kbps.... Ima na njihovoj stranici detalne brzine, mislim na o2surf+ paket
13 godina
neaktivan

Danas mjerio u nadi da su mi digli upload sa 512 na 756, jer imam 10mbit paket.Nisu digli još ALI...http://www.speedtest.net/result/2262074096.png Zanmiljivo u svakom slučaju, ako ostane ovako - neću gnjaviti dobre ljude u Tcomu oko uploada :-P

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 16:00 (Branimir82).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

meni download isto malo dignut 

http://revohd.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogli ste napisait iz koje ste županije kad vam dignu upload, da vidimo kako to napreduje.

Ja sam iz Splitsko-dalmatinske i još imam bijednih 30 kB/s ... zna li netko do kad će svima podići upload?

http://www.speedtest.net/result/2262495085.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 19:19 (oggy225).

0 0 hvala 0
15 godina
oggy225 kaže...

Mogli ste napisait iz koje ste županije kad vam dignu upload, da vidimo kako to napreduje.

Nema to veze očito, radi se o centralama.

Ja sam iz Zg pa još ništa...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan

dal možda ima ko informaciju-koji router se dobije za nove pretplatnike t-coma?

u Koprivnici digli upload pred mjesec dana(7km od Koprivnice točnije)..

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 23:57 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovisi sta imaju na skladistu, al nemoz dobit nis drugo nego thomson tg782i ili sagemcom gigaset sx 763
16 godina
bahrija kaže...

Mislim da se dobije Thmoson TG782 i moram ti reci da je to sranje od routera sto se tice portova, siemens ti je definitivno bolji.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 2:04 (lovac82).
16 godina
neaktivan
Micek kaže...
tomo007 kaže...

evo moja brzina

Molim te, koje mjesto/županija. Tako da se znamo ravnati (kod mene još ništa).

okolica samobora

16 godina
bahrija kaže...

Ne znam za nove korisnike ali meni su mijenjali router prije 2 mjeseca (35 km od Koprivnice) i dobio sam bijeli Thompson 782.

Kod mene još nisu povećavali upload, provjeravam svakodnevno.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
Ako bi se biralo izmedu gigasteta sx763 i thomsona tg782, onda je thomson bolji, gigaseta ne radi siemens vec sagemcom i malo je reci da je uzas. Em se zblesira grije ko lud, sve u svemu je los.
14 godina
Micek kaže...
bahrija kaže...

Ne znam za nove korisnike ali meni su mijenjali router prije 2 mjeseca (35 km od Koprivnice) i dobio sam bijeli Thompson 782.

Kod mene još nisu povećavali upload, provjeravam svakodnevno.

Thomson* :) . I meni su njega stavili prije par mj..

PC - stručnjak kaže...
Ako bi se biralo izmedu gigasteta sx763 i thomsona tg782, onda je thomson bolji, gigaseta ne radi siemens vec sagemcom i malo je reci da je uzas. Em se zblesira grije ko lud, sve u svemu je los.

A i moj thomson se grije dosta..

16 godina
PC - stručnjak kaže...

Imam Thomson ST 780 WL (i) i sada imam Thomson TG782 i mislio sam da je nesto bolji.... ali isti je to k samo malo "uljepsano" sucelje... a frend mi je dobio Siemensa i normalno moze otvoriti portove, a mene uvijek je** onaj "NAT Strict" i nekada mi se samo zblokira konekcija pa moram preko 192.168.1.1 "reconnect" i brisati portove itd....... posudio sam Siemens i radio mi je odlicno tako da ne kuzim gdje je tu ta kvaliteta Thomsona.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 17:38 (lovac82).
14 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/2264476774.png

Ping sa 15 ms na 25. 

:(

http://www.youtube.com/user/xSeGi?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 18:03 (seGii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Na thomsonu treba znat otvorit port, nij bas tesko a radi svaki pu, i nije vise siemens vec sagemcom i taj shit nevalja nist, barem meni 3 komada su bila uzas. Brzina konekcije kad se ruter zagrije padne itd. A s uredajima za mjerenje nest sasvim stoto, dok s tg om sve ok malo je kompliciraniji al sta se moze
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Na thomsonu treba znat otvorit port, nij bas tesko a radi svaki pu, i nije vise siemens vec sagemcom i taj shit nevalja nist, barem meni 3 komada su bila uzas. Brzina konekcije kad se ruter zagrije padne itd. A s uredajima za mjerenje nest sasvim stoto, dok s tg om sve ok malo je kompliciraniji al sta se moze

Ne znam sad tocno o kojem modelu Siemensa se tocno radi (raspitat cu se danas) ali frend mi nema problema.... a sto se tice portova za Thomson, znam gdje se otvaraju ali nekada kao da ne radi (imao sam velikih problema sa GFWL servisom dok mi frend sa Siemensom nije imao, isto GFWL).

13 godina
lovac82 kaže...
PC - stručnjak kaže...

Ne znam sad tocno o kojem modelu Siemensa se tocno radi (raspitat cu se danas) ali frend mi nema problema.... a sto se tice portova za Thomson, znam gdje se otvaraju ali nekada kao da ne radi (imao sam velikih problema sa GFWL servisom dok mi frend sa Siemensom nije imao, isto GFWL).

Meno to otvaranje portova radi dok ne restartiram računalo. Dok oni "trajni" ne funkcioniraju na Thomsonu. Osim toga ja vec par godina nemam nikakvih problema sa modemom.

Nomen est omen.
16 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Meno to otvaranje portova radi dok ne restartiram računalo. Dok oni "trajni" ne funkcioniraju na Thomsonu. Osim toga ja vec par godina nemam nikakvih problema sa modemom.

Pa nemam niti ja problema sto se tice pucanja konekcije itd... ali cim je rijec o portovima to je pakao i tu je bolji Siemens.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 19:39 (lovac82).
13 godina
odjavljen
lovac82 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Pa nemam niti ja problema sto se tice pucanja konekcije itd... ali cim je rijec o portovima to je pakao i tu je bolji Siemens.

da to je istina 

Na thompsonu svaki put kad stavim port resetiro bi mi se i naravno to kaj sam stavio on bi zaboravio

i nikak na zelenu granu s njim

tak da mi dopi*dilo i nabavio Siemens-a koji mi radi savrseno bez pucanja veze ,a portovi su lagano bili sređeni 

http://revohd.com
13 godina
neaktivan

U thomsonu da bi radlio otvaranje portova da se ruter ne resetira itd treba radit iz administratorskog accounta i to to, problem je malo žešči samo zato jer ruter kad se resetira vče config od t-coma jer t-com ima jedinu potpunu kontrolu nad tg782 nad ostalima nema tolike ovlasti za remote control.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC - stručnjak kaže...

U thomsonu da bi radlio otvaranje portova da se ruter ne resetira itd treba radit iz administratorskog accounta i to to, problem je malo žešči samo zato jer ruter kad se resetira vče config od t-coma jer t-com ima jedinu potpunu kontrolu nad tg782 nad ostalima nema tolike ovlasti za remote control.

Pa logiran sam kao admin i opet isto.... pa ajde onda, reci mi sto da radim (2x LAN racunala + 1x MAX TV na TG 782).

13 godina
neaktivan
kad uvatim vremena, napravit ču ti tutorial sa slikama...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice