Siemens Gigaset SX 763 wireless problem

poruka: 5
|
čitano: 13.578
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle radi se o spomenutom modemu..stvar je u tome da ja uopce nisam imao pojma da se to nista ne treba podesavat..samo treba spojit i odma sve radi..ja sam se spojio na net al sam bio uvjeren da se spajam preko nekog susjeda, jer mi je ovo prvi puta da sam se uopce bezicno spajao na net. Dosta sam guglao u proteklih par sati al nisam uspio rijesit problem..naso na nekom forumu kao da je to neka muljaza T com-a ..da nas tako spijuniraju il sta ja znam sta..znaci resetiras modem koliko god puta hoces..al on se opet normalno spaja na net..kolko se sjecam, to prije nije tako bilo Iznenađen

E sad..problem je u tome..sto sam ja usao u postavke modema i upisao user i pass i postavio neku 128-bitnu WEP enkripciju i sad mi izgleda bas ta enkripcija stvara problem. Preko zice se spojim bez problema, al kad idem preko wireless-a onda me uvijek trazi network security key a to je pretpostavljam onih 13 znamenki sta sam upisao..mislio sam da se sa resetiranjem brisu sve postavke..pa mi nije jasno kako me trazi taj kljuc opet..sad kad ga opet unesem, ne prihvaca ga. Probao sam i onaj modem access code sta stoji na onoj naljepnici s doljnje strane modema al ne prihvaca nista :(

Btw citao sam na nekom forumu da je neki lik isto imao problem s wireless-om kad je postavio enkripciju, da mu nije htjelo radit..a inace svima drugima normalno radi..sad ne znam zasto..jedino sto sam skuzio da je meni i njemu zajednicko u ovom slucaju su windows 7 al on kaze da to nije do windowsa..

Cudna stvar je i kad idem preko browser-a ..za ovaj modem postoji samo pass (nema user) i po default-u pass bi trebo bit "user" al ga je T com valjda promijenio u "0000" ..e sad..meni uopce ne otvori ono njegovo sucelje (kako mi je bilo otvorilo prvi put) vec mi izbaci onaj pop up i ponudi mi upis user i pass..a kao sto sam vec rekao, za ovaj modem nema user, vec samo pass. Probao sam sve moguce kombinacije (admin-0000, user-0000, admin-1234...) sve sam probao al nece pa nece :((

Radi se o laptopu Toshiba l500 1eu ..mislim da se tako nekako zove...ako vas zanimaju driveri i to..pretpostavljam da je sve pravilno instalirano, jer je internet u pocetku skroz normalno radio, tako da definitivno nije do toga.. kopa me sad taj security key kad me trazi da se spojim na modem preko wireless-a i nemam vise ideje.. btw ne znam jesam reko, ali preko zice sve normalno radi..samo je problem kad je u pitanju wireless

Prije nego sam kopao po postavkama modema, u pocetku mi je izbacilo moj modem kao "Connection point" i spajao sam se uredno u pocetku i sve je lijepo radilo..sad mi vise ne izbacuje taj "Connestion point" vec samo onaj njegov SSID a to su neka 4 slova bezveze..ja sam bio promijeno taj SSID i napiso nes drugo al nakon nekoliko resetiranja on opet izbacuje onaj svoj default-ni a nema vise Connection point-a :((

Jel imate vi neku ideju mozda??

Unaprijed hvala ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sta nitko nema neku ideju?? Mršti se

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Siemens Gigaset SX 763 wireless problem
Imam isti problem kao i ti.Naime do jučer je sve radilo i onda sam htio promijeniti WEP ključ i od onda više nemam bežične veze,uvijek mi izbacuje "ograničen pristup".Pokušao sam svašta,ali ne šljaka.
17 godina
neaktivan

Potrebno je promijeniti spremljene postavke bežične mreže na računalu.

Na Windowsima 7 ovako:

Control panel -> Network and sharing -> Manage wireless networks (na lijevoj strani).

Na listi predefiniranih mreža naći i obrisati svoju mrežu. (remove)

Na listi dostupnih mreža pronaći svoju i spojiti se s novim podacima.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako ti resetiraš modem? Možeš ga resetidati sofrwerski i hardverski, ako očeš da se ti sve vrati na tvorničke postavke onda moraš ga resetirati hardverski. A to češ izvesti tako da donjoj strani modema pritisneš gumb za resetiranje i držiš ga pritisnutog više od 5 sekundi. Poslije ovog mora biti sve vračeno na tvorničke postavke tj. ime mreže i lozinke kako si dobio na papiru od T-coma ali poslije ovog mislim da ti mreža nije uključena moraš ju uključiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice