Problem sa wifi adapterom

poruka: 12
|
čitano: 1.743
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Ovako komp mi je u sobi, imam usb wifi adapter. wifi adapter je udaljen od kompa jedno 15 metara povezan je sa produznim usb kabelom jer je u ljetnoj kuhinji router od interneta. Adapter je Airlive WL1700 USB. i ima onaj ulaz sta ide u adapter i jos dva usb-a znam da jedan radi dok ga ustekam da bude povezan na komp a drugi sam ustekao u adapter od mobilnog punjaca da ima dosta struje inace nebih nikako radilo. internet mi dobro radi neko vrijeme ali stalno veza prekida i moram ga ustekivat stalno u prikapcat da ponovno radi internet a adapter mi je u kuhinji  nerazumijem se bas u te stvari,  sad neznam jel je to zbog toga sto je kabel pre dugacak pa prekida veza stalno ili neznam a kod mene je to tako glupo napravljeno da je ta uticnica od od routera ostala tamo u ljetnoj kuhinji a htjeo bih to nekako sloziti da mi neprekida viza stalno. Ako ima netko ideju kako da to slozim hvala. Oprostite na pravopisu

Ivan

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Problem sa wifi adapterom

15m usb kabela? Čudo da je to uopšte radilo.... Kupi access point i poveži ga mrežnim kabelom jer to može raditi do 100m sigurno....

10 godina
neaktivan

Jel postoji mozda koja mogucnost preko kabela se to slozi?

Ivan
9 godina
odjavljen

Mislis bez WIFI? Naravno jos bolje tako....

14 godina

LOL, 15m, kako ti je to uopće ikako radilo, USB ti realno radi do 5M, dulje od toga ti treba USB repeater kabel ili neko drugo riješenje.
Moj savjet kupi si jeftini AP kao
http://www.mikrotik-hrvatska.com/komplet-routerboard-hap-lite-rb9412nd-p-747.html

Spojiš ga kao klijent na tu WIFI mrežu, a dalje ti ide mrežni kabel u tvoje računalo, a to radi 100m bez problema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nesto da se DIY da slozit mozda ako netko zna. hvala , nisam pri parama bas radim ovako za dnevnice pa ako bih nesto mogao DIY skombinirati pls ako netko zna nesto  ? :) 

Ivan
16 godina

Nisam uspio dokučiti kojim jezikom govoriš, ali valjda ćeš razumjeti: Kupi/nabavi/posudi neki router koji može raditi kao extender/repeater, neka ti ga netko prilagodi da radi kako treba. S njegovog LAN-a spojiš u svoj LAN na računalu UTP kabelom, dužina nije bitna i riješen problem. USB uredno može raditi na 5m, otežano na 10m, a nikako na 15m. (Not recognized...)

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dali su ti ta prekidanja bila od pocetka ili samo u zadnje vrijeme?
Mozda ti se taj usb kabel prekinuo negdje pa sad zeza.
Ako je oduvijek probaj promijenit channel na wifi-u mozda taj tvoj adapter lose lovi taj kanal... meni je tako bilo, stalna prekidanja, gubljenja mreze itd. Kad sam promijenio kanal sve radi savrseno...
A ako imas nesto novaca ima u shopovima oni range extenderi i uredjaji sta se spoje u struju, tvoj ruter i drugi spojis u svoju sobu na struju pa u komp i internet ti ide preko strujnih vodova u kuci (naravno ako ti je ruter i soba na istom osiguracu)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
THC420 kaže...

Nesto da se DIY da slozit mozda ako netko zna. hvala , nisam pri parama bas radim ovako za dnevnice pa ako bih nesto mogao DIY skombinirati pls ako netko zna nesto  ? :) 

PA nemas sta razmislajti. Kabel ti je ubjedljivo najjeftinija i najbolja opcija. Sve ostalo je skuplje komplikovanije i nepouzdanije/sporije..... Kupi gotovo kabep potrebne duzine ustekas i to radi. Sve automatski....

10 godina
neaktivan

Eeee to care. Hvala javim ako sljaka imam router neki noviji sta mi je ostao sa usbom i kabela lan dugackog i tako cu ja to rijesit. tnx

Ivan
9 godina
odjavljen
Sta ce ti router? Kabel u komp i router sto vec imas
10 godina
neaktivan

Hvala stari na savijetu ali nasao sam ja vec rijesenje :)

Ivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice