Prekid Local Area Connection

poruka: 4
|
čitano: 3.676
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
trebam pomoć
pitanje

jedan moj poznanik ima slijedeći problem

Preko mog računara ide konekcija na još jedan računar preko LAN-a. Problem je što taj drugi računar dobije konekciju tek kada ja restartujem svoj!!! Pomalo čudno, zar ne!!! Nismo dirali nikakva podešavanja i s toga ne znam razlog zbog čega se sve ovo dešava ....

0 0 hvala 0
17 godina
RE: trebam pomoć

Pogledaj u Contorl Panel>Network Connections>desni klik naLocal Area Connection>Properties>u glavnom prozoru odeš na Internet protocol (TCP/IP)>Properties i pogledaj na oba kompa da ti nisu na istoj IP adresi

1. je IP Adress npr. 1. komp ima IP 192.168.1.2, a drugi mora imati umjesto 2 neki veći broj sve do 255 znači neki broj od 3 pa sve do 255

2. je subnet mask (255.255.255.0)

3. je default gateway npr. 192.168.1.1

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
17 godina
neaktivan
RE: trebam pomoć
neron kaže...

jedan moj poznanik ima slijedeći problem

Preko mog računara ide konekcija na još jedan računar preko LAN-a. Problem je što taj drugi računar dobije konekciju tek kada ja restartujem svoj!!! Pomalo čudno, zar ne!!! Nismo dirali nikakva podešavanja i s toga ne znam razlog zbog čega se sve ovo dešava ....

Proveri u Device Manageru ili Power Options dali mrezna ide na "spavanje" kad je neaktivna
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
Prekid Local Area Connection
autorov komentar

izgleda da je neki problem sa servisima pa će vjerovatno slijediti reinstalacija

Hvala svima koji su htjeli pomoći

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice