Podesavalje postavki routera za bolji WiFi signal?

poruka: 4
|
čitano: 3.935
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle, trebao bi se spojiti na frendov AP...

Buduci da sam mu ja mnogo pomogao oko nekih stvari u proslosti, odlucio mi je se oduziti tako sto ce mi povremeno dati da koristim njegov internet. Gad ima 4mbit-ni flat {#} {#}

Uglavnom, privremeno je skinuo enkripciju sa njega da bi smo se bar prvi put lakse spojili. On se bas i nerazumije toliko u "wireless", zapravo i opcenito u kompove i te stvari, pa sve sto je mogao uciniti je privremeno ukloniti wpa zastitu( a i to uz moju pomoc)

Ali...uvijek ima ali

Njegov signal mogu uhvatiti samo kada otiđem na drugu stranu kuce, te iziđem na balkon. A i tada mi je signal jako loš. Signal mi je nekih 11%....uglavnom, jako lose

Prvo(zapravo drugo{#}) sto mi je palo na pamet je da napravim neku kantenu ili nest slicno.. A prvo sto mi je palo na pamet je bilo namjestanje postavki unutar njegovog samog routera..

Lako sam mu pristupio ( jos mu je defaultni pass "admin, admin") te sam naisao na zanimljiv tab..

E sada vi stupate u akciju:

Sto da izmjenim da bar malo poboljsam jacinu signala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 18:08 (passat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemaš kaj tu namjestit da dobiješ bolji signal, možeš jedino stavit bolju antenu na router pod uvjetom da se stara da izvadit.

EDIT: Možeš probat napravit kantenu da se taj WLAN malo usmjeri, ne znam koliko će to pomoć.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 18:37 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina

Da na drugi nacin postavim pitanje.

Sto svaka od onih opcija "predstavlja", te sto bi se zapravo promijenilo izmjenom tih brojeva?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Relevantan ti je samo Transmit Power, stavi na ''Highest'' ako ima.

Vidim da ti je i kanal (na vrhu) liste neobičan, stavite gore Europu ili whateva i 6icu ili 11icu, ili neki drugi broj, ovisno o rezultatima od tog.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 18:57 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice