Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.389.701
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet

Je li bolje ovo sad stanje ili ono na prošloj slici?

Sad mi je spliter spojen izravno u zid u hodniku, prije je bilo preko "produžnog kabla"  razvučenog nekih 10 metara kroz stan. Taj kabel na kraju ima rj11 utičnicu, iza crveni plavi i crni kabel spojeni.

13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Novi optima paketi u ponudi!!

1 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

Danas zvao optimu pošto mi je istekao ugovor, i danas je bio prvi put u životu da me ISP obraduje sa ponuđenim paketom od 169Kn koji uključuje 10Mbit internet i prva 3 mjeseca pola cijene ;)

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
subi91 kaže...

Danas zvao optimu pošto mi je istekao ugovor, i danas je bio prvi put u životu da me ISP obraduje sa ponuđenim paketom od 169Kn koji uključuje 10Mbit internet i prva 3 mjeseca pola cijene ;)

Meni je također istekla ugovorna obaveza i ništa, ali apsolutno mi ništa nisu ponudili kada sam ih nazvao u 1. mjesecu. Nude mi isti paket za više para, panjevi jedni retardirani.

13 godina
Optima telekom internet

Zna li tko kakve će cijene vdsl-a biti kod optime?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
subi91 kaže...

Meni je također istekla ugovorna obaveza i ništa, ali apsolutno mi ništa nisu ponudili kada sam ih nazvao u 1. mjesecu. Nude mi isti paket za više para, panjevi jedni retardirani.

pa ti novi paketi su krenuli prije 24 sata ;)

16 godina
HDesignz kaže...

pa ti novi paketi su krenuli prije 24 sata ;)

Ti paketi su bili i u 12. mjesecu 2014. i  sa vaučerima u Elipsu. Pogledaj si par strana prije na ovoj temi pa će ti biti sve jasno.

Očito ti nisi bio duže vrijeme na stranici Optime.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 10:59 (MasterOfDisaster).
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

S novom cijenom od 169 kn sigurno nisu stari par mjesexi ;)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi su paket, ovi TO, to je za korisnike kojima je ULL dostupan, i trenutno za 10 Mbita i telefon nema povoljnijih paketa.
Ako ko hoce sklopit novi paket ili nesto neka se javi na PP.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Novi su paket, ovi TO, to je za korisnike kojima je ULL dostupan, i trenutno za 10 Mbita i telefon nema povoljnijih paketa.

Koliki je upload?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
bruno11 kaže...

Je li ovo dovoljno za 10 mbit + TV? ovo je dobiveno na sagem fast 1704 kanti.

I pitanje za stručnjaka ima li optima planove za VDSL ubrzo?

Pricao sam sa njima i rekli su da bi trebalo stic kroz neka 3-4 mjeseca..:)

Battlelog: Ratkapa16
16 godina
HDesignz kaže...

S novom cijenom od 169 kn sigurno nisu stari par mjesexi ;)

Jedino ovi TO paketi su novi, ali me to uopće ne interesira jer nema TV-a, jedino me interesiraju ovi sa TV-om i netom - O2 ili O3 (makar me fiksna linija ne zanima). Sada imam O2TV, ali bi bi htio onaj sa 10 Mbit/s, ali mi oni to ne mogu isporučit, pa sam trenutačno u potrazi tko može. Pa da se potpišem na 2 godine, ali mislim da ništa od toga, a to me žešće nervira. Jer očigledno su sve usrane centrale u centru gradova i ako si malo sa strane nema za tebe brzog neta. Hebeš takvu infrastrukturu. Dajem novce bilo kome, tko mi može isporučiti brzinu od 10 Mbit/s i TV, a takvog nema.

Kod nas kad i imaš novca ne pomaže, jer "Usluga nije dostupna na vašoj adresi".

13 godina
Optima telekom internet

Vidio sam upravo taj novi paket u ponudi TO2/10mb (trenutno imam stari paket 4mb+ telefon koji placam oko 170kn ). Stari sam korisnik optime nekih 6 god. mozda i vise.Ugovor mi je istekao i nisam pod ugovornom obvezom pa me zanima dali postoji mogućnost prebacivanja na te nove pakete bez potpisivanja novog ugovora.

Prije sam koristio onu mogućnost turbo sto je isla na 10mb pa ne vjerujem da bi imao sada problema s ispostavljanjem brzine ( imam router sx763 modan na anex a ) sve je na optiminoj centrali.

Jos me zanima koji se router dobiva ( ako se mora uzeti ) i koliko dođe najam routera ( znaci paket bi bio 169kn + najam routera )

PS.

Jos me zanima ako netko ima informaciju kada ce kod optime biti dostupan VDSL ako ce to biti uskoro da ne potpisujem ugovor pa da za par miseci imam frku s prebacivanjem

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 18:12 (mikes).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vi sto tratite ko ce isporucit vecu brzinu.
Jedno vam mora bit jasno, svi operateri ce isporucit jednako.
Zasto?
Zato sto kabele je izgradio HT i svi vode prema njihovom razdjelniku. Dakle optimina, H1, ISKON centrala mora bitna istom mjestu jer se fizicki mora spojit zica s optimine centrale na HT centralu da se na razdjelniku spoji na parivu koja ide do tebe.
Znaci koga god odabra, duzina zice je identicna.
E sad ulogu jedino igra ko ima bolju opremu i bolju cijenu.
Ak nesto ne ide kod HT nece ic niti kod bilo koga drugoga, vrijede i svi ostali slucajevi.
Jer svi al svi operateri nemaju na centrala probleme, DSLAMI su spojeni na optiku koja je puno veceg kapaciteta od zbroja svihbrzina koje ide na dslam.
Teoretski optika je projektirana da ima kapacitet da svi korisnici vuku najvecu brzinu il ti ga 24 Mbits.
Pa sad racunajte npr. 500 korisnika........
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Zasto?
Zato sto kabele je izgradio HT i svi vode prema njihovom razdjelniku. Dakle optimina, H1, ISKON centrala mora bitna istom mjestu jer se fizicki mora spojit zica s optimine centrale na HT centralu da se na razdjelniku spoji na parivu koja ide do tebe.
Ak nesto ne ide kod HT nece ic niti kod bilo koga drugoga, vrijede i svi ostali slucajevi.
Jer svi al svi operateri nemaju na centrala probleme, DSLAMI su spojeni na optiku koja je puno veceg kapaciteta od zbroja svihbrzina koje ide na dslam.
Teoretski optika je projektirana da ima kapacitet da svi korisnici vuku najvecu brzinu il ti ga 24 Mbits.

Ma ja shvaćam šta ti pričaš, ali ja imam idiotski problem kojeg nitko ne želi riješit, a ja nudim novce operaterima kojih uopće nije briga. To je ono što čovjeka boli.

Znači meni je na Optimi prošla ugovorna obveza i sad sam kod njih bez ugovora. Što se tiče Optime nisam, ne mogu reći ni da sam zadovoljan, a niti nezadovoljan, eto neki prosijek su.

E sada ja sebi hoću uzeti O2TV sa 10 Mbit/s i to smo pokušali na mjesec dana i TV je bio negledljiv (slika je bila 1000 pixela svakih 10 sekundi), dok je net radio uvijek savršeno na 10 Mbit/s, s time da su mi u Optimi rekli da je propusnost linije oko 17 Mbit/s. Tada sam im predložio da mi spuste brzinu neta postepeno pa da vidimo na koliko bi TV mogao raditi i ništa nije urodilo plodom, samo je radio normalno na 4Mbit/s. Tada sam im predložio da mi zamjene router (ZTE ZXV10 W300 Series) i Albisov za TV, a ovaj iz korisničke službe dobro da se nije nasmijao i rekao da nema šanse, nego je rekao da oprema nema utjecaja na moju brzinu. I tu sve staje sa Optimom nakon kojih 5 pokušaja.

Odem u T-Com i objasnim im problem, ali kod njih je problem što nemam telefonski broj i ne mogu testirati liniju, dajem službeni zahtjev preko njihove korisničke službe na svoju adresu, prije mjesec dana i dan danas nema službenog odgovora. Znači nikome nije bitna moje obavezivanje na 2 godine, a da ne govorimo o riješavanju mog slučaja.

Da, još sam zaboravio napomenuti da sam od Optime tražio da dođe tehničar da vidi u čemu je problem, ali su me lagano odbili, vjerovatno jer im nisam u ugovornoj obvezi pa se ti lagano hebi dragi korisniče.

Tak da sam u cijeloj priči lagano razočaran totalnom nezainteresiranošću svih telekoma za buduće ili postojeće korisnike.

Dajem i sliku iz svog routera o mojoj parici, pa ako ima tko kakvu ideju bilo bi odlično.

LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 17:55 (MasterOfDisaster).
15 godina
mce64 kaže...

20/1 225kn

30/5 250kn

40/6 265kn

13 godina
superJozo kaže...
mce64 kaže...

20/1 225kn

30/5 250kn

40/6 265kn

Uh, dobro je. Prije koji dan sam otisao na Iskon i sad sam mislio da ce mi biti zao :D

Iskon ima na akciji 20/5 za 169kn....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
MasterOfDisaster kaže...
PC - stručnjak kaže...
Zasto?

Ma ja shvaćam šta ti pričaš, ali ja imam idiotski problem kojeg nitko ne želi riješit, a ja nudim novce operaterima kojih uopće nije briga. To je ono što čovjeka boli.

Znači meni je na Optimi prošla ugovorna obveza i sad sam kod njih bez ugovora. Što se tiče Optime nisam, ne mogu reći ni da sam zadovoljan, a niti nezadovoljan, eto neki prosijek su.

E sada ja sebi hoću uzeti O2TV sa 10 Mbit/s i to smo pokušali na mjesec dana i TV je bio negledljiv (slika je bila 1000 pixela svakih 10 sekundi), dok je net radio uvijek savršeno na 10 Mbit/s, s time da su mi u Optimi rekli da je propusnost linije oko 17 Mbit/s. Tada sam im predložio da mi spuste brzinu neta postepeno pa da vidimo na koliko bi TV mogao raditi i ništa nije urodilo plodom, samo je radio normalno na 4Mbit/s. Tada sam im predložio da mi zamjene router (ZTE ZXV10 W300 Series) i Albisov za TV, a ovaj iz korisničke službe dobro da se nije nasmijao i rekao da nema šanse, nego je rekao da oprema nema utjecaja na moju brzinu. I tu sve staje sa Optimom nakon kojih 5 pokušaja.

Odem u T-Com i objasnim im problem, ali kod njih je problem što nemam telefonski broj i ne mogu testirati liniju, dajem službeni zahtjev preko njihove korisničke službe na svoju adresu, prije mjesec dana i dan danas nema službenog odgovora. Znači nikome nije bitna moje obavezivanje na 2 godine, a da ne govorimo o riješavanju mog slučaja.

Da, još sam zaboravio napomenuti da sam od Optime tražio da dođe tehničar da vidi u čemu je problem, ali su me lagano odbili, vjerovatno jer im nisam u ugovornoj obvezi pa se ti lagano hebi dragi korisniče.

Tak da sam u cijeloj priči lagano razočaran totalnom nezainteresiranošću svih telekoma za buduće ili postojeće korisnike.

Dajem i sliku iz svog routera o mojoj parici, pa ako ima tko kakvu ideju bilo bi odlično.

LP

daleko si ti od centrale kakv TV i veće brzine nema šanse

12 godina
superJozo kaže...
mce64 kaže...

20/1 225kn

30/5 250kn

40/6 265kn

šta za nas koji smo već korisnisci?neće biti kao kod Tcom besplatnog dizanja brzine?

16 godina
GSP kaže...

daleko si ti od centrale kakv TV i veće brzine nema šanse

Ma znam.

Sve sam podatke dao PC-Stručnjak-u i rekao mi je da sam 3km od centrale i da sam u banani i da je to moj maksimum.

Još jednom se zahvaljujem PC-Stručnjak-u na voji i želji pomoći.

Sad si razmišljam da možda uzmem samo net od 10 Mbit/s od Optime, a TV tražim neki stelitski, ono kao Total Tv ili nešto drugo.

Savjet koji je najbolji takav satelitski TV sa titlovima na HR jeziku i da nije nešto preskup.

15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Uh, dobro je. Prije koji dan sam otisao na Iskon i sad sam mislio da ce mi biti zao :D

Iskon ima na akciji 20/5 za 169kn....

To su cijene bitstream usluge, preko optimine infrastrukture če ipak biti 40-50kn manje, cjenik usluga imate tu.

edit: svejedno si uštedio 6kn mjesečno :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 14:40 (superJozo).
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Imam problem sa Upstreamom

U routeru mi prikazuje ove podatke:

Downstream       Upstream 
SNR Margin:         23.0             7.5db
Line Attenuation:     21.0             13.3db
Data Rate:         4104             96kbps
Max Rate:          16068           140kbps
POWER:           15.3             11.3dbm
CRC:              0                 0   
U cemu bi mogao biti problem ?
Poz.
Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Provjeri spliter..probaj spojit modem direktno u uticnicu da vidis onda parametre

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Bez splitera( direkt u router) i opet isto

Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mentor kaže...

Bez splitera( direkt u router) i opet isto

zvi szk, očito nešto nije dobro s linijom

17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Zvao sam i prijavio kvar,bio tehnicar iz Optime i prosljedio prem HT-u kaze problem u infrastrukturi, HT rijesio problem jedna od parica nije radila.

Uvijek Vaš nikad svoj.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 14:42 (Mentor).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

http://www.racunalo.com/ekskluzivno-opticku-mrezu-ht-a-koristit-ce-optima-i-h1-telekom/ šta je s tim na kraju??? imali ko kakvih informacija?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

bit će soon :)

12 godina
neaktivan
Optima telekom internet
ja san pretplatnik optime,i nedavno 4 ili 12 .2 san produžio ugovor na 24 mjeseca,a sad vidin kod jednog kolege(nisan se uopće informira) da on ima za 250kn otprilike na Tcomu taj neki optički povezanost,šta li,pša je njemu upload 100,a download 20,ali ka to je prva tri mjeseca a poslije je na 40/10...dakle,mene zanima jer ja san bio na 4mb usluzi,i sad san prebacio se na 10mbit...dakle ja iman 10/0.15??već odavno san pokušava nešto s time riješit,ali neman pojma..ponta je da taj Tcom-ov paket ide i TV za nekih 250kn,a ja za net(flat) i telefon plaćan 215,ali kao iman porva tri mjeseca u pola cijene...i sad san pomalo razočaran s svime time,ali šta i kakko da poduzmen da poboljšan taj protok i tu brzinu do maximuma...jer osjećam se pomalo "opaljen po dupetu" i kad sad vidim da je tolika razlika,žao mi je da se nisan uopće bolje informira o svemu prije nego šta san potpisa neki ugovor??pretpostavljam da ga sad ne mogu raskinuti,jer je prošlo 15 dana već??inače bi raskinio,jer da ja iman 10/0.15 ,a netko 40/10 je apsolutnmo smiješno,jadno i bijedno odjednom...

ali ako ima neki stručnjak da dade neki savjet kad proban vidit kako povećat tu brzinu,jer je kod mene neki problem duži več,samo ja ne znan kako to riješit,pa san pita prijatelja da dade ruke i pomogne s time,ali zasad još ništa...vidiću ovih dana da nešto gledam to nekako riješit...pa da barem iman 10/??uglavnom više od 0.15 sigurno...!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
johnyaces777 kaže...
ja san pretplatnik optime,i nedavno 4 ili 12 .2 san produžio ugovor na 24 mjeseca,a sad vidin kod jednog kolege(nisan se uopće informira) da on ima za 250kn otprilike na Tcomu taj neki optički povezanost,šta li,pša je njemu upload 100,a download 20,ali ka to je prva tri mjeseca a poslije je na 40/10...dakle,mene zanima jer ja san bio na 4mb usluzi,i sad san prebacio se na 10mbit...dakle ja iman 10/0.15??već odavno san pokušava nešto s time riješit,ali neman pojma..ponta je da taj Tcom-ov paket ide i TV za nekih 250kn,a ja za net(flat) i telefon plaćan 215,ali kao iman porva tri mjeseca u pola cijene...i sad san pomalo razočaran s svime time,ali šta i kakko da poduzmen da poboljšan taj protok i tu brzinu do maximuma...jer osjećam se pomalo "opaljen po dupetu" i kad sad vidim da je tolika razlika,žao mi je da se nisan uopće bolje informira o svemu prije nego šta san potpisa neki ugovor??pretpostavljam da ga sad ne mogu raskinuti,jer je prošlo 15 dana već??inače bi raskinio,jer da ja iman 10/0.15 ,a netko 40/10 je apsolutnmo smiješno,jadno i bijedno odjednom...

ali ako ima neki stručnjak da dade neki savjet kad proban vidit kako povećat tu brzinu,jer je kod mene neki problem duži več,samo ja ne znan kako to riješit,pa san pita prijatelja da dade ruke i pomogne s time,ali zasad još ništa...vidiću ovih dana da nešto gledam to nekako riješit...pa da barem iman 10/??uglavnom više od 0.15 sigurno...!!

Pozdrav!

Jesi li siguran da ti je upload 0.15?

Inače ja sam prošli tjedan produžio ugovor sa optimom i sad plaćam internet (FLAT) + telefon = 169Kn i brzinu su mi digli na 10/0.5

Druga stvar prije potpisivanja ugovora trebao si provjeriti dali je tu u makarskoj dostupna optika, što se tiče cijena čini mi se da je bnet na prvom mjestu premda nisam 100% siguran.

Posao oslobađa.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice