Moze li se ovako povezati na internet?

poruka: 33
|
čitano: 10.470
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Moze li se ovako povezati na internet?
rappy kaže...

Ma niko se drugi ne spaja samo se ja spajam na net, zato mi nije ni jasno zašto tako nekad sporo ide.

Kako da provjerim kvalitetu wifi signala.

Ako nemaš drugo računalo u kući, teško. Najbolje bi bilo kad počne štekat upalit file transfer na računalo spojeno kabelom na router i istovremeno mjeriti ping prema tom računalu i prema routera (otvoriš cmd i upišeš "ping 192.168.1.1 -t" i drugi cmd u kojem upišeš to isto samo s adresom drugog računala, prekidaš s ctrl+c). Ako ne znaš podesit file share, možeš preko skype-a, on detektira ako ste na istoj mreži i šalje lokalno.

Ako ne znaš ip routera, on je u pravilu isti kao tvog računala, samo je broj iza zadnje točke 1. Ako ne znaš svoj ip ili ip drugog računala, na onom računalu čiji ip želiš doznati u cmd upišeš "ipconfig" i tražiš odgovarajuću mrežu. Najčešće kombinacije su 192.168.1.x, 192.168.0.x, 192.168.100.x i 192.168.24.x

Za testiranje same linije iza routera spoji direktno LAN kabelom na router (za test nije problem prebacit miš, tipkovnicu, kućište i monitor, ostalo ti ne treba) i mjeri prema uputama i s programom tu: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144

Ako ti ovaj test pokaže određeno odstupanje u brzini rezultat možeš koristiti za žalbu operateru.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan

Evo ljudi našo sam u čem je problem, smetala mi bezicna tipkovnica, od kad sam kupio (USB) tipkovnicu signal se poveco i internet leti.

Prije sam imo samo 2.crtice signala sad je pun.  neznam zašto ali wireless tipkovnica smeta.

Evo i slika kako to sad ljepo izgleda. {#}

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel spajao itko 2 lan kabla preko spojnice? sto se tocno gubi s tim? znam da je bolje u komadu al ne treba meni nes ekstremno, ionako se internet koristi za surfanje i malo online filmova i tako, imam 3 kabla od 10 metara pa bi to spajao preko spojnica jer glupo mi je kupovat opet glupi kabel jer vec sam kupio 30m za iptv, a imam ova 3 skupljaju prasinu pa ako bi radilo zadovoljavajuce za ovo sto ja trebam napravio bi tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice