Maximum bakra

poruka: 6
|
čitano: 7.314
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Maximum bakra

većina nas ima bakrene tel. instalacije u kući

kad sam 2000.god uvodio net max speed je bio nekoliko kbs pa je dosao isdn pa je to oslo x puta gore pa onda adsl pa opet x puta gore pa vdsl pa opet x puta gore.sa početnih nekoliko kbs prije 15 godina sad imam 50mbit a žice iste

zanima me gdje je kraj tome i što dalje te koji je maximum te tenologije..šta je sljedeće iza vdsl ili je to kraj

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Maximum bakra
GSP kaže...

većina nas ima bakrene tel. instalacije u kući

kad sam 2000.god uvodio net max speed je bio nekoliko kbs pa je dosao isdn pa je to oslo x puta gore pa onda adsl pa opet x puta gore pa vdsl pa opet x puta gore.sa početnih nekoliko kbs prije 15 godina sad imam 50mbit a žice iste

zanima me gdje je kraj tome i što dalje te koji je maximum te tenologije..šta je sljedeće iza vdsl ili je to kraj

Koliko sam upoznat s situacijom optika je nakon vdsl-a.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
12 godina
Maximum bakra

da ali optika je druge žice kablovi cijela infrastruktura

hoću reć da što se nas tiče da su žice iste već odkad je telefona a to je 20 godina a brzina je narasla 1000 puta na tim istim žicama...to je drugo šta oni u centrali mjenjaju i nadograđuju pa me zanima gdje je peak sa bakrom

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovisno o brzini i udaljenosti od centrale:

ADSL

2-4 mbit @ 4km

4-15 @ <3km

20+ @ <2 km

sad bi već mogao VDSL

20mbit @ < 1.6 km

30-50mbit @ < 1 km

50mbit+ @ < 500 m

Teorijski, mogao bi progurati 100mbit VDSLom kroz bakar ali uvjeti moraju biti savršeni a udaljenosti stvarno minimalne. I bilo bi jako dobro da na toj parici (na potezu od centrale do tebe) nema nikog (pogotovo ne kakvih telefona) da se smanji šum. Uz to, kod nas ti operateri nude max 50 mbit po VDSLu jer stvarno nema smisla gurati veće brzine po našoj infrastrukturi.

Idući korak je naravno FTTC tako da bakar bude samo "last mile" pa bi onda nekako i dobili 100/50 kroz kombinaciju bakra i optike.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 11:30 (Sum_of_all_fears).
10 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Idući korak je naravno FTTC tako da bakar bude samo "last mile" pa bi onda nekako i dobili 100/50 kroz kombinaciju bakra i optike.

Svaki vdsl je neki oblik FTTx.

Granica bakra je nepostojeca prakticki jer non stop dolaze nove tehnologije koje se bolje snalaze s smetnjama. Trenutno vdsl je 200mbita, al dolazi g fast i xg fast koje idu do gigabitnih vrijednosti, tako da vjerojatno nema kraja.

12 godina
Maximum bakra

moja je pretpostavka da će prije ili kasnije optika zamjenit večinu bakrene infrastrukture no taj će proces trajati godinama mozda i koje desetlječe pa će vjerojatno krpat bakar kako znaju i umiju da dobiju što veče brzine sa što manje uloženih novaca

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 21:21 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice