Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.684.626
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je na 8b moguć 10000 up 44000 down, koliki je s 17a na istoj liniji?

Meni samo treba pojašnjenje...
Iz prvog posta kaže:
Line Attenuation
Mjeri degradaciju signala između DSLAM - a i modema.
Direktno ovisi o dužini i kvaliteti tel. parice do vaše centrale.
Ova vrijednost bi trebala biti što niža.
Gdje je na ovoj slici moj željeni broj..što su ovi U0 U1 D1 D2? Koji gledam?
I koji SNR Margine pratim kao "bitan"? Ovaj gornji Up/Down ili neki od ovih dolje U0 U1 D1 D2?
I koji SNR Margine pratim kao "bitan"? Ovaj gornji Up/Down ili neki od ovih dolje U0 U1 D1 D2?
Vec sam ti odgovorio u drugoj temi. Postavi adsl statistike. Ovo je vdsl, kod njega je jos malo drugacije nego "u prvom postu". Za pocetak, atenuacija se nemoze direktno usporedit s adsl atenuacijom.
To bi ti i ja tako napravi da sam doso otklonit kvar i da sam vidio uticnicu, jer prco sumnja pada da je problem do nje ako sve ostalo djeluje OK.

To bi ti i ja tako napravi da sam doso otklonit kvar i da sam vidio uticnicu, jer prco sumnja pada da je problem do nje ako sve ostalo djeluje OK.
Ovo je bezveze napravljeno,lako se iščupa,mogli su tehničarima lemilice u ruke dat i da leme a ne ovako na bezvezan način ;)
Vidi se da nisi radio kao TK tehničar... Šta njega briga kakve su tvoje kućne instalacije? Ako ne valja, zovi električara. To je isključivo njihova dobra volja što popravljaju utičnice po kućama.
Ja sam redovito takve stvari slao na naplatu. Vozit se iz Rijeke na Lošinj, izgubiti cijeli dan (a ostali bitniji nalozi čekaju) i još da lemim? Da nebi. Evo ti fino u nalog "kvar na kućnoj instalaciji" i 400kn na idući račun.
Ali posto nismo zlobni i nemamo interesa od tog, pokrpamo da covijeku radi. Zato i postoje te spojnice da se ustedi vrijeme a opet dobr spoj i izoliran.

Jel bolje s tom spojnicom ili frkana žica? Na tavanu mi je samo ufrkano.

ajd nek meni netko objesni zašto mi je nakon intervencije tehničara na izvodu stanje gore nego što je bilo (kada smo se čuli reko mi je da ce mi smanjit brzinu ako bude pucalo) meni to nije neka fora rađe onda pređem na turbo 30 i platim 20 kuna manje nego da nemam punih 50 a na granici sam i još nemogu vjerovat da u mom selu nema ni jedna bolja i krača parica od ove moje
30mbita 8b prije
http://oi57.tinypic.com/24fw50o.jpg
50mbita 17a prije
http://oi62.tinypic.com/znv2a0.jpg
50mbita 17a sada
Situacija ti je super, puno ljudi bi dalo za ovakvu paricu.
Nažalost parica ti podržava realno 40-45Mbps i na onih 50Mbps ti je margina bila previše niska (5.9db) stoga je tehničar smanjio profil kako bi se margina povećala, smanjile greške itd.
Mogao ti je pustiti i 44Mbps no jeftiniji ti je turbo 30.
Situacija ti je super, puno ljudi bi dalo za ovakvu paricu.
Nažalost parica ti podržava realno 40-45Mbps i na onih 50Mbps ti je margina bila previše niska (5.9db) stoga je tehničar smanjio profil kako bi se margina povećala, smanjile greške itd.
Mogao ti je pustiti i 44Mbps no jeftiniji ti je turbo 30.
Osim sto mu se nije nista poboljsalo, vec se margina jos vise smanjila.
Sta je rekao tehnicar da je radio? I ove prve 2 slike, koliko je router radio prije toga? Definitivno ti je losija situacija sada nego prije "intervencije" tehnciara.
"ocistio malo stanje na izvodu" a na prva dva ss-a je router radio možda nekih pola sata, nezam tocno vec sam zaboravio
A što je točno "očistio", da nije nešto u ovom stilu rađeno :D
http://i.imgur.com/qYtLbbX.jpg pa je "očistio" http://i.imgur.com/BjNnNlI.jpg
Ništa, eventualno provjeri sa susjedima ako tko ima bolju paricu no čini se da ti ovako stanje ostaje. No ni ono nije toliko loše.
Ako se budeš žalio na izvod možda ti ga "poprave" kao i meni :D
"ocistio malo stanje na izvodu" a na prva dva ss-a je router radio možda nekih pola sata, nezam tocno vec sam zaboravio
Lol. Ovo vjerojatno znaci da je dosao tamo, resetirao port i malo zicu spojio ponovo :) :).
A samo pol sata je radio tad? Na zadnjoj isto pol sata (ovo kad nevalja?) . Nez, tesko je to jer stvarno oni jako malo se trude oko svega toga. Vjerojatno nisu placeni dovoljno neznam, ali na sve strane, tko god prijavi problem, treba kozu vola oderat dok netko stvarno popravi stanje a da to ne ukljucuje redom, smanjenje profila, zamjene opreme, izlazak tehnicara koji ce "prodrmat" kontakte. A sve bi se tako lagano moglo rjesit samo da je volje.

Štovani kolege,molim vas koji se kužite u čitanje ovih parametara da mi odgovorite jel bi mi 10 Mbita downloada sa ovakvim vrijednostima normalno funkcioniralo,tj. jel postoji mogućnost učestalog pucanja veze? Centrala je inače,kolko bar znam Novoselec,kod Ivanić Grada.
Unaprijed vam se zahvaljujem,te svima lijepi pozdrav..
[img]http://i.imgur.com/GdsXLLT.png[/img]
Štovani kolege,molim vas koji se kužite u čitanje ovih parametara da mi odgovorite jel bi mi 10 Mbita downloada sa ovakvim vrijednostima normalno funkcioniralo,tj. jel postoji mogućnost učestalog pucanja veze? Centrala je inače,kolko bar znam Novoselec,kod Ivanić Grada.
Unaprijed vam se zahvaljujem,te svima lijepi pozdrav..
da. možeš 10. čak koliko su ti slične brojke mojima mislim neki vrh 17 - 19 mbita.
A što je točno "očistio", da nije nešto u ovom stilu rađeno :D
http://i.imgur.com/qYtLbbX.jpg pa je "očistio" http://i.imgur.com/BjNnNlI.jpg
Ništa, eventualno provjeri sa susjedima ako tko ima bolju paricu no čini se da ti ovako stanje ostaje. No ni ono nije toliko loše.
Ako se budeš žalio na izvod možda ti ga "poprave" kao i meni :D
A znaci i tehnicare cincare kao one na telefonu. Bzvz :(. Iako, ovi sto su meni dolazili su svi bili redom s htovim autima :P Al ovo je vise bilo upuceno opcenito isp-u, ne ljudima koji tamo rade. Meni su petkom i svetkom dolazili, tako da nema tu bas praznik, vikend i to, ali smjesno mi je da im se vise isplati ovako nesto (gdje te salje na isto mjesto 10 puta) nego da se problemi rjesavaju.

Optima to2 10 mbps u knap pogledajte sliku komentirajte gusenje preko 50 db jel to realno slabo se vidi slika ovako je stanje
Snr margin 6.1db
line attenuation 51db
Data rate 11200
Max line rate 12572
crc 6
A nesto sigurno tu nestima. Jel znas koliko si daleko od centrale? Da ti na 50db gusenja imas 12max, neznam bas. Sta ti pokazuje speedtest?
Optima to2 10 mbps u knap pogledajte sliku komentirajte gusenje preko 50 db jel to realno slabo se vidi slika ovako je stanje
Snr margin 6.1db
line attenuation 51db
Data rate 11200
Max line rate 12572
crc 6
A nesto sigurno tu nestima. Jel znas koliko si daleko od centrale? Da ti na 50db gusenja imas 12max, neznam bas. Sta ti pokazuje speedtest?
Speedtest pokazuje normalno 9.50 mbps daljina pa na 3500 m od centrale kaze tehnicari honela a kod susjda koji ima obicnih 4 mbps malo manje gusenje 48db max line je 10500 vjerovatno nije dignut profil posto je na 4mbps
Snr margin 6.1db
line attenuation 51db
Data rate 11200
Max line rate 12572
crc 6
Moze li ovo jos neko ko se razumije komentiratim pc strucnjak?
Annex M je visoko frekventi profil koji bi se trebo koristit na kracim petljam za dobivanje veceg uploada.
Ta parica s tim gusenjem je jos i jako dobra.
Kad bi se uzele prosijecne vrijednosti, i neka okvirna brzina tu nebi moglo ic vise od 5 Mbita, ali nategnuto ide i tih 9.5.
U vecernjim satima kad puno korisnika gleda iptv, surfa itd, u samom kabelu se desavaju magnetske smetnje koje uzrokuju pucanje linka jer signal od centrale do tebe i ovrnuto dode iskrivljen kojeg vise ni modem ni dslam neznaju desifrirat. I link pukne i ide ponovni pokusaj sinkronizacije na nizu brzinu da bi margina opet bila 6 sto je minimum na ot centralama. I tako u krug. Na takim udaljenostima nema pomoci dok god se ne krene u skracivanje petlje.
A po zakonu je minimum 1 Mbita pa nece tako skoro skracivat. Dok druga stvar je sto nije od interesa jer vjerojatno mjesto nije gusto naseljeno i da svi imaju internet pa da ci operateri ostvarit dobru profit i da ce im se to ulaganje onda isplatit.