Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.250
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Otkad sam saznao za VDSL i Turbo30 zvao sam otrpilike 1x mjesečno da vidim dali su prebacili centralu,i jučer iznenađenje,VDSL stigao. Naravno,postavio zahtjev i danas uključen,evo screenshotova VDSL veze u odnosu na ADSL,modem je isti,instalacija ista,pa ako nekom može pomoći da usporedi i orijentira se prema tome.

ADSL ADSL
ADSL speed ADSL speed
VDSL VDSL
VDSL speed VDSL speed
Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Re: Kvaliteta DSL parice?
DwightSchrute kaže...

Otkad sam saznao za VDSL i Turbo30 zvao sam otrpilike 1x mjesečno da vidim dali su prebacili centralu,i jučer iznenađenje,VDSL stigao. Naravno,postavio zahtjev i danas uključen,evo screenshotova VDSL veze u odnosu na ADSL,modem je isti,instalacija ista,pa ako nekom može pomoći da usporedi i orijentira se prema tome.

auuu jbt koju ti paricu imaš+blizu centrale,tu bi 50/10 ko ispičke išlo,sretan si čovjek heh

12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Netko zna kako namistiti na ZYdslu 931VII kako staviti daily reset routera? maloprije mi je uzasno blokavalo, vidio sam da mi je u Network Interface-xDSL- Actual Rate (Up/Down) i Attainable Rate (Up/Down) bilo dosta smanjeno vise od 70% brzine.

Nakon sto sam restartirao router vratilo se na normalu.

Ima netko da zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Brzan kaže...

Siguran sam u ono što vidim na speed testu.

Nemam priviđenja, jer je to stvarnost a ne san.

Nema panike, ni placebo efekta.

Videa ti se ne vide, ali to je to sto sam ti rekao, malo sam skeptican. Ne vidis ti na speedtestu "atteinable rate". Ono sto ti vidis na speedtestu je tvoja pustena brzina (ono sto na tvome pise "actual rate"), a ona ti je uvijek ista i ne mijenja se posto imas dovoljno "zalihe" brzine. Tako da to sto se atteinable mjenja ti ne vidis na nikakvom speedtestu. Tako da, mozda da pricekas da vidis imas li stvarno problema :)

neduzan a kaznjen kaže...

Netko zna kako namistiti na ZYdslu 931VII kako staviti daily reset routera? maloprije mi je uzasno blokavalo, vidio sam da mi je u Network Interface-xDSL- Actual Rate (Up/Down) i Attainable Rate (Up/Down) bilo dosta smanjeno vise od 70% brzine.

Nakon sto sam restartirao router vratilo se na normalu.

Ima netko da zna?

Ako ti se tako smanjuje prijavi gresku isp-u da vide sta se dogadja jer nesto nevalja. Nikako nije rjesenje da resetiras router dnevno :)

12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Doktor-X kaže...

znaci po tome ako ti je mjesecni racun recimo 300 kuna oni za 1-1.5 godinu otplate investiciju a kasnije je sve profit

Jesi prolistal studiju ili me samo lovis za rijec?? 

lovim te nije mi se dalo citat ima toga dosta

15 godina
Silent horror1992 kaže...
DwightSchrute kaže...

auuu jbt koju ti paricu imaš+blizu centrale,tu bi 50/10 ko ispičke išlo,sretan si čovjek heh

njega će zračenje iz centrale sahraniti koliko je blizu. 

15 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...

all_or_nothing kaže...

njega će zračenje iz centrale sahraniti koliko je blizu. 

Udaljen sam cca 800-900 m od centrale, riječ je o obiteljskom naselju u Dubravi, Zagreb, nema stambenih zgrada,samo obiteljske kuće, tako da vjerujem ako su updatali našu centralu da će i drugi doći brzo na red.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
14 godina
Grobnik300 kaže...

Zanima me koliko su velike te mini centrale. To pitam iz razloga što je na stupu (do njega kablovi idu pod zemljom) postavljena blindirana kutija veličine cca 50 x 50 x 50 cm a prije je bila ona standardna mala 20x20 . LP 

Jel piše na njoj SUNSEA?

Ja sam primjetio inflaciju tih bijelih kockastih ormarića u kvartu.

Ono što mi je posebno interesantno je da su svi imaju spoj na strujnu mrežu.

Dakle nekakvo čipovlje je unutra.

Jel ima ko ideju što bi to bilo?

Možda je unutra ovakvo nešto?

http://www.dslprime.com/dslprime/42-d/5330-40port-vdsl-baby-dslams-with-new-lantiq-system

17 godina

Slikajte kako izgledaju te kutije. Možda su ormari za optiku, možda nije.

Možda i nisu od telefona već od struje....

Jesu li ovakvog oblika? 

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
Antropofob kaže...
Grobnik300 kaže...

Zanima me koliko su velike te mini centrale. To pitam iz razloga što je na stupu (do njega kablovi idu pod zemljom) postavljena blindirana kutija veličine cca 50 x 50 x 50 cm a prije je bila ona standardna mala 20x20 . LP 

Jel piše na njoj SUNSEA?

Ne znam jeli piše SUNSEA vidjeti ću.Mali bijeli su ostali po stupovima i tamo gdje kablovi dolazni nisu pod zemljom.

11 godina
Ag008 kaže...

Jesu li ovakvog oblika? 

Ne nisu tog oblika puno veće. Širina cca 50 cm, visina 50 cm, dubina 50 cm možda čak i veće.Od telefona sto posto jer na tom istom mjestu prije bila mala kutijica. Kad odem kod kćerke slikati ću i vidjeti dali je kakva struja još uvedena u to. 

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo opet problema sa pucanjem slike iako su spustili brzinu i rekli da će biti u redu.

Sad više ne znam da zovem ili ne. Ako nazovem, još će mi spustiti pa će mi sve biti k'o rđavi kurac. Interneta neće biti ni za lijek.

A možda pošalju tehničare da pregledaju linije i ustanove gdje je gušenje pa da mi puste više brzine.

U jednom periodu mi je maksimalna propusnost bila 28 Mb/s što znači da može više od ovih trenutnih 22 i još znači da nije do centrale nego do instalacija.

Ili nek srede ili neka vrate novce i prekinu ugovor.

Šta preporučate?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pa kontaktiraj ih emailom i prigovaraj. Ako budes sutio nece oni to sami od sebe popravit :) Osim ako te ne zahvati neki val popravljanja kad popravljaju cijeli kvart. I nek ti napisu to da su te prebacili na losiju paricu jer imas problema :)))

0 0 hvala 1
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

E, dali znate kako oni po kućama (na tavanu) spajaju dovod telefonske linije i kabel koji ide kroz kuću do routera; jel frću žice ili nekako drugačije?

Ako frču žice otišao bih na tavan to malo srediti, izolirati i slično, ali ako je neka druga metoda (kojoj ne mogu pomoći) onda ne bih.

Naime, imam strah od padanja (što neki kažu strah od visine) pa mi je nezgodno ljestvama se penjati te bih to izbjegao ako bi mi penjanje na tavan bilo uzaludno.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Kakvi su, još će mi manje Mbita propustit i završit ću na 10Mbit/s downloadu u 20Mbit paketu 

Pisanje je bolje, ali vjerovatno će duže trebati da dođe odgovor.

Budem nazvao sutra i rekao koji je problem, a lako napišem kad vidim što će odgovoriti usmeno.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ag008 kaže...

Jesu li ovakvog oblika? 

To je najobičniji telefonski izvod (ima ih u raznim dimenzijama, taj je najveći). Ovo je malo manji:

Nikakav DSLAM nit optika nije unutra...

My name is Legion... For we are many!
17 godina

Znam ja da je to telefonski omrar/izvod nego me čudi o čemu je riječ kod njih. Ormari za optiku se postavljaju u zgradama ne vani.

A ovaj tvoj je u totalnom neredu. Moj nema slobodne parice (ima ali je rezervirana ako crkne ova od pcm-a)

Mojeg nisu mogli zamijeniti jer "ne bi nam stao pcm ako bi stavili manji", riječi tehničara.

Kada sam vidio ljude oko njega prošli tjedan mislio sam da će se osloboditi parice a ne da će ga samo obojati. Na našu zgradu se spojio ovaj ormar oko 1998 za desetak okolnih kuća i sada ne mogu svi u zgradi imati liniju pa kombiniraju i pcm.

Kroz vrijeme ovako izgleda unutrašnjost jednog ormara.

HT godinama minimalno (ne) ulaže u infrastrukturu, prije ću dobiti optiku nego kakvo poboljšanje na bakru.

2013 2013
2014 2014
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Samo za BOL forum prilažem ekskluzivne slike mini centrale, odnosno "udaljenog preplatničkog stupnja" voljenog nam Tcoma.

Kapacitet 450 VDSL portova. Ograda valjda služi tome da spriječi bijesne Tcom korisnike koji žive u krugu 100 metara ali ipak nisu spojeni na to čudo da izraze svoje frustracije sprejem ili čekićem.

Lako ih je zamijeniti za bnet AKA VIP AKA Telecom Austria ormariće jer su oba sličnih gabarita i imaju zasebni trafo. No vipovi imaju crne kvake a tcomovi bijele. 

Ovaj bijeli kockasti za koji morate napregnuti vratne mišiće je misterij zbog vidljivih žica žute boje koje bi mogle biti spoj na elektrku.

Misteriozni ormarić napojen strujom Misteriozni ormarić napojen strujom
Tcomov UPS iliti "mini centrala" Tcomov UPS iliti "mini centrala"
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 18:21 (Antropofob).

0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Moze li mi netko reci koja bi maksimalna brzina isla na ovoj liniji?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 13:11 (Grom).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

30 mbita bi svakako trebalo ići.

11 godina
Antropofob kaže...

Jel piše na njoj SUNSEA?

Ja sam primjetio inflaciju tih bijelih kockastih ormarića u kvartu.

Ono što mi je posebno interesantno je da su svi imaju spoj na strujnu mrežu.

Dakle nekakvo čipovlje je unutra.

Jel ima ko ideju što bi to bilo?

Možda je unutra ovakvo nešto?

http://www.dslprime.com/dslprime/42-d/5330-40port-vdsl-baby-dslams-with-new-lantiq-system

Bio si u pravu SUNSEA ormar evo i slika.

LP

Samo ne znam zašto mi okreće slike naopako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 18:12 (Grobnik300).
10 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

valja li ovo išta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@solta, da ti odgovorim u stilu tehničara:

Ova parica ima atenuaciju od 38db koja govori da ste udaljeni više od 2km od centrale.

Vaša maksimalna propusnost iznosi 11Mbps i trenutno nemate tehničke uvjete za Turbo (vdsl) opcije.

Ili: ne valja. 

@grobnik, prvi put vidim to. Možda netko tko se više kuži zna što je unutra.

Možda optika? Iako čisto sumnjam ako nisu okolo kopali a i kuće se baš ne spajaju na optiku.

Možda su to jednostavno novi ormari za izvode, više nemaju one aluminijske već montiraju ove?

Nego ja ne vidim gdje je ključ/brava, si probao otvorit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 19:23 (Ag008).
10 godina
protjeran
hahah . jos mi ocedu uvalit max da sta ima veze da nece puno stekat net su rekli haha.
evo jedan dobar link:
http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

izgleda da bi ta kutija mogla bit optika :
http://www.opmextech.com/en-news/2012-10-12-sunsea-opmex-opens-the-intelligent-odn-test-systems-with-dongguan-telecom
http://www.sunseagroup.com/en/productshow.aspx?id=459
11 godina
Ag008 kaže...

Ili: ne valja. 

@grobnik, prvi put vidim to. Možda netko tko se više kuži zna što je unutra.

Možda optika? Iako čisto sumnjam ako nisu okolo kopali a i kuće se baš ne spajaju na optiku.

Možda su to jednostavno novi ormari za izvode, više nemaju one aluminijske već montiraju ove?

Nego ja ne vidim gdje je ključ/brava, si probao otvorit?

Ne može se otvoriti, . Kad su postavljali plin po ulici onda je i optika provučena ali nije po kućama razvučena.Bilo je govora da će optika do glavnih ormara a do krajnih korisnika bakar koji bi imao propusnost do 100mbs.

14 godina
dabar_solta kaže...
hahah . jos mi ocedu uvalit max da sta ima veze da nece puno stekat net su rekli haha.
evo jedan dobar link:
http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php
izgleda da bi ta kutija mogla bit optika :
http://www.opmextech.com/en-news/2012-10-12-sunsea-opmex-opens-the-intelligent-odn-test-systems-with-dongguan-telecomhttp://www.sunseagroup.com/en/productshow.aspx?id=459

Good job Sherlock!

To je ta veličina, sad je samo treba otvoriti....

Ali najvjerojatnije je optika unutra, ja sam pretpostavljao da je SUNSEA samo proizvođač kutija a očigledno se bave isključivo high-tech riješenjima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 9:13 (Antropofob).
11 godina
Grobnik300 kaže...

Ne može se otvoriti, . Kad su postavljali plin po ulici onda je i optika provučena ali nije po kućama razvučena.Bilo je govora da će optika do glavnih ormara a do krajnih korisnika bakar koji bi imao propusnost do 100mbs.

Da, bice da je FTTC. Kud ces bolje za kuce. Ja se ne bi bunio :D Samo kod mene prakticki cijeli grad ima podzemne kablove, nisam bas nailazio na te kutije. Mozda ih i ima ali su dobro skrivene, ko i ovi plasticni stupovi dosad svakih 10-15 kuca po dvoristima :D

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Kod mene u ulici je isto Sunsea ormaric postavljen.

Udaljenost do mene je cca 50 metara.

Ako sam dobro razumio iz glavne centrale do ormarica Sunsea ide optika, a onda bakar do kuce !?

Znaci mogao bi imati vdsl2 jer ga centrala podrzava, ali sam prije bio previse udaljen od centrale

BE HAPPY 要開心 : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Joe Cooker kaže...

Kod mene u ulici je isto Sunsea ormaric postavljen.

Udaljenost do mene je cca 50 metara.

Ako sam dobro razumio iz glavne centrale do ormarica Sunsea ide optika, a onda bakar do kuce !?

Znaci mogao bi imati vdsl2 jer ga centrala podrzava, ali sam prije bio previse udaljen od centrale

A gle moj post par postova iznad. 

Sagradili UPS 100m od mene, susjedi u novoj zgradi do mene dobili VDSL a ja i ostatak ulice izvisili.

Da nema te ograde grafitiro bi im nekretninu.

Prestar sam za preskakanje.

Al imaš bolje šanse s Sunčevim Morem nego bez.

Zovi.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Vaše mišljenje o mom VDSL-u: u 3 dana skupim cca 6.000 FEC-ova i sve radi izvrsno. U određenom trenutku krenu greške i ne staju: svakih 10 sekundi oko 100.000 novih FEC-ova (koje dalje prouzrokuju CRC-ove i prekide)!

Attainable Net Data Rate: 5.282 Mbps / 36.745 Mbps

Svako resetiranje routera/linka trenutno zaustavlja ovu hrpu grešaka i to bar netko vrijeme.. iskustveno od 2 sata do 3 dana.

Kako je to moguće (da router uđe u "petlju grešaka")?

Hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice