Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.813
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
PC - stručnjak kaže...
Oni vide kroz acs parametre iz rutera, prvo sredi spojeve i ako treba stavi novu instalaciju, onda vidi kolka je margina pa trazi vecu brzinu.

Evo podataka nakon što sam promijenio spojeve na utičnicama, a promijenio sam i spojeve na kabelu koji dolazi izvana (u kutiji na potkrovlju).

Može samo komentar da li ima nekih poboljšanja.

13 godina
neaktivan
midzan21, relativno blizu kolikaciji, paremetri jako losi ali dovoljni da ovo trenutno radi

zvrk159, vidljivo malo poboljsanje ali margina jos uvijek i dalje jako losa. Imas li negdje spliter? Ili je VOIP.
Ako imas spliter spoji direktno bez njega pa da se vidi stanje, a ako nemas, ili je sam kabel star od uvoda do modema ili definitivno jako losa parica od kuce do centrale.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
midzan21, relativno blizu kolikaciji, paremetri jako losi ali dovoljni da ovo trenutno radi

zvrk159, vidljivo malo poboljsanje ali margina jos uvijek i dalje jako losa. Imas li negdje spliter? Ili je VOIP.
Ako imas spliter spoji direktno bez njega pa da se vidi stanje, a ako nemas, ili je sam kabel star od uvoda do modema ili definitivno jako losa parica od kuce do centrale.

Znači ništa od barem 10/0.75 na Max3M paketu ... A bilo bi lijepo da nisu prošle godine nakon dobranog kvara na liniji u više od pola kvarta morali mijenjati parametre zbog pucanja ali i zbog kvara koji je ispravljen na stupu (koliko sam vidio od tehničara dok je radio da riješi), jer sam imao čak jedno vrijeme 10/0.75 uz povremena štekanja na MaxTV-u (najčešće oko 23h na 10-ak minuta pa bi opet sve bilo dobro). VoIP imamo uključen od prošle godine pa znam da za to ide nekih 1/0,5 bandwitha

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Noise Margin (Up/Down)31/28.8 dB

Line Attenuation (Up/Down)26.8/14.9 dB

Output Power (Up/Down)-2.2/18.6 dBm

Moze li mi netko objasniti razliku u atenuaciji između upstreama i downstreama? Znam da atenuacija ovisi o duljini bakrenog vodica i da idu do istog mjesta u centrali, pa mi nije bas jasno. Inace radi se o vdsl2 modemu.

Btw Kakav utjecaj ima output power? Koliko bi po ovome trebao biti udaljen od centrale? 

Hvala!

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 19:04 (IVOX).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Udqljen si oko 1 km od centrale, parica ti je odlicna, line attenuation za izracun udaljenosti se uzima u obzir samo u downstreamu, u upstreamu su drugaciji uvijeti posto je adsl nesimetricna veza, pa onda spram gusenja u downstreamu je izvucen specificni faktor po kilometru koji je oko 13.7 db po kilometru. Output power je je izlazna snaga od dslame do modema, sto je parica losija to ce se izlazna snaga povecat zbog gubitaka.

Uglavnom imas tocnije pojasnjeno u detalje http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats_explanation.htm
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

ocekujem ovih dana modem za vdsl 30 mbita udaljenost od centrale mi je nekih 500-550 metara po online kalkulatoru

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

trebao bih moči postići;

ADSL2+ Max Speed 23861  kbps

VDSL2 Max Speed 63648 kbps

ovo je ss statistike modema

http://oi58.tinypic.com/21ej61.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 22:49 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

8db u downu, slab spoj. Mogao bi dobiti 50ak mbita u downu ako ti dovedu paricu u red. Ja ovo nebi pustio...

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ovo su mi podaciji o liniji. Ja znam da sam dosta daleko od centrale, ali meni H1 na provjeri broja nudi VDSL najvece brzine. Da li mi netko sada može reći da li je meni na ovoj liniji moguće staviti VDSL ili ne.

Router je Enkom A1521

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 14:41 (Noctifer).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda nisi dosta daleko nego si unutar 1600 metara od kolokacije.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Onda nisi dosta daleko nego si unutar 1600 metara od kolokacije.

Cudno. Meni je uvijek bilo receno da sam 3km od centrale. Trenutno mi je 5mb max download i nemam mogucnost IPTV-a jer veća brzina meni nije dostupna. Trenutno sam na Iskonu, naračasta zona.

Također, da li ima šanse da Iskon uvodi VDSL? Sa njima sa dosta dugo i jako sam zadovoljan, stvarno nebih želio ici kroz muke mjenjanja ISP-a.

17 godina
Noctifer kaže...

Trenutno sam na Iskonu, naračasta zona.

Također, da li ima šanse da Iskon uvodi VDSL? Sa njima sa dosta dugo i jako sam zadovoljan, stvarno nebih želio ici kroz muke mjenjanja ISP-a.

Iskon odavno nudi VDSL za korisnike na njihovoj infrastrukturi.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da li su to "Superbzi Internet" paketi? Ti paketi mi nisu dostpuni.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Prema SzK Vdsl mi trenutno nije dostupan, ali kakve su mi uopće šanse za vdsl, tj kolika bi mi mogla biti najveća brzina?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 19:16 (Ugljanac89).

0 0 hvala 0
17 godina
Noctifer kaže...
191x7 kaže...

Da, to su "Superbrzi Internet" i Iskon tvrdi da su dostupni svima u narančastoj zoni, a da nisu dostupni onima preko T-Com infrastrukture odnosno u bijeloj zoni.

Zvao si njihovu službu za korisnike?

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Noctifer kaže...
191x7 kaže...

Da, to su "Superbrzi Internet" i Iskon tvrdi da su dostupni svima u narančastoj zoni, a da nisu dostupni onima preko T-Com infrastrukture odnosno u bijeloj zoni.

Nisam, budem nazvao i pitao.

Hvala na pomoći ljudi!

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo, nazvao Iskon i kažu mi da mi je samo dostupna brzina od maksimalno 6mb u paketu 10mb tako da Superbrzi Internet kod njih ne mogu imati iako sam u narančastoj zoni :(

0 0 hvala 0
17 godina
Noctifer kaže...

Evo, nazvao Iskon i kažu mi da mi je samo dostupna brzina od maksimalno 6mb u paketu 10mb tako da Superbrzi Internet kod njih ne mogu imati iako sam u narančastoj zoni :(

Ispada da ti je ili linija očajna (kakve su ti kućne instalacije?) ili da si predaleko od centrale.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Noctifer kaže...

Ispada da ti je ili linija očajna (kakve su ti kućne instalacije?) ili da si predaleko od centrale.

Instalacija u kući mi je bila sređena (počistili kabel od hrđe i direktno sam spojen sa routerom na mjesto di se kabel iz vana spaja na kuću) tako da je najvjerojatnije istina da sam 3km od centrale. Zato me i čudilo kako to da H1 nudi VDSL dp 20mb a iskon max 6mb.

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Može li netko tko se razumije prokomentirati kvalitetu ?

Jednostavno nemogu dobiti punih 5 mbps upload...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

nemozes jer takva ti je linija, ovih 3 je max sto mozes imat, bolje to nego 60 kb/s kak imamo mi ostali

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jer problem do parice, udaljenost centrale ?

Zanima me jer su prije cca 2 mjeseca provlačili nove žice, uspio sam uloviti tehničare i popričati sa njima nakratko te su rekli da propusnosti tih žica ide do 300mbps...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Prije na T-COM-u i sad Optimi imam odličnu vezu.

Prekjučer sam potpisao da prelazim na Iskon, narančastu zonu. I dostupno mi je najviše 10Mbps.

Kad sam nazvao službu za korisnike, rečeno mi je da u Vž još ne postoji oprema u centralama za "Superbrzi internet". I neće još 1-2 mjeseca. Minimalno :(

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Prekjučer sam potpisao da prelazim na Iskon, narančastu zonu. I dostupno mi je najviše 10Mbps.

Kad sam nazvao službu za korisnike, rečeno mi je da u Vž još ne postoji oprema u centralama za "Superbrzi internet". I neće još 1-2 mjeseca. Minimalno :(

Kaj si na T-com-u i Optimi imao veću brzinu nego kod Iskona?

13 godina
Noctifer kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Kaj si na T-com-u i Optimi imao veću brzinu nego kod Iskona?

Joj ne, pa bankrotiral bi do sad :)

Prema podacima iz routera.

I kad je Optima imala onaj Blast, skidao sam s oko 20 Mbps.

Samo jos nisam nigdje vidio informaciju dal i Iskon koristi iste parice, il je bas sve njihovo, i prosli provideri nemaju veze.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 16:30 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Samo jos nisam nigdje vidio informaciju dal i Iskon koristi iste parice, il je bas sve njihovo, i prosli provideri nemaju veze.

To i mene zanima jer mi je jako cudno da H1  nudi 50/15 pakete a kod Iskona nemogu niti imati punih 10mb.

EDIT: Evo našao sam minimalne brzine za H1 VDSL pakete. Osnovni paket VDSL 20/2 ima minimalnu brzinu od 14/1.4

Ako je istina da sam ja stvarno pre daleko od centrale i ne mogu imati vecu bezinu od  6mb, zašto mi onda H1 nudi paket di je minimalna brzina više nego duplo veca od onoga što sada imam? Da li oni to samo nude da bi dobili cim više korisnika ili mi oni moraju garantirati tih 14/1.4?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 16:50 (Noctifer).
16 godina
odjavljen
Noctifer kaže...
CyberDemonVZ kaže...

To i mene zanima jer mi je jako cudno da H1  nudi 50/15 pakete a kod Iskona nemogu niti imati punih 10mb.

EDIT: Evo našao sam minimalne brzine za H1 VDSL pakete. Osnovni paket VDSL 20/2 ima minimalnu brzinu od 14/1.4

Ako je istina da sam ja stvarno pre daleko od centrale i ne mogu imati vecu bezinu od  6mb, zašto mi onda H1 nudi paket di je minimalna brzina više nego duplo veca od onoga što sada imam? Da li oni to samo nude da bi dobili cim više korisnika ili mi oni moraju garantirati tih 14/1.4?

Zato jer si dovoljno blizu H1 centrale. Ne mora biti da je tamo i Iskonov ULL.

BTW, H1 ti daje procjenu na osnovi podataka koje im isporuči T-com tako da... Svašta je moguće.

12 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Još uvijek su na životu... Meet the PCM!

hahaha da jos uvijek , posebbno prigrad rijeke , ja sam radio jedno vrijeme matulje i gore do permana rupe itd. gore ima PCM na bacanje i sve u pogonu ;) 

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zato jer si dovoljno blizu H1 centrale. Ne mora biti da je tamo i Iskonov ULL.

BTW, H1 ti daje procjenu na osnovi podataka koje im isporuči T-com tako da... Svašta je moguće.

Znaci moguće je da H1 centrala nije na istom  mjestu kao i Iskon centrale? Ili te je to krivo svačam? Sorry, nisam stručnjak za telekomunikacije.

13 godina
neaktivan
Sve centrale odnosno ULL ovi su na istom mjestu ili u neposrednoj blizini HT ove centrale jer s npr H1 dslama se port propusta prema HT razdijelinku di se onda odstrane HT spaja parica i taj ULL port prema korisniku.
13 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

prebacili su me na drugi razvodni stup i sad imam ovo

kakvo je ? 

http://www.snabbox.org/
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice