Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.654
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
Ako si na H1 infrastrukturi onda ne naplaćuju sigurno,a za HT-infrastrukturu nisam siguran.
Ja sam uzeo preko HT infrastrukture taj paket i isto je na konfiguratoru pisalo da je 15kn
robimarko@gmail.com
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

e pa da to je to, samo na njihovoj infrastrukturi imas clip besplatan i jos neke stvari

njihova infrastruktura njihova infrastruktura
HT infrastruktura HT infrastruktura
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Beelzeboss kaže...
domac5 kaže...

sto ne uzmes onda H1 kad ionako imas preko t-scum parice? 250 kn mjesecno a isto 10 mbit

Narucio prije tjedan dana, tv+telefon+net 10 mbit  249 kn

a prikaz pozivatelja broja je trenutno gratis za nove pretplatnike+ 2 god sportski paket za 1 kn i hbo 3mj.

u iskonu ta 250kn dobijes duplu brzinu :D (govorim za trio paket..) 

WithSkill
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

ali moras bit u narancastoj zoni i imat dobru vezu da ti uopce mogu omogucit vdsl...trio paket u iskonu u bijeloj zoni znaci preko HT parice sa 4 mbit brzinom je 290 kn a sa 10 mbit je 320 kn...kod H1 preko njihove infrastrukture za 200 kn dobis trio paket 20 mbit

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Meni su rekli da sam u narančastoj zoni i da mogu uzet 30mbps, evo baš danas zvao tehničku službu da mi provjere propusnost (jer su rekli da je max kao 17mbps...
Pa kak onda mogu uzet 30mbps a primat samo 17mbps..

Vidjet ću kad me nazovu šta će reći.. 

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

max na adsl-u ti je 17 mbit bas kao i meni a ja na svoju paricu mogu vuci oko 40 mbit downloada na vdsl-u...samo jbg svi ti provideri slabo sire svoju infrastrukturu u manje gradove kao sto je moj pa smo osudeni na bitstream preko ht parice, tako da i kad sam blizu centrali nis mi to ne znaci jer niko ne nudi vdsl preko ht parice

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
WithSkill kaže...

Meni su rekli da sam u narančastoj zoni i da mogu uzet 30mbps, evo baš danas zvao tehničku službu da mi provjere propusnost (jer su rekli da je max kao 17mbps...
Pa kak onda mogu uzet 30mbps a primat samo 17mbps..

Vidjet ću kad me nazovu šta će reći.. 

Kod mene je trenutna propusnost 14/1.1 mbps na parici, zvao sam službu i isto su rekli da je dostupna brzina od 30/5 odnosno 20/5 koju sam uzeo.

Rekli su da će zamijeniti paricu i poslati novi router. Tehničara očekujem do utorka jer su poslali sms prekjučer da u roku 5 dana dolazi na moju adresu.

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Predao sam zahtjev kod HT za povećanjem brzine, međutim zahtjev je odbačen, jer nemam tehničke mogućnosti za veću brzinu. Kako da saznam prave mogućnosti parice. Te da li je moguće izvršiti kako pritisak, da poboljšaju tehničke mogućnosti moje linije. Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
Kukec kaže...

Predao sam zahtjev kod HT za povećanjem brzine, međutim zahtjev je odbačen, jer nemam tehničke mogućnosti za veću brzinu. Kako da saznam prave mogućnosti parice. Te da li je moguće izvršiti kako pritisak, da poboljšaju tehničke mogućnosti moje linije. Hvala.

Mislim da ništa nemožeš napraviti u vezi toga...

Pričekaj još malo, možda ubace i oni VDSL u ponudu.

Prijatelj mi je u sličnoj situaciji, trenutna parica mu ima propusnost oko 24 mbps ali mu nude samo onaj paket sa 20/0.7 mbps... Zvali smo skupa Iskon korisničku službu i oni bez problema na toj liniji nude 20/5 VDSL. 

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jedno pitanje trebao bi uzeti 20 metara lan kabela (od rutera do kompa) posto na netu nude stotine razlicitih vrsta moze neki savjet koji je pouzdan.Trebao bi ga i krimpovati(bar jedan kraj) posto mora proci kroz zid. Da stvar bude gore sve sam vec napravio ali sam krivo izmjerio za metar i sad mi je prekratko....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma za tako malu metrazu, najobicniji UTO CAT5e ce bit i vise nego dovoljan. A i moces birmalan kobektor stavit, odes u neku prodavaonicu racunalne opreme, oni ti najcesce imaju na roli od 500 m kabel i odsjeku kolko trebas, par kn po metru.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

[IMG]http://i57.tinypic.com/r0vzw6.jpg[/IMG] Ovo je moje stanje. Kako izvršiti pritisak da mi to poboljšaju, jer želim veću brzinu. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da ne budem bezobrazan, ali ti mozes svirat kur**, jer gusenje je pre veliko, kolokacija daleko, novu kolakaciju nece sigurno pravit i moras bit zadovoljan sto imas, jer ima i ljudi s vecim gusenjem i to jako puno. Nemozes im nista jer glupi zakon kaze minimalno 1 Mbit mora bit svugdje. A prelazak kod drugog operatera ti nece pomoc jer je parica takva centrala ista.
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Znači kod mene već par godina brzina se ne miče s 3-4mbita.

Kako sam stavio maxtv doma, kad je upaljen tv, brzina je oko 3-3.2mbita.

Jutros mi počne pucati veza, onako naglo, jedno 4-5 puta zaredom, svako 10ak minuta.

Nakon što sam je napkon stavio da radi, reko idem pogledati brzinu na speedtest, kad ono 5mbita.

Trčim u dnevni, vidim tv radi, ja opet na speedtest opet 5mbita.

Otvorim router, i od one mizerije od prije par dana, dana ova propusnost linije:

Dali to znači da su me prebacili automatski na novu paricu, i dali to znači da ću napkon moći imati vdsl i neku pristojnu brzinu?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Znači kod mene već par godina brzina se ne miče s 3-4mbita.

Kako sam stavio maxtv doma, kad je upaljen tv, brzina je oko 3-3.2mbita.

Jutros mi počne pucati veza, onako naglo, jedno 4-5 puta zaredom, svako 10ak minuta.

Nakon što sam je napkon stavio da radi, reko idem pogledati brzinu na speedtest, kad ono 5mbita.

Trčim u dnevni, vidim tv radi, ja opet na speedtest opet 5mbita.

Otvorim router, i od one mizerije od prije par dana, dana ova propusnost linije:

Dali to znači da su me prebacili automatski na novu paricu, i dali to znači da ću napkon moći imati vdsl i neku pristojnu brzinu?

Od VDSL na to gusenju odnosno udaljenosti od centrale nikakve koristi, bit če ti maksimalna tu negdje.

Pa imaš dosta dobre parametre, gušenje ne veliko, to bi tebalo sve radit bez problema, osima ako taj modem nije neispravan.

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

VIdim da se netko ne slaže s tobom, može onda drugo objašnjenje.

Ja sad imam 5 mbita, znači to je maksimum?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možeš već na ADSL2+ imati 10Mbps net + MaxTV.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

nakon prelaska na Iskon i uz brzinu 10mbps Zyxel ruter mi pokazuje neke čudne postavke za liniju. Nije u pitanju VDSL već adsl2+. Jel to išta valja ili ne. Inače veza nikad ne puca, ponekad YT zatrzne na sekundu, a u popisu spajanja su sva 24-satna.

0 0 hvala 0
17 godina
zstef kaže...

Možeš već na ADSL2+ imati 10Mbps net + MaxTV.

A vdsl?

13 godina
neaktivan
rooswelt1991; nije tebi maksimala 5 Mbita na tom gusenju mora ic preko 20 Mbita, evo ja danas doma za probu na 25 dB gusenju guram 19.8 Mbita profil i margina minje 9.1 IPTV radi bez i jednog trzaja.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Molim komentar na moje parametre.

Čekam realizaciju zahtjeva za brzinu od 10 Mbit/s.

Da li mogu ići do 20 Mbit/s?

0 0 hvala 0
17 godina

Do punih 20 ne možeš.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
10 godina
neaktivan

Tražio sam od tcom-a da mi puste maksimum, ali dobio sam objašnjenje da mi ne mogu isporučiti niti 14Mbit/s (točnije 12,8 Mbit/s).

25 dana sam ih molio (zvao svaki dan) da mi puste maksimalno koliko mogu, a da ću im plaćati kao da mi puštaju paket od 20Mbit/s. Bezuspješno.

Raskinuo sam kod njih, i otišao u VIP, ali kako je njihova infrastruktura, sad oni ne popuštaju ni kod VIP-a, i VIP mi kaže da mogu maksimalno ići do 10Mbit/s.

Da li po ovim parametrima imam argumente po kojima bi mogao izvršiti pritisak da mi isporuče veću brzinu od 10Mbit/s (odnosno da imam uvjete za 14Mbit/s)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 23:39 (zvrk159).
13 godina
neaktivan
Sta reci nego losa parica, si istim modemom na 25 dB ja guram ravno 20 Mbita uz SN margine 9 dB i veza ne puca. Na 22 dB gusenju mora moc ic 20 Mbita ako je parica i svi spojevi dobri, dobra nova i kvalitetna kucna instalacija.
Tako da to treba stisnit vip da posalju na ht, jer s tim malim profilom na tom gusenju je SN margina ocajna. A radi se o ERICSSON DSLAM-u koji je takoder kod mene. Ako ko nevjeruhe da sam na 25 dB naguro skoro 20 Mbita posljepodne stavljam screanshot.
10 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru.

Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da sam svaki put od tcom szk dobio različite odgovore o mogućoj isporučenoj brzini i propusnosti parice (oni do centrale isporučuju pakete od cca 18,8Mbit/s, a propusnost parice je bila 14Mbit/s, pa sljedeći dan 13,8Mbit/s, pa 13,4Mbit/s, pa 12,8Mbit/s, da bi na kraju bila 12,4Mbit/s).

Možda je ovdje problem što nisam bio pod ugovornom obvezom, i nikad nisam koristio maxTV, pa toliki problemi i ping ponganje koje je trajalo svaki dan, skoro mjesec dana.

Istina je da živim u kući koja je stara nekih 20-ak godina, pa bi trebao provjeriti spojeve na potkrovlju, i u utičnicama (koje imam i na gonjem katu).

Pogledat ću ponovno ove parametre na routeru kad to sve sredim pa pošaljem sliku.

Da li je dovoljno da ove parametre proslijedim na VIP szk, i da li je to dovoljno da oni izvrše pritisak na tcom?

13 godina
neaktivan
Oni vide kroz acs parametre iz rutera, prvo sredi spojeve i ako treba stavi novu instalaciju, onda vidi kolka je margina pa trazi vecu brzinu.
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

evo svako tolko znam testirat svoj net ali uredno je uvijek ovako,max 3 m paket

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 11:45 (Hrco1002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

Još uvijek su na životu... Meet the PCM!

Grobnik, Rijeka Grobnik, Rijeka

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema se za povecanje kapaciteta mreze :P
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Mišljanja o ovoj liniji su kakva? Postoji li mogućnost veće brzine od 4/0.5 na T-Com-u s obzirom da znam gdje se nalazi centrala i da sam dovoljno udaljen da nema teoretske šanse za VDSL... 

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice