Prije 2 mjeseca na 4mbps sa maxtv i voip-om sam imo marginu SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,5 / 23,5 i uzo 10 brzinu i sad mi tolko padne i poteskoce stalno neke. Jel te spojeve neznam na koje mislis moram ja zamjenit il je to duzan HT napravit?
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.682.159
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na Ericsson EDN312xi DSLAM-u s 16.5 Mbita profilu na samom portu i centrali s pola metra zice je margina 15 znaci na odaljenosti od 1 km se ne moze ocekivat vise od 10-12 dB. No problem je sto si ti blizu centrale oko 500 m i da imas toliki pada zo nije bas ok.
Inace tu ima puno faktora, jedan od njoh je da su mozda podzemni kabeli stari pa zbog vece brzine je naravno i frekvencija veca, a kabeli upariceni ko zna kako i desava se pad signala, ubiti jedna parica ometa magnetski drugu (famozno preslusavanje)

Evo meni ukopčali sa T coma na Optima telekom sve je ok osim profila malo škrtare na profilu utoliko što mi upload nisu stavili malo više pa jedva rastegne na 0.47 mbps na što sam se požalio na njihovom fb profilu i zatražio da slože profil kako treba .U par minuta zove agent i krene znate to je tako vi ste u tom paketu ne može to brže bla bla .Ja mu kaže ok parica je vrlo dobra ,T-com bi pustio 5mbps u downu i 0.64 u uploadu a vi mi tvrdite da se to ne može ,pa vidite gospodine to se ne može !Ja pitam pa dobro tko slaže profil ?Ovaj malo ostao pegla ?Rekoh tko je odgovoran za to?Ovaj zašutio i nakon toga kao probat cemo vam pročistiti liniju !!!Ma kakvu liniju nemaju šta čistiti kompletna nova infrastruktura je od mene do centrale uključujući i vod u zgradi .Mmm izgleda da ćemo se malo zakačiti !BTW stavio sam si T comow Thomson 782i koji radi na anexu b i stvar šljak,nije mi se niti dalo paliti zte jer je jeftinjava žešća.

Da samo ja ne mogu tražiti HT da mjenja profil nego oni to moraju napraviti a prave se kao da je to neznam koliki problem.Mada mogu ih razumjeti negdje ih udave pacijenti svih vrsta tako da večini korisnika bude ćao kakao ..Dakle samo malo treba poštelati!Stari profile kaže 5155/695 dl ul.Kužim da sam na ht centrali uostalom radi mi i T -comov ruter koji je na anexB :)
PS zašto mi je output power u minusu??

Ovako kaže kod mene iskon duo fanky flat dsl 10mbps/640kbps.
http://www.speedtest.net/my-result/3440453994
http://www.pingtest.net/result/96024198.png
koliki ti je stvarni mjesečni račun račun?
209,99 kn/mj! http://www.iskon.hr/Za-kucu/Paketi/Duo/DUO-Funky
znam da toliko piše na netu ali znam da operateri svašta na to dodaju npr kod t-coma je ona glupa mjesečna naknada od 39 kn + naknada za prikaz broja (tko hoće) je 12 kn (+ vjerojatno pdv na to). Znači na papirnatom računu ti piše 210 kn?
Točno tako 210kn na računu nema nikakvih muljaža.
Nakon mjesec dana natezanja sa HT-om i promjene 4 tehnicara koji izgleda nemaju pojma svoj posao i zamjene modema sad mi se pocelo dogadat da dok je maxtv upaljen mi krade od brzine neta znaci net ide 10.5mbps a cim cim upalim maxtv padne na 8mbps to mi se nikad u godinu i pol nije dogadalo i to je Ht-u sve u redu cim maxtv ne steka . Da li su me mozda prebacili na drugu paricu vidim u postavkama da mi se line attenuation sa 4.5 kolko je bio sa starim modemom povisio na 9
Prije bi bilo da je negdje došlo do oštećenja na vodovima ili čvorištima, možda i na tvojoj telefonskoj instalaciji ako imaš staru.
Stvar ide čak do toga da znaju zamjeniti paricu bez znanja korisnika ....;)

Jednostavno pitanje, dali je bolji adsl preko annex a ili annex b, znači analogno ili digitalno (sa ISDN) ili je svejedno što se tiče kvalitete veze?

Jednostavno pitanje, dali je bolji adsl preko annex a ili annex b, znači analogno ili digitalno (sa ISDN) ili je svejedno što se tiče kvalitete veze?
najbolji je annex j
Optima koristi jos i Annex M kojo se pokazap dobrim ali samo na malim udaljenostima (oko 1 km). Razlog tome je sto je povecana ukupna frekvencija s kojom se prenosi upstream i downstream, sto na bakrenom vodu daje veci otpor il ti ga vece gusenje i manju marginu, te shodno tome vecu vjerojatnost za pucanje veze ako se koriste visoke brzine.

Tcom mi je pustio veču brzinu pa me interesira ima li šanse da to radi bez pucanja (margine su mi male...).
Speedtest:
dl brzina je 8,25 mb/s
ul brzina je 0,69 mb/s
Link Status Connected Rate (Up/Down) 1020/9674 kbps
Noise Margin (Up/Down) 6.8/6.2 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 22.4/37 dB
Output Power (Up/Down) 12.6/18.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1020/11312 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexB
to je limit limita. ne bi trebalo pucat ako su telefonske žice kvalitetno spojene. možda ako popraviš spojeve i router postaviš na mjesto gdje ti telefonski kabel dolazi u kuću dobiješ deklariranih 10 mbps ali ako je sve u redu sa instalacijama onda 10 mbps tesko da ces dobit
Ma nek ostane i ovako (to je jedanput brže od onog što sam imao) samo da je bez pucanja.

Pozdrav ljudovi!
Evo moje slikice. Imam veliki problem. prije je dowstream bio na 19k+ i nikad nije pucala veza.
Nakon što je t-com mijenjao nadzemne vodove po ulici od onda je downstream ovakav kao na slici i stalno puca veza. Promjenio sam instalaciju u kući i na tavanu, sve novi spojevi.
Ono što je čudno, svaki dan veza pukne točno u 20.25.
već se 2 mjeseca patim sa t-comom.
Savjeti?

2. Na tom gusenju ide puno puno veca brzina, neki od spijeva na vanjskoj mrezi je razjeban. Ljepo ti njima posalji tu sliku zaogruzi crveno line attenuation i maximal line rate i napisi da na tom gusenju je propusnost uz SN margine od 6 dB moguca 16 Mbita, a ako je margina veca sto bi s tim profilom i bila da je maximalna propusnost još veća i da oces da ti to srede ili raskidas ugovor jer su neozbiljni..... Bla bla malo kreativnosti.

Problem je što sam prije imao 2 max-a i 10mbit brzinu i sve je radilo savršeno, sad imam samo 1 max i 4 mbit brzinu i Max u većenjim satima šteka (nakon 20.25)
EDIT: sad sam vidio drugi dio odgovora.
THX!
Pozdrav,
Mene muči stalno pucanje veze, t-comov tehničari nemogu nači uzrok pucanja veze stalno govore kako je sve uredu čak i izvrsno. A ja nemogu biti više od 30 minuta bez prekida. Od 14.svibnja do danas imav više od 1200 spajanja. Inače sam na Optimi i do 14 svibnja nisam imao probleme, naime tad je bilo kišno nevreme i pukla je veza tek slijedeči dan je opet došla veza ali uz konstantne probleme. Promjenili su modem opet isto prespojili su me na druge parice opet isto a t-comovi tehničari svaljuju krivicu na Optimu ili na virus na mojim računalima.
Može li mi netko reči kakva je moja kvaliteta linije na osnovu ovih podataka:
SRN Margin 25,4 12,7 db
Line Attenuation 19.0 11.9 db
Data Rate 4901 639 kbps
Max Rate 18860 1570 kbps
POWER 18.7 -3.2 dbm
CRC 7 18
Hvala
Sto se tice HT-a opce je poznato da vec neko vrijeme ima problema s ericsson dslam-ima, jednostavo otkazuju poslusnost svaki dan.