Iskon super trio mi skocio na 8Mbps prije 2 dana.

poruka: 12
|
čitano: 4.477
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Neman pojma sta se dogodilo, prijatelj mi ima isti paket zivi niti 50 metara od mene je jos na 5Mbps ka sta e na iskonovim stranicama.

Originalno samo pomoslia da wireless nesto zajebaje kad san vidia jer nie cudno da se digne brzina neko vrijeme, ali ovako vec je cili dan I na wirelessu I ethernetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Iskon super trio mi skocio na 8Mbps prije 2 da

Imam i ja Iskon Trio. Kada mi je Iskon TV upaljen imam 5 (koliko je i u paketu). Kada je ugašen je nešto više od 8.

Da nisi imao TV ugašen možda?

15 godina
Meni isto, skida malo vise od 1000kbps, ali upload je isti :(
Autoclimb kills more people than AIDS
15 godina
neaktivan
mamkem6 kaže...

Imam i ja Iskon Trio. Kada mi je Iskon TV upaljen imam 5 (koliko je i u paketu). Kada je ugašen je nešto više od 8.

Da nisi imao TV ugašen možda?

Mater vrti TV cili dan, nemože da je do toga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 2:23 (naD).
17 godina
neaktivan

TV utječe jedino ako je fizički kanal slabe kvalitete ili si daleko od centrale pa veza nema dovoljno kapaciteta za sve zajedno. Meni ne utječe nimalo.

Inače ne znam kako misliš "isključen Iskon TV", ako samo pritisneš botun za gašenje na daljinskom STB ide u standby ali i dalje skida jednako, jedini način za stvarno ga isključiti da prestane trošiti promet je isključiti ga iz struje.

Što se tiče realne brzine meni je 1 MBps / 52 kBps već duže vrime (možda godinu-dvi), a prije toga je bila 625 kBps / 52 kBps. Zašto imam više od deklarirane ne znam al se ne bunim. {#} Možda pripremaju teren za povećanje brzine, samo ako je to dugo im treba...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

TV utječe jedino ako je fizički kanal slabe kvalitete ili si daleko od centrale pa veza nema dovoljno kapaciteta za sve zajedno. Meni ne utječe nimalo.

Inače ne znam kako misliš "isključen Iskon TV", ako samo pritisneš botun za gašenje na daljinskom STB ide u standby ali i dalje skida jednako, jedini način za stvarno ga isključiti da prestane trošiti promet je isključiti ga iz struje.

Što se tiče realne brzine meni je 1 MBps / 52 kBps već duže vrime (možda godinu-dvi), a prije toga je bila 625 kBps / 52 kBps. Zašto imam više od deklarirane ne znam al se ne bunim. {#} Možda pripremaju teren za povećanje brzine, samo ako je to dugo im treba...

Pa neznam baš, kada ga ugasim na daljinskom ( standby ) imam 8 Mbit/s a kada je upaljen imam 5 Mbit/s. Paket brzine je 5/512, a što se tiče parice mislim da je sasvim ok

StatisticsDownstreamUpstreamLine Rate 9595 Kbps 639 KbpsAttainable Line Rate 16280 Kbps 1345 KbpsNoise Margin 98 dB 273 dBLine Attenuation 265 dB 265 dBOutput Power 192 dBm 135 dBm

13 godina
protjeran
Enkidu kaže...

Hm...to što ti pričaš se meni dešavalo kad sam bio na T-comu. Znači internet je bio neovisan o trošenju downloada TV-a.

Kod Iskona imam brzinu 3Mbps, (skida do 4Mbps) i dva TV-a. Čim ugasim jedan skida do 7 Mbps. Isključivanjem i drugog TV-a brzina se više ne povećava.

Idemo..idemo, sad je ovde, sad je ovde.. / Miš beli sreću deli /
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 13:18 (Budokai).
17 godina
neaktivan
mamkem6 kaže...

Pa neznam baš, kada ga ugasim na daljinskom ( standby ) imam 8 Mbit/s a kada je upaljen imam 5 Mbit/s. Paket brzine je 5/512, a što se tiče parice mislim da je sasvim ok

StatisticsDownstreamUpstreamLine Rate 9595 Kbps 639 KbpsAttainable Line Rate 16280 Kbps 1345 KbpsNoise Margin 98 dB 273 dBLine Attenuation 265 dB 265 dBOutput Power 192 dBm 135 dBm

Meni STB provjereno troši uvijek jednako promet bio u standbyu ili uključen i Ethernet LED-ica na routeru uvijek neprekidno treperi. Možda ti imaš drugi model STB-a ili routera ?

Meni je deklariran brzina kao i tebi 5 Mbps / 512 kbps, ali uvik imam oko 1000 kBps download bez obzira na TV.

Što se parice tiče nisam mislio da je tvoj defektna, ali sve imaju određenu propusnost ovisno o kvaliteti, udaljenosti do centrale, smetnjama itd... Kod nas nisu baš na visokoj razini, zato je vjerovatno i stalo dizanje brzina DSL-a, nekima bi mogli dignuti i malo više ali mnogima ne bi, pa bi se ovi drugi bunili i zvali korisničku službu ej zašto mi niste dali koliko ste obećali...

Ako tebi brzina veze na Internet ovisi o TV-u očigledno je da tvoja parica ne može podnijeti i 8 Mbps neta i još bandwidth za TV istovremeno, za razliku od moje. Zašto uopće imamo više od deklarirane ne znam.

Btw jel tebi kad kod mene IPTV na routeru u bridge modu za razliku od neta i ima vlastitu IP adresu ?

Budokai kaže...

Hm...to što ti pričaš se meni dešavalo kad sam bio na T-comu. Znači internet je bio neovisan o trošenju downloada TV-a.

Kod Iskona imam brzinu 3Mbps, (skida do 4Mbps) i dva TV-a. Čim ugasim jedan skida do 7 Mbps. Isključivanjem i drugog TV-a brzina se više ne povećava.

Znači da je tebi praktična maksimalna download brzina koju ti omogućuje parica oko 10 megabita. Jedan STB na Iskon IPTV-u povlači čini mi se oko 3 Mbps (bio sam izmjerio i izračunao nekad), znači 10 max megabitaa minus 6 za dva TV-a je 4, a iznad 7 ti se ne diže brzina jer je limitira operater.

13 godina
protjeran
Enkidu kaže...

Znači da je tebi praktična maksimalna download brzina koju ti omogućuje parica oko 10 megabita. Jedan STB na Iskon IPTV-u povlači čini mi se oko 3 Mbps (bio sam izmjerio i izračunao nekad), znači 10 max megabitaa minus 6 za dva TV-a je 4, a iznad 7 ti se ne diže brzina jer je limitira operater.

EVO;

Mogli bi oni meni pustiti "hladno" 10 Mbps no rizik je. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 20:07 (Budokai).
12 godina
neaktivan

Pa povisili su vam brzine čitajte malo vijesti :)

17 godina
neaktivan
Ajze kaže...

Evo baš čitam :

http://www.pcchip.hr/vece-brzine-iskon-tv-korisnicima/

ali meni su već odaaavno digli na 8 Mbps.

Biće da su pripremali dizanje brzine kao što rekoh gore, prvo su morali provjeriti da li može svima u toj njihovoj prvoj zoni parica podnijeti i popraviti stanje di ne može, i tek onda objaviti dizanje brzina da ne bi niko gunđao.

Međutim ipak je to sve malo sporo, trebalo mi malo veći dio kolača od naših pretplata ulagati u razvoj mreže, a ne da u 2012. još nismo vidili optike ni u najvećim gradovima Hrvatske ! Kako onaj gore iz primjera ima lipo na optici 50/50 Mbps i sićušnu latenciju, a mi tu slinimo nad dodatna 3 Mbps i to opcionalna !

13 godina
protjeran
Ajze kaže...

???

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice