Kao što već vjerojatno znate, H1 je započeo s beta testiranjem njihove nove IPTV usluge - H1 TV.
Prema do sada pročitanom u Bug-u (br. 224-225, str. 132) i prema video review-u ispod, stvar se čini vrlo privlačna.Prema Bug-u, za razliku od konkuretskih rješenja, H1 TV funkcionira bez zastoja i blokiranja..pitanje je kakvo će biti stanje kada se usluga bude isporučivala većem broju korisnika.
Popis kanala u osnovnom paketu još nije poznat, kao ni cijena, međutim sudeći po izjavama na facebooku i po cijenama dosadašnjih usluga, mogla bi biti vrlo prihvatljiva.
Vjerojatno najinteresantniji segment cijele usluge je sam STB, koji uz pristup facebooku, youtubeu i videoteci, nudi reprodukciju sadržaja s vanjskog diska (posjeduje 2 USB porta, podrška za FAT32 i NTFS, reprodukcija mkv full HD sadržaja), snimanje i time-shifting televizijskog programa te ugrađeni DVB-T tuner. Snimanje se vrši na klijentskoj razini, čime je zaobiđena nedavna restrikcija snimanja Nove TV, međutim snimljeni sadržaji su enkriptirani, što znači da se mogu pregledavati samo na STB H1 TV-a.
U postavkama u video-recenziji iznad se može vidjeti i mogućnost bežičnog povezivanja, što je recimo meni vrlo interesantno (TV na jednom, router na drugom katu) i koliko znam ne postoji kod konkurenata.
E sad, par pitanja za beta testere i korisnike H1 ADSL-a.
Kako stoje s stabilnosti veze (ADSL)? Koriste li AnnexA ili AnnexB? Je li netko isprobao bežično povezivanje STB-a i routera i funkcionira li bez zastajkivanja? Podržava li STB streaming sadržaja s računala u mreži? Postoji li opcija podešavanja vremena titlova?
I par skrinšotova za kraj: