H1 telekom

poruka: 1.508
|
čitano: 488.793
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
H1 telekom

Stavit cu samo ove postove:

1. B.net tema na pcekspert forumu.

2. H1 tema na forum.hr.

Ima još par postova sličnih u ostalim temama tipa Iskon, Amis i Optima mislim čak i Tcom...

Znači identični problemi kao ja..

Kolika je vjerojatnost da je problem na globalnoj razini i da nije vezan uz davatelja usluga? Iako ne vidim gdje bi mogao biti onda problem!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: H1 telekom
Znam,pratim pcekspert redovito,tamo je H1 tema zamrla u zadnje vrijeme.
robimarko@gmail.com
10 godina
MacTheBig kaže...

Znači identični problemi kao ja..

Kolika je vjerojatnost da je problem na globalnoj razini i da nije vezan uz davatelja usluga? Iako ne vidim gdje bi mogao biti onda problem!?

Bnet nisam ni otvarao, oni standardno imaju problema s linkovima prema vani jer je to vip, a i ta tehnologija opcenito je inferiornija. Za H1 ako je veza ista u HR i van HR onda ipak mislim da je do neceg drugog. Eventualno da im je centrala kod tebe opterecena?!

robimarko kaže...
Svi su oni jeftiniji no na kraju cim nesto ne valja samo spustaju brzinu.
Cini mi se da samo na HT-u i mozda Iskonu ima sanse da netko nesto sanira

Pa to je tako kad oni kontroliraju cijelu infrastrukturu :) I meni je donekle jasno, mislim, neznam tko se ne bi "non salantno" odnosio prema korisnicima drugih tvrtki a koriste "tvoju infrastrukturu". Tebi cak donekle i koristi ako malo "zanemaris" vapaje ostalih ISPova jer eto, onda se javlja ovaj problem da na tcomu stvari budu rjesene, a na ostalim ispovima moras otegnit jaja da bi nesto napravio.

16 godina
H1 telekom

A na koji način im dokazati da je centrala opterećena? Ili da imaju problema sa vezama?

Jučer pričao s tehničarom 30 minuta, obavili mjerenja s hakometrom, dobio 3 od puštenih 12, on kaže, gospodine ja vidim da je linija u redu (to sam im i ja govorio cijelo vrijeme kad sam zvao) i možemo poslati tehničara da izmjeri o Vašem trošku ukoliko sve bude u redu do routera. Naravno da sam odbio.

Njima bitno da je linija u redu, za centralu ih boli ona stvar.. izgleda da mi jedino Hakom preostaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Problem je u tome što mjerenje i sanaciju parica HT naplaćuje drugim ISP-evima a samom sebi naravno ne.

I onda drugima ne pada napamet išta platiti

MacTheBig Pa centrala je dio linije,pričaju ti gluposti.
Lijepo napravi mjerenja hakometrom i napravi prijavu HAKOM-u pa da vidiš kako brzo se stvari mogu rješavati kada dobiju packu u obliku moguće kazne u tisućama kuna

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 14:28 (robimarko).
16 godina
robimarko kaže...

Problem je u tome što mjerenje i sanaciju parica HT naplaćuje drugim ISP-evima a samom sebi naravno ne.

MacTheBig Pa centrala je dio linije,pričaju ti gluposti.
Lijepo napravi mjerenja hakometrom i napravi prijavu HAKOM-u pa da vidiš kako brzo se stvari mogu rješavati kada dobiju packu u obliku moguće kazne u tisućama kuna

Znam da je centrala dio linije ali krivo sam se izrazio. Oni gledaju na modemu puštenu brzinu i to je to. Vide da imam puštenih 12 Mbpsa i "kod njih problem ne postoji". Očigledno je da imaju negdje neko gušenje ili problem s vezama kojeg ni oni nisu svjesni...

14 godina
Kakvi su to onda glupani,koga briga što ti je profil 12mbita kada ih ne dobijaš.

Po toj teoriji ti mogu staviti 200mbita.
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
Kakvi su to onda glupani,koga briga što ti je profil 12mbita kada ih ne dobijaš.

Po toj teoriji ti mogu staviti 200mbita.

Meh, vjeruj mi, toliko sam se iživcirao u proteklih mjesec i pol dana da ih više neću niti zvati.. čekam još odgovor od njihovog Povjerenstva, i pravac Hakom. 

14 godina
Skužio sam da usmeno ništa ne vrijedi,treba sve emailom ili poštom obaviti kako bi bilo tragova.

robimarko@gmail.com
10 godina
MacTheBig kaže...

Jučer pričao s tehničarom 30 minuta, obavili mjerenja s hakometrom, dobio 3 od puštenih 12, on kaže, gospodine ja vidim da je linija u redu (to sam im i ja govorio cijelo vrijeme kad sam zvao) i možemo poslati tehničara da izmjeri o Vašem trošku ukoliko sve bude u redu do routera. Naravno da sam odbio.

To za naplacivanje te ne treba brinut previse jer i ako ti pokusaju naplatit samo ce dobit jos vecu kaznu od hakoma. Tako su i meni rekli da ce mi naplatit sanaciju ako je problem u kabelu na kucnoj mrezi (jer meni je bila brzina ok al je pri vrsnom opterecenju tv trzao), pa sam reko nema problema, samo vi dodjite. I nije bio problem u kabelu a tehnicar je jos i kabel ostavio :) To je samo politika da se rjese ljudi koji ih gnjave oko gluposti pa da ne izlazi tehnicar bezveze. Ako si siguran u svoja mjerenja a provjerio si taj kabel od routera do kompa, nemaju ti oni sto naplatit. Meni je "operater" pokusao prodat pricu da su oni duzni isporucit brzinu samo do "zgrade" a da je moja briga od zgrade do mog stana, na sto se naravno mozes samo nasmijat jer niti ti imas pristup ormaricu u zgradi, niti oni routere ugradjuju u taj ormaric vec tebi u stan. Znaci sve do routera je njihova briga.

robimarko kaže...

Neznam tocno kako ide to, zar ne bi oni trebali to ima pokriveno u ugovoru pod "odrzavanje infrastrukture" ili nesto. Mislim glupo mi ovo zvuci da se to posebno naplacuje ako je problem na infrastrukturi a ti si je iznajmio. Ti kad iznajmis auto ne placas njegov servis, ono mora vozit, ako se pokvari, placa rentacar. Ti samo tankas. Gdje si cuo da se to posebno naplacuje? Ne kazem da nije al mi zvuci glupo.

14 godina
Ovisi kako su to ugovorom rijesili te kako je HAKOM odresio.
Mjerenje se sigurno naplacuje,to mi je stari rekao a on radi u Ericssonu otkad su oni preuzeli odrzavanje i izgradnju od HT-a,prije je radio u HT-u.
robimarko@gmail.com
10 godina
H1 telekom

Da se mozda ne naplacuje samo ako je sve u redu? Pa se ovi boje uopce zatrazit mjerenja jer cesto budu korisnici u krivu i onda iz tog straha i opravdane pozive odbijaju?

Neznam, to mi nema smisla da se naplacuje ispravno funkcioniranje neceg sto iznajmljujes i treba ti za rad. Doslovno neznam nijedan posao koji po tom modelu radi. Eto ti imas pretplatu na neki ISP i oni ti garantiraju ispravno funkcioniranje opreme za te usluge koje placas. Zamisli da jos ako ti se router pokvari ti placas novi router? Jel tebi to zvuci cudno? Meni da.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 23:19 (sandokan111).

0 0 hvala 0
14 godina

Znam da zvuči čudno,no vjerujem da se mjerenje naplačuje jer to inače svi ostali telekomi sami obavljaju,a H1 ne jer nema opremu.
Tehničari su im doslovno opremljeni sa setom odvijača,par metara žice,službenim mobitelom koji služi kao baterijska lampa i izolir trakom.

No i ovo što ti govoriš ima logike apsolutno.
Sve ovisi kakav ugovor imaju,dok njega ne vidimo sve je nagađanje

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 23:41 (robimarko).
10 godina
robimarko kaže...

Tehničari su im doslovno opremljeni sa setom odvijača,par metara žice,službenim mobitelom koji služi kao baterijska lampa i izolir trakom.

Da, to je. Bilo bi dobro da netko tko zna zasto je tako tesko navest HT da izadje na teren od strane drugog operatera objasni, jer eto, ocito im je lakse izgubit korisnika nego tako nesto izvest :) (osobno sam radi tog otiso)

13 godina
neaktivan
Vrlo vrlo jednostavo, ako recimo H1 posalje prema HT-u da je kvar do HT mreze i HTovci izađu i ustankve da je kvar ipak u korisnikovoj instalciji ili opremi drugog operatera, na naplatu H1 sjeda 400 kn i ako uzmes u obzir da je mjesecna zarada po korisnku negdje oko 50-80 kn to za jedan neosnovani izlazak drugi operator spusi skoro cijelu zaradu. Za godinu dana, i ako se se desi taki par prijava di ce ht stavit nije u podruciju odgovoenosti HT-a, H1 je zavrsio debelo s tobom u miusu, a plus sto se HTu placa i prikljucak na mrezu od 500 kn, pa im je i bolje izgubit korianika ( citaj puuuno jeftinije) nego da i HT posteono osisa ko ovcicu
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
H1 telekom

Pa kako onda oni to nemogu izvuc mak na konac ako HT izjavi da nije do njih. H1 valjda moze provjerit da nije do njih. Tehnicar dodje i provjeri korisnikovu opremu i vidi da nije do njega. A STVARI I DALJE NE STIMAJU :)))))))))). Tko tu koga onda, jer ocito je da je negdje problem. Eto ja sam cisti primjer. Razlika u pokazateljima na h1 i ht nebo i zemlja. Na h1 napismeno dobijem da je infrastruktura losa da nemoze vise od 20 jer vise jadni nisu imali sta a na HT-u max 110 :). Izgleda da smo osudjeni na duopol :P

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma nemoze se nista, izađe HTovac, kaze potrebno smanjit profil i bit ce sve ok. Lupi odgovor nije u podruciju odgocornosti HT i bok. Bilo je tu i neki sporo od drugi operatera s htom preko hakoma. Al se nije nist postiglo. Cijlj je htu da su svi kod jega a ne tamo negdje jer je zarada puuuno veca nego od najma parice
10 godina
H1 telekom

Pa to je i moj zakljucak. Al ako je i moj, valjda je i od vlasnika tih firmi. Pa valjda oni imaju vise od par kuna da neke odvjetnike uvedu sta ja znam. Ja se s tim ne bi mogo borit, al za pokrenit telekom nije bas mala investicija u pitanju. Nekuzim ovu zemlju nekad :P

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nekuzim nija koji radim u tome, ali nakon te hakom intervenije je uvedeno da ako ht kaze za drgog operatera da nemoze vise od 10 Mbita, onda visenikad ni on ni neko 10 nesmije korisniku dat vecu brzinu, jer se je prije nije moglo a sad kad je na ht magicno moze.
16 godina
H1 telekom

Ovo je za plakat. LUL! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ajme meni,pa koji se to vrag događa?
Daj ih ubij pozivima
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
Ajme meni,pa koji se to vrag događa?
Daj ih ubij pozivima

Ne znam sta se dešava. Vidim da se puno njihovih korisnika žali na facebook stranici pogotovo u vezi interneta, tako da sigurno imaju neke probleme ali ne žele priznati to..

16 godina
I meni stalno neki problemi sa brzinom u ovom mjesecu.
Plačam 10 Mb,a pnekad jedva 2 Mb mugu povući,sinoć ni youtube nisam mogao gledati.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Vjerojatno su linkovi dosli do 100% iskoristenosti, i sad pada brzina svima, prioritetne usluge su slozene da rade a ostalo pada.
Nevjerujem da nisu nista poduzeli, recimo iznajmili novi opticki link, ali zo traje dok se ne realizira a dotle sute i komuniciraju da je sve ok
16 godina
H1 telekom

Ja kad god sam mjerio meni su uvijek rezultati stabilni, tu i tamo su mala odstupanja, ali neznatno.....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovisi koje cvoriste, dali je preko ht bitstream itd.
16 godina
H1 telekom

Ma gamad jedna. Onda se kaže imamo problema i radimo na otklanjanju a ne "sve je u redu s naše strane".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

Evo, nakon 50 dana slanja prigovora i mjerenja odobrili su mi raskid ugovora bez penala. 

Vjerojatno budem prešao negdje drugdje, a ono što me zanima kolika je vjerojatnost da se isti problem dogodi i kod drugog operatora? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neznam,šalji mail svima pa da ti prvo provjere tehničke mogućnosti
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Kod optime je jos moguc jer linkove iznajmljuju ko i h1 od ht-a, kod hta tesko al jbg ak je neki kvar rijesi se brzo jer je to ht. Iskon he ht tak da... Vip ima sve skoro svoje, osim mreze do tebe to iznajmljuje HT, al oni imaju neke ugovore s HT super jer za njih se stvarno sve rijesava i mora valjat.

Moja preporuka HT ili VIP
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice