Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.755.888
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok,

Hvala ti na odgovoru.

Ma usmeno preko telefona sam i ja dobio info no na njihovim stranicama ne mogu nigdje naci.

Ne znam imas li mozda link?

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?

@simeparanoja

Gle, nemam frende, nikakv link(čak, brijem da su mi i oni rekli da tih cijena nema naznačeno kod njih na webu???). Nisam ni tražio. Možda da si pogledaš detaljno njihov cjenik, pa možda pronađeš štogod zanimljivo u vezi svojih nedoumica.

Potražio bih i ja, al mi se neda.

Cjenik se nalazi na njihovim stranicama.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
12 godina
simeparanoja kaže...

Bok,

Hvala ti na odgovoru.

Ma usmeno preko telefona sam i ja dobio info no na njihovim stranicama ne mogu nigdje naci.

Ne znam imas li mozda link?

Ovdje ti inače budu njihove promocije, ali nisam našao to što ti tražiš.

15 godina

Podigli mi brzinu sad nedavno sa 30mbita na 120mbita za kak stari veli nula kuna.

Sad jel ima neka caka s tim sta bi trebalo pripazit (da ostane trajno,ili da ne naplate puno u jednom trenutku)? 

Faith is a belief based on absence of data, allowed to the weak by the powerful.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To ti kosta 10 kn mjesečno!

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr | XBox: VandaLpr
16 godina
Nije 0 nego 10 kn i to je trajno
battletag:MasnaKrvavic#2275
10 godina
neaktivan
dado16 kaže...

Nije trajno, u onim uvjetima piše da popust traje 24 mjeseca.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
14 godina
JozoBozo121 kaže...
dado16 kaže...

Nije trajno, u onim uvjetima piše da popust traje 24 mjeseca.

Aktivacija je trajna.
Promo popust traje 24 mjeseca.

think about it

Batllelog: sudy_freak
16 godina

Nakon 24 mjeseca dalje ide normalna cijena za 120 Mbps, ako se prije toga ne odjavis sa 120 mbps.

0 0 hvala 0
16 godina
Bugov moljac kaže...

Nakon 24 mjeseca dalje ide normalna cijena za 120 Mbps, ako se prije toga ne odjavis sa 120 mbps.

Nakon 24 mj bude sasvim neka druga cijena, posto se cijene mijenjaju :), al 2 godine si miran sa 10 kn

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 8:38 (dado16).
14 godina
neaktivan

Vi koji imate Bnet 120Mbps paket, kolika Vam je max brzina kod skidanja torrenta? Navedite jel zica ili wifi.

Hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Ja sad na žici skoro uvijek kad je kvalitetan torrent sa puno ili dovoljno seedera imam čak ponekad i do 13.5-14 MB/s download a up. bude i do 1.8 MB/s a preko wi-fi nikad neskidam torrente znaci samo žica al vjerujem da je i preko wirelessa isto to ok na ove brzine.
Napad je najbolja obrana :)
10 godina
neaktivan
Dr.Weed kaže...

Vi koji imate Bnet 120Mbps paket, kolika Vam je max brzina kod skidanja torrenta? Navedite jel zica ili wifi.

Hvala!

Prebaci se na neki privatni tracker, public su jako često sranje.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
neaktivan

Jel netko možda spojio dva tv-a na bnetu, a da plaća samo jedan tv, čuo sam da se to nekako može, a i sam tehničar dok mi je sprovađao instalacije u stanu mi je to predložio, samo nisam baš skužio šta točno treba?

Predpostavljam da sa splitera trebam nabaviti "kradljivec" (spoj Y) koji bi mi izlaz sa splitera RTV dijelio na dva, te je jedan i dalje spojen na bnet uređaj za televiziju, a drugi ide direkt u drugi tv ili ?

Ako je to sve, kako se na tom drugom tv-u traže kanali, prebacuju, kako to funkcionira s obzirom da nema uređaja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ja zivim u Splitu u zgradi i placam samo internet. Spojio sam tv na taj prikljucak sto ti je na slici i nasao kanale kao sto bi nasao preko antene i sve mi radi. Nisam sigurno sto tocno sve ima, od ovog sto znam ima nekoliko sk, neki fox, comedy central, sve nase, i neke kanale sa crticima.
11 godina

@

1BIT

Da, ja sam se spojio. Naime, dok sam imao osnovni paket, koji je išao po defaultu na jedan TV prijamnik, platio sam B.net, da mi provuku kabel za još jedan TV prijamnik u drugoj sobi. Plaćao sam samo osnovni paket, bez obzira kaj je program išao na dva prijamnika. 

Stoga, nemojte brijati na ilegalu, nego nazovite njihovu službu da vam riješi problem.

Nedavno sam prešao na proširnei paket, te sam po defaultu dobio tu uslugu za jedan TV prijamnik. Te sam platio da mi dofuraju još jedan STB za drugi prijamnik, te plaćam za taj dodatni TV, prvih 12 mjeseci 30 kuna, a drugih 12 mjesci budem plaćao 60 kuna mjesešno.

Osobno, ne gledam TV, al' gledaju moji ukućani. 

Meni je dovoljan moj komp, te brzi B.net internet.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
1BIT kaže...

Jel netko možda spojio dva tv-a na bnetu, a da plaća samo jedan tv, čuo sam da se to nekako može, a i sam tehničar dok mi je sprovađao instalacije u stanu mi je to predložio, samo nisam baš skužio šta točno treba?

Predpostavljam da sa splitera trebam nabaviti "kradljivec" (spoj Y) koji bi mi izlaz sa splitera RTV dijelio na dva, te je jedan i dalje spojen na bnet uređaj za televiziju, a drugi ide direkt u drugi tv ili ?

Ako je to sve, kako se na tom drugom tv-u traže kanali, prebacuju, kako to funkcionira s obzirom da nema uređaja?

Probaj spojiti na taj slobodni prikljucak na tom spliteru drugi TV, trebao bi moci dobiti 40-setak analognih TV programa i nesto digitalnih TV programa (u ZG ima 18 digitalnih TV programa), kad spojis antenski (koaksijalni) kabel iz splitera u antenski prikljucak na TV-u pusti taj drugi TV da pretrazuje TV programe.

15 godina
neaktivan

Hvala vam svima, isprobano je i radi

Imam još jedno pitanje, bnet mi je ostavio technicolor tc7200 ruter i trenutno sam na brzini 70/10 dow/up i brzina je stvarno ta na lan kablu, no preko wireless-a je nešto manja bez obzira sa kojim se uređajem spojio, pa me zanima jel se da u postavkama rutera (192.168.0.1) šta promijenit da mi wireless gura full brzinu, jer sa vremenom planiram uzeti najveću brzinu 120 dow, gledao sam malo, al nisam našao ništa korisno di bi povećao data rate, trebao bi podesiti protocol n na 2.4Ghz frekvenciju, koji bi trebao do 72 dow gurati, trenutno mi niti jedan uređaj ne podržava 5Ghz frekvenciju, pa mi ona ne paše...

Trenutna wireless brzina:

A na Lan žici imam full 70/10

EDIT:

Da preformuliram pitanje, kako da prebacim sideband for control channel sa lower na upper, tj da prebacim bandwidth sa 20Mhz na 40Mhz?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 18:51 (1BIT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
1BIT kaže...

Hvala vam svima, isprobano je i radi

Imam još jedno pitanje, bnet mi je ostavio technicolor tc7200 ruter i trenutno sam na brzini 70/10 dow/up i brzina je stvarno ta na lan kablu, no preko wireless-a je nešto manja bez obzira sa kojim se uređajem spojio, pa me zanima jel se da u postavkama rutera (192.168.0.1) šta promijenit da mi wireless gura full brzinu, jer sa vremenom planiram uzeti najveću brzinu 120 dow, gledao sam malo, al nisam našao ništa korisno di bi povećao data rate, trebao bi podesiti protocol n na 2.4Ghz frekvenciju, koji bi trebao do 72 dow gurati, trenutno mi niti jedan uređaj ne podržava 5Ghz frekvenciju, pa mi ona ne paše...

Trenutna wireless brzina:

A na Lan žici imam full 70/10

EDIT:

Da preformuliram pitanje, kako da prebacim sideband for control channel sa lower na upper, tj da prebacim bandwidth sa 20Mhz na 40Mhz?

Prebaci na 5ghz mrežu pa ćeš moći na 40mhz, tako sam ja promjenio

15 godina
neaktivan
Taraba kaže...

Prebaci na 5ghz mrežu pa ćeš moći na 40mhz, tako sam ja promjenio

Na žalost nemam ni jedan uređaj koji radi na 5Ghz, trenutno su mi dva računala spojena, jedan žičano utp kablom i on ima punu/ugovorenu brzinu, drugi bežično na airlive wn-370usb (sa 10dbi antenom), dva smartphona i stari laptop...

U manualu od airlive wn-370usb mi piše da postiže brzine do 150Mbps na 802.11 n i 40Mhz, radi samo na 2.4Ghz, a ja nemogu na ruteru podesit 40Mhz...

Razmišljao sam, najvjerojatnije ću se odlučit na bridge-anje tog techicolour škarta od rutera, isključit wifi na njemu, te sa nekim AP spojit žičano i preko AP-a odašiljat wifi...

Jel zna netko u ovoj temi, jel bi bio dobar TP-LINK TL-WA801ND za tu namjenu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 19:19 (1BIT).
9 godina
protjeran
I te kako je dobar za to što tebi treba !
9 godina
protjeran
I te kako je dobar za to što tebi treba !
17 godina
1BIT kaže...

šta promijenit da mi wireless gura full brzinu, jer sa vremenom planiram uzeti najveću brzinu 120 dow, 

Ništa ne možeš mijenjati, na laptoptu nećeš imati 120/15 preko Wirelessa

Ja imam 120/15 paket... Desktop PC mi vuče 105/15Mbit, Laptop preko Wirelessa 50-60/14 Mbit

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
 Ništa ne možeš mijenjati, na laptoptu nećeš imati 120/15 preko Wirelessa

Ja imam 120/15 paket... Desktop PC mi vuče 105/15Mbit, Laptop preko Wirelessa 50-60/14 Mbit

Nisam se javio par dana, može se riješiti, mada teško je dobiti full brzinu preko wirelessa

Tako sam i ja imao oko 50-60 na ugovorenoj brzini 70/10 i uzeo veću brzinu 120/15, brzina wirelessa je ostala ista, jer defotne postavke rutera bacaju 802.11G protokol, koji ne dopušta veće brzine...

Uglavnom zezao sam se sa tim par dana dok nisam skužio i sad imam 92/15 preko whirelessa (preko žice nekih 110/15) što nije loše

Za technicolor tc7200 ruter treba upisati 192.168.0.1, user name ostaviti prazno, pass je admin i otići na postavke wirelessa, te 802.11N mode staviti auto ako nije defotno, 802.11N support required staviti off (ta opcija ostavlja samo 802.11N protokol u upotrebi, to ostaviti off da bi radio 802.11G/N protokol istovremeno, pa se i stari uređaji koji ne podržavaju 802.11N protokol mogu spajati, a oni koji podržavaju 802.11N protokol imaju full brzinu, uglavnom ruter koristi istovremeno oba protokola), bandwidth staviti na 40Mhz (defotno je 20Mhz), sideband for control channel (40Mhz only) treba staviti upper (defotno je lower), ali neće dozvolit tu opciju dok se channel ne prebaci na 11 i OBSS Coexistance ne prebaci sa enable na disable...

Evo screenshot kakve su postavke kod mene to samo prepiši i ako ti laptop podržava 802.11N protokol, imat ćeš veću brzinu

Uglavnom od 110 stvarnih imam 92 na wirelessu

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 19:01 (1BIT).
13 godina
neaktivan

Ljudi već sam pomalo očajan pa postam posvuda šta ima veze s Bnetom.

Provider: Bnet

Router: Tehnicolor TC7200.20 (njihov)

Brzina: do 120mbita koja većinom i je takva, infrastruktura je mislim neka hibridno kabelsko-optička ili štagod

Ping: obično oko 7 na OKLA Speedtestu

Imam GTA 5 i za PC i za PS4 i obadva imaju IDENTIČAN problem, probo sam otvarat sve žive portove koja igra koristi, stavljat IP adresu i kompa i PS4 u DMZ, probo se spojit žično i bežično, mjenjat MTU, ali uvijek isti problem. Nakon 5-10 minuta u freeroamu jednostavno me kicka iz sesije i stavi me u posebnu odvojenu solo sesiju a meni se počne izlizstavat masa igrača kao da oni leavaju svi odjednom.

Probo zvat Bnet, oni naravno nemaju blage veze, radili su neke resete, firmware updatove za router i slično ali ništa.

GTA 5 je jedina online igra u kojoj imam ovakav problem ili sličan, sve ostale rade normalno.

Potragom po stranim forumima skužio sam da nisam jedini sa ovim i da je to perzistirajući problem koj Rockstar jednostavno ignorira. Masa ljudi također navodi Technicolorov Router i da je problem baš u njemu, da je nekakav NAT Traversal issue.

Naravno Bnet u ponudi nema niti jedan drugi router osim Technicolor.

Dal ima netko da se je susreo sa ovim problemom i uspio ga riješiti ???

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 22:26 (Radament).

0 0 hvala 0
12 godina
Radament kaže...

Brzina: do 120mbita koja većinom i je takva, infrastruktura je mislim neka hibridno kabelsko-optička ili štagod

Imam GTA 5 i za PC i za PS4 i obadva imaju IDENTIČAN problem, probo sam otvarat sve žive portove koja igra koristi, stavljat IP adresu i kompa i PS4 u DMZ, probo se spojit žično i bežično, mjenjat MTU, ali uvijek isti problem. Nakon 5-10 minuta u freeroamu jednostavno me kicka iz sesije i stavi me u posebnu odvojenu solo sesiju a meni se počne izlizstavat masa igrača kao da oni leavaju svi odjednom.

Probo zvat Bnet, oni naravno nemaju blage veze, radili su neke resete, firmware updatove za router i slično ali ništa.

GTA 5 je jedina online igra u kojoj imam ovakav problem ili sličan, sve ostale rade normalno.

Potragom po stranim forumima skužio sam da nisam jedini sa ovim i da je to perzistirajući problem koj Rockstar jednostavno ignorira. Masa ljudi također navodi Technicolorov Router i da je problem baš u njemu, da je nekakav NAT Traversal issue.

Hvala!

isti sam problem imao, sad vise ne znam jel vec dugo nisam palio gta 5 online, uglavnom, moras kupit odvojen taj neki ruter koji kosta oko 200kn..

Battleog - 191silvinjo
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedno pitanje vezano za prikaz broja koji me zove. Prešao sam nedavno na Bneta sa Tcom-a. Na Tcomu sam imao onaj uređaj za prikaz broja "lovac" (slika u prilogu). Sada kada sam prešao na Bnet, broj koji me zove vidim na fiksnom telefonu, ali više mi taj uređaj za prikaz broja ne prikazuje ništa, piše samo tipa "No data sent". Sve kombinacije spajanja sam probao međutim ništa, da li je netko imamo sličan problem ili što bi možda trebao napraviti? Jel ima netko takav uređaj na Bnetu, a da mu radi? Koja marka?  Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radament kaže...

Hvala!

Zovi sluzbu za korisnike i trazi da te skinu sa cg-NAT. Provjereno radi, bez puno pitanja su rekli da nema problema i rekli su da pricekam 5 minuta, ruter se restarto i od tada imam NAT2 na ps4 i vise nikakvih problema sa online igrama.

9 godina
protjeran
matecro007 kaže...
Radament kaže...

Hvala!

Zovi sluzbu za korisnike i trazi da te skinu sa cg-NAT. Provjereno radi, bez puno pitanja su rekli da nema problema i rekli su da pricekam 5 minuta, ruter se restarto i od tada imam NAT2 na ps4 i vise nikakvih problema sa online igrama.

Tako je! 

Samo ja sam to tražio da me skinu sa cg-NAT-a i zbog streamanja PLEX medijateke van kućne mreže npr. da mogu gledat serije i filmove van kuće a to nisam moga dok sam bio iza cg-NAT-a.... vjerojatno pomaže i kod online igranja.

Traži da te skinu sa cg-NAT zovi tehničku službu ili šalji e-mail isto je.

13 godina
neaktivan

Ništ zvao Bnet, operater je bio poprilično neljubazan i otresit, dobio sam čak i odgovor "to nije naša briga" u jednom trenu.

cg-NAT mi nije niti upaljen, tak da to nije problem. Ostaje onda opcija da je problem direktno u Technicolor routeru...ili neznam šta drugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2017 8:40 (Radament).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice