Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.126
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Elles D. kaže...
toxic kaže...

ma ovo je skoro nepotrošivo, kod ViP je do na brzini 10mbita do 220gb prometa mjesečno a kod t-coma cca 3300

Vip nema ograničenja ;)

Samo njegov štićenik - ie. bnet.

oho još bolje :)

znači ja mogu skidat kolko hocu..

pogledao sam bnet i tamo vidio vipnet pa sam mislio da je sto sve isto :)

17 godina
neaktivan
guru22 kaže...

citat od kolege crna bitanga

"B.net nema nikakvo ograničenje potrošnje, ima - kao i svaki drugi provider!!"

Nemoj pisati gluposti ovdje kolega , procitaj si sta si napisao povise ....

Prvo provjeri svoje tvrdnje prije nego ih napises ovdje na ovom forumu , otidji u t-coma i pitaj imaju li oni ogranicenje prometa i brzine i ne zaboravi da sam ja bio korisnik t-coma preko 15 godina i vrlo dobro znam o cemu pisem.

Pored mog posta imaš dugme CITIRAJ, tako da nema potrebe otvarati novi post.

I dalje tvrdim da si se iz nekog razloga registrirao na ovaj forum radi trolanja.

Što se tiče čitanja s razumijevanjem, vidim da ti je i to problem - ja sam rekao da nema ograničenja, ali da postoji nešto što se zove fer korištenje resursa a što ima svaki provider. 

U svom prvom postu si trebao napisati da mjesečno u downloadu generiraš 200+ GB prometa. Ne želim ulaziti u dublju debatu što skidaš (na kraju krajeva i sam si napisao), ali da je to zaista realno - ne vjerujem.

Za dalje rasprave s trolovima ne želim trošiti vrijeme pa te stavljam na svoj blacklist, tako da mi ne trebaš odgovarati jer odgovor neću vidjeti.

Ostaj zdravo,

CB

EDIT - a vidim da su već pala dva žuta kartona! Ipak te neću blacklistati, zanima me kako će se ovo dalje razvijati 

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 13:21 (CrnaBitanga).
17 godina
neaktivan
guru22 kaže...

procitajte na ovom linku kako bnet dozivljava flat rate i da se uvjerite da na T-comu nema ogranicenja brzine

http://www.mrcine.org/boards/topic/15422-b-net-i-njihovo-vienje-flat-rate-a/

Ok, sad je već preočito da radiš za T-com.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
15 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
guru22 kaže...

procitajte na ovom linku kako bnet dozivljava flat rate i da se uvjerite da na T-comu nema ogranicenja brzine

http://www.mrcine.org/boards/topic/15422-b-net-i-njihovo-vienje-flat-rate-a/

Ok, sad je već preočito da radiš za T-com.

Ko ne radi

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
12 godina
guru22 kaže...

Na brzini od 10 megabita ogranicenje je 220 GB , na brzini od 30 megabita je ogranicenje 800 GB prometa.

T-com nema to ogranicenje jer ja sam bio njihov korisnik 15 godina i nikad to nisam dozivio mada sam u prosjeku trosio oko 1 teru prometa ...

ZA 30 mbita je 860 GB.

Trebao si prije gledat takve stvari i raspitati se o tom provideru.

Recimo ja potrosim oko 600 GB prometa i meni ce biti sasvim dovoljan njihov paket zato nit ne zelim uzet manje od 30. Malo je glup taj zakon o fair usageu al eto moras an sve gledat da se ne shebes.

13 godina
neaktivan

Jel misli B-net dić te brzine, budimo realni, više nemaju najbrži internet jer ih amis i HT šišaju sa optikom i to debelo, ko i ostali sa VDSL-om...

Čak mi je i HT bolji sa svojim 3u1 paketom sa optikom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigabyte091 kaže...

Jel misli B-net dić te brzine, budimo realni, više nemaju najbrži internet jer ih amis i HT šišaju sa optikom i to debelo, ko i ostali sa VDSL-om...

Čak mi je i HT bolji sa svojim 3u1 paketom sa optikom

Strpljenje je vrlina

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
13 godina
neaktivan

Neznam baš, zadnje povećanje su dali novim korisnicima, na 20 mbps, a nas, dugogodišnje korisnike ko je** 

odkad ih je preuzeo vip srozali su se....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigabyte091 kaže...

Neznam baš, zadnje povećanje su dali novim korisnicima, na 20 mbps, a nas, dugogodišnje korisnike ko je** 

odkad ih je preuzeo vip srozali su se....

Ako imaš manje od 18 mjeseci do kraja UO možeš uzeti taj novi paket. Ja ću isti uzet kad mi prođe još nekih 3-4 mjeseca. I na novom paketu se više ne plaća najam opreme tak da...

15 godina

"Od sada je sve još bolje!" 

kažu oni meni u letku koji sam dobio u poštanskom sandučiću. Kao korisnik Bnet Xcarnet veze morao sam na thompsona prikeljiti (platiti naknadno) i dlink router da bi mogao imati wireless internet za mobitele jer preko thompsona je dosad bilo moguće samo sa PPTP VPN konekcijom ići, što za kompjutere nije problem ali za mobitele jest jer svaki put kad izađete iz mreže morate ručno ići u wireless settings i pokrenuti vpn konekciju. Plus vam činjenica da na mobitelu imate vpn knekciju stvara obavezu za nekom zaštitom na lockscreenu (password, uzorak itd). 

E SAD!

"Od sada je sve još bolje!" služi tome da se na thompsonu normalno surfa sa svim uređajima i to bez potrebe za spajanjem na XCARNet VPN konekciju, kako na računalima, tako i na mobitelima. To mi odgovara jer je veza za mobitele na dlinku kronično nestabilna pa ću se riješiti te boljke jednom za svagda. Pratim ja upute na papiriću, ukucam podatke od carneta na bnet stranici za prijavu i odjednom se thompson resetira i svi kompjuteri su čarobno spojeni bez aktivacije vpn konekcije. Probam na mobitelima - fantastično - sve radi! Čupam dlink i spremam ga u kutiju, vratiti ću ja njega mislim se ja.

Ali kad jednom svane drugom smrkne... tj i svanulo mi je i smrknulo. Internet radi kao što rekoh na svim uređajima bez problema. Ali zato ping.............. ping je 999 bez obzira na igru u kojoj ga probam. world of tanks, call of duty, battlefield 4, neverwinter...... 

ljudi, nemojte aktivirati odsada je sve još bolje.  Nije. Majke mi. 

0 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jbt nisam znao to za potrosnju, nabijem ih ako je to tako. Mislim uredu je sve to, ako svi operateri ogranicavaju brzinu zbog korektnosti i slicno nek ogranicavaju. Al pojasnite vi meni onda odkud njima pravo da svoj internet nazivaju FLAT internet, kad NIJE FLAT? Gdje je kraj varanju potrosaca i tom lopovluku providera?

Da se razumijemo, 320 gb je u 10mbit/s kod bneta prilicno malo. Dakle 320gb je nova oznaka za flat ili sto? Nemojte mi sad govorit "kao da ces potrosit 320gb blabla" jer kao prvo, stvar je principa i sto njih ima bolit ona stvar ocu ja potrosit 5 gb ili 320gb ako oglasavaju svoj paket kao FLAT? a kao drugo vise puta sam potrosio 320gb prije kraja mjeseca, i to je vjerojatno razlog zasto mi se brzina usporavala a nisam znao zasto. Kakva mafija boze, niko im nista ne moze. Samo vodu na svoj mlin i boli ih.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja isto imam problem s tim. ne kužim, prva točka u ugovoru im je kako nude neograničeni internet neovisno o prometu, odnosno flat, a onda mi stave neko ograničenje. npr., ja imam onaj njihov paket sa max 10 mbps iako je to nekih 5.5 zapravo. Nebitno, i to mogu prožvakati, ali znači skinem si dvije igre na ps4 (nba i battlefield) i ja sam već prošao ograničenje. Naravno, ne treba ni govoriti da nitko pri potpisu ugovora to nije ni spomenuo. isto tako, jednu večer mi je ping bio 956 ms, a nisam u nikakvom ograničenju, a i u zadnje vrijeme intenet mi je poslije 18 dosta sporiji. jel itko pokušavao raskinuti ugovor s njima zbog tog ograničenja, da uopće idem u to?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 19:11 (zvone9489).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Internet ti je i dalje neograničen nakon tih 320GB, samo što ti se brzina smanji od 18-24h. Nije da ti se nakon 320GB ugasi internet i ne možeš ga koristiti više do kraja mjeseca, tako da ti raskidanje ugovora zbog toga što su oni to naveli kao FLAT internet neće proći.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ping iznad 500 ms skoro svaku vecer?

12 godina
neaktivan

Ako u ugovoru postoji stavka vezana uz ping onda da, ali sumnjam da postoji. No ukoliko imaš manju brzinu od minimalne koju oni nude, tada možeš raskinuti ugovor bez penala. Koliko sam shvatio tvoja je brzina 10 Mbit/s, što znači da bi ti minimalac trebao biti 7 Mbit/s. Ukoliko imaš manju brzinu od 7 Mbit/s možeš raskinuti bez penala, ali naravno, oni ti to neće samo tako dopustiti nego bi se to morao žaliti pravnim putem. 

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam Carnet paket (samo internet i ništa više) i ping mi je isti i nakon nadogradnje routera (World of Tanks 40ak do 60ak).

speedtest

Inače, download potegne i do 2 MB/s (npr. sa Steama).

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 8:39 (Punti).

0 0 hvala 0
12 godina

Danas stigo bnet , uzeo sam telefon i internet plus turbo internet 30. U prvih 15 min brzina je bila manja od minimalne oko 20 mbita ali kroz dan se popelo to. Dobio sam tehnicolor ruter , mada mi je receno ili thompson ili cisco al nema veze. 

Za sad sve sljaka.  http://www.speedtest.net/result/4176687813.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dečki imate li u zadnje vrijeme problema s IPTV?

Evo kod mene net + tv jučer i danas problemi s IPTV-om dok je s netom sve ok, područje N.Zagreba.

Zvao SK i kažu kako imaju globalnih problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ni meni danas nije radilo između 12 i 15h (otprilike), sad se sve vratilo u nomlanu - Zagreb zapad.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Ima nas još sa tim "globalnim" problemom...zvao sam szk 3 puta u zadnja 4 dana...katastrofa sa televizijom...nema pregleda programa i odma nemreš ništ ni snimit ni pogledat iz početka, a prebacivanje programa mi je trajalo od 5 sec do beskonačnosti (zadnji pokušaj je bio sinoć oko 21:45 kad mi je prebacivanje trajalo preko 2 minute dok sam pričo sa tehničkom službom.

Jako susretljiv i ljubazan lik it tehničke službe mi je objasnio da je došlo do općih ispada i da su im serveri pogubili IP adrese i da je sve otišlo k vragu, al da nisu ziher još šta se desilo (nije ni nestanak struje ni rikavanje opreme)...pa smo nakon 4 restarta prije poziva szk-u i još bar toliko restartova i inicijalizacija usluge iz početka, tehničar i ja odlučili da nema smisla i rekli si doviđenja :)

A zbilja je bio super lik i reko je ma dao bi ja vama otključat sve programe i pakete jer vam sad nisšta ne radi, al nemre jer mu to sustav na kojem radi ne dopušta...al bitna je volja i želja da pomognu, iako znam da nije u njihovoj moći...a nije mi mogo ni smanjit račun za idući mjesec, a i to bi mi napravio da može...da sumiram:

Bnet televizija...u zadnjih 2 mjeseca je postala EKSTRA neupotrebljiva...

Bnet internet...radi savršeno od prvog dana (6/2014)...

SZK...bezveze...nesposobni...klasična prva razina szk-a...čitanje sa liste ponućenog manuala i niš ne mogu rješit...čim išta konkretnije pitaš...prespoje te na tehničku...bez tvog pitanja...strašno :FACEPALM:

Tehnička služba...ekstra susretljivi, strpljivi, sa detaljnim opisom kvarova i praćenjem prigovora...i povratnim pozivima da provjere jel je sad sve ok...

Zaključak...trpit i čekat da se sve pošemereno dovede u normalu i da proradi optimalno televizija i interaktivne usluge...a za račune i popuste i bonuse...ko ima živaca...probajte zvat SZK...i sretno da vas ne prebace odma na tehničku di ih je šačica koja se ubija 24h da riješi probleme za koje u 99,99% slučajeva nisu krivi.

BF3 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
jabooka kaže...

Ima nas još sa tim "globalnim" problemom...zvao sam szk 3 puta u zadnja 4 dana...katastrofa sa televizijom...nema pregleda programa i odma nemreš ništ ni snimit ni pogledat iz početka, a prebacivanje programa mi je trajalo od 5 sec do beskonačnosti (zadnji pokušaj je bio sinoć oko 21:45 kad mi je prebacivanje trajalo preko 2 minute dok sam pričo sa tehničkom službom.

Bnet televizija...u zadnjih 2 mjeseca je postala EKSTRA neupotrebljiva...

Bnet internet...radi savršeno od prvog dana (6/2014)...

SZK...bezveze...nesposobni...klasična prva razina szk-a...čitanje sa liste ponućenog manuala i niš ne mogu rješit...čim išta konkretnije pitaš...prespoje te na tehničku...bez tvog pitanja...strašno :FACEPALM:

Tehnička služba...ekstra susretljivi, strpljivi, sa detaljnim opisom kvarova i praćenjem prigovora...i povratnim pozivima da provjere jel je sad sve ok...

Zaključak...trpit i čekat da se sve pošemereno dovede u normalu i da proradi optimalno televizija i interaktivne usluge...a za račune i popuste i bonuse...ko ima živaca...probajte zvat SZK...i sretno da vas ne prebace odma na tehničku di ih je šačica koja se ubija 24h da riješi probleme za koje u 99,99% slučajeva nisu krivi.

Isto kao kod mene, nemam volje i živaca čekati dok prebaci program.

Nadam se kako račun bude umanjen za izvjesnu svotu ili budemo komunicirali...

S ocjenom se u potpunosti slažem s tobom.

10 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Jbt nisam znao to za potrosnju, nabijem ih ako je to tako. Mislim uredu je sve to, ako svi operateri ogranicavaju brzinu zbog korektnosti i slicno nek ogranicavaju. Al pojasnite vi meni onda odkud njima pravo da svoj internet nazivaju FLAT internet, kad NIJE FLAT? Gdje je kraj varanju potrosaca i tom lopovluku providera?

Da se razumijemo, 320 gb je u 10mbit/s kod bneta prilicno malo. Dakle 320gb je nova oznaka za flat ili sto? Nemojte mi sad govorit "kao da ces potrosit 320gb blabla" jer kao prvo, stvar je principa i sto njih ima bolit ona stvar ocu ja potrosit 5 gb ili 320gb ako oglasavaju svoj paket kao FLAT? a kao drugo vise puta sam potrosio 320gb prije kraja mjeseca, i to je vjerojatno razlog zasto mi se brzina usporavala a nisam znao zasto. Kakva mafija boze, niko im nista ne moze. Samo vodu na svoj mlin i boli ih.

tako je kolega , ovdje uopce nije rijec o tome tko koliko trosi prometa iako se mnogi komentari hvataju te slamke ko pijani plota ......

ja sam takodjer dozivio smanjenje brzine sa 10 na 1.25 megabit , kad sam procitao taj famozni kodeks ponasanja ispalo je da sam ja uzurpator mreze. Odakle njima pravo da me prozivaju uzurpatorom mreze kad sam ja sa njima sklopio ugovor o neogranicenom flat internetu sa brzinom 10 megabita.

Ispada na kraju da bnet uopce nema neograniceni flat internet vec ima flat internet sa ogranicenjem brzine.

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, vidim da bnet daje 3mjeseca internet za 0kn/mj. pa me zanima jel to s ugovornom obvezom ili ja mogu koristiti 3mjeseca pa im vratit? hvala

1950

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel mi može netko odgovorit? hitno je.

1950

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da je to probni rok i da nakon 3 mjeseca možeš odustati/ne potpisati Ugovor.

Ali najbolje ti je da odeš do nekog Bnet štanda i tamo se raspitaš ili nazoveš SZK.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Mislim da je to probni rok i da nakon 3 mjeseca možeš odustati/ne potpisati Ugovor.

Ali najbolje ti je da odeš do nekog Bnet štanda i tamo se raspitaš ili nazoveš SZK.

Ipak ne može, to je uz ugovor na 3godine. Glupa im je reklama malo..

1950
16 godina

Glupa? Bravo! Svi sam čekaju hordu korisnika kojima će dat opremu i uvest net na 3 mjeseca za 0kn. I onda da isti taj ode u T-com ili na Amis... i potpiše na 2 godine...

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
matasi7 kaže...
Matozan kaže...

Ipak ne može, to je uz ugovor na 3godine. Glupa im je reklama malo..

Pretpostavljam da se radi o "misclicku" ali da ne bude zabune... uz ugovor na 2 godine. 

13 godina
neaktivan

3 godine? Ja sam potpisao ugovor za onaj O2 paket ( net telefon ) na 2 godine, to je minimum... njih sam izabrao zato sto su prvi uveli optiku u moj grad za sad :) i prezadovoljan sam iako su me tek danas prikopcali xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice