Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.755.970
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
jarpe94 kaže...

Pozz

Raskidam ugovor s Tcom-om pa me interesira,koliko je sigurna bnet mreza,jeli se kvari stalno internet kao što sam negdje pročitao i da računi podivljavaju nakon nekoliko mjeseci?

Gledao sam pakete i čini mi se SUPER INTERNET najboljim jer nema telefona pa sad jeli itko uzimao ovaj paket i kakva su iskustva??{#}

Moja su iskustva odlična, ali vidim da ima i drugih mišljenja. Vjerojatno ovisi o lokaciji i kvalitete aktivne i pasivne opreme na istome.

Iz kojeg si grada i kvarta, pa je najbolje da ti se javi netko koje blitzu tebe?

12 godina
neaktivan
jarpe94 kaže...

Pozz

Raskidam ugovor s Tcom-om pa me interesira,koliko je sigurna bnet mreza,jeli se kvari stalno internet kao što sam negdje pročitao i da računi podivljavaju nakon nekoliko mjeseci?

Gledao sam pakete i čini mi se SUPER INTERNET najboljim jer nema telefona pa sad jeli itko uzimao ovaj paket i kakva su iskustva??{#}

Bnet ti je najbolji za internet u Hrvatskoj. Ne za televiziju. Telefon (koji svi imamo) im je isto odličan, sat vremena pričanje na fiksni 16 lipa. Televizija in je sranje internet najbolji za cijenu. Što ti je prioritet?

youtube.com/summercroatia
15 godina
neaktivan
Zasto televizija, ja planiram uzeti osnovni+prosireni. Problem u tehnickom smislu (slika nevalja, micu programe kako im pase, sucelje...) ili mislis na osnovne programe?
Real eyes realize real lies...
12 godina
neaktivan

Osnovni programi.

Znači imaš standardne hrvatske. 5 promo/ništa nema kanala (npr kockica tv...), 2 regionalna ono kao jadran tv, 5 sportskih (nogomet 89% vrimena) ja sam fan borilačkih sportova, rukometa itd... , mtv, vox njemački, talijanski jedan.

3 kanala koji su bili BEST meni,,,, Zone Reality, CNN, Fight Channel  so isključili u posljednje 3 godine postepeno tako da san niiiišta nemam gledat. nekomu iz Sinja gore iza planine bi bilo interesantno 40 programa ali brate ne nekom tko je u toku s vremenom... stvarno nemaš ništa vidit.

Tehnički je sve super.

Internet je bezprijekoran. H1 ti je puno bolji za TV ali internet puca često. H1 možeš za 20 kuna uzet1program za stalno. Znači za 80 kuna kupiš 4 programa i gledaš ih koliko oš kad oš...

10 godina
neaktivan

Ehh,lokacija me brine..iz Metkovića sam i nevjerojatno je da nitko u mojoj ulici ne koristi Bnet,sve se bojim da usluga nije moguća na ovom prostoru,ali nazvat cu sluzbu jedan dan i vidjeti dali je mogue korištenje usluge..

15 godina
neaktivan
Internet mi je bitniji, a TV mislim uzeti prosireni tako da bi trebalo bit sve ok... ma u Splitu sam (Spinut), u zgradi na 6.katu, kabeli njihovi su provuceni stan do moga, jedino citam po forumima da internet radi na drukcijem principu pa se zna desiti da brzina masu padne, ping raste ako je prebukirano pa se vrati na normalu za neko vrijeme. H1 je slabo dostupan kod mene tj.nemogu ove jace pakete, VDSL kako vec... sad sam 22.11. gotov s Optimom pa cu zvati Bnet za koji dan, nikako vremena da uhvatim. 300tinjak kn mi nije puno dati za 5 puts vecu brzinu od Optime, a slicna cijena...
12 godina
neaktivan

Ujac mi je na kacunaru, mosećka ulica, nema Bneta još ga tamo nisu povezali. Istina random je to sve, ali mislim da je bnet najmanje loš. 300 kn je puno. Makni telefon šta će ti on ti je 80 kn. Uglavnom internet im je ludilo.

15 godina
neaktivan
209kn je super 2d (15mbit + 40 programa), 255kn super 3d (20mbit + 40 programa + telefon). Kad je bal, nek' je maskenbal. Staroj i ostalima cu zabranit da zovu ista osim fiksnog sta je mukte. Inace imam 2 stana jedan do drugoga (jedan je dobiven darovnim ugovorom) pa ce taj internet biti zajednicki, 30kn je dodatni prijemnik za TV i tamo ce se telefon iskljuciti. A i HRT-u pretplatu cu zamraciti za taj drugi TV :). Eto sad ti se i ne cini puno jel?
12 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
209kn je super 2d (15mbit + 40 programa), 255kn super 3d (20mbit + 40 programa + telefon). Kad je bal, nek' je maskenbal. Staroj i ostalima cu zabranit da zovu ista osim fiksnog sta je mukte. Inace imam 2 stana jedan do drugoga (jedan je dobiven darovnim ugovorom) pa ce taj internet biti zajednicki, 30kn je dodatni prijemnik za TV i tamo ce se telefon iskljuciti. A i HRT-u pretplatu cu zamraciti za taj drugi TV :). Eto sad ti se i ne cini puno jel?

Pa ti si sve smislio {#} :D

17 godina
neaktivan

Da li netko možda zna kolika je maksimalna moguća udaljenost koaksijalnog kabela do Bnetovog uličnog ormarića s obzirom da signal znatno oslabi nakon određene dužine?

Pitam iz razloga jer nam je tehničar rekao da je moguće spojiti kuću po naknadi sukladno cjeniku pod uvjetom da od HT-a tražimo da nam spoji razvodnu kutiji na fasadi podzemno do zdenca koji se nalazi odmah do ograde (trenutačno imamo samo zračni vod) jer Bnet samo provlači kablove podzemno s obzirom da su im ostali radovi neisplativi.

0 0 hvala 0
14 godina
Veki kaže...

Da li netko možda zna kolika je maksimalna moguća udaljenost koaksijalnog kabela do Bnetovog uličnog ormarića s obzirom da signal znatno oslabi nakon određene dužine?

Pitam iz razloga jer nam je tehničar rekao da je moguće spojiti kuću po naknadi sukladno cjeniku pod uvjetom da od HT-a tražimo da nam spoji razvodnu kutiji na fasadi podzemno do zdenca koji se nalazi odmah do ograde (trenutačno imamo samo zračni vod) jer Bnet samo provlači kablove podzemno s obzirom da su im ostali radovi neisplativi.

Ovdje ti je neki opčeniti odgovor: http://www.answers.com/Q/What_is_the_maximum_length_for_coaxial_cable

Za Ethernet preko koaksijalca (10Base2) je max. dužina kabla 185m.

Za točan odgovor, pitaj tehničku službu u Bnet-u

15 godina
neaktivan

Hej C64, vidim da si u ranijem postu napisao da igras BF..  Ja sam u Dugavama, i ovih dana bas i ne mogu igrati BF... Ping mi skace sa 30 do 225. Pogledao sam na Pingtest-u, jitter je od 50-77. Testirao prema Austriji i Njemačkoj, ista stvar. Zvao sam maloprije i Bnet i jedino sto mi je mogao reci lik je da je moguce da u vecernjim satima bude povecan promet pa zato imam problema... Nema mi pomoci.. Zadnji put mi je tako bilo prije koju godinu i morao sam cekati skoro 2 mjeseca da rasterete cvor. Kako je kod tebe trenutno?

LP,

AresCro

14 godina
AresCro kaže...

Hej C64, vidim da si u ranijem postu napisao da igras BF..  Ja sam u Dugavama, i ovih dana bas i ne mogu igrati BF... Ping mi skace sa 30 do 225. Pogledao sam na Pingtest-u, jitter je od 50-77. Testirao prema Austriji i Njemačkoj, ista stvar. Zvao sam maloprije i Bnet i jedino sto mi je mogao reci lik je da je moguce da u vecernjim satima bude povecan promet pa zato imam problema... Nema mi pomoci.. Zadnji put mi je tako bilo prije koju godinu i morao sam cekati skoro 2 mjeseca da rasterete cvor. Kako je kod tebe trenutno?

LP,

AresCro

Blizu smo. Ja sam u Utrinama.

Igram redovito i često na serverima koji imaju auti kick ako je ping preko 100.

Ping mi je 30 ms na kvalitetnijim njemačkim serverima. Na ruskim je naravno veći.

Nemam problema.

Da nemaš nekoga u kući koji koristi tablet i gleda youtube filmiće? Meni kada sin to radi, ping zna skočiti. Par pura sam testirao, ali nisam uspio nači pravilo.

Uglavnom kada se spajam na servere sa limitiranim pingom, svi u kući gase WI-Fi {#}

Savjet: zovi ih i budi dosadan. Izgleda da u HR jedino na taj način se može nešto postiči. Sretno!

15 godina
neaktivan
C64 kaže...
AresCro kaže...

LP,

AresCro

Ping mi je 30 ms na kvalitetnijim njemačkim serverima. Na ruskim je naravno veći.

Nemam problema.

Da nemaš nekoga u kući koji koristi tablet i gleda youtube filmiće? Meni kada sin to radi, ping zna skočiti. Par pura sam testirao, ali nisam uspio nači pravilo.

Uglavnom kada se spajam na servere sa limitiranim pingom, svi u kući gase WI-Fi {#}

Savjet: zovi ih i budi dosadan. Izgleda da u HR jedino na taj način se može nešto postiči. Sretno!

Zvali me jutros iz Bnet-a.. Kazu mogu poslati tehnicara.. a ako je kod njega sve u redu na laptopu morati cu platiti 150kn dolazak.. Oni bi ga poslali popodne.. Al od 8 tek pocinje "havarija"! Sve mi je iskljuceno, samo sam ja preko kabela spojen. Sve sam provjerio.. poludio jucer, spojio se mobitelom na net i imao ping oko 50 ali stabilan.. Uspio sam preko prijatelja iz Hakoma doci do nekog u Bnetu, gdje mi je covjek pogledao i rekao da je moguce da je modem neispravan, da kazem da mi ga zamjene kad dodju.. A i pogledao je promet na tom cvoru... kaze katastrofa od 18-00h... Da ce to probati regulirati nekako i jos +modem i da bi trebalo biti ok. Sutra ce doci pa ce vidjeti.. Jutros mi je Jitter bio oko 11, ping malo veci al ok.. Al veceras kad se probam spojiti... vidjet cemo.. Sinoc, nekih sat vremena nakon sto sam napisao post, isao jos malo testirati.. A ono ping sa Austriom preko 90 a Jitter 100-120. Volio bih na Amis optiku al u Dugavama ne moze (mislim)..

LP,

Ares

17 godina
AresCro kaže...
C64 kaže...
AresCro kaže...

LP,

AresCro

Nemam problema.

Zvali me jutros iz Bnet-a.. Kazu mogu poslati tehnicara.. a ako je kod njega sve u redu na laptopu morati cu platiti 150kn dolazak.. Oni bi ga poslali popodne.. Al od 8 tek pocinje "havarija"! Sve mi je iskljuceno, samo sam ja preko kabela spojen. Sve sam provjerio.. poludio jucer, spojio se mobitelom na net i imao ping oko 50 ali stabilan.. Uspio sam preko prijatelja iz Hakoma doci do nekog u Bnetu, gdje mi je covjek pogledao i rekao da je moguce da je modem neispravan, da kazem da mi ga zamjene kad dodju.. A i pogledao je promet na tom cvoru... kaze katastrofa od 18-00h... Da ce to probati regulirati nekako i jos +modem i da bi trebalo biti ok. Sutra ce doci pa ce vidjeti.. Jutros mi je Jitter bio oko 11, ping malo veci al ok.. Al veceras kad se probam spojiti... vidjet cemo.. Sinoc, nekih sat vremena nakon sto sam napisao post, isao jos malo testirati.. A ono ping sa Austriom preko 90 a Jitter 100-120. Volio bih na Amis optiku al u Dugavama ne moze (mislim)..

LP,

Ares

To ti je za Bnet normala pojava. Procitaj par zadnjih strana. Dakle, navecer iz 19 sati dolazi do zagusenja. Svi pocnu cuclati bandwith sa tvog cvora i dodje do zagusenja. Problem se jedino moze rijesit uvodenjem novog cvora i rasterecenjem. A dok ne dodje do rasterecenja mozes se nacekati i do par mjeseci.

12 godina
neaktivan
AresCro kaže...
C64 kaže...
AresCro kaže...

LP,

AresCro

Nemam problema.

LP,

Ares

Tako meni jednom nije valjao b.net i kaže mi tip nakon što smo se dogovorili da će poslat tehničara...to će vam biti 150 kn....osta san PAF... h1 mi je 20 puta dolazio jer im je saxa internet i nijedanput nije reka da će naplatiti.

Uglavnom provao sam laptop prespoio umjesto kompa doma i valjao mi je net, što je značilo da mi je komp zafrkavao. Provaj i ti prespojit laptop možda i vidjeti šteka li ti. Ako šteka i laptop onda se neboj za 150 kn jer nešto ne valja.

15 godina
neaktivan

Moja preporuka vam je da ko može tj. koji nisu pod ugovorom više vezani da odete sa b.neta, a zašto pa evo ispričat ću vam šta su meni kao dugogodišnjem korisniku koji im je plaćao popriličnu svotu znači nisam imao sve standardno već sam imao i prošireni paket jedno vrijeme čak i HD i povećanu brzinu (mjesečni račun cca 430kn).

B.net sam imao više od 5 godina, točnije televiziju njihovu kabelsku od kad postoje, znači još od doba lunkom kabela. Znači kabelsku njihovu sam nastavio koristit i tad sam internet i telefon imao preko iskona te sam se onda prebacio na njihov internet i telefon. Dok sam potpisivao ugovor čovjek koji je bio iz b.neta doma kod mene i to mi sve objašnjavao kako itd. nije rekao da ako ne platim odjednom router i ako uzmem mjesečno plaćanje će mi svaki mjesec dokle god imam b.net dolazi račun od 20kn točnije nakon 2 godine 16, jednokratna odplata routera tad bila je 500kn sad ne znam kolka je, uglavnom do prije mjesec dana od kako sam prekinuo ugovor sam imao 3 routera thomson,cisco i tehnicolor i od prvog mjeseca kako sam potpisao ugovor novi sam im postavio uvjet da ću potpisat ako mi ukinu plaćanje routera, na šta su mi rekli da će mi prepolovit normalnu jednokratnu cijenu pa da jedino tako mogu platit znači 200kn, na šta sam pristao jer bi mi ovako dolazilo 16kn svaki mjesec, pa eto tu sam nešto uštedio ma da su više oni na meni zaradili, al reko ajde bar tih 16 više neće dolazit. Meni je u trenutku kad sam potpisivao ugovor bilo previše dat 500 kn pa sam odlučio ga mjesečno odplačivat i naravno preveslali su me tj. nisu mi to rekli a trebali su. U početku je sa internetom bilo konstantnih problema znači zvanje njihove podrške svaki drugi dan dolaženje tehničara, slanje mejlova speedtesta itd. Tad sam imao Thomson twg850 router docsis2 koji je i dan danas užas sa oscilacijama u brzini i pingu i nemjerljiv sa novim docsis3. Nakon stalnih servisa od tipa godinu i pol dobivam cisco epc3925 router koji je docsis3 te sa njim nemam više problema brzina i ping su uvijek odlično bili čak i u satima kada ima najviše korisnika na mreži. Nakon što su mi to sredili uzeo sam prošireni paket jel mi je slika na tv-u na kabelskoj loša na mom tad 82cm LCDu pa kad sam uzeo prošireni paket prvo me iznenadilo kako nemaju hdmi priključak dok su tad svi ISPovi davali i hdmi i scart risivere, no oni su dijelili svoje ttmicro 251/261 koji imaju samo mogućnost spajanja na scart i ništa spojio ja tv i risiver dobio karticu onu šta ide u njega i slika je stvarno puno bolja nego na običnoj analognoj. Tad sa tv slikom nije bilo nikakvih problema. Godinu dana kasnije prijatelj dobiva albis 8100 koji sam čuo da je puno bolji risiver od ttmicro te ima mogućnost za priključak na HDMI pa sam odlučio nazvat tehničku i pitat da li bi i ja mogao dobit albis na šta su mi odgovorili da njega dobijem samo ako uzmem HD paket bilo koji i malo sam popričao sa ukućanima da je puno bolji risiver te da nakon isteka ugovora za HD paket mi on i dalje ostaje pristali smo uzet osnovni HD paket. Od početka kako sam ga uzeo sami problemi, History HD je imao povremene trzajeve što mi se nikako nije svidjelo jer sam njega najviše ustvari i gledao od svih tih HD kanala. Nakon brojnih dolaženja tehničara(cca 40ak puta) riktanja uštimavanja signala promjene amplifajera u ulazu i još štošta i dalje je problem bio prisutan. Mislim da je ugovor bio 6 mjeseci za HD paket nakon čega sam ga otkazao te mi je ostao albis 8100 risiver sa osnovnim paketom. Počinjem gledat obične kanale history, 24 kitchen, food channel, SK2 i još neke i primjećujem kako kanali povremeno znaju zatrzat na što odma zovem tehničku i prijavljujem kvar, nakon brojnih dolaženja(cca 40ak puta) tehničari nisu mogli otkloniti kvar, a izmjenili su mi obje skrenice par puta, provukli kablove od zvijezdišta do mene na novo po stanu razvukli ispočetka kablove, zamjenili risiver i zamjenili router sa tehnicolorom. I nakon toga problem je još uvijek prisutan tih 5-6 kanala konstantno trznu dok se gledaju i skroz pokvare užitak gledanja sadržaja na tom kanalu. Ja sam u međuvremenu bio kupio i novu televiziju staru sam dao roditeljima u drugoj sobi i na njoj je ista stvar se dešavala. Nakon punih 5 godina su na kraju priznali da je problem kod njih, a u ovih 5 godina su konstantno mene uvjeravali da je do mene nešto i svako malo sam dogovarao termine sa tehničarima da dođu na što neki nisu uopće došli u dogovoreno vrijeme i na šta sam ja izgubio svoje dragocjeno vrijeme to me užasno razočaralo kod tako ozbiljne firme da nemogu kontaktirat korisnika da će kasnit ili nešto. U tih 5 godina sam sigurno izgubio sveukupno kad se zbroji jedno tjedan dana samo na b.net znači na pozive, mejlove, čekanje tehničara. Ako je firma već ozbiljna i bavi se tim čim se bavi onda im je valjda cilj da ti njih zoveš i imaš problema što manje, a ne svako malo pa te vozaju samo da im plaćaš. Nakon što su mi rekli da nemogu popravit ovaj problem u mom naselju na NODu da je nešto "pokvareno" mi je rekla ženska na telefonu te da mi nude prekid ugovora bez penala, ugovor sam imao još godinu i pol. Ja sam u tom trenutku rekao da ću još razmislit te da mi je glupo prekidat ugovor zbog štekanja tih 6 kanala te da bi bilo dobro ako bi ih se moglo sredit, ali nije na kraju te sam nakon par tjedana odlučio napravih zahtjev za prekid ugovora. Otišao sam u Siget napravio zahtjev te mi je gospođa na šalteru rekla da u roku 15 dana ću dobit odgovor, no obično to i prije bude taj dan je bio 23.09.2014. Čekao sam do 13.10.2014 kad me je ženska zvala na kućni broj da mi je zahtjev za raskid ugovora bez penala prihvačen te da je raskid odobren i krenuo je od 01.10.2014 te da mi za 10-i mjesec neće doć račun, ja sam ju pitao kolko još će mi bit uključen b.net kako bi stigao prebacit broj na drugog operatera ona je rekla još par dana mislim si okej stignem odnjet u amis papir za prijenos. Sutradan 14.10.2014 odlazim u amis odnjet taj papir za prijenos broja i ostale papire za zahtjev, na taj isti dan kada sam došao poslijepodne b.net mi prekida signal i sad sam ja u gadnim problemima što sa fiksnim brojem što sa svim ostalim jer neću imat tv, net ni telefon neko vrijeme dok mi amis ne uključi svoje. Bez svega troje sam bio tjedan i pol amis dolazi i uključuje optiku svoju dobivam net i tv, dok telefon su mi rekli kad b.net odobri prijenos ću dobit. Zovem b.net da to požurim na šta mi oni kažu da je broj u njihovom vlasništu tj. u vip-ovom vlasništvu te da ga oni mogu bilo kome dodijelit i nemaju mi ga pravo vratit pošto je broj iskopčan iz mreže prvo su me vozali da zove vip pa kad sam ih nazvao oni nemaju pojma o čem ja pričam pa su mi opet rekli da b.net zovem pa mi je tehničar rekao da je najbolje da to sve stavim na papir i pošaljem mailom ili faksom. I tako sastavio ja A4 papir teksta da želim da mi se broj vrati da se taj broj koristi već 30+ godina itd. Čekam 10 dana nakon šta mi dolazi njihov generički odgovor koji uopće nije imao nikakvog smisla na moj tekst koji sam poslao, ali je pisalo da mi je zahtjev odbijen te da oni imaju pravo broj zadržat kod sebe i da ga mogu dodijelit bilo kome. Na što ja šaljem novi prigovor da ću ih tužit i prijavit HAKOMu te na njihovoj stranici nalazim papire baš za to u kojima se navodi da moram imat barem dva njihova odogovora na moj prigovor da bi im mogao prijavit slučaj. Ponovno čekanje ovaj puta vrlo kratko svega 5 dana čini mi se dobivam odgovor na mail i pismeno da mi je broj odobren za prijenos te da će bit prenešen na amis, znači točno oni znaju kolko me mogu dugo da prostite prcat u mozak samo zato jer sam otišao sa prekidom ugovora bez penala strašno mislim kakve neozbiljnost jednog provajdera. Šta me još neugodno iznenadilo neki dan došla mi je uplatnica od b.neta za 10-i mjesec od 6,70lipa, a rečeno mi je da mi za 10-i mjesec neće doć nikakva naplata šta da drugo kažem nego lopovi. Nije mi se dalo zvat ih ni navlačit više s njima uplatio sam to i nikad se više ne vraćam na b.net eto nadam se da sam nekom ko planira preć na b.net malo dočarao njihovu neozbiljnost, nesinhroniziranost među tehničarima te nekvalitetna usluga u mom slučaju, a da ne govorim o cijeni koja je paprena naspram ostalih provajdera.

Evo da ne mislite da muljam il nešto cijela papirologija, ustvari fale još dosta papira jer ih nisam dobio kad je bio serviser:

Servisi od b.neta Servisi od b.neta

Na žalost nemam nikog u kvartu a da ima albis risiver pa da vam usnimim kako šteka i ostalo, pa sam onda moram malo poduži tekst pisat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 11:45 (Thermal).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li se isplati priječi s optime na bnet??? koliko vidim bnet nudi 20 mbit's što je vrlo privlačno. Ja sad na optimi imam 4 mbit's što mi je vrlo malo pa ako mi možete ukratko objasniti kako funkcionira ta kabelska veza, koliko je internet stabilan i koliko brzina varira itd... i još me zanima ovaj limit (fair usage ili kako li se več zove), nakon koliko prometa mi se brzina smanji i u kojim satima bude taj limit??

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam danas dogovorio s njima, za 10 dana cu se cuti u vezi instalacije, a kada sklopim ugovor imam 14 dana da se zalim ako nije u redu i prekidam ugovor bez penala, trazim dalje. Optimu nazvao reda radi da vidim sto ce mi ponuditi, oni mi ponude isto sto i novim korisnicima (prije dva mjeseca mi nudili Optimu Premium za 270kn / danas nudi ovo sto vec imam za 280 i Premium za 350kn - lolwut), ali ne zelim s njima opet jer je max.brzina od 10mbps sa nadoplatom 62kn stvarno sramota... nikakvog napretka nemaju osim sto mozda Premium ima najbolju TV ponudu. Internet koma
15 godina
neaktivan

Izbjegavajte b.net vidite šta su meni koji sam ih imao 5 godina napravili, a kamoli nekom novom korisniku šta će napravit još ih manje briga.

0 3 hvala 0
17 godina

Ti spadas u mozda u 1% korisnika koji sa njima imaju problema. Kao sto T-Com ima svojih 1% (a ja sa njima nisam imao nikakvih problema), kao sto H1 ima svojih 1% (znam neke ljude koji su imali konstantne probleme sa telefonom i netom), kao sto i ostali imaju svojih N%. Na temelju tvog iskustva, ne mozes generalizirati i reci da Bnet ne valja nista. Ja osobno imam njihove usluge vec godinu dana i zadovoljan sam sa onim sto dobivam.

Takodjer, vecina mojih poznanika u Splitu ima njihove usluge i nikada nisu imali nikakvih problema sa Bnetom ili njihovim tehnicarima koji su uvijek bili brzi i efikasni. 

U tvom slucaju se ocito poklopilo par faktora zbog cega si dobio losiju uslugu, ali to je prije iznimka nego pravilo.

Rvat katolik!

2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da gledam po 1 ili cak 10ak losih iskustava, ne znaci da meni nece raditi. Na Optimi cim je lose vrijeme puca net, ili su im generalne poteskoce, malo radi malo zaje*aje, a trpio sam ih 7-8 godina. Dostupni su mi Tcom (cak i ova "optika" ako je vjerovati provjeri dostupnosti), Iskon 10mbps, H1 20mbps (nisu im nesto TV paketi)... sve u svemu cini mi se da za 300kn Bnet na mojoj lokaciji nudi najvise, zasto onda ne probati. A godinama je njihova infrastruktura u mojoj zgradi i valjda su rijesili probleme ako ih je bilo. I ne znam koliko dugo Bnet dijeli taj Albis, ali mozda je problem rjesiv softverski... kod Optime imam Albisa nekog i naravno kada su nedavno napravili nadogradnju sucelja bilo je ocajno 2-3 tjedna, a sad radi bez greske. +vjerujem da su Thomson i Cisco kvalitetniji od TPLinka kojeg imam (Optima odustala od njega i vise ga ne dijeli) tako da sam i tu vjerojatno na dobitku.
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ti spadas u mozda u 1% korisnika koji sa njima imaju problema. Kao sto T-Com ima svojih 1% (a ja sa njima nisam imao nikakvih problema), kao sto H1 ima svojih 1% (znam neke ljude koji su imali konstantne probleme sa telefonom i netom), kao sto i ostali imaju svojih N%. Na temelju tvog iskustva, ne mozes generalizirati i reci da Bnet ne valja nista. Ja osobno imam njihove usluge vec godinu dana i zadovoljan sam sa onim sto dobivam.

Takodjer, vecina mojih poznanika u Splitu ima njihove usluge i nikada nisu imali nikakvih problema sa Bnetom ili njihovim tehnicarima koji su uvijek bili brzi i efikasni. 

U tvom slucaju se ocito poklopilo par faktora zbog cega si dobio losiju uslugu, ali to je prije iznimka nego pravilo.

Znam i ja dosta zadovoljnih korisnika na b.netu, al obično su to ljudi koji se uopće ne razumiju u te stvari bitno im je da mogu platit račune i tako neke stvari, no ovi koji se razumiju i koje znam osobno ima ih jedno 30-40 šta ih znam su baš nezadovoljni b.netom em što net pa što televizija obično je to SK2 koji šteka uvijek na njihovoj digitalki, tako da eto znam recimo podjednak broj ljudi koji su zadovoljni i oni koji nisu, tako da nebi baš reko da je to 1% al ajde kad ti to znaš vidim sve fino statistički.

N3N0 kaže...
Da gledam po 1 ili cak 10ak losih iskustava, ne znaci da meni nece raditi. Na Optimi cim je lose vrijeme puca net, ili su im generalne poteskoce, malo radi malo zaje*aje, a trpio sam ih 7-8 godina. Dostupni su mi Tcom (cak i ova "optika" ako je vjerovati provjeri dostupnosti), Iskon 10mbps, H1 20mbps (nisu im nesto TV paketi)... sve u svemu cini mi se da za 300kn Bnet na mojoj lokaciji nudi najvise, zasto onda ne probati. A godinama je njihova infrastruktura u mojoj zgradi i valjda su rijesili probleme ako ih je bilo. I ne znam koliko dugo Bnet dijeli taj Albis, ali mozda je problem rjesiv softverski... kod Optime imam Albisa nekog i naravno kada su nedavno napravili nadogradnju sucelja bilo je ocajno 2-3 tjedna, a sad radi bez greske. +vjerujem da su Thomson i Cisco kvalitetniji od TPLinka kojeg imam (Optima odustala od njega i vise ga ne dijeli) tako da sam i tu vjerojatno na dobitku.

Thomson je najgori router kojeg možeš dobit skupa sa tehnicolorom kojeg ćeš vjerovatno sad dobit (čitaj isto sranje ko thomson drugo pakovanje) od b.neta, dok cisco epc3925 je bolji od svih ovih šta si nabrojao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 9:12 (Thermal).
17 godina
Thermal kaže...

Znam i ja dosta zadovoljnih korisnika na b.netu, al obično su to ljudi koji se uopće ne razumiju u te stvari bitno im je da mogu platit račune i tako neke stvari, no ovi koji se razumiju i koje znam osobno ima ih jedno 30-40 šta ih znam su baš nezadovoljni b.netom em što net pa što televizija obično je to SK2 koji šteka uvijek na njihovoj digitalki, tako da eto znam recimo podjednak broj ljudi koji su zadovoljni i oni koji nisu, tako da nebi baš reko da je to 1% al ajde kad ti to znaš vidim sve fino statistički.

Sto to obicnim ljudima ne smeta sto eto tebi, profesionalcu smeta? Ja doma imam sve zive i nezive opcije. Dakle, defaultni Bnetov gubavi modem je spojen dalje na Mikrotik router koji ima funkciju AP-a, switcha, QoS-a, firewalla, NAT-a, VPN-a didli bidli... 

U dnevnom boravku imam custom reciever (ne onaj koji daje BNet - radi HD programa i jos nekih djidji, ali o tome ne bih). U sobi imam onaj Bnetov digitalni reciever. Sve sljaka bez ikakve greske vec godinu i nesto dana. Net mi nikad nije bio sporiji od 10Mbps, ping je uvijek ok, TV nikad nije pao (nekad zna zatrzat slika ali to se javilo dva tri puta u ovih godinu i pol dana).

Sta tebi kao profesionalcu treba vise od ovoga?

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Thermal kaže...

Sto to obicnim ljudima ne smeta sto eto tebi, profesionalcu smeta? Ja doma imam sve zive i nezive opcije. Dakle, defaultni Bnetov gubavi modem je spojen dalje na Mikrotik router koji ima funkciju AP-a, switcha, QoS-a, firewalla, NAT-a, VPN-a didli bidli... 

U dnevnom boravku imam custom reciever (ne onaj koji daje BNet - radi HD programa i jos nekih djidji, ali o tome ne bih). U sobi imam onaj Bnetov digitalni reciever. Sve sljaka bez ikakve greske vec godinu i nesto dana. Net mi nikad nije bio sporiji od 10Mbps, ping je uvijek ok, TV nikad nije pao (nekad zna zatrzat slika ali to se javilo dva tri puta u ovih godinu i pol dana).

Sta tebi kao profesionalcu treba vise od ovoga?

Nisam mislio na te stvari, mislio sam na sve defaultno od b.neta bez svojih stvari. Tek godinu i nešto dana hah pa ti si tek friški na b.netu. Net nikad sporiji od 10Mbps ??? :D defaultna im je oko 20 znači nesmije se spustit niže ispod 14, ako je tebi 10 dobro onda super za tebe.

Momak ja se bavim i mrežama i IPTVom i svim ovim šta se i b.net bavi i ostali ISPovi tako da znam o čem pričam i znam zašto sam popljuvao b.net sa svim pravom, ako tebe tih 10mbps veseli super za tebe očito vidim da baš nisi upučen, al i to je uredu, eto tolko od mene neda mi se više bespotrebno komentirat i trošit vrijeme i riječi o ovom neprefesionalnom i nekvalitetnom provajderu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 12:56 (Thermal).
12 godina
neaktivan

@Thermal - jedno je izraziti svoje misljenje, a forsirati ga drugima je nesto sasvim drugo ...

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Momak, i ja se bavim nekim tamo mrezama, te sam i vise nego kompetentan pricati o ovome.

Paket u kojem se ja nalazim ima brzine od 10-12MBps, a ne 20Mbps, te mi je brzina u 90% slucajeva 12Mbps, a u ekstremnim slucajevima mi padne na 10Mbps sto je za moje potrebe ok. Usluga je stabilna i kvalitetna. Sluzba za korisnike ne znam kakva je jer je nikad nisam imao potrebu zvati, osim jedan put kada sam slucajno 2x platio isti racun, sto su mi na temelju jednog poziva uredno i efikasno rijesili.

Dakle, ne generaliziraj. Tebi se dogodilo sranje, ok, shit happens. Ali to ne znaci da je svima takva situacija i da je Bnet los provider.

Rvat katolik!

6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
BDS kaže...
AresCro kaže...
C64 kaže...
AresCro kaže...

LP,

AresCro

Nemam problema.

LP,

Ares

To ti je za Bnet normala pojava. Procitaj par zadnjih strana. Dakle, navecer iz 19 sati dolazi do zagusenja. Svi pocnu cuclati bandwith sa tvog cvora i dodje do zagusenja. Problem se jedino moze rijesit uvodenjem novog cvora i rasterecenjem. A dok ne dodje do rasterecenja mozes se nacekati i do par mjeseci.

Prekjucer sam se preko prijatelja iz Hakoma cuo sa jednim covjekom koji radi u Splitu u Bnet-u. Provjerio mi je u ranim popodnevnim satima stanje veze i rekao da vidi da je katastrofa poslije 18h. I da ce vidjet sta moze napraviti sa cvorom. Dok sam dosao kuci oko 20h ping je bio super, jitter minimalan. Znaci rasteretio je cvor (svaka mu cast!!). A jucer mi je dosao serviser, pregledao spojeve te promjenio prastaru uticnicu u zidu jer je i zbog nje bilo nekih problema... I sad sve radi odlicno (da kucnem u drvo)! Sva sreca da sam dosao do nekog normalnog inace bi se nacekao kako kazes i do par mjeseci.. :)

LP,

Ares

12 godina
neaktivan

Kablovski internet jednostavno pati od losih linija i losih uticnica s oslabljenim i oksidiranim kontaktima. Svatko tko je nakon 5-6 godina mijenjao antenski kabl zna koliko taj kabl postane porozan, a na zalost instalacije po kucama nisu najnovije.

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Momak, i ja se bavim nekim tamo mrezama, te sam i vise nego kompetentan pricati o ovome.

Paket u kojem se ja nalazim ima brzine od 10-12MBps, a ne 20Mbps, te mi je brzina u 90% slucajeva 12Mbps, a u ekstremnim slucajevima mi padne na 10Mbps sto je za moje potrebe ok. Usluga je stabilna i kvalitetna. Sluzba za korisnike ne znam kakva je jer je nikad nisam imao potrebu zvati, osim jedan put kada sam slucajno 2x platio isti racun, sto su mi na temelju jednog poziva uredno i efikasno rijesili.

Dakle, ne generaliziraj. Tebi se dogodilo sranje, ok, shit happens. Ali to ne znaci da je svima takva situacija i da je Bnet los provider.

Istina, ja sam još prastari korisnik stare kablovske (DCM) od 95' stara adresa i 99' nova adresa. Kako je došla koalicija formirana u B.net, ponuđena nam je bila migracija telefona i interneta sa trenutnog (HT)operatera na njihov. To se dogodilo 2009. 6 godina korisnici, ruter koji imamo NIKADA nije doživio FR. Nikada mi nije pala brzina (bar ne u trenutcima dok sam koristio), nikada mi nije pregorila oprema. Imamo 3 TV-a spojeno gdje je 1 analogno preko coax-a a ostala 2 su na 2 STB-a. S jednim STB-om znam imati nekada lagani lag na EPG-u ili ako ga dugo ne koristim moram off/on napraviti. No to je rijetko. Cijena usluga je i više nego poštena. Kada god sam trebao kabliranje zbog logističkih promjena u stanu, oni bi došli u obećano vrijeme, obavili posao lijepo i brzo, i uredno, i ništa ne bi naplatili. I mogu se osjećati i više nego kompetentnim govoriti o kvaliteti jer ironično radim za konkurenciju.

I to što tnakir kaže, nitko nije savršen, uvijek postoje prostori za sranja. No u globalu sa svima kojima pričam, diskusija o operaterima završi sa frazom "Bnet majka!". I stojim iza tih riječi.

I da, nazvao sam ih i tražio neku ponudu za produljenje, uputili me u poslovnicu, na 6 mjeseci dobio popust sa 240kn 3D na 80kn. Nakon toga prijelaz na novi 3D paket za isto 240kn no uz 20mbps i snimalicu od 10h i ukidanje naplate najma opreme. Šta reći na to sve? Bnet majka! {#}

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice