A1 kabelski internet izdvojena tema

poruka: 621
|
čitano: 456.706
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: A1 kabelski internet
Ljudi, molim pomoć.
Hisense wifi klima, sve radilo savršeno.
Došao novi ruter od A1 s 1 gbps netom i jednostavno se ne želi više spojiti.
Očito je do nekih postavki rutera, ali kojih?
Izluđuje me.
Sve u Hisense app odradim kako treba i onda kada se klima treba povezati, potraje 1-2 minute ekran s naslovom "povezivanje" da bi na kraju bacilo grešku.
Klima radi samo na 2.4g i samo na to se spajam. Također, probao sam i spojiti u postavkama rutera 5g i 2,4g i opet isto.

Sigurno je neka blesava postavka, ali ne znam koja?

Hvala unaprijed
15 godina
x360gamer kaže...
Ljudi, molim pomoć.
Izluđuje me.
Sve u Hisense app odradim kako treba i onda kada se klima treba povezati, potraje 1-2 minute ekran s naslovom "povezivanje" da bi na kraju bacilo grešku.
Klima radi samo na 2.4g i samo na to se spajam. Također, probao sam i spojiti u postavkama rutera 5g i 2,4g i opet isto.

Hvala unaprijed

Spusti enkripciju na WPA2 Peronal i razdvoji mreže (različito ime za 2,4 i 5GHz)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2023 0:38 (XYomegaYX).
16 godina

.. ili dodaš 'bezvezni' (stariji-jeftiniji) router koji će obavljati istu stvar bez novih fičera-standarda dok će novi uređaji kao mob imati prednosti novih fičera .. kako god, u lancu je uvjek usko grlo najslabija karika i prema njoj podesiš ostatak, tj nećeš zbog tog baciti klimu i kupiti novu .. ili hoćeš itd itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
XYomegaYX kaže...
x360gamer kaže...
Ljudi, molim pomoć.
Izluđuje me.

Hvala unaprijed

Spusti enkripciju na WPA2 Peronal i razdvoji mreže (različito ime za 2,4 i 5GHz)

Složeno, hvala!

8 godina
A1 kabelski internet

Ekipa raspitajte se za nove routere na koaksijalcu. Biti će i dostupne i vece brzine vjerojatno do kraja godine.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

kao bespla bi zamjenili, npr. Ubee ili kaj?

13 godina
A1 kabelski internet

Nekidan mi bio lik iz A1 i pitao pristajem li da me nazove njihov agent jer navodno imam optiku u ulici...

A imam Trio paket još od Bneta od 2012. kada su završili polaganje kabla u ulici...

Sad mi nije jasno kako je to Bnet, navodno, provlačio paralelno bakar i optiku i u početku sam imao bijedne brzine interneta??

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Spiridon kaže...

Nekidan mi bio lik iz A1 i pitao pristajem li da me nazove njihov agent jer navodno imam optiku u ulici...

A imam Trio paket još od Bneta od 2012. kada su završili polaganje kabla u ulici...

Sad mi nije jasno kako je to Bnet, navodno, provlačio paralelno bakar i optiku i u početku sam imao bijedne brzine interneta??

Vrlo moguce da je prvo bio koaksijalac pa su odlucili povuci i svoju optiku. A mozda je i optika od HTa preko koje imaju pristup, trebalo bi provjeriti. 

8 godina
60nine kaže...

Za džabe ide zamjena, do kraja godine ce se svima zamjeniti, jer će ici brzina iznad 1000/100..

12 godina
A1 kabelski internet

ak do kraja godine ide svima zamjena, onda bi to značilo da ih ne treba kontaktirati već će se oni sami javiti (bar po nekoj logici bi tak trebalo biti)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Orwandill kaže...
60nine kaže...

Za džabe ide zamjena, do kraja godine ce se svima zamjeniti, jer će ici brzina iznad 1000/100..

O kojem uređaju govoriš? I ne znam kaj će brže od 1000/100, dobro možda malo povećat upload. Da bi imao veće dl od 1000, moraš imati i mrežnu karticu za to, novije mbo imaju 2.5gbita mrežne ali starije mbo nemaju tak da pazite vi koji imate starije pc da se ne razočarate...

Taraba WoW
16 godina
A1 kabelski internet

Ja sam u postupku produljenja ugovora, stari mi je istekao sad u 6. mjesecu.

Rečeno mi je iz SZK čim potvrdim zahtjev, da će mi se dostaviti novi ruter i STB na kućnu adresu (sa uputama kako ih samostalno priključiti),

a stare uređaje (Ubee) trebam poslati natrag u Agramservis.

Tako da pretpostavljam da će zamjene ići kako kome istekne ugovor tj. kod produženja ugovora.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
A1 kabelski internet

koji je to novi ruter? 

0 0 hvala 0
6 godina
Matozan kaže...

Ja sam u postupku produljenja ugovora, stari mi je istekao sad u 6. mjesecu.

Rečeno mi je iz SZK čim potvrdim zahtjev, da će mi se dostaviti novi ruter i STB na kućnu adresu (sa uputama kako ih samostalno priključiti),

a stare uređaje (Ubee) trebam poslati natrag u Agramservis.

Tako da pretpostavljam da će zamjene ići kako kome istekne ugovor tj. kod produženja ugovora.

Koju si cijenu dobio za novi ugovor? 

16 godina
A1 kabelski internet

Imao sam 189 kn, sad će biti 222,80 kn tj. 29,57 €/mjesečno, radi onog poskupljenja od 8,5% ili koliko je već.

3D/Trio paket, sa osnovnim sportskim i dodatnim filmskim paketom.

Što se routera tiče, mislim da neće biti Fritz!Box najvjerojatnije Technicolor, točno ne znam.

Sad sam imao malo poduži razgovor sa A1 djelatnicima iz raznih odjela, jer mi na WEB-u nije više bio ponuđen popust.

To su uspjeli vratiti i produžio sam ugovor.

Samo što su mi jučer rekli da će poslati novi ruter i STB, a sada su rekli da šalju samo novi STB, da njihov sustav nije javio da se mora i router mijenjati.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
A1 kabelski internet

Došao je novi STB Kaon KSTB4020 umjesto starog Kaon VM1200.

Novi router nisu slali jer pretpostavljam već imam Ubee EVW832C, koji inače ide u setu sa ovim STB-om,

koliko vidim prema priloženim uputama za samoinstalaciju/samostalnu zamjenu uređaja.

Samo inicijalizacija STB-a vrlo dugo traje, u uputama piše i do 20 minuta.

Pričekati ću još 10-tak minuta (već je prošlo 25 minuta od uključivanja STB-a), a onda idem provjeriti sa SZK je li sve uredu sa inicijalizacijom ili se možda STB "smrznuo".

Cijelo vrijeme stoji A1 logo i tekst: /dev/mmcblk0p1 - /dev/mmcblk0p3 - KSTB4020-ZAP-2.0.8-2.0.8.img

Inače stari uređaj treba vratiti putem Pošte, poštarinu plaća A1.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 19:56 (Matozan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A1 kabelski internet

Pozdrav, produzio sam ugovor s A1, maknuli su mi Ubee i stavili novi Technicolor d3.1

Neka razlika u kvaliteti ?

0 0 hvala 0
15 godina
A1 kabelski internet

pa ono ako je to taj onda ima wifi6

jel manji od ubee/a_

0 0 hvala 0
14 godina
A1 kabelski internet

Pozdrav,

radio sam produljenje ugovora prije koji tjedan.

Uzeo sam Nokia Beacon 2 za 1€ (kao promo).

Međutim nisu mi spominjali promjene brzina/zamjene modema.

Još uvijek ima FRITZ!Box 6660 s kojim sam do sad bio prilično zadovoljan, ali sad mi se već nakupilo "problema" s njim.

Te često pucanje WI-FI-a, slaba "responzivnost" weba na kompu iako brzine pokazuju ~960/100 kako i treba.

Mislim da ću (kako i ovdje kažete) nazvati ih i tražiti promjenu.

p.s. ako tko ima tih Nokia Beacona ili ne zna što bi uzeo, nudim se da otkupim jer sam svoje ugradio starcima kući.
Hvala unaprijed ;)

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
A1 kabelski internet

Od danas dostupne brzine do 2Gbps i na kabelu.

0 0 hvala 2
14 godina
BioZZG kaže...

Jel to neka interna informacija ili si dobio neku potvrdu?

4 godine
sudy_freak kaže...
BioZZG kaže...

Jel to neka interna informacija ili si dobio neku potvrdu?

Imaš na webu: https://www.a1.hr/privatni/internet/kucni-internet

Tarifa GigaNET, 2/1 Gbps za 25 €

EDIT:

Ah, sad vidim da pitaš za kabel, vjerojatno kako di, ja sam gledao za jednu adresu poznanika koji ima A1 kabel 200 Mbps pa piše da mu nije dostupno 2 Gbps, ako je provjera preko weba točna

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2023 13:24 (Tirkiz).
6 godina
BioZZG kaže...

I nove više cijene! 

14 godina
A1 kabelski internet

Evo upravo sam zvao službu.

Ovo je izoliran slučaj za Zagreb-Trešnjevka-Pongračevo, možda nije isto kod svih.

Iako u sustavu pokazuje da je dostupno, ne može me prebaciti jer je valjda još sve skupa novo.

Ako sam ju dobro razumio, postojeći korisnici TurboNeta (1gbit) će biti prebačeni na MegaNet (2gbit) automatizmom.

Jedino mi nije jasno kako će handlati promjenu cijene (doplata je par € za meganet).

Ali ostaje za vidjeti.

Fun times

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine
sudy_freak kaže...

Evo upravo sam zvao službu.

Ovo je izoliran slučaj za Zagreb-Trešnjevka-Pongračevo, možda nije isto kod svih.

Iako u sustavu pokazuje da je dostupno, ne može me prebaciti jer je valjda još sve skupa novo.

Ako sam ju dobro razumio, postojeći korisnici TurboNeta (1gbit) će biti prebačeni na MegaNet (2gbit) automatizmom.

Jedino mi nije jasno kako će handlati promjenu cijene (doplata je par € za meganet).

Ali ostaje za vidjeti.

Fun times

Hvala na info!

Ja sam na Trešnjevci tako da onda ima logike ako je samo tamo, pitanje je samo zašto je samo na tim lokacijama.

Imam SD ponudu tako da se ne brinem oko cijene, sve se da srediti 

16 godina
A1 kabelski internet

za sad je iznad 1gbit besmisleno tj problem je ostala mrežna oprema, kao mrežna kartica na mbo.. dok dodatna-nova ima cijenu (jer je to još 'za servere' i sl...) .. tj tek kreću routeri-modemi s 2,5gbe portovima i trebat će par godina za širenje + većini korisnika neće biti zanimljivo mijenjati postojeća računala ili dodatnu mrežnu + cijena + dostupnost itd. pa to neće tako brzo, tj sporije od 100-na gbe što su unazad sve mbo-mrežne podržavale ili kad sva nova računala standarndo budu imala +2 (5-10) gbe mrežnu, tad će.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

za sad je iznad 1gbit besmisleno tj problem je ostala mrežna oprema, kao mrežna kartica na mbo.. dok dodatna-nova ima cijenu (jer je to još 'za servere' i sl...) .. tj tek kreću routeri-modemi s 2,5gbe portovima i trebat će par godina za širenje + većini korisnika neće biti zanimljivo mijenjati postojeća računala ili dodatnu mrežnu + cijena + dostupnost itd. pa to neće tako brzo, tj sporije od 100-na gbe što su unazad sve mbo-mrežne podržavale ili kad sva nova računala standarndo budu imala +2 (5-10) gbe mrežnu, tad će.. :)

...

pa normalno da se ne bi hajpao da nemam preduvjete.

Matična ima 2.5G port kao i Wi-Fi 6 standard koji će isto prodisat za mobitel.

Dok se tehnologija proširi (mrežna infrastruktura), do tad će i matične i AX standard postati mainstream s podrškom.

I ciklus se zatvara

15 godina
A1 kabelski internet

Dakle, mijenjaju cijeli koncept, bez ikakve obavjesti (kao i obično).  Malo sam proučio novi cjenik i ako sam dobro zaključio:

- Forsiraju gledanje tv preko aplikacije - A1 Xplore TV(samo za TV 2018. godina i mlađe , android 8 i više) , ostali najam opreme (4Eur/mjesečno set-top box) ili kupovina android box-a. Bez set top boxa nije više kableska TV nego obični IPTV (očekujem pad kvalitete slike).  

- Nema CAM kartica , nego 2 eur/mjesečno za istovremeno gledanje na dva TV preko aplikacije (izvorno se može  gledati samo 1 TV + tablet/mobitel istovremeno)

- Presložili su pakete  i digli cjene svega.

- I dalje daju posebne uvjete (popuste) za produženje ugovora. No ovo je samo za strpljive i dobrih živaca jer ne postoji objavljen postupak kako doći do više istance ili razgovarati s istom osobom 2x.

- HBO premium (!? -valjda zbog 2 Cinemaxa kanala) je 8 eur.  Po logici stvari bi trebali biti jeftiniji nego direktno kod HBO ( do jučer bilo besplatno), pa sumnjam da će biti navala na ovo (jedino ekipa po inerciji ili uz neke velike popuste).

- Povećanje brzine za postojeće korisnike osnovne brzine (sa 200 na 300 MB) ni riječi ?  e, a nekad su se dizale brzine bez zadiranja u cijenu  :).

Dakle  uspjeli su ono malo prednosti kabela poništiti (tko može, odmah ići na optiku), i značajno poskupiti uslugu ako se želi zadržati ono što su nudili do 7/23.

Ogromni novci se troše na bespotrebne i količinski pretjerane reklame (izvrstan kanal za pranje novaca jer nema opiljivog efekta niti traga). U međuvremenu nisu u stanju napraviti suvislu web stranicu (sve informacije lako dostupne) i nema prodajnih agenata koji bi se brinuli o postojećim korisnicima (jer su bitni samo novi, koji su u stvari stari ali se periodički vrte od provajdera do provajdera).  

Čekam istek ugovora  pa ćemo vidjeti koja sam ja skupina.

6 0 hvala 5
4 godine
mr.potter kaže...

Dakle, mijenjaju cijeli koncept, bez ikakve obavjesti (kao i obično).  Malo sam proučio novi cjenik i ako sam dobro zaključio:

- Forsiraju gledanje tv preko aplikacije - A1 Xplore TV(samo za TV 2018. godina i mlađe , android 8 i više) , ostali najam opreme (4Eur/mjesečno set-top box) ili kupovina android box-a. Bez set top boxa nije više kableska TV nego obični IPTV (očekujem pad kvalitete slike).  

- Nema CAM kartica , nego 2 eur/mjesečno za istovremeno gledanje na dva TV preko aplikacije (izvorno se može  gledati samo 1 TV + tablet/mobitel istovremeno)

- I dalje daju posebne uvjete (popuste) za produženje ugovora. No ovo je samo za strpljive i dobrih živaca jer ne postoji objavljen postupak kako doći do više istance ili razgovarati s istom osobom 2x.

- HBO premium (!? -valjda zbog 2 Cinemaxa kanala) je 8 eur.  Po logici stvari bi trebali biti jeftiniji nego direktno kod HBO ( do jučer bilo besplatno), pa sumnjam da će biti navala na ovo (jedino ekipa po inerciji ili uz neke velike popuste).

- Povećanje brzine za postojeće korisnike osnovne brzine (sa 200 na 300 MB) ni riječi ?  e, a nekad su se dizale brzine bez zadiranja u cijenu  :).

Dakle  uspjeli su ono malo prednosti kabela poništiti (tko može, odmah ići na optiku), i značajno poskupiti uslugu ako se želi zadržati ono što su nudili do 7/23.

Ogromni novci se troše na bespotrebne i količinski pretjerane reklame (izvrstan kanal za pranje novaca jer nema opiljivog efekta niti traga). U međuvremenu nisu u stanju napraviti suvislu web stranicu (sve informacije lako dostupne) i nema prodajnih agenata koji bi se brinuli o postojećim korisnicima (jer su bitni samo novi, koji su u stvari stari ali se periodički vrte od provajdera do provajdera).  

Lijepo im pošalješ mail na službu za korisnike/prigovore sa priloženim cjenikom te su po zakonu dužni dati bolju cijenu (HAKOM). 

Ak te prvi put nazovu i nisi zadovoljan s ponudom ili ako te preko maila odfikare, lijepo im se zaprijeti HAKOM-om i zovu te za čas s pristojnom ponudom tj. sa Službe za zadržavanje korisnika.

Lijepo su se ogradili jer ima različitih cijena te su stavili nekakve uvjete tipa kolko si dugo u mreži, koliko usluga imaš i sl. tako da zapravo korisnik nikad nezna koju ponudu može dobiti.

Nadam se da će vam ovo svima pomoći u nastajanju kako biti zadovoljan korisnik .

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.8.2023 10:54 (BioZZG).
15 godina
BioZZG kaže...
mr.potter kaže...

Lijepo im pošalješ mail na službu za korisnike/prigovore sa priloženim cjenikom te su po zakonu dužni dati bolju cijenu (HAKOM). 

Ak te prvi put nazovu i nisi zadovoljan s ponudom ili ako te preko maila odfikare, lijepo im se zaprijeti HAKOM-om i zovu te za čas s pristojnom ponudom tj. sa Službe za zadržavanje korisnika.

Lijepo su se ogradili jer ima različitih cijena te su stavili nekakve uvjete tipa kolko si dugo u mreži, koliko usluga imaš i sl. tako da zapravo korisnik nikad nezna koju ponudu može dobiti.

Nadam se da će vam ovo svima pomoći u nastajanju kako biti zadovoljan korisnik .

Kod zadnjeg produžavanja ugovora 12/22.  (koje mi je bilo 4.-to -znači iskusan :))  potrošio sam 2 mjeseca dok nisam dobio što sam tražio (a u početku sam tražio samo isti popust kao kod 3. produžavanja).

Slao mailove, kontaktirao preko WA, telefonom, prijetio HAKOM-om, raskidom Ugovora, uspoređivao njihove uvjete s mojim statusom i sl.

Svaki puta je bilo, mi Vas zovemo, i svaki puta drugi tip i ista priča: Imate to i to...(nabraja 2 minute) i možemo vam ponuditi 60 kn umjesto 80 kn (od max. 100 kn) popusta jer je..ni sistem tako kaže.  Kada pitam a što sistem kaže (valjda nek AI) , što treba napraviti za max. popust nitko ne zna ( a bio sam 10 godina trio korisnik , dva TV paketa, CAM, plaćao preko trajnog naloga i sl..). Tražim i pitam koji je šef, ništa.. tražim kontakt  Službe za zadržavanje korisnika -nema, ako i postoji)...

I kada je već Ugovor istekao i kad sam već počeo tražiti kod koga preći (iz inata), javi se neka žena koja je bila na GO i s kojom sam normalno razgovarao, pitala šefa i ovaj odobrio... Ulovio 90 kn popusta i TV u pola cijene.

Lovac u meni zadovoljan (nama igračima je bitno doći do cilja :) , no prestar sam za ovo proći još jednom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice