hvala ti. identično. nakon restarta routera, televio mi radi ko urica sat, dva, nekada pola sata i doviđenja.
izlaskom na 4g, sve radi.
neću ih pustit na miru dok se ne dođe pred zid.
hvala ti. identično. nakon restarta routera, televio mi radi ko urica sat, dva, nekada pola sata i doviđenja.
izlaskom na 4g, sve radi.
neću ih pustit na miru dok se ne dođe pred zid.
Imam od A1 FRITZ!Box 6660 ruter koji ima DVB-C tuner, a time mogućnost pretrage kanala. Nazalost nakon obavljene pretrage u web sucelju ne pronalazi ni jedan program, samo nekih 6 radio postaja. Ima li jos netko iskustva s tim ruterom i da se igrao s ovom opcijom?
ne želim zloupotrijebit moj izvor informacija sa terena..no ti fritzeli se masovno vraćaju, ubee se još najviše dijeli na zamjenama...a brutalan stroj je novi technicolor.
naj-trpeći na lošijim konekcijama i najmanje glavobolja zadaje.
Imam od A1 FRITZ!Box 6660 ruter koji ima DVB-C tuner, a time mogućnost pretrage kanala. Nazalost nakon obavljene pretrage u web sucelju ne pronalazi ni jedan program, samo nekih 6 radio postaja. Ima li jos netko iskustva s tim ruterom i da se igrao s ovom opcijom?
a pogledaj ovdje:
https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-6660-Cable/1528_Configuring-the-FRITZ-Box-for-television-reception-over-DVB-C/
a i par ideja/preporuka:
https://community.ui.com/questions/Making-IPTV-from-Provider-Box-available-network-wide/7145d840-73a1-4baa-82c8-6e2b00c542a3
ne želim zloupotrijebit moj izvor informacija sa terena..no ti fritzeli se masovno vraćaju, ubee se još najviše dijeli na zamjenama...a brutalan stroj je novi technicolor.
Jučer , nakon puno dolazaka, mi je bio serviser od A1 , ali onaj "pravi" koji izlazi nakon što prvih par nisu uspjeli sa mjernim istrumentima i sve.
Rekao je da ovi novi Tv boxovi , koji guraju 4 k jednostavno ne rade sa novim Tv ima , citiram , puni im cashe brzo pa onda Tv ovi ne žele dizati sliku , ili nešto slično.
Tako da makar sam produžio ugovor u 12/2022 , znači možda 2 -2,5 mjeseca , dobio sam amen za raskid ugovora o njihovu štetu jer "nema logike da ova dva nova Tv a koja sam kupio u 12/2022 i 01/2022 , a koji su model 2022 , da kupujem nove Tv ove".
Dok je bio kod mene , zvalo ga je nekoliko ovih "slabijih" servisera , imaju iste probleme.
Ja ću ili raskinuti ugovor pa uzeti T com (imam optiku u zgradi) ili ostaviti A1 a otići na Eon Tv , ali A1 više, tj unazad nekoliko dana mi više uopće ne funkcionira.
Evo moja 2 centa o trenutnoj A1 situaciji.
Dosta je tih uređaja koje daju provideri na rubu svojih mogućnosti. Projektirani su za neki posao, ali to jedva odrade. Čast iznimkama. Meni takvi uređaji načelno služe za održavanje internetske veze, a onda dodajem druge uređaje kada i gdje mogu.
Još prije 10g kada sam krenuo sa kabelom, razočarao se na sitne bugove što se tiče tv kanala. Koristio godinu dana i od onda samo čisti internet.
Svako malo neko prebacivanje po frekvencijama coaxa. Pa smetnjice, taman tolike da ti pokida živce jer je eto negdje "blago skvrčen" kabel i malo mu probija na frekvencijama od 5-6 programa.
Dobio sam technicolora cga4236aon. Za sada sam zadovoljan radom i mogućnostima.
Što se tiče tv-a,koristim treću stranu, evo pičim 150 programa i sve radi.. računala , chromecast šalje na tv, tablet.. nemam smart tv da isprobam app,ali kažu da uredno radi.
Imam pitanje..prvi puta vidim da router ima opciju bridge mode. Jel to hoće reći da ga ja jednim klikom stavim u taj režim i operater ništa ne treba čačkat sa njegove strane?
-ne. ili da/ne :)
ovako, normalno-jednostavnije, bez operatera, modem spojiš na wan-port routera i to je to.. osim kad nije, kad trebaš recimo otvarnje portova (ulaz s interneta) tad ti operater-oprema-serveri-filteri-firewall s njihove strane može nešto blokirati ili nemaš vidljivu (pravu) wan-ip adresu nego recimo cgnatanu... tad tražiš briđanje ili skidanje cgnata, tj briđanje znači da je tad linja-modem čista linija, ništa drugo, nema firewalla itd, tad je modem samo linija, ostalo radi rotuer. .. u pravilu to za interne-lan stvari ne trebaš, nema veze s tvojom interno-intranet mrežom tj to možeš i bez operatera.
-ovisno o operateru-softwareu-firmwareu uređaja koji imaš to može raditi operater (druga strana, centrala..) ili može biti u uređaju no većinom je nefunkcionalno tj važna je druga strana, ne klik u uređaju.. no to ima 'svaki' modem, tj možeš od njega napraviti router ili glupi switch, može biti šef-gateway-dhcp itd ili ne mora, tj to može raditi drugi uređaj (router-pc..) tj sve je to soft a pitanje je samo u kojoj kutijici se nešto radi.. i laički bi briđanje protumačili kao 'nemam ja veze' netko drugi je šef, ja sam samo linija-karika-briđ... ili sam router. ok?
-eh, da.. neki uređaji ili ovisni dijelovi, npr wlan može ovisiti o dhcp-u tj da router radi.. i tad ovisno o tome što neki interni fičer traži ili može li se konfigurirati bez da mu interno router-soft da podatke-adrese npr fileshare na usb kao nas, o tome ovisi možeš li isključiti (briđati) modem.. tj kad ne koristiš ništa od tih funkcija, telefon, tv... sve ono što operaterov modem hendla, tad možeš u briđ, sve tad radi tvoj router-oprema.
-npr možda lakše-razumljivije, kao isključen firewall ili podešen da propušta sve kao DMZ.. nije isto, tj nije isto isključen (nema ga) ili uključen s otvorenim ili zatvorenim vratima, kao i osnovna uloga routera (zašto ga tako i nazivamo) da nešto nekamo routa.. (odeđuje kamo što ide, šef stanice-skretničar koji mora znati kamo koji vagon ide ili kako ga vratiti-pronaći..). Svaki router ima i svoj firewall, ima i win-računalo, no nemaju svi jednake mogućnosti, kapacitet, rom-ram-tablice koliko rulova može hendlati kao i cpu koji to radi a sve to daje cijenu-klasu od jeftikanera do klase firewala ili balanceringa.. npr uređaj koji može po potrebi promijeniti funkciju porta, in-out, lan-wan, dmz, iptv, telefonija, nešto deseto.. dok ono što juzer na kutijici vidi (izvana) su konektori pa ih router za lan obično ima 4-port+1wan, modem ima + liniju (ovisno o tipu, mobilna, bakar, optika, coax, sat..) a AP ima samo recimo jedan port-priključak mada je teoretski isti većoj kutijici koja je tad router.. i svi imaju neki switch u sebi dok zaseban switch može biti od 4 do 144 porta... (karikirano) tj to je tad samo fizičko ograničenje koliko konektora može negdje stati i koliko ima smisla ugurati u jednu kutiju, koja se ovisno o primarnoj ulozi nazove router ili nas ili mediaplayer ili nešto deseto.. neki server, neki šef za nešto. Da bi signal nesmetano došao do njega mora imati otvoren put, ne prepreku-blok-firewall.. tj ili to radiš forwardanjem ili kažeš uređaju da je samo glupi bidge, da ne dira promet-podatke, .. sa samo nahrani svinje :)
poprilično jasno. na kraju, ako bi nekada to napravio, bolje ih pitati.
ja do sada nisam imao ovo u izbornicima.
čitao sam papire routera i sve je pojašnjeno..fw više nije u funkciji, sve se prebacuje na drugog kojeg si natakario.
Los ti je izvor informacija sa terena hh, Ubee se ne smije instaliravat kao glavni modem vec dosta dugo, Tehnicolor je super, a Fritza vise nema jer je apsolutno preskup za toliki broj korisnika. U principu svi sada po defaultu dobiju Tehnicolor Docsis 3.1 modem koji ide do gigabita, ima wifi 6 i slicno kao Fritz je jako osjetljiv na los signal i visok sum i treba se malo igrat sa filterima da se namjesti da radi dobro. Btw ako neko ima novije HFC instalacije, obavezno pritegnuti kljucem do kraja sve F konektore jer cesto to zna bit problem.
Fritzevi se povlače jer su loši.
Technicolor najžilaviji po pitanju lošijih konekcija.
možda nekome bude korisno:
wifi 5 ghz i technicolori koji su sada u opticaju. (držim odovojen zaseban odabit 2.4 i 5. isključena automatika).
cca 8-9 uređaja je prikačeno na 5 ghz. svima je neprimjetan otisak na potrošnju baterije.
no dva identična samsung tableta rapidno su gubila bateriju zbog wifi-a.
njihovih 7200mah bi na prijašnjim routerima trošili 5% idlanja baterije unutar 24h.
na technicoloru 30% unutar 24h.
pogledavši na koji se kanal kače, vidio sam da je 5ghz imao automatiku odabira i da je router dodjeljivao kanale preko 100.. premda oni inače nisu preporuka na skali.
ručnim postavljanjem na 48 kanal. oba tableta idlaju nevjerojatnih 1% baterije unutar 24h.
zanimljivo, mobitelima je bilo svejedno, no tableti su bili cijeđeni ko limun na višim kanalima.
znači pametno se držati (ručno)kanala 36, 40, 44, 48.
Meni je zamjenjen Fritzz sa Technicolorom i Fritzz je imao bolji interface i bolje brzine. Zamjenjen je jer kao više ga nemogu software-ski nadograđivati odnosno sve mora ići preko Fritzz web-a. To mi nije baš neko objašnjenje i žao mi je što su mi ga uzeli ...
Kako misliš uzeli su ti ga ?
Ja imam Fritz 6600, i skroz sam zadovoljan sa njim...
Kako misliš uzeli su ti ga ?
Ja imam Fritz 6600, i skroz sam zadovoljan sa njim...
Ja sam ih sam zvao da mi je upload u nekom problemu, do 70 i dalje ne, kad resetiram Fritzz onda ide 98 i tako 2-3 sata i onda opet 70 ili manje. Po tehničaru je problem sa Fritz software-om i da je to zbog njega jer kao moj link je prenapucan signal i više nego kaj mi treba, a u routeru uredno pokazuje 1048 dl i 102 ul. Sad mi je žao kaj sam zvao tak ak nemaš problema samo deri, ovaj technicolor mi nije nešto.
tko god nazove zbog bilo kakve sitnice, odmah uklanjaju fritza.
meni je evo nakon 50 dana (povirio sada stanje.. 50 days) technicolor ko bombon.
radi bezprijekorno. prije toga imao ubee.
ja sam tražio da mi između kabela i rutera ubace prigušivač jer imam prejak signal... došao čovjek, ubacio prigušivač od 6db.. zgrabio ubeea..
ptam ga "šta imaš u kombiju.. daj fritza"..
nikom se više ne stavljaju, samo ih otimamo...zadavaju probleme. ovi technicolori žive suživot sa sustavom, dok su frizeli stvarali glavobolje na mreži".
i tako bi.. popili kafu.. ja se ogrebao malo koaksijalca.. bog te veselio i ode.
jel ima TC i 2.4 i 5 Ghz WiFi?
wifi 6
2.4 i 5
ima wifi analajzer
..TC kontrola prometa? to ne vidim.
Nedavno imao produzenje ugovora, dobio nekakvu Motorolu 1€ jednokratno (sasvim ok mob) i novi tehnicolor ruter (umjesto ubeea), ruter je imao probleme da je non stop gubio konekciju (ili signal, non stop se resetirao), dosao tehnicar i na kraju je koaksijalac bio pretanak, ovaj stavio drugi deblji i od tad radi odlicno.
Kakav je Wifi domet naspram Fritza ?
Te mogu li se otvarati portovi normalno ?
Hvala
Nemam pojma kakav je Wi-fi na TC jer ga ne koristim, imam Asus koji je spojen na TC i on mi daje wi-fi u stanu ...
Evo ja sam među prvima dobio Fritza i do sada zadovoljan s njime.Imam IPTV liste na tri tv-a , dva PS5 i mobovi i PC.....tu i tamo u principu rijetko zašteka ...isključim ga na 3 min .....i sve normalno radi dalje....
pitao sam ih ja za tu opciju u izborniku.. mora ih se nazvat.
Pozdrav svima! A1 smo korisnici godinama (trio paket).
Sada bih molila bih preporuku za pokućni internet. Naime, ne bih uzimala uz ugovornu obvezu jer će nam trebati na par mjeseci. Bilo bi izvrsno da ima neograničeni internet. Ne znam što još je još važno gledati u tim postojećim ponudama?
Pozdrav svima! A1 smo korisnici godinama (trio paket).
Sada bih molila bih preporuku za pokućni internet. Naime, ne bih uzimala uz ugovornu obvezu jer će nam trebati na par mjeseci. Bilo bi izvrsno da ima neograničeni internet. Ne znam što još je još važno gledati u tim postojećim ponudama?
Nakon potrošenih 500GB prometa brzina pada na 2mbps (ali je neograničeni promet)
to je HomeBox
Budu uskoro novi routeri za korisnike na koaksijalcu, upravo se testiraju.
a koji su to?