2 kompa bežično na siemens sx763 od Iskona

poruka: 14
|
čitano: 4.495
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, ako ima već negdje na forumu rješenje molio bih link, ja sam trazio ali nisam nasao. Dakle pitanje je jednostavno dali mogu spojiti dva kompa bezicno na taj router i surfati. U specifikacijama od Iskona pise da moze do 10 konekcija istovremeno ali kad ja spojim drugi laptop ovaj prvi izgubi konekciju ili se sve zaglupi. Upisao sam MAC adrese od obje mrezne, izresetirao sam sve 100 puta, omogucio SSID broadcast, iako je sa jednim kompom radilo do jucer i bez broadcasta sad ni to nece, napravio restore routerovih postavki i na kraju banana.

Ako netko ima kakvu ideju bilo bi super. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Može se, samo trebaš drugačije adrese za svaki komp stavit, jedino ako imaš Carnet onda nemožeš

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ja ti imam 2 kompa tj. lapa spojena na taj ruter i mob, dakle možeš

ҳҲҳ just DRIFT and TUNING it ҳҲҳ
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 18:13 (Genoxxx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: 2 kompa bežično na siemens sx763 od Iskona
pinkskin kaže...

Može se, samo trebaš drugačije adrese za svaki komp stavit, jedino ako imaš Carnet onda nemožeš

Ma naravno svaki komp mi ima svoju staticku ip adresu,a i DHCP je omogucen tako da nije do toga.

Trio Super nije Carnet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 0:14 (gollumri).
15 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...

ja ti imam 2 kompa tj. lapa spojena na taj ruter i mob, dakle možeš

Odlicno ajde mi objasni gdje sam ja onda pogrijesio. Oba lapa su u istoj mrezi kao i ruter, svaki ima svoju adresu (probao sam i sa dhcp) namjestio sam im na koji ssid da se spajaju, ubacio im wpa key, kvacice su postavljene da izaberu tu mrezu i kad nije emitirana i kad god je u dometu, na routeru im je ubacena mac adresa (probao sam i bez mac filtera). Sto je najbolje svaki put kad probam spojiti neki dodatni komp bezicno router ko da poblesavi i ne moze se na njega spojit ni ovaj lap koji imam spojen vec godinu dana, srecom spremio sam konfiguracijski fajl od prije par mjeseci pa njega povucem i onda je sve ok, bar se jedan komp moze spojit bezicno.

Sretan Bozic!

15 godina
neaktivan

Ovako u ruteru; mislim da je iskon na 192.168.2.1 ili 1.2 nezz; al tamo pod wlan podesi samo zaštitu metni signal na 100 % i ime mreže ostalo ne, kompove metni da sami odaberu ip adrese znači sve na automatic, i konektiraj se, radi bez problema, ja na njemu imao komp, 2 laptopa i mob :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Ovako u ruteru; mislim da je iskon na 192.168.2.1 ili 1.2 nezz; al tamo pod wlan podesi samo zaštitu metni signal na 100 % i ime mreže ostalo ne, kompove metni da sami odaberu ip adrese znači sve na automatic, i konektiraj se, radi bez problema, ja na njemu imao komp, 2 laptopa i mob :D

E vidis i ja se spojim sa mobom bez beda i to neka socijalna nokia nista specijalno, ubacio sam njenu mac adresu i to je to, ali sa drugim lapom odmah problemi. Sto se tice mreze to sam odmah stavio na 192.168.0.1 i svi kompovi koji su mi spojeni zicom su sa statiskim adresama i to je sve ok, nema klanja s adresama. Jacinu signala ili nesto drugo nisam ni dirao. Evo ovo sad pisem sa lapa koji je spojen bezicno ssid se ne emitira i nokia je nasla skrivenu mrezu ubacio sam joj ssid i key i spojila se odmah. Probat cu se sutra jos malo poigrat ali gubim ideje pomalo.

15 godina
neaktivan
gollumri kaže...
Zvjerkan kaže...

E vidis i ja se spojim sa mobom bez beda i to neka socijalna nokia nista specijalno, ubacio sam njenu mac adresu i to je to, ali sa drugim lapom odmah problemi. Sto se tice mreze to sam odmah stavio na 192.168.0.1 i svi kompovi koji su mi spojeni zicom su sa statiskim adresama i to je sve ok, nema klanja s adresama. Jacinu signala ili nesto drugo nisam ni dirao. Evo ovo sad pisem sa lapa koji je spojen bezicno ssid se ne emitira i nokia je nasla skrivenu mrezu ubacio sam joj ssid i key i spojila se odmah. Probat cu se sutra jos malo poigrat ali gubim ideje pomalo.

a zašto filtiraš mac adresu isključi to metni wpa2-psk i nemađ problema, i sve na kompovima stavi na automatsku dodjelu, pametnije je nego ručno... :D

15 godina
neaktivan

Staticke adrese mi trebaju zbog VNC-a, a i neki port forwarding mi je namjesten. Probao sam maknuti MAC filter ali isto. Probat cu WPA2-PSK.

15 godina
neaktivan

Al kake veze ima statička adresa računala ako ti je potreban vanjska?

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Al kake veze ima statička adresa računala ako ti je potreban vanjska?

Koristim VNC unutar LAN-a, u pitanju je 15-tak kompova.

16 godina

Može se spojiti, meni je na njega spojeno 3 kompa, od čega 2 bežično.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Ma i ja sam siguran da moze nego sam vjerovatno nesto negdje za...o i sad samo trebam naci gdje je greska. Ali sam primjetio da se ruter zna ponekad zaglupit pa ili ne radi telefon ili net i zato sam i stavio post ovdje da cujem da li je mozda u pitanju neka cesca pojava da ne radi wireless na vise kompova.

15 godina
neaktivan
gollumri kaže...
Luuka kaže...

Ma i ja sam siguran da moze nego sam vjerovatno nesto negdje za...o i sad samo trebam naci gdje je greska. Ali sam primjetio da se ruter zna ponekad zaglupit pa ili ne radi telefon ili net i zato sam i stavio post ovdje da cujem da li je mozda u pitanju neka cesca pojava da ne radi wireless na vise kompova.

a gle lako miguće da ruter nevalja, nazovi iskon i reci da ti nevalja to i to i namuljaj još nešt i dat če ti 2.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice