Zvučnici 2.0 - preporuka

poruka: 56
|
čitano: 16.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Molim vas preporuku za 2.0 zvučnike za prijenosnik.

Sviđaju mi se Logitech Z320, pa ako netko ima iskustva s ovim zvučnicima molio bih da napiše riječ-dvije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Ne bi ja te Logitec nikak, ko prvo zato jer su od plastike a znamo kakve veze ima plastika i kvalitetan zvuk vrlo malo kao drugo jer su jednosistmski. Preporucam ove dole Genius odlicno izgledaju, a da su dobri to ne treba nit spominjat a uz to su i dvosistemski i drveni normalno.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_335&products_id=8250

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/1254300074784934.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

čovjek više ne može biti pametan što uzeti jer ima svega.

svakako se ti genius bolje čuju od ovih logitech jer logi ne radi uopće dobre 2.0 sisteme do nekih 600 kn.

npr. logitech z520 su odlični zvučnici i ne fali im snage al su u plastici al kako ti kažeš rambox da to ne valja.

i creative gigaworks su u plastici pa su po mnogima najbolji 2.0 zvučnici za pc.

e pa reci mi onda zašto dosta zvučnika npr. u kafiću ima plastični kutiju ?

pa da se loše čuje ne bi se stavljalo u plastiku Izlanuo se

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zvučnici 2.0 - preporuka

Hvala na prijedlogu, čine se zanimljivi...a i cijena je dobra

15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

ma nema dvojbe ovi genius ih ubiju po kvaliteti i jačini zvuka.

0 0 hvala 0
17 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Trebam preporuku (Best-buy) za 2.0 zvučnike do nekih 400kn.

Ako ima jeftinije, još bolje, jer tko će ženici objasniti da zvučnici do stotinjak kuna

(u trgovačkim lancima - Konzum, Merkator i dr.) nisu zvučnici. {#}

Na 2.1 sistem ne bi išao, jer onda nemam mjesta za noge, ako stavim subwoofer na pod - ispod stola su mi Canon Pixma MG 5250 printer i HAF 932.

Razmišljao sam o Genius SP-HF 1800A, drveni, 50W, ali mi se čine nekako veliki.

Vaši prijedlozi (Protis, ADM, Links,... - uglavnom dobavljivo u Zagrebu)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Creative T20 II ili 1800A Genius.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zvučnici 2.0 - preporuka

ovi genius 1800a su ti vrhunska stvar. ja ih imam i mnogo su bolji od logitech x230 koje sam imao prije.

jedino što me smeta je plava ledica koja malo rejako svijetli pa san zalijepio malo izolir trake preko nje.

''how yes no''
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučnici 2.0 - preporuka
mierda-del-torro kaže...

ovi genius 1800a su ti vrhunska stvar. ja ih imam i mnogo su bolji od logitech x230 koje sam imao prije.

jedino što me smeta je plava ledica koja malo rejako svijetli pa san zalijepio malo izolir trake preko nje.

Ma sviđaju mi se, samo su mi nekako preveliki, a imam stol širok oko 120 cm (vidi sliku).

Kad ih budem stavio pored ovog Dell-ovog monitora cijeli zadnji dio stola će mi biti popunjen.

Neću imati gdje staviti rjeđe korištene stvari, kao čitač kartica, kutije sa CD/DVD-ima i sl.

Ne znam da li je SP-HF500A mnogo slabiji i koliko, a kod SP-HF800Pro mi se ne sviđa što je nakošen,

mada je to možda dobro osmišljeno, jer usmjerava zvuk u smjeru glave.

Kako čistiš prašinu sa driver-a, kad nemaju zaštitnu mrežicu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 12:27 (Matozan).
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Imam i HF800Pro, meni su jako dobri bili, bas sjajan, visoke i srednje tonove sam morao preko zvučne korigirati. Ako voliš bas, dapače, uzmi.

Inače kvaliteta izrade besprijekorna, drveni, masivni, teški. Prva liga. Zvuk 7 od 10 u toj klasi, vrlo solidno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zvučnici 2.0 - preporuka

imam mali kist (običan školski) širok 1cm koji čistim prašinu sa svačega, vetilatora, hladnjaka, tipkovnice...

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Ako ima jeftinije, još bolje, jer tko će ženici objasniti da zvučnici do stotinjak kuna

Na 2.1 sistem ne bi išao, jer onda nemam mjesta za noge, ako stavim subwoofer na pod - ispod stola su mi Canon Pixma MG 5250 printer i HAF 932.

Uzmi još 100 kn i uzmi Creative gigaworks t20 , kvalitetniji ipak od Geniusa.

14 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Evo da se i ja uključim u temu, ali ne sa savijetom, već sa pozivom upomoć. :)

Ma, i ja tražim neke zvučnike 2.0. Prvo sam gledao one za 60 - 70kn jer mi trebaju samo za laptop da malo glasnije čujem glazbu. Ali na kraju su mi se zaista svidjeli ovi drveni Genius SP-HF500A (http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sphf500a-14w-wood/32138) koje je netko gore u vrhu savijetovao. Sigurno su kvalitetniji nego ovi za 60kn, a opet nisu preskupi. No, imaju jednu manu, a to je što nisu na USB. Pošto je laptop u pitanju, mislim da će mi sve te žnjore smetati s obzirom da mi je utor za slušalice sprijeda.

Tako da, ima li neko neki as u rukavu da je do 150kn kao i ovi zvučnici gore, al na USB?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Nema baš nešto extra a da nije bolesno skupo u ponudi, ja sam curi uzeo Divoom Omo, 2x2W RMS, ne znam hoće li te to zadovoljiti.

http://www.divoom.com/omo.asp

Kao alternativu predlažem Logitech S150, isto za šaku kuna.

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-s150-digit-usb-speaker-retail/36022

Ne znam dokle misliš ići cijenom..

Zgodni su i ovi Hercules, do 100kn.

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-hercules-xps-20-10--20-kit-compatible-with-pcmacmp3-player-exclusive-hercules-design/24469

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-hercules-xps-20-35-usb--20-speaker-kit--25-3-watts-rms--mobile-solution-powered-by-u/39211

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 10:31 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
explorer 4 kaže...
Matozan kaže...

I ovih 400 kn za Genius mi je puno (koje ću najvjerojatnije i uzeti, ako netko ne predloži nešto bolje),

a ovi Creative mi se čine vizualno puno slabiji od SP-HF 1800A, a i zvukom najvjerojatnije (manje kutije i manji driveri).

15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Začudio bi se kako sviraju. {#} I T20 i T40, I i II modeli. Pa M-Audio AV30 i 40 su 2x10 odnosno 2x15W RMS ako se ne varam pa su fantastični i zvukom superiorniji puno nazivno snažnijoj konkurenciji. Omaleni su ti Creative, ali pale.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nema baš nešto extra a da nije bolesno skupo u ponudi, ja sam curi uzeo Divoom Omo, 2x2W RMS, ne znam hoće li te to zadovoljiti.

http://www.divoom.com/omo.asp

Kao alternativu predlažem Logitech S150, isto za šaku kuna.

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-s150-digit-usb-speaker-retail/36022

Ne znam dokle misliš ići cijenom..

Zgodni su i ovi Hercules, do 100kn.

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-hercules-xps-20-10--20-kit-compatible-with-pcmacmp3-player-exclusive-hercules-design/24469

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-hercules-xps-20-35-usb--20-speaker-kit--25-3-watts-rms--mobile-solution-powered-by-u/39211

Dobro ajde, skužio si me! I ja kupujem za curu, ali nije mi se dao pisati taj višak informacija. :)

Baš zato su ovi Divoom Omo možda zgodni, ne samo zbog dizajna, nego zato što mi se čine lako prenosivi, a često dolazi laptopom do mene po par dana, pa...

A di si ih uzeo, i pošto? Nisu nestabilni?

Makar, i ovi standardnog dizajna nisu loši!

A tako do nekih 150kn bi izdvojio (više - manje). Ne zato što mislim da ona ne zaslužuje više, nego što znam da nije prezahtjevna jer joj zvučnici trebaju samo da glasnije čuje pjesme i filmove kad gleda. Ništa specijalnoga. Ali eto, opet bi htio da nije ko' iz kante!

Hvala na preporukama! ;)

15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Divoom Omo sam uzeo za 99kn u Konikomu, čini mi se da su čak u najobičnijem Intersparu na odjelu tehnike bili i po 79kn čak, šta je ok cifra, dapače. Ma nisam ju ni pitao da ti budem iskren jesu nestabilni, nisu i slično, pitao sam jel to to, jel svira bolje nego integrirani zvučnici, kaže super,da, i to je to.

Recimo brat mi ima moje bivše zvučnike spojene na laptop, Genius HF800pro, ali oni su ti preteški, to je puno drvo izrada, sviraju super za tu lovu - cca. 250kn, ali prenosivost im je malo veći problem, jedino ih uvijek spremiti u original kutiju, pa kud i ti, tud i oni. Nije baš nešto zgodno, i traže naravno utičnicu, a ne USB. Tako da otpadaju.

Uglavnom odvagni pa vidi, mislim da bi joj čak Divoom Omo bili super.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Da, baš to! Morati ću odvagnuti. U biti, nije to neko iznenađenje, pa ću ju pitat. Ako ne misli zvučnike sa laptopom vukljati, onda mi se najviše dopadaju ovi Genius SP-HF500A jer su pristupačni cijenom, a sigurno su puno kvalitetniji od ovih Divoomovih. A ako misli, uzet ću te Divoom. Budem vidio s njom!

Hvala ti!!! ;)

17 godina
Matozan kaže...
explorer 4 kaže...
Matozan kaže...

I ovih 400 kn za Genius mi je puno (koje ću najvjerojatnije i uzeti, ako netko ne predloži nešto bolje),

a ovi Creative mi se čine vizualno puno slabiji od SP-HF 1800A, a i zvukom najvjerojatnije (manje kutije i manji driveri).

tjsudac je rješen, sad sam još ja ostao, pa slušam prijedloge, ako ima tko reći/napisati koju pametnu...

15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Eto, mene sada isto zanima da ne radim movu temu...

Da li uzeti Genius 1800a ili Scythe kombo koji je duplo skuplji Kama Bay Amp 1000 sa Kro Craft Zvucnicima?

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gen-sp-hf1800a - Genius

http://www.scythe-eu.com/en/products/audio-acessory/kro-craft-speaker-plus-teaser.html - Scythe

Da li se isplati dati 200-300 kuna vise za Scythe koji je slabiji?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

@Leryan

Bio sam u slicnoj nedoumici proteklih dana...

Na tvom mjestu bih najprije isao na Scythe komplet.

Jucer sam bio u prilici usporediti Genius 1800a i Creative T20, sto se glasnoce tice Genius je u prednosti, dok Creative ima cisci i prirodniji zvuk. Ostao sam malo iznenađen kako T20 bolje zvuce u plastici od 1800a koji su u drvetu, duplo veci i imaju driver viska. Tako sam na kraju uzeo te Creative T20 Series II, dosli su me malo skuplje u odnosu na 1800a ali nije mi ni malo zao. Zao mi je samo sto u Linksa nisu imali te Scythe zvucnike na lageru jer bi sigurno isao na njih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 15:35 (anarchyST).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
anarchyST kaže...

@Leryan

Bio sam u slicnoj nedoumici proteklih dana...

Na tvom mjestu bih najprije isao na Scythe komplet.

Jucer sam bio u prilici usporediti Genius 1800a i Creative T20, sto se glasnoce tice Genius je u prednosti, dok Creative ima cisci i prirodniji zvuk. Ostao sam malo iznenađen kako T20 bolje zvuce u plastici od 1800a koji su u drvetu, duplo veci i imaju driver viska. Tako sam na kraju uzeo te Creative T20 Series II, dosli su me malo skuplje u odnosu na 1800a ali nije mi ni malo zao. Zao mi je samo sto u Linksa nisu imali te Scythe zvucnike na lageru jer bi sigurno isao na njih.

Gdje je sad gospodin Rambox da ovo prokomentira.

kako mi je dizao tlak s tim svojim : "ma plastika pusti to nek stoji u dućanu , imaš Genius u drvu za manje para i bolje "

Yeah right -.-

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Začudio bi se kako sviraju. {#} I T20 i T40, I i II modeli. Pa M-Audio AV30 i 40 su 2x10 odnosno 2x15W RMS ako se ne varam pa su fantastični i zvukom superiorniji puno nazivno snažnijoj konkurenciji. Omaleni su ti Creative, ali pale.

Kako rekoh..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
thedream kaže...

Kako rekoh..

Ništa previše bitno ali fulao si po 10 w za svaki model.

AV 30 = 2 x 15W

AV40 = 2 x 20W

15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

@anarchyST

Hvala na info-u. Ma nis, onda na Scythe. Jedino mi je zao sto nemaju Kama AMP 2000. Jel znas gdje bi toga bilo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Jučer spojio mikro-liniju Sony na komp, rezultat paf!, ne znam šta mi je trebalo trošiti novac na svu živu silu zvučnika a ova kombinacija 2.0 sterea sa digitalnim pojačalom u risiveru ne da ih poždere, nego neću ništa govoriti.

Linija

Kabel je išao preko audio in ulaza sprijeda na liniji, i straga u zvučnu uštekano i inače zvučnike (2.0) štekam. Ako sam dobro shvatio kombinacija bi u konačnici išla na način da je PC izvor zvuka > signal šalje na zvučnu X-Fi Music čiji DAC obrađuje signal > i šalje ga preko audio IN-a na liniju čije S-Master pojačalo pak šalje taj isti signal na pasivne spikere

Zvučnici su inače 2-way, i to 2x50W RMS-a ali sa 3 drivera, 2 za bas i 1 tweeter za mid/high tonove. MDF izrada 8mm čini mi se.

Imam EQ podešen na kompu na flat, da bude što realističniji signal izvoru, bez nekakvih softverskih anomalija i kerefeka, bas na 40% i treble na 50% na zvučnoj, ista stvar i na liniji, bas na +3, treble na +4. Dakle što sličnije postavke.

Rezultat - fantastičan spram ičega u PC klasi 2.0 ispod 1000kn i eventualno M-Audia AV30,40. Ovo je mrak.

Šta ovo nisam ranije uradio koliko bi samo novca uštedio. A najjača fora, radi i daljinski bez problema, pojačavanje, EQ, modovi, sve. Kad mi dopzdi prebacim na CD, USB, Bluetooth ili AudioIN opet, samo šaltanje.

Great success, slike popodne najkasnije sutra. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa jasno da ces spojit liniju ako imas (a da nije neka vivax)

jos ako imas straga cinceve, spoji na njih

vruće je...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 10:25 (apoteka).
14 godina
Leryan kaže...

@anarchyST

Hvala na info-u. Ma nis, onda na Scythe. Jedino mi je zao sto nemaju Kama AMP 2000. Jel znas gdje bi toga bilo?

Koliko mi je poznato Links je distributer Scythe-a za HR, ali to pojacalo kod njih nisam vidio.

Ali mozes pogledat u Telebit-a, nazvati i viditi dali imaju na lageru, ako ne, pitat da li su dobavljivi...

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

pa jasno da ces spojit liniju ako imas (a da nije neka vivax)

jos ako imas straga cinceve, spoji na njih

Nema nažalost zvučna činčeve, dobro je i ovako, uzeo sam Bandridge kabel malo skuplji (za moje pojmove, nije ipak od 20,30kn jel {#} ). Vidjet ću šta je sa digital out-om na zvučnoj i koji kabel treba za to, kakav je to ulaz uopće, nešto mi se manji čini nego 3.5mm na liniji (audio in) i ostatku zvučne?

Moram vidjeti, ovo je zvučna.

Cemetary gates
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice