pojavio mi se problem na usb sticku...naime, na neki čudan način izbrisali su mi se (ili bar mislim ) podaci sa usb sticka iako mi pokazuje da je dobrim dijelom pun podataka mada to ne vidim, tj. nema ništa na njemu
jeste li imali sličnih iskustava ili znate o čemu se radi?
zahvaljujem!
Usb stick-problem
- poruka: 11
- |
- čitano: 14.113
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi probala formatirati?
Ako sam te razumio tebi su najvjerovatnije skriveni podaci koje si imao na usb
start -> folder options -> view -> show hidden files, folders and drives -> apply (ako ne pokaže iz prve još dodatno ukloni kvačicu sa "hide protected operating system files") ...pa javi da li se vide
To često malware zna napraviti, skeniraj usb, a i sistemsku particiju sa mbam (odbij trial na kraju instalacije, napravi update i brzi scan) i hitman(moraš imati internet konekciju) - i jedan i drugi možeš naći pod "desnim klikom" nakon instalacije
hmmm...probala sam navedeno ali još uvijek bez rezultata
Jesi li proskenirala s gore navedenim programima da se uvjeriš da nije zaraza? Ako je virus ovo sve može biti uzaludno! Ako nemaš ništa bitno na njemu onda pokušaj formatirati (valjda nije pokvaren ;))
Možeš pogledati i ovo:
Start -> upiši run i otvori i zatim upiši regedit -> OK
- nađi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHO WALL -> dvoklik na CheckedValue -> value data stavi 1
ili
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced -> dvoklik na hidden stavi vrijednost 1
ili ovo
evo uspjela sam nešto ...tj. vratilo mi se fajlova samo sa CHK ekstenzijom....e sad, kako da ih otvorim?
riječ je uglavnom o fotkama (jpg i psd2)
na žalost ništa...navedeni programi ne vraćaju ništa, a ručno vraćanje ekstenzije (npr. u jpg) ne otvara sličicu
Imam isti problem, hard je normalno radio posudio sam ga prijatelju, na kraju nema ni jednog foldera....sad kako to vratit nazad ? ne pomaze nista od ovih savjeta iznad, a kad sam u linuxu, sve mi normalno prikazuje, i skenira mi antivirus normalno...ali se nemogu vidjeti datoteke na hard disku..
Da li si baš sve probao? I onu najjednostavniju metodu da ti windows pokaže hidden files, folders?
Ako možeš pod nekim linuxom vidjeti, ja bih to prebacio negdje, formatirao i ponovo vratio (ako baš niti jedna navedena metoda ne pomaže. onaj zadnji moj post s ta 3 programčićima preskoči )
Da li si baš sve probao? I onu najjednostavniju metodu da ti windows pokaže hidden files, folders?
Ako možeš pod nekim linuxom vidjeti, ja bih to prebacio negdje, formatirao i ponovo vratio (ako baš niti jedna navedena metoda ne pomaže. onaj zadnji moj post s ta 3 programčićima preskoči )
jesam jesam, ma nista s linuxa cu to sredit formatirat i ok , valjda će bit sve u redu :)