Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.393.674
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor

Ja sam takve kupio iz Ronisa, isto je pakiranje :)  Samo pazi, te AKG su jako osjetljive, nemoj sad biti grub prema njima kao ja

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
11 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Moze li mi netko preporucit dobre naglavne slusalice do 1000kn

0 0 hvala 0
16 godina

Audio Technica ATH-M50 ili imas ATH-M40x za oko 850kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Tražim si slušalice Superlux HD668b kod nas za kupit ili naručit od negdje iz vana. Kontaktirao sam Music max i combo ali ih trenutno nemaju u ponudi i nekane ih imati u ponudi do kraja 8. mjeseca, a i neće ih prije naručivati. Zanima me jel ima neki EU online shop ili bilo gdje gdje ih mogu kupiti, a da me shipping ne izađe isto ili više nego same slušalice.{#}

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 13:38 (Fixcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Može preporuka za in-ear slušalice do 200/250 kuna. Uglavnom slušam classic rock i varijacije na temu.
11 godina
neaktivan

ASUS Cerberus

PH-BTX6

HD-681 EVO 

koje bi bile najbolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto mislite o sennheiser cx200 street II? Koristio bih ih za slusanje muzike i gledanje filmova. 

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Moze li preporuka za in-ear slusalice za mobitel do 150kn. Slusam uglavnom Grunge, Rock-Blues, Metal. Bilo bi dobro da im je bas izrazen dosta :)

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jeli ovo dobar deal???   (za komp ,igre ,mjuzu)- Denon AH-D7100 Music Maniac Slušalice

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 0:14 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lmutak kaže...

Jeli ovo dobar deal???   (za komp ,igre ,mjuzu)- Denon AH-D7100 Music Maniac Slušalice

Perfektan. Samo, bojim se da su premale za glavu trola.

:) 

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
15 godina

Nisam trol,svrbi me kesa,samo me zanima jel dobar deal ( dali vrijede u pola cijene,jel 7600kn je ipak too much)

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 12:57 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znam da se u Sonus Artu mogu isprobati slušalice pa najbolje odi tamo i usporedi ih sa jeftinijim modelima.

Iskreno mislim da nećeš osjetiti neku pretjerano veliku razliku između tih i D340 koje koštaju 890kn. Barem ne 4x razliku ili 3000kn razliku.

Red Alert 3
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 14:10 (bruno03).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
chrispy450 kaže...

Moze li preporuka za in-ear slusalice za mobitel do 150kn. Slusam uglavnom Grunge, Rock-Blues, Metal. Bilo bi dobro da im je bas izrazen dosta :)

Preporučio bih ti Xiaomi Piston 

Danas su mi stigle a naručio sam ih prije 10 dana. Čitao sam dosta na net-u o njima i vidim da ih ljudi dosta hvale. Nakon što sam ih isprobao također i ja mogu reći da su odlične za tu cijenu (kvaliteta zvuka i izrade) a još uz to imaju i daljinski upravljač na kabelu za mobitel koji radi super (isprobao na Galaxy S4)

Scorp21
11 godina
neaktivan

ASUS Cerberus

PH-BTX6

HD-681 EVO 

koje bi bile najbolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Gdje ima za nabaviti HD 681 EVO?

Red Alert 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kiki005 kaže...

ASUS Cerberus

PH-BTX6

HD-681 EVO 

koje bi bile najbolje?

Superluxx ja bih rekao, dakle zadnje.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

Gdje ima za nabaviti HD 681 EVO?

Kod nas koliko znam nema, ali na ebay-u i aliexperss-u ima dosta ponudjaca s tajvana i iz ostalih zemalja. Neki prodavaci su cak i iz eu tako da pdv-a nema pri uvozu nego je odmah zaracunat, a carine iz eu drzava nema.

Inace superlux je tajvanska firma tako da nebi trebalo biti fejkova ako kupujes od tajvanskih prodavaca, dok kad roba dolazi iz kine nikad neznas.

15 godina

Pics or it didn't happen.....predobre su ufffff.......................

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 2:12 (lmutak).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Kakve su Beats od 150-400 Kn? U Umagu ih ima na skoro svakom štandu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nikakve, kineska plastičetina

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vrlo vjerojatno se radi o fake beats slusalicama, ali nema nikakve skoro razlike neovisno jesu li orginal ili fake jer svejedno zvuce lose.

Cak fake imaju mrvicu ravniji ( u prosjeku)  frekvencijski odaziv, ali imaju slabije balansiran lijevi i desni driver. Toliko o kvaliteti orginal beatsa.

Evo usporedba s frekvencijskim odazivom  fake vs genuine 

http://en.goldenears.net/11063

i slike

http://en.goldenears.net/11013

Preporuka svima

Ako trazite neke prijenosne slusalice(kao beats ili slicne)  pogledajte Don scorpio dolphins prema mnogim iskusnim head-fi clanovima bolje zvuce od 3 puta skupljih prijenosnih slusalica renomiranih proizvodjaca.

Novootkriveni giant killer tj head-fi nadimak za slusalice koje zvuce nekoliko puta skuplje i sutaju guzicu takozvanim divovima, a zna se koje su to marke. Dizajn nisam ni spomenuo, ali pogledajte slike pa sami odlucite dali vam se svidjaju.

http://androidforums.com/android-accessories/831083-review-don-scorpio-dolphin-premium-headphones-w-lots-pics.html  review dobar brdo slika

http://www.head-fi.org/t/719907/don-scorpio-dolphins 

Rasprava s linkom na golemi discovery thread gdje ekipa kupuje golemi broj jeftinijh slusalica i testira u nadi pronalaska ovakvih genijalnih slusalica povoljne cijene.

Taj discovery thread je iskopao neke od sadasnjih budget favorita tipa takstar, fischer fa003 klonovi,somic itd..

Ima ih za uzet i na stranici koju je kolega forumas scorp21 gore linkao u vezi xiaomi pistonsa

http://penonaudio.com/Earphones/Headphone/DONSCORPIO-Dolphin

i na

http://www.tvc-mall.com/details/DON-SCORPIO-Dolphine-Fashion-Over-Ear-Headphone-w-Remote-Control-MIC-for-iPhone-iPod-iPad-Samsung-HTC-etc-MH-199A/

Vrlo vjerojatno i sebi uzimam jedne jer znatizelja mi je jaca od razuma, a broj slusalica se samo povecava.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 15:25 (nikidr).
17 godina

Dakle prelazak s Creative Fatal1ty HS-800 na fake Beats ne vrijedi?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jednom sam kratko probao beats studio i mogu reci da meni nisu nimalo odgovarale tj vrlo lose s nabijenim basom.

Creative fatality nisam probao pa neznam, ali znam da se na head fi-u sprdaju masovno s ekipom koja pita misljenje o svojim vec kupljenim beats slusalicama.

Ima neusporedivo boljih izbora u budget segmentu.

15 godina
neaktivan

Imam tu i Beats i probao sam i fake.. po meni ne vrijedi, ja ne bih 50 kuna dao za njih osobno...

EDIT: Da se razumijemo ne bi dao ni 2000 za Beats nisu moje :D

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 16:30 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Kakve su Beats od 150-400 Kn? U Umagu ih ima na skoro svakom štandu.

Sve ovisi o tome na što naletiš

Red Alert 3
13 godina
neaktivan

Pozz. trebo bi slusalice in-ear za mp4 ,koristio bih ih za gym i jogging ,150-200 kn .Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Naručio sa ebaya za 30$ te hvaljene xiaomi piston slušalice. Ako je zvuk upola dobar kao što ih se hvali, bit ću zadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prije par dana sam trazio preporuku in ear slusalica do 400kn i zelio sam da imaju nesto kvalitetniji,deblji kabel. Kolega mi je preporucio yamaha eph50 medutim recenzije me nisu bas odusevile. Onda su mi u ronisa upale u oko JBL J33A i JBL J22i. Imaju debeli flat kabel, izgledaju mi idealno dizajnirane. U recenzijama sam procitao da su savrsene za ljubitelje jakog basa i ljude koji vole elektronsku glazbu. Jesam ljubitelj lagano pretjeranog basa ali salusam nu/industrial/hc metal pa me malo strah iako u recenzijama pise da itekako zadrzavaju cistocu. Ono sto me zanimalo je sto mislite i da li je netko imao iskustva s ovim slusalicama? 

http://www.ronis.hr/jbl/2039/slusalice-jbl-j33a-crne/JBL-J33A-crne/

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 17:49 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

@athlon64

Recenzije su subjektivne. Ne možeš se voditi nečijim subjektivnim dojmom. Što je nekome glasno tebi može biti tiho ili obrnuto. Kod takvih recenzija nema nikakve referentne točke. 

Kao što sam i gore napisao: Percepcija zvuka je subjektivna. Najbolji način da dobiješ odgovor na svoje pitanje je da osobno isprobaš sve željene slušalice i odabereš one koje ti najviše odgovaraju (Isto kao kad kupuješ odjeću - kupuješ najudobnije ali nekad radi estetike napraviš kompromis).

Nekima ovo gore nije opcija(nisu u mogućnosti isprobati). Tada specifikacije slušalica daju odgovor. Prvo, podaci maksimalne snage i frekvencijskog raspona su u 95% slučaja beskorisni, tako da ostaju nazivna impedancija i osjetljivost. 

Osjetljivost slušalica govor koliko je nešto glasnije od nečega. 90dB SPL/1mW govori da kad na slušalice dovedeš 1mW snage membrana zvučnika stvori promjenu tlaka kojega čujemo 90dB glasnije od granice čujnosti(tlak zraka 20µPa). Pošto su deciBeli u logaritamskom mjerilu 90dB je zapravo 31000 puta (31000 puta glasnije od granice čujnosti - formula je 10^(90/20)). Iz toga proizlazi da su slušalice osjetljivosti 95dB glasnije za 1.78 puta od slušalica osjetljivosti 90dB(kada na njih dovedeš 1mW snage). Mjera osjetljivosti u specifikacijama se daje u odnosu na 1mW ili 1V, to dvoje nije isto nemojte ih mješati međusobno.  

Zaključak: Veća osjetljivost = veća glasnoća = jači "bass"(Korištenjem EQ-a bi prigušili više frekvencije).

Impedancija slušalica govori koliko snage slušalice iz izvora mogu povući. Manja impedancija = veća snaga. Pošto 95% in ear slušalica imaju impedanciju 16Ω, ovaj podatak tu baš i nije koristan. Evo jedan primjer iz prakse:

Imamo slušalice sa osjetljivosti 107dBSPL/mW i želimo dobiti "vršnu" glasnoću od 120dB. Pitanje je koliko snage trebamo dovesti na slušalice da dobijemo 120dB. Rezultat je:

10^((120-107)/10)=20mW, odnosno trebamo 0.57Vrms na izlazu izvora(mobitel,mp3...). Formula je bila: √snaga*impedancija(bio bi veći broj da su slučalice impedancije 32Ω). U realnosti izlaz kod današnjih mobitela daje nešto malo manje od 0.5Vrms-a tako da bi ovdje trebali eksterno pojačalo.

Samo da napomenem za kraj da se 120dB SPL tretira kao granica boli.

elCid
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 20:15 (elCid).

1 0 hvala 0
15 godina

Da, znam to. Svako udvostrucenje dovedene snage se manifestira kao dodatna 3Db buke. Tj zvucnik osjetljivosti 95Db ce taj pritisak stvorit 1m od membrane pri 1w inputa. Pri 2w inputa se to dize na 98Db, pri 4w na 101 itd... Medutim to mi je u stvari najmanje bitna specifikacija. Ionako cu ih rijetko kad vozit povise 60% snage zbog zdravlja sluha. (Slusam glazu po 5-6 sati dnevno). Stvarno mi nije do visokog pritiska nego sto bolje izolacije i cistijeg zvuka bez bleedinga niskih frekvencija u srednji spektar i pretjerane distorzije. Al to je opet sve subjektivan dojam. S obzirom da sad koristim JVC marshamallow od 100kn i zadovoljan sam. Bit cu i s njima. Izolacija mi je u stvari najbitniji faktor jer onda uz manje SPL-a dobijem jednak subjektivan dojam glasnoce.  

EDIT: I ne, jaci bas ne znaci nuzno ogroman SPL i gusenje ostalih frekvencija. Samo da slusalicama ne pada pretjerano osjetljivost u spektru nizih frekvencija pa da zvuce siromasno tj prazno. Meni malo izrazeniji bass obogacuje zvuk. Ali opet ne slusam mnogo elektronsku glazbu pa to treba bit u mjerama normale. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 12:08 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice