- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze mi neko preporucit miš za FPS igre najvise igram overwatch a imam neki prastari miš slabo mi hvata... Trazim nesto do 300-350 kn
I ako mi neko moze rec kolko je bitna dobra tipkovnica kod takvih igara pa bi i za nju nesto odvojio ako je
Korisnija će ti bit podloga za miša, iako i dobra tipkovnica nije naodmet.
Pošto imam poveći dlan i dugačke mršave prste, nikako mi ne odgovara nešto pout npr, logitecha g302 prime,držao ga u ruci kao da držim pikulu
Nakon sto sam probao podosta miseva u potrazi za nasljednikom CM sentinel storm(blaga preporuka zbog duzine misa, scroll O.K.), uzeo sam LOGI g502 radi oblika i tezine(pregrub scroll/ne preporucam).
Mislim da bi tebi odgovarao najvise LOGI g402 egonomija s dovoljnom duzinom i po meni savrsen scroll.

Hocu da uzmem MX518 mis, a od vas trazim preporuku za neku dobru podlogu.Ako ima bolji mis za ove pare da se kupi napisite
Roccat Tyon - bogatstvo opcija i smještenih tipki, dušu dalo za betlfild.
X-celerator sa lijeve strane za preciznu manipulaciju letjelicom, dvije prednje lijeve savršeno se uklapaju,dvije desne prednje treba 2-3 mjeseca da se ruka namjesti
i jedna za palac koja dođe kao budali pleska,onu u sredini nitko normalan i nemoze koristiti tu je da stoji.
Dodatni bonus laserski tip miša.
Problemi sa softverom i tim famoznim x-celeratorom koji je i miš učinio slavnim.Naime može se desiti da dotični pocvika skroz.
Special Feature: X-Cellerator
G402 malo duži tip miša koji bi trebao prema izgledu biti udoban za veci dlan i duze prste.
Ne vidim scroll wheel tehnologiju iz MX serije stoga neznam da li je ima.
Bonus dobiva se mali procesor koji kontrolira uz pomoc softvera combo žiroskop-akcelerometar.
Nakon kalibracije sa tim featurom bi trebali raditi 360° no scope i ostale cirkuske vratolomije kao od šale, ili barem tako predstavljaju, provjereno??
Problemi upravo sa tim kotačićom,nekom iritatno cvili kao grebanje pinjura od tanjur,nekom se aktivira tijekom lijevog klika i ostalo.
Special Feature:Fusion Engine(žiro-akcelerometar)
Ako ta dva ne budu pasala uzimam MX Master.
Eto sve sam pregleda ako još tko ima koji komentar,pregledao sam 20tak revieowa na stranim forumima tipa overclock.net i ostali.
Pogleda nakon toga 15tak youtube recenzija od isto 20tak miševa i već sam polako umoran od svega.
Dodatni bonus laserski tip miša.
??
??
većina gaming stvari kod miševa je optika zasnovana na LEDicama koje ne podnose različite površine, laseri iako ne toliko u svijetu gaming miševa smatramo višom klasom i standard povrh optike i ledica,
side notice(auto industrija,giganti audi-bmw već 4 godine rade na "pametnim" laserskim svjetlima koji će zamjeniti sadašnje led i xenon,hebe ih hlađenje istih)
:) stari mx je isto bio laser,razlika ne nebo nego Asgard i Zemlja.
Moderni optički senzori rade na velkoj većini površina, iako i dalje ne na svima, a baš zbog veće preciznosti lasera nego običnih LED-ica, optički senzori ispadaju precizniji nego laserski, jer ne detektiraju svaku mikroskopsku neravninu.
Sad sam trazio po netu nema nigdje nov MX518 da se kupi.Mozete li mi preporuciti neki mis do 30e i neku dobru podlogu ?
Dal mi je mozda nesto od ovog bolja opcija vidim da su akcije:
http://www.instar-informatika.hr/razer-abyssus-and-goliathus-mouse-matspeed-bundle-best-buy/RZ84-00360200-B3M1/product/
http://www.instar-informatika.hr/razer-abyssus-2014-essential-ambidextrous-gaming-mouse-akcija/RZ01-01190100-R3G1/product/
http://www.instar-informatika.hr/genius-deathtaker-igraci-mismakro5700dpibijeli-akcija/gen-deathtaker-w/product/
http://www.instar-informatika.hr/mis-asus-rog-sica-5000dpi-ambidextrous-akcija/150.600.020/product/
Vidim da se ne cita tema, nego zadnje 2-3 stranice pa evo ponovo: NE KUPUJTE J..... RAZER! Imaju zadnji srot od senzora i prekidaci su im za k.
Stari razer misevi su bili ok dok nije dosao sugavi philips. Kupiti njihov mis da radi je lutrija. Na svojoj kozi osjetio 3 PUTA! + preko 10ak komada koje sam dobio na popravak. Ne mrzim razer nego jednostavno mi je zao kad vidim da ljudi vole bacati novce u vjetar.
Prelistajte temu (10ak stranica, pogledajte sta se savjetovalo), ako ne nađete ono sta vas zanima postavite pitanje u temi ili na PP (bolje da ostavite post tako da se i drugi mogu lakse doci do informacija/e.
Taj MX kolko mi je u sjecanju je malo duzi mis (palm grip)? Ne sjecam ga se vise tocno, ali mislim da mozes probati ovo.
Da bi ti mogli dat neku preporuku moras nam malo olaksati. Kakav grip trazis, laser ili optika, nesto... Best buy do 350 kn je Kova. Mozda G300.
Svaki mis je za FPS... Ne znam sta da ti preporucim nego da odes u trgovinu i pogledas sta se nudi, ako ti dopuste probas kako ti pase mis u ruci; ako ne, vidis kroz plastiku.
Evo našao miš koji hoću, ZOWIE ec1/2-a, ali nažalost ne mogu ga nigdje pronaći kod nas... jako bih cijenio ako netko zna gdje ga nabaviti!
Vidio sam da su ga neki naši dućani držali 2015., inaće ništa više nisam pronašao... a i ako se ne varam, Amazon ne šalje u Hrvatsku?
. a i ako se ne varam, Amazon ne šalje u Hrvatsku?
Sve više s Amazona UK i DE ih šalje u Hrvatsku.
uzeo sam nakraju logitech g302 bio je na akciji u linksu 3 glave al sam zakasnio bio pa sam ga platio 4
uzeo sam nakraju logitech g302 bio je na akciji u linksu 3 glave al sam zakasnio bio pa sam ga platio 4
Vrati to i uzmi g303.
a i ovo mi je bilo preko budzeta a vidim da je g303 oko 500 kuna
isprobao tyon,g402,g602, proteus spectrum i mx master,
tyon ne sjeda nikako, mx master mi je bio favorit od samog početka ali nije ni blizu onoga staroga mx te sam se radi toga jednostavno razočarao,
g402 je najbolji od njih svih ali kotačić nije na razini starog mx-a,g602 je negdje između g402 i g502 lijeve tipke su ok ali više moba/mmo tip,
na kraju napravio ustupak i uzeo proteus spectrum i izašao oplakujući g402 koji tako savršeno leži u ruci,
svima kojima nije bitno kakav je kotačić a imali su isti problem kao i ja svakako preporuka g402!
ugodniji je i od starog mx-a,ali eto vraziji kotac.
ps posto u temi nitko ne odgovara, preporuka neke podloge?
Ej ekipo . Treba mi jedan super geek savjet .
Trenutno imam deathadder chromu . Nakon godinu dana koristenja , poceo je stekat lijevi klik i ne zelim ga ic popravljat ni nista . Mrzim ga od prvog dana . Najgore bacen novac ikad . Prvo nije mi ugodan jer koristim bear grip za cs go . Nekako sam precizniji tako . Znaci samo mali prvi dio dlana mi je na podlozi dok je ostatak na misu .Na deathadderu kada tako drzim dlan , srednji prst mi iskace van hehe .
Isto tako liftoff distance je prevelik . Cesto podizem mis u cs-u pa mi smeta sto mi tracka . Razer synapse calibration i onaj lifftoff parametar samo pogorsavaju rad .
Prije tog misa sam imao razer lachessis koj vise nije u prodaji . Iako su reviewi na netu losi kolko vidim , taj mis je bio savrsen za mene . Isto tako imao je cvrrstu i kvalitetnu konstrukciju za razliku od ovog smeca .
Dakle , trazim mis koji ima mali liftoff range , cvrstu i stabilnu konstrukciju te da se tipke i scroll tvrdje stiscu (okrecu ) od deathaddera . Isto da mi prsti ne izlaze van ali opet da nije ogroman .
Ukratko , kvalitetan mis za cs:go .
Trenutno imam deathadder chromu . Nakon godinu dana koristenja , poceo je stekat lijevi klik i ne zelim ga ic popravljat ni nista .
Što nemaju Razeri dvije godine garancije? Reklamiraš, prodaš novi koji dobiješ i to je to.
ugodniji je i od starog mx-a,ali eto vraziji kotac.
A sta je tocno problem sa kotacicem? Ps imam mx518.
Trenutno imam deathadder chromu . Nakon godinu dana koristenja , poceo je stekat lijevi klik i ne zelim ga ic popravljat ni nista . Mrzim ga od prvog dana . Najgore bacen novac ikad . Prvo nije mi ugodan jer koristim bear grip za cs go . Nekako sam precizniji tako . Znaci samo mali prvi dio dlana mi je na podlozi dok je ostatak na misu .Na deathadderu kada tako drzim dlan , srednji prst mi iskace van hehe .
Isto tako liftoff distance je prevelik . Cesto podizem mis u cs-u pa mi smeta sto mi tracka . Razer synapse calibration i onaj lifftoff parametar samo pogorsavaju rad .
Prije tog misa sam imao razer lachessis koj vise nije u prodaji . Iako su reviewi na netu losi kolko vidim , taj mis je bio savrsen za mene . Isto tako imao je cvrrstu i kvalitetnu konstrukciju za razliku od ovog smeca .
Dakle , trazim mis koji ima mali liftoff range , cvrstu i stabilnu konstrukciju te da se tipke i scroll tvrdje stiscu (okrecu ) od deathaddera . Isto da mi prsti ne izlaze van ali opet da nije ogroman .
Ukratko , kvalitetan mis za cs:go .
Mionix Castor bi ti mislim pasao po ovom šta si pričao. Jedino ne znam ovo za tvrdoću tipki. Možda zna netko tko je koristio oba miša.
Roccat Taito, Steelseries QCK, Logitech g240. Roccat je najglađi, a Logi najhrapaviji
Koristim Roccat Kone Military i jako sam zadovoljan (da je samo mrvicu veči bio bih zadovoljniji), složio sam još jednu konfu i junior želi navedeni Roccat pa sam prinuđen uzeti još jedan miš.
Prvo sam mislio uzeti još jedan RKM ali mi je šteta kad je prilika ne isprobati nešto novo, možda i ubosti bolji miš. Igramo uglavnom FPS.
Zapeo mi je za oko Corsair vengeance m65, dobre recenzije, 650kn.
Gledao sam i Logitech G402, G502, G900(cijena mi je malo OP, možda vrijedi ali.... ) Roccat Tyon(malo me plaši previše tipki, neznam jel mi to potrebno iako mi se miš sviđa).
Da skratim,
Roccat Kone Military vs Corsair vengeance m65
Roccat Kone Military vs ostali navedeni vs nešto drugo
Roccat Kone Military je ispod 300kn, odličan ali volio bih kad je prilika možda isprobati nešto novo
Molio bih bolje poznavaoce koji su više toga isprobali da mi nabace koji savjet.
lp