Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.560.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

moze preporuka usb miša do 300-350kn max?

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek

0 0 hvala 0
10 godina

U dilemi sam što se tiče miša, krepava mi ovaj CM Octane iz bundlea, tipkovnica super al miš se rasklimo sav. Da ne duljim, Roccat KONE PURE ili Logitech G302?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Magibagi kaže...

U dilemi sam što se tiče miša, krepava mi ovaj CM Octane iz bundlea, tipkovnica super al miš se rasklimo sav. Da ne duljim, Roccat KONE PURE ili Logitech G302?

Ako ne možeš G303 onda svakako jedan od ta dva što si naveo.

Twitter: @191x7
10 godina

Haha, baš si me rješio dileme.  Neznam, sviđa mi se ovaj roccat kone pure al ima ih raznih boja koje mi ne pašu, prešo bi preko toga al nikako da nađem review dobar. Pola ih je optički senzor, pola laserski, sto čuda.

17 godina
Magibagi kaže...

Haha, baš si me rješio dileme.  Neznam, sviđa mi se ovaj roccat kone pure al ima ih raznih boja koje mi ne pašu, prešo bi preko toga al nikako da nađem review dobar. Pola ih je optički senzor, pola laserski, sto čuda.

Laserski = ne. Optički = da. Boju si izabereš i onda ako ti ne paše ofarbaš ga plastidipom crnim. XD

Twitter: @191x7
16 godina

Pozz,sta kazete na ovog misonju.... ne mislim davat 700-800kn za mis pa mi je ovo zapelo za oko...... http://www.gskill.com/en/product/ripjaws-mx780-rgb---laser-gaming-mouse

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
Magibagi kaže...

Laserski = ne. Optički = da. Boju si izabereš i onda ako ti ne paše ofarbaš ga plastidipom crnim. XD

POZZ,zasto ne opticki.... sta ovo nebi valjalo..... http://www.gskill.com/en/product/ripjaws-mx780-rgb---laser-gaming-mouse

11 godina
neaktivan
mariocroatia78 kaže...
191x7 kaže...
Magibagi kaže...

POZZ,zasto ne opticki.... sta ovo nebi valjalo..... http://www.gskill.com/en/product/ripjaws-mx780-rgb---laser-gaming-mouse

Optički senzori su precizniji, tj. nemaju akceleraciju.

Za tu cijenu imašSS Rival 300 i Logitech G303, miš s najboljim trenutno dostupnim senzorom.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
16 godina

Za tu cijenu imašSS Rival 300 i Logitech G303, miš s najboljim trenutno dostupnim senzorom.

Volim ledice,mis ima ayago senzor,8200dpi,razne mogucnosti podesavanja u biti skoro pa kopija r.a.t. 7 zalman koji imam sam platio nekih 250kn,radi ko beba vec skoro 3god ali vrijeme je za zamjenu....  ovi kaj si naborojao su ok misevi ali malo prejednostavni za moj ukus....sto ne znaci da su losi....zanima me ako ga netko ima pa neka malo nesto kaze,inace imam ogromnu sapu pa bi bilo pozeljno da je mis malo veci....

11 godina
neaktivan

Avago 9800 je laserski, a ako te laser ne smeta probaj se na Roccat Kone XTD protegnut.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
9 godina

Pozz. Da li pod garanciju miša spada cviljenje kotačića miša?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mariocroatia78 kaže...

Volim ledice,mis ima ayago senzor,8200dpi,razne mogucnosti podesavanja u biti skoro pa kopija r.a.t. 7 zalman koji imam sam platio nekih 250kn,radi ko beba vec skoro 3god ali vrijeme je za zamjenu....  ovi kaj si naborojao su ok misevi ali malo prejednostavni za moj ukus....sto ne znaci da su losi....zanima me ako ga netko ima pa neka malo nesto kaze,inace imam ogromnu sapu pa bi bilo pozeljno da je mis malo veci....

kao što ti je kolega preporučio, kone xtd je jeda od većih te sam ga i ja gledao jedno vrijeme, najviše zbog veličine

no ja bih tu još ubacio i func ms3 miša, dobio sam ga pred neki dan, i miš mi je savršen po veličini, tj dosta je velik i za palm grip (iako sam mislio da je miš veći gledajući reviewove)

ako ti ne smeta laserski senzor razmotri oba, iako funca će biti dosta teži za nabavit kod nas, moja sestra ga je tražila dva mjeseca i jedva nekako nabavila 

func mi je prvi laserski miš, i nakon ikaria (optičkog) imam osječaj da sam precizniji u bf3 i lakše gađam, iako ga koristim na qck mini koja je stara već skoro pa 6 godina, nemam problema sa senzorom 

Harbringer , mislim da bi ti to prošlo pod garanciju, jer niti jednom novom mišu kotačić ne smije "cviliti"

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 10:15 (matija656).
13 godina

Evo nakon dosta istrazivanja sam odlucio kupit roccat kone pure military camo charge i moram priznat da sam prezadovoljan. Senzor je "perfektan" (što je bio jedan od odlucujucih faktora za novi mis, posto igram vecinom FPS-e). Znaci 0 akceleracije, bez preskakivanja, treperenja senzora itd. Sto se tice ergonomije i dizajna misa, bio sam isprve malo skeptican jer sam prelazio sa g100s, no brzo sam se navikao i odlicno mi pase u ruci (korisnim neku mjesavinu palm i claw gripa). Velicina sake mi je osrednja prema vecoj (cca 19cm) i ne bi skodilo da je mrvicu veci, ali i ovako mi dobro sjeda u ruci. Mislim da bi onima sa vecom sapom ipak malo bio premali.

Driveri su sasvim solidni, ima milijun funkcija i raznih đinđi minđi. Fora mi je sto mjeri statistiku koliko smo puno kliknuli sa kojim gumbom. Moram priznati da sam se iznenadio kad sam nakon prosjecnog dana sa malo gejmanja i obicnog surfanja dosao do oko 20 000 klikova sveukupno. Kad malo razmislim, one nominacije od 20M klikova i slicno, sada uopce ne djeluje toliko puno :D

Scroll i ostali gumbici su responzivni i imam osjecaj da su zaista kvalitetno izrađeni. Jedina zamjerka je sto je scroll malo teze stisnuti, no nista strasno.

Logo se moze namjestiti da svijetli u bilo kojoj boji, meni manje bitno jer mi je najvaznije kvaliteta izrade i klikova, dobar osjecaj u ruci te senzor, no kul izgleda.

Pa evo ako se neko dvoumi oko nabave novog misa, topla preporuka ide ovom misu. Za oko 300 kn se dobije ponajbolji senzor na trzistu i visoka kvaliteta izrade... Po meni best buy za neki mid budget gaming mis.

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probao sam Kone Pure, ali se nisam mogao naviknuti na njega nakon G500. Dizajn je dobar za claw grip, jednostavan, ali mis je premali za ljude sa vecom sakom. Senzor zbilja jeste solidan... Prodao sam ga nakon mjesec dana i zamjenio sa g502 koji je dosada najbolji mis koji sam koristio.

Mislim da je za ljude sa vecom rukom Kone Xtd bolja opcija, nisam ga probao doduse. Takoder ima tipku za promjenu Dpi koji je takoder jos jedan minus Pure-u. Vjerovatno po kvaliteti je konkurent g502-u i tu su negdje po cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I meni je Kone Pure bio mali nakon Darkglidera, ali eto nakon tjedan dana se navikneš i sad bi mi vjerovatno darkglider bio prevelik.

Kone Pure Desert, potpisujem kolegu gore , kvalitetno napravljen miš, odlični driveri i software, dobar senzor. Bio sam prije na laseru i nisam skuzio razliku prema ovom optičkom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 20:52 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Haremzg kaže...

Probao sam Kone Pure, ali se nisam mogao naviknuti na njega nakon G500. Dizajn je dobar za claw grip, jednostavan, ali mis je premali za ljude sa vecom sakom. Senzor zbilja jeste solidan... Prodao sam ga nakon mjesec dana i zamjenio sa g502 koji je dosada najbolji mis koji sam koristio.

Mislim da je za ljude sa vecom rukom Kone Xtd bolja opcija, nisam ga probao doduse. Takoder ima tipku za promjenu Dpi koji je takoder jos jedan minus Pure-u. Vjerovatno po kvaliteti je konkurent g502-u i tu su negdje po cijeni.

??

KPM ima tipke za promjenu DPI-a

12 godina
protjeran
Raykip kaže...
Haremzg kaže...

??

KPM ima tipke za promjenu DPI-a

Još mi onaj čiko galami na uši da sam promjenio dpi, a zbog onog kad me iznenadi i zagalami "Congratulations you've won a trophy" najradije bi ga stavio u top i lansirao na mjesec  

11 godina
protjeran
Raykip kaže...
...

......

dali može neki link, objašnjenje? bilo laser ili "optićki"(le dioda) senzor je senzor i mislim da nema veze s akceleracijom taj dio priće.

12 godina
neaktivan

hh isprike na krivim navodima, ocito sam previdio ovo, tj vjerovatno i zaboravio na to. Moguce da sam povezao sa time da nema pokazatelja na kojem je levelu Dpi na samom misu. Ali sad se sjecam da mi je najveca zamjerka kod misa bila ne taj Dpi vec tezina misa koja je u usporedbi sa G500 sa utezima bila premala za ono sto sam navikao, zato mislim da je Xtd way to go za one koji zele osjetiti tezinu kod misa koja dobro dode u preciznim radnjama (editiranje, Psd...)

U svakom slucaju mis mi nije dobro sjeo prvotno jer je tako lagan, premalen, a softver je daleko ispod razine logitecha. Mozda je trebalo vise vremena da se priviknem no 2 tjedna sam ga testiro dok npr g502 mi je otprve bio odlican, i jednostavno se osjeti kvaliteta

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 0:22 (Haremzg).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
Raykip kaže...
...

......

dali može neki link, objašnjenje? bilo laser ili "optićki"(le dioda) senzor je senzor i mislim da nema veze s akceleracijom taj dio priće.

11 godina
protjeran
Raykip kaže...
...

mislim da taj inžinjer prića bezveze,pa laser i obićna dioda koriste iste senzore razlika je u izvoru svjetla,jedino šta se spominje za tu navodnu akceleraciju nema veze s softverskom akceleracijom(donji link)
https://www.wikivs.com/wiki/Laser_Mouse_vs_Optical_Mouse
http://www.pcgamer.com/gaming-mouse-myths-busted/

11 godina
neaktivan

Zaboravih ti linkat to s PCgamera, tu ti je detaljnije objašnjeno zašto se događa ta akceleracija koja nema nikakve veze sa softverskom (pogledaj ovaj mouse myth broj 2).

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 15:05 (Raykip).
11 godina
protjeran
da , brzo pomaknut laserski miš s toćke a do toćke b u stvarnom svjetu, naspram sporo pomaknut , razlika do 6% pređenog puta u virtualnom svjetu. i to kod ekstremnih brzina pomaka. znaći smrtnicima nebitno.

ima san bar dvadeset razlićitih ,dobrih miševa.nešto s led nešto s laserom, ćak sam u neke davno proba stavljat razlićite diode uv,ir,bjele jake itd. i uvik mi je bolji (možda samo meni više paše) laser od svega ostalog.
13 godina

Pozdrav svima,

imam ''obični'' miš Logitech RX 300 koji je star cca.5-6 godina i čistim ga svakih par mjesec.

Problem je u tome što kod igranja MP FPS igrice kada se približim drugom igraču i počnem pucati (i držim klik) on puca 1 do 5 metaka umjesto svih 30,onako ''burst''.

Nisam siguran da li trebam novi miš,jer mi je ovaj prilično dobar,pa ako itko zna u čemu bi mogao biti problem molio bi da mi kaže?

PS

igra je Combat Arms ako to išta  pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
prekidać. pravac chipoteka i zamjeniš za par kuna s sličnim prekidaćem nemora bit isti 100%. i pićiš još 5-6 godina,naravno ako imaš lemilicu
13 godina
dabar_solta kaže...
prekidać. pravac chipoteka i zamjeniš za par kuna s sličnim prekidaćem nemora bit isti 100%. i pićiš još 5-6 godina,naravno ako imaš lemilicu

Puno hvala na pomoći.

reci samo što točno da tražim u Chipoteci?

Jedini je problem što nemam lemilicu...

Znaš li gdje bi mi neki servis ili takvošto to napravili?

11 godina
protjeran
ako nemaš lemilicu najbolje da daš nekom prijatelju ko ima ili kupiš najjeftiniju malu,treba ti i kositra jako malo.
ako nema prekidać u ćipoteke može s nekog drugog miša ,samo mora bit kad se pritisne da je spoj na istoj strani ko na originalnome.. mislim da nema smisla tražit servis, ili kupovat lemilicu jer ti je jeftinije kupit u tom slućaju novi miš al ako želiš probat sam popravit zašto ne.
11 godina
neaktivan

Daj prvo samo provjeri da ti nije burst fire u igri uključen da ne bacaš pare bezveze .

13 godina
dabar_solta kaže...
ako nemaš lemilicu najbolje da daš nekom prijatelju ko ima ili kupiš najjeftiniju malu,treba ti i kositra jako malo.
ako nema prekidać u ćipoteke može s nekog drugog miša ,samo mora bit kad se pritisne da je spoj na istoj strani ko na originalnome.. mislim da nema smisla tražit servis, ili kupovat lemilicu jer ti je jeftinije kupit u tom slućaju novi miš al ako želiš probat sam popravit zašto ne.

Hvala,pitat ću bratovog frenda,možda on ima,inače ću uzeti neki miš od cca. 70-100 kn

Raykip kaže...

Daj prvo samo provjeri da ti nije burst fire u igri uključen da ne bacaš pare bezveze .

Bez brige,prvo što mi je palo na pamet je burst fire,ali koristio sam više oružja koja čak ni nemaju burst.

Inače brine me to što se to događa kada se igraču približim i pucati,inače kada pucam u prazno nema problema,gledao sam na forumima da li je to problem s igrom,ali nema tema o tome.

17 godina

Vec jedan kvartal imam ovaj mis

http://nacongaming.com/de/product/optical-mouse-gm-105/

i savrseno pristaje desnoj saci... u hrpi skupih modela kod Media Markt-a u Aalenu nisam nasa niti jedan koji mi bas ono pase  i na kraju sam ovog kupio u Mülleru .... i ne zalim za 12€

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice