Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.555.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Pozdrav - sto je to dpi - sto to znaci - koliko mis treba imati toga da bi bio dobar - te na kojoj velicini se postize najveca preciznost - koji je gamerski mis best buy od polovnih a koji od novih ?

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
forzzuk kaže...

Može li mi netko reći da li je Logitech G400 pogodan za manju šaku/ruku?

Trenutno imam Fireglidera i mrvicu mi je prevelik.

Hvala.

Najbolje ti je da sam probas...

Ovaj moj mis (iz moj PC) bi trebao biti slicne velicine i OK mi je mada nemam 'SAPU', a i zena igra sa njime sa daleko manjom 'sapom' i sasvim joj je OK.

Jednostavno, sto se tice misa, moras sam probati... Nije sve u velicini... To vec i zene znaju {#}

17 godina
newEdition kaže...

Pozdrav - sto je to dpi - sto to znaci - koliko mis treba imati toga da bi bio dobar - te na kojoj velicini se postize najveca preciznost - koji je gamerski mis best buy od polovnih a koji od novih ?

Ljeno ti pročitati prvi post u temi?

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
newEdition kaže...

nije mi problem - ali ja sam postavio jos nekoliko pod pitanja na koja izgled nitko nezna odgovorit - namjeravam kupit gamerski mis ali ocito nitko nemoze objasnit osnove - stvarno bih bio zahvalan na odgovore na pitanja koja koja sam postavio - uz to kakav je među gamerskim misevima RAZER LACHESIS 4000dpi - mozd abi njega uzeo - hvala

13 godina
neaktivan
newEdition kaže...

DPi ti je Dots Per inch.

Najveća preciznost postiže se na najvećoj veličini DPi-a, brzina kursora podešava se u software-u miša ili Control Panel-u Windows-a dok se DPi ostavlja uvijek na najvećoj mogućoj vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 20:53 (Onjegin).
17 godina
newEdition kaže...
191x7 kaže...
newEdition kaže...

nije mi problem - ali ja sam postavio jos nekoliko pod pitanja na koja izgled nitko nezna odgovorit - namjeravam kupit gamerski mis ali ocito nitko nemoze objasnit osnove - stvarno bih bio zahvalan na odgovore na pitanja koja koja sam postavio - uz to kakav je među gamerskim misevima RAZER LACHESIS 4000dpi - mozd abi njega uzeo - hvala

Pa sve to ti je objašnjeno u prvom postu. Na sva pitanja i podpitanja koja si postavio je odgovoreno.

13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
newEdition kaže...

DPi ti je Dots Per inch.

Najveća preciznost postiže se na najvećoj veličini DPi-a, brzina kursora podešava se u software-u miša ili Control Panel-u Windows-a dok se DPi ostavlja uvijek na najvećoj mogućoj vrijednosti.

Ne miještati DPI i CPI osim ako ne govoriš o printanju.{#}

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan

ok - hvala na odgovorima - koji je najbolji od ova tri misa: RAZER LACHESIS 4000dpi - LOGITECH G400 - SHARKOON FIREGLIDER

0 0 hvala 0
17 godina
newEdition kaže...

ok - hvala na odgovorima - koji je najbolji od ova tri misa: RAZER LACHESIS 4000dpi - LOGITECH G400 - SHARKOON FIREGLIDER

G400, pogotovo ako je PID PZ133... tj ako nema predikciju.

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
newEdition kaže...

uhh - previse mi je ovo informacija - sta znaci ...ako je PID PZ133... tj ako nema predikciju.

17 godina
newEdition kaže...
191x7 kaže...
newEdition kaže...

uhh - previse mi je ovo informacija - sta znaci ...ako je PID PZ133... tj ako nema predikciju.

PID (product ID) je broj revizije miša, kao što je S/N (serial number) serijski broj.

Oni s PID-om koji počinje s PZ12 su starija verzija, imaju predikciju (mouse prediction, angle snapping) - dakle miš ispravlja kretanje (ti pokušavaš vući ravnu liniju a miš ispravlja i stvarno vuće ravnu liniju).

PID PZ13... pak nemaju predikciju - pokret se prenosi baš onakav kakav je napravljen, miš ništa ne ispravlja "na svoju ruku".

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
newEdition kaže...
191x7 kaže...
newEdition kaže...

PID (product ID) je broj revizije miša, kao što je S/N (serial number) serijski broj.

Oni s PID-om koji počinje s PZ12 su starija verzija, imaju predikciju (mouse prediction, angle snapping) - dakle miš ispravlja kretanje (ti pokušavaš vući ravnu liniju a miš ispravlja i stvarno vuće ravnu liniju).

PID PZ13... pak nemaju predikciju - pokret se prenosi baš onakav kakav je napravljen, miš ništa ne ispravlja "na svoju ruku".

ok - hvala - koji je od njih bolji - stari ili novi ?

sorry ali za ovo sam noob totalni - znaci zaj g400 je najispativiji gamerski mis - ako nije koji po tebi je ?

ovaj razer lachesis ima 4000 dpi-ja a g400 ima 3600 - kako onda da je g400 bolji ? zar nisu dpi najbitniji zbog preciznosti -  ugl. reci mi koji je najispativiji gamerski mis u odnosu na cijenu i tog cu uzeti

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 0:25 (newEdition).
17 godina
newEdition kaže...

sorry ali za ovo sam noob totalni - znaci zaj g400 je najispativiji gamerski mis - ako nije koji po tebi je ?

ovaj razer lachesis ima 4000 dpi-ja a g400 ima 3600 - kako onda da je g400 bolji ? zar nisu dpi najbitniji zbog preciznosti -  ugl. reci mi koji je najispativiji gamerski mis u odnosu na cijenu i tog cu uzeti

Novi jer nema predikciju - prenosi pokret ruke pravilno, ne prepravlja ga.

Gle, DPi nije toliko bitan pošto večini ne treba više od 1600-1800-2000 dpi.

najisplativiji u odnosu na cijenu? CM Storm Inferno. 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=coolermaster+inferno

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
newEdition kaže...

Novi jer nema predikciju - prenosi pokret ruke pravilno, ne prepravlja ga.

Gle, DPi nije toliko bitan pošto večini ne treba više od 1600-1800-2000 dpi.

najisplativiji u odnosu na cijenu? CM Storm Inferno. 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=coolermaster+inferno

ovaj se cini super, jel bolji taj ili ovaj g400 ? - jel imas iskustava sa njime ili netko drugi - kakav je u gameingu ? oprosti sto te gnjavim ali ocito se razumijes a ja nezelim pogrijesti sa kupnjom i onako nisam pri parama

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 10:19 (newEdition).
13 godina
neaktivan
newEdition kaže...

ovaj se cini super, jel bolji taj ili ovaj g400 ? - jel imas iskustava sa njime ili netko drugi - kakav je u gameingu ? oprosti sto te gnjavim ali ocito se razumijes a ja nezelim pogrijesti sa kupnjom i onako nisam pri parama

Ako ti mogu dati savjet uzmi ti sve te 191x7 preporuke u obzir no najvažniji je tvoj izbor,postavi pitanje tek onda kada proučiš sve miševe koji bi ti se mogli sviđati i onda postavi pitanje koji od ova dva.

Osobno bi ti preporučio pogledati MX518,noviji logitech 400,verbatim rapier v2 i par cm miševa da pogledaš i ovaj inferno.Kada naučiš kakvi su miševi kakvi senzori,switchevi,koji su ambideksterni koji imaju manje nametajuće drivere onda se vrati i opet pitaj.

Ovako samo trošiš svoje vrijeme mogu ja nekog pitati da mi priča o Eniacu no to mi ništa neće značiti ako bar nemam neki uvid u tu temu.

Moj bi ti bio savjet da se držiš dalje od nekih razera i steelseriesa jer senzor često dodatno nabrijavaju pa zahebu i driveri su im generalno loši.

Da ti sad kupiš već sutra Logitech G400 vjerojatno bi se nakon par dana ili tjedana došao žaliti da si kupio miš koji ti je premalen za ruku ili preveliki i da smo te mi zenuli.

Savjetujem pogledati neke youtube videe jer buš tamo vidio istinit volumen miša i ruku,a ne Deathhaddera koji na slici izgleda ko trokatnica.

Također pogledaj ESR mousescore 2007 jer buš po tom vidio koje su kvalitete miša poželjne.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 10:51 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte. Dvoumim se između par miševa:

Sharkoon Darkglider, Sharkoon Drakonia, Cm Storm recon, Cm inferno ili Corsair Vengeance m60?

Znam da su razlike u cijenanam ali to mi ne igra ulogu. Znaći zanima me koji je od ovih miševa "najbolji" po kvaliteti izrade i omjer uloženo/dobiveno.

Pa bi htio čuti vaše savjete i prijedloge. By the way koristim claw grip u igrama...

edit: zaboravio sam ubacit i Razer imperator 2012

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 11:49 (mudantos).

0 0 hvala 0
17 godina
mudantos kaže...

Sharkoon Darkglider, Sharkoon Drakonia, Cm Storm recon, Cm inferno ili Corsair Vengeance m60?

Znam da su razlike u cijenanam ali to mi ne igra ulogu. Znaći zanima me koji je od ovih miševa "najbolji" po kvaliteti izrade i omjer uloženo/dobiveno.

Pa bi htio čuti vaše savjete i prijedloge. By the way koristim claw grip u igrama...

Od svih tih za claw grip - INFERNO. Eventualno Recon.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Od svih tih za claw grip - INFERNO.

Ja se dvoumim izmedu G400 i Inferna, ali sam mislio da su oba "iste" velicine i da su pogodni za palm grip.

Znaci da sam u zabludi?

Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
Chaky kaže...
191x7 kaže...

Od svih tih za claw grip - INFERNO.

Ja se dvoumim izmedu G400 i Inferna, ali sam mislio da su oba "iste" velicine i da su pogodni za palm grip.

Znaci da sam u zabludi?

Inferno je kraći od G400. G400 je više za palm grip i po dimenzijama i obliku.

17 godina

Jel ko na kraju probao G600 osobno?

17 godina
Dachande kaže...

Jel ko na kraju probao G600 osobno?

Je, puno njih. Npr Linus jeste...

17 godina

Hvala, našao sam ja recenzija i na jutjubu i ovako, ali sam mislio, da li je neko od "domaćih" isprobao :)

I dalje se nećkam između njega, Nage HEX, M90 i WoW v2.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mudantos kaže...

A corsair m60? Evo bas gledam review na youtube-u i kaze frajer da je mis stvoren za claw grip? A sto se tice kvalitete tih CM miševa, kakvi su? 

Jeli ima jos netko mozda koji savjet/prijedlog...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 13:21 (mudantos).
13 godina
neaktivan
mudantos kaže...
191x7 kaže...
mudantos kaže...

A corsair m60? Evo bas gledam review na youtube-u i kaze frajer da je mis stvoren za claw grip? A sto se tice kvalitete tih CM miševa, kakvi su? 

Jeli ima jos netko mozda koji savjet/prijedlog...

Ja sam ti taj htio preporučiti jer vidim i po obliku i po materijalu da je lak za dizanje,no ako ti je 191x7 preporuči one mora da je valjda bolji senzor.

Ja bi na tvom mjestu još dan dva gledao malo uporedbe i govorenja o senzorima na forumima pa se onda odlučio.

Vengeance ima avago 9500

14 godina
neaktivan

a taj avago 9500 je loš senzor ili? Meni je taj od corsair-a favorit za sada, jer nekako mi djeluje čvršće od ovih ostalih vjerojatno zbog ovog metalnog dna. A što se tiće ovog CM-ovog storm recon tvrde da ima jako kvalitetan senzor koji se navodno stavlja u neki pro gamerski miš (Zowie AM).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mudantos kaže...

a taj avago 9500 je loš senzor ili? Meni je taj od corsair-a favorit za sada, jer nekako mi djeluje čvršće od ovih ostalih vjerojatno zbog ovog metalnog dna. A što se tiće ovog CM-ovog storm recon tvrde da ima jako kvalitetan senzor koji se navodno stavlja u neki pro gamerski miš (Zowie AM).

Avago je super a Zowie nakon dugo vremena istraživanja i sam sam odlučio kupiti--nažalost nema u hrvatskoj {#}...

Zowie ima Avago-v ADNS 3090 i to je jedan od najboljih senzora ikad napravljen za FPS-ove uz Microsoft WMO.

Stvar je u tome što današnji avago 9000 štekaju je zato jer proizvođači stalno dižu taj CPI više nego što ide,primjer je 32 bitni ARM procesor u sensei koji ga fura na 11 400 il tak nešto a ovaj MLG ima i više.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 14:26 (Ikarus01).
17 godina

Avago ADNS 9500 nije loš senzor, dapače i moj miš ga koristi, samo što u određenim situacijama na mnogim podlogama od tkanine ima do 5% akceleracije.

To nije puno i ne smeta kada se privikne, ali opet - bolje je imati neki s "idealnim" senzorom (bez akceleracije, predikcije, z-axis buga, jittera, dobre brzine praćenja...).

Evo jedan dobar sajt za praćenje miševa, senzora:

https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AosJbEwEG9GpdEpBMGc1ZXo0S3BLQm1YQ09jeVZ6bEE&w=100&h=650

Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Avago ADNS 9500 nije loš senzor, dapače i moj miš ga koristi, samo što u određenim situacijama na mnogim podlogama od tkanine ima do 5% akceleracije.

To nije puno i ne smeta kada se privikne, ali opet - bolje je imati neki s "idealnim" senzorom (bez akceleracije, predikcije, z-axis buga, jittera, dobre brzine praćenja...).

Evo jedan dobar sajt za praćenje miševa, senzora:

https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AosJbEwEG9GpdEpBMGc1ZXo0S3BLQm1YQ09jeVZ6bEE&w=100&h=650

Ovo je odlično di si to našao jer to ESreality stavljao jer sve nakon njihovog vodiča 2007 nisam nikad više našao review koji nije bio biased.Možda i dalje tu i tam ESreality radi koji review ne znam meni se užasno teško snaći na njihovoj stranici.

EDIT:Znam ko je to,to je user Skylit s ocn.net http://www.overclock.net/t/854100/mouse-sensor-technology-guide-v2-0

Dosta je poznat tamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 14:31 (Ikarus01).
17 godina

Da, to je Skylitovo. Nekoć je svatko mogao uređivati taj dokument, tako da sam i ja dodao koji miš za kojeg sam imao informacije.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da, to je Skylitovo. Nekoć je svatko mogao uređivati taj dokument, tako da sam i ja dodao koji miš za kojeg sam imao informacije.

Može još jedno pitanje

Naišao sam na ovo http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=333648

kao i ovo 

http://www.overclock.net/t/1265192/dpi-vs-microsoft-pointer-speed/20

To kak ti govori da windows nema standardnih 11 stupnjeva osjetljivosti već 20 i to se može vidjeti samo u registryu ovdje http://www.overclock.net/t/1265192/dpi-vs-microsoft-pointer-speed/20

Dakle nalaže da nije 6 sweetspot već 10 kaj ti misliš o tome?Ja sam to već par puta čul al nikad da neko tak to ozbiljno spominje.

Vidim da 10 i predstavlja 6/11 ali ne znam kak je po tom slučaju regedit povezan s Win Cp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 14:59 (Ikarus01).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice