Ma vidio sam, ali sam se odlučio već za Suoru. Samo ne kontam zašto mi ne potvrde narudžbu iz linksa, tojest dobio sam potvrdu, ali nije valjda još obrađena. Jučer oko 11 ujutro naručeno, ali kao guest account i sad ne mogu ni ući više preko onog linka iz mejla na detalje te narudžbe. Valjda će mi poslat neki mail danas.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li itko iskustva s ovom G610 Orion Red? Trenutacno imam G510 i nisam zadovoljan nimalo s dozivljajem tipkanja/ tipkama. Bogata je dodacima i ima ekran i sl, ali mislim da je ovo za 700 kn super ponuda pa razmisljam napokon preci na mehaniku...
Mene samo brinu red switchevi na njoj, zato sam se odlučio za Roccatovu Suoru. Bitno mi je da se ne čuje previše, al ne vidim zašto ne bi bila dobra G610. Logitech ima dobre stvari.
Sta fali red switchevima? (ozbiljno pitanje) ... kolko vidim po netu najbolji su za gaming, sto je meni primarna namjena... za zvuk i slicno ne patim pretjerano...
Glasniji su od recimo brown switcheva. Ne kažem da im išta fali nego samo objašnjavam zašto sam ja izabro drugu tipkovnicu. Red jesu za gaming da, tako da ako ti zvuk nije faktor, go for it.
Smeđi je neka zlatna sredina za gaming i tipkanje, jer je lagan za pritisak a ima bump da znaš kad je registriran pritisak
Recimo crveni je linearni i najbolji za gaming jer kako god pritišćeš tipku do kraja, nema bump pa nema nikakvog otpora
Smeđi je između plavog i crvenog, dobar za gaming jer je lagan i ima taj bump da znaš kad je registriran pritisak, pa ti to i pomaže za pisanje jer se lakše naučiš pisati da ne pritiščeš tipku do kraja , tkzv touch typing
Plavo je najbolji za pisanje jer ima taktilni i zvučni feedback kad je tipka registrirana
Naravno svaki taj prekidač može poslužiti za sve, sve ovisi što kome paše, idealno bi bilo probati više prekidača pa onda vidjeti koji ti najbolje paše (za to postoje switch testera možeš kupit preko neta) ili isprobavanje u trgovini ako se može

Sta fali red switchevima? (ozbiljno pitanje) ... kolko vidim po netu najbolji su za gaming, sto je meni primarna namjena... za zvuk i slicno ne patim pretjerano...
Frend ima G610 red a ja brown, sto te tocno zanima?

Frend ima G610 red a ja brown, sto te tocno zanima?
Opći dojam tj. dal se isplati prelaziti s membranske tipkovnice na G610... po toj Links cijeni od 700 kn. Koliko vidim, gubim LCD ekran, RGB i palm rest od znacajki moje G510, al bi kvaliteta izrade/ tipkanja trebala biti dosta bolja.
Hm, to je bas subjektivno, tj kako ti se svidja osobno. Nase su placene 1000kn, i nama se to cini opravdano. Uzeli smo dodatno wrist-rest.
Imao sam membransku slicnu kao ti, pa mi se ovo bas vise svidja, dok neki nasi prijatelji ne osjecaju toliku razliku, a kamoli da bi toliko trosili...
Iako sam ja sa svojom prezadovoljan i sretan, izrada, rasvjeta, software, media kontrole itd.

jel se moze na corsairu strafe i opcenito na tako RGB tipkovnicama namjestiti da recimo nakon korištenja tipkovnice kroz cca 5-10min se tipke same ugase dok se ne aktivira opet pritiskom na bilo koju tipku. Ponajviše me to zanima zbog gledanja filmova da mi ne smeta
baš sam jučer bia u linksa, pa sam pogleda te dvi tipkovnice.
Orion nekako premekane tipke, šta meni nikako ne paše,
obe su imale hr layout i veliki enter. Da je možda bilo i brown
od oriona za isprobat moga bi dat mišljenje, ovako više na Suoru bar po meni
Evo konaćno sam se ponovio u tipkalo i nakon duge potrage izbor pa na Logitech G610
i nakon tipkanja po nekoj jeftinjari od 100kn ovo je svemirski brod.Istu uzeo na akcio u Linksu danas pa s obzirom na izbor cijene od cca 700kn mislim da nisam
promašio "ceo fudbal" gledao sam Roccket suoru,Logi G610 i Fnatic s obzirom na cijenu i budžet mislim da sam dobro odabraoo i sad slijedi pivikavanje ali osjećaj je "too much" možda malo glasniji s obzirom na traženo ali vremenom će sve sjesti na mjesto.
jel se moze na corsairu strafe i opcenito na tako RGB tipkovnicama namjestiti da recimo nakon korištenja tipkovnice kroz cca 5-10min se tipke same ugase dok se ne aktivira opet pritiskom na bilo koju tipku. Ponajviše me to zanima zbog gledanja filmova da mi ne smeta
vidim da nitko ništa...a još nisam našao nešto pametno...medjutim danas sam kupio corsair strafe rgb ...u megastoreu...i nznm kako mi je promaklo to ..pokazuje mi covjek kako oni posebno narucuju tipke na kojima ima č ć itd..al nisam skuzio da isto tako je sve na njemačkom....umjesto ctlr pise STRG ...print screen je drucken itd....dafuq...nisam pojma imao da imaju tako sa drukcijim layoutom......
Evo konaćno sam se ponovio u tipkalo i nakon duge potrage izbor pa na Logitech G610
i nakon tipkanja po nekoj jeftinjari od 100kn ovo je svemirski brod.Istu uzeo na akcio u Linksu danas pa s obzirom na izbor cijene od cca 700kn mislim da nisam
promašio "ceo fudbal" gledao sam Roccket suoru,Logi G610 i Fnatic s obzirom na cijenu i budžet mislim da sam dobro odabraoo i sad slijedi pivikavanje ali osjećaj je "too much" možda malo glasniji s obzirom na traženo ali vremenom će sve sjesti na mjesto.
Jesi zadovoljan tipkovnicom? Ima li neke nedostatke? Napisi par rečenica...
Hvala
Jesam zadovoljan sam tipkovnicom, ista je s obzirom na raniju koju sam imao dosta teža i nekliže, osjećaj mora još malo sjesti glede zadovoljstva ali ako netko traži "tišinu" glede tipkanja neka ptraži dalje/nisam nikada imao prilike tipkati na nećem drugačijem od membranske pa je dojam relativan/, tipke su jako mekane i plitkog hoda te imas osjećaj da ih ni nedodiruješ onaj osjećaj glede stiskanja kao da nemaš ništa pod prstima ako samo lagano stisneš odma hvataju.Ukoliko stisneš tipku do kraja dakle treba jako lagan osjećaj i stisak inaće se dosta "ćuje" kad dođe i udari do kraja a prije sam imao neku Logi 250 delux membransku gdje sam navika da mora udariti tipka do kraja pa mi ovo izgleda glasnije od nje.A išao sam "kao" na tišinu što ovdje nije slućaj.Inaće najviše tj. 95% koristim tipkalo za igranje i nešto malo pisanja tako da ću se vremenom naviknti jer bi potraga za nećim što bi me zadovoljili mogla trajati u nedogled i "ubiti me financijski"
a nigdje nema sve na jednom mjesti da se može probati tipkati jer treba vremena za tako nešto.
Kažem dojam je subjektivan jer svi tražimo nešto "za sebe" pa svatkome odgovara nešto drugo s obzirom na potrebe i navike kao i očekivanja.Prelazak sa membranske na mehanićku traži privikavanje.Ima linearne "red" swicheve, a vidim da ima i "red silent" opcija istih pa vjerujem da ovo niakako nisu "silent" ali kod zahtjevnijih "usera" vjerujem da se može stišati upotrebom o-ringova.Što ako mi bude smetalo i sam napravim.
Uglavno s obzirom na "budžet" i traženje mislim barem tako da sam dobro tržio a i vjerujem da baš i nisam "mjerodavan" da nekome nešto predložim s obzirom da sam nezahtjevan "user" i sve mi je dobro, a potrebe su mi minimalne tj. nezahtjevne.
Neke možda i imaju, ali svaka sigurno ima vrlo jednostavan način regulacije osvjetljenja. Ja na Quickfire recimo imam FN+tipka za osvjetljenje pomoću koje palim/gasim osvjetljenje po potrebi, pa kad gledaš filmove to ne bi trebao biti problem.
Jesam zadovoljan sam tipkovnicom, ista je s obzirom na raniju koju sam imao dosta teža i nekliže, osjećaj mora još malo sjesti glede zadovoljstva ali ako netko traži "tišinu" glede tipkanja neka ptraži dalje/nisam nikada imao prilike tipkati na nećem drugačijem od membranske pa je dojam relativan/, tipke su jako mekane i plitkog hoda te imas osjećaj da ih ni nedodiruješ onaj osjećaj glede stiskanja kao da nemaš ništa pod prstima ako samo lagano stisneš odma hvataju.Ukoliko stisneš tipku do kraja dakle treba jako lagan osjećaj i stisak inaće se dosta "ćuje" kad dođe i udari do kraja a prije sam imao neku Logi 250 delux membransku gdje sam navika da mora udariti tipka do kraja pa mi ovo izgleda glasnije od nje.A išao sam "kao" na tišinu što ovdje nije slućaj.Inaće najviše tj. 95% koristim tipkalo za igranje i nešto malo pisanja tako da ću se vremenom naviknti jer bi potraga za nećim što bi me zadovoljili mogla trajati u nedogled i "ubiti me financijski"
a nigdje nema sve na jednom mjesti da se može probati tipkati jer treba vremena za tako nešto.
Kažem dojam je subjektivan jer svi tražimo nešto "za sebe" pa svatkome odgovara nešto drugo s obzirom na potrebe i navike kao i očekivanja.Prelazak sa membranske na mehanićku traži privikavanje.Ima linearne "red" swicheve, a vidim da ima i "red silent" opcija istih pa vjerujem da ovo niakako nisu "silent" ali kod zahtjevnijih "usera" vjerujem da se može stišati upotrebom o-ringova.Što ako mi bude smetalo i sam napravim.
Uglavno s obzirom na "budžet" i traženje mislim barem tako da sam dobro tržio a i vjerujem da baš i nisam "mjerodavan" da nekome nešto predložim s obzirom da sam nezahtjevan "user" i sve mi je dobro, a potrebe su mi minimalne tj. nezahtjevne.
Naruči si s ebaya o-ringove. Koštaju dolar a puno pomognu što se tiče glasnoće, a čak je i ljepše tipkati s njima. Također, dobro je imati nešto ispod tipkovnice. Ja sam si kupio onu xxl podlogu za miša i tipkovnicu, ali postoje i jeftinija rješenja, iako to realno nije neki must.
Glede o-ringova vidim da ih ima raznih modela(crni,bijeli,crveni,plavi) ili se stavljaju po boji switcha, pa me zanima koje su razlike i koje naručiti???
Hvala na savjetu.
ima na sebi tipku gdje se kontrolira brightness u 2-3 stupnja svjetline ili ugasi osvijetljenje skroz...al sam mislio da ce se ona nakon npr 20min nekorištenja sama ugasit .....
Glede o-ringova vidim da ih ima raznih modela(crni,bijeli,crveni,plavi) ili se stavljaju po boji switcha, pa me zanima koje su razlike i koje naručiti???
Hvala na savjetu.
Potpuno svejedno, samo uzmi najjeftinije. Ja mislim da sam uzeo ove i super su.
Cherryjevi crveni i plavi znam da se razlikuju u debljini, ali oni te baš ne bi trebali previše zanimati budući da koštaju 20 dolara :D
ima na sebi tipku gdje se kontrolira brightness u 2-3 stupnja svjetline ili ugasi osvijetljenje skroz...al sam mislio da ce se ona nakon npr 20min nekorištenja sama ugasit .....
Stvarno ne znam imaju li neke tipkovnice tu opciju, ono sam naveo samo kao rješenje za vrijeme gledanja filmova jer i sam to radim.
Kakva je kvaliteta tipkovnice? Ja zuji kad prigušiš pozadinsko osvjetljenje?
Kvaliteta je super(ono masivan i čvrst komad hardwera) a osobno nećujem da nešto zuji u bilo kojem naćinu osvjetljenja sve radi super, vjeujem da kad se naviknem za par dana da će sve sjesti na mjesto.Razmišljao sam ranije da uzmem model G810 i protegnem se još malo
ali vidim da nema potrebe jer odreći se RGB-a i nije toliki problem i nedostatak ova super svijetli, a kad se namjesti jakost osvjetljenja bude super s obzirom na opcije.
Isto uzeo G610 Orion Red na Links akciji (rekao je lik da je otislo za 5 minuta, ja sam narucio u 8:02 u subotu :) ), prezadovoljan sam. 10 puta bolji osjecaj tipkanja nego na G510, koja je bila cak i za membranske standarde losa. Prilicno je glasna (iako su Red switchevi navodno najtisi!), ali meni to ne smeta ni najmanje, cak mi je gust. Jedina stvar koja mi fali sa G510 je LCD ekran na kojem mogu gledat zauzece rama/ proca za vrijeme igranja, ali sve u svemu ova tipkovnica mi je puno bolja i jako sam zadovoljan kupnjom. Jos placanje na 12 rata, necu niti osjetit :)
Cijeli vikend sam tipko po Suori i mogu reć da sam se lagano naviko, pošto mi je prvi susret s mehanikom. Jednostavno ne fulam tipke više uopće, inače brzo pišem i na membranskoj sam se znao zeznut milijun puta, valjda je to sve do feedbacka i kak se tipke ponašaju kad ih stisneš. Tipkovnica je preugodna za pisat i igrat (igram GW2 najviše, tamo se koristi dosta tipki i to jako brzo u combatu). Možda je jedno 10% glasnija nego moja stara membranska tako da čak ni to nije zamjerka. Možda uzmem O-ringove, ali sam trenutno preljen da ih stavljam.
Evo, kupio i ja g610. Prvi dojmovi su odlicni. Bilo je malo zujanja, ali to tek čuješ kad prislonis uho na same tipke. Update firmwarea je to riješio. Sad se ništa ne čuje.
Ja sam valjda zadnji koji je uspio rezervirati g610 tipkovnicu preko webshopa Rezervirao je u nedjelju navečer i odmah valjda 30min nakon toga pisalo je da je nedostupna(vidim i dalje piše isto)
Vidim da je svi hvale i vjerujem da sam super prošao jer cijena ne može biti bolja!
Ima ko anne pro budem naručio uskoro pa da mi kaze mini review o njoj?