Može li par preporuka za tipkovnicu i miš cca 500-600 kn. Uglavnom za surfanje i poneku igricu. Ono što sam vidio je recimo komplet coolermaster oktane za 400 kn ili recimo sharkon skiller pro u kombinaciji s nekim mišem. Eto molim vas za barem jednu dvije kombinacije koje su po vama najkalitetnije rješenje za nekih 500-600 kn, a može i do 700 ako je baš kvaliteta osjetna. Puno hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim vas preporuku za kvalitetnu mehanicku tipkovnicu. Bitno mi je da ima ISO layout i Cherry MX brown switcheve. Full size, 105 tipki.
Osvjetljenje mi nije bitno. Ako ga ima - super, dok god se boja i jacina daju podesiti ili skroz iskljuciti. Tipke za multimediju i macroe mi nisu potrebne. Preferiram nesto sto mogu kupiti u Hrvatskoj, a ako vec moram narucivati izvana onda nesto dostupuno u EU web shopovima jer mi se ne zeza sa carinom. Sto se tice cijene, htio bih proci sto jeftinije ali sam spreman dati i preko soma kuna ako je kvaliteta neupitna i svidi mi se dizajn. Hrvatska slova mi nisu potrebna, ali ANSI layout ne dolazi u obzir.
Od tipkovnica o kojima se cesce prica najvise mi se svidja Logitech G710+ ali koliko vidim ima dosta problema sa tipkama. Imaju losi glossy finish koji se izlize a i same tipke pucaju. Znam da se tipke daju zamijeniti ali ako cu dati toliko novaca za tipkovnicu onda zelim da besprijekorno radi bez ikakvih dodatnih preinaka.
Mozda bi ti ova odgovarala: QuickFire Rapid-i Brown
Ja glasam za G710+. Šema s pucanjem tipki ne pogađa sve, možda je bila pogođena samo jedna serija ili nešt.
Razmotri i G810 od Logitecha, još su ugodnije.
Corsair STRAFE RGB.
Uzima li tko od vas keycap setove i znate li kakav keycap shop u EU mozda?
Vecina tih shopova je US based, a massdrop treba dugo cekati.
opet ja...
možda sam već dosadan, ali našao sam u adm-u ozone mehanička tipkovnica za 700 kn (na akciji je trenutno), mx brown ili mx red
http://www.adm.hr/product.asp?product=tipkovnica-ozone-strike-battle-hr-mx-brown-uk-layout&code=12357ADM
taman po mom ukusu, minimalistička bez đinđi minđi tipki, bez num dijela, mehanička, ima osvjetljenje, hr layout (iako neznam dal su slova naljepljena ili svijetle)
isplati se to uzet ??
i koji bi switch bio bolji ??
nisam probao crvene i smeđe (samo plave onako par klikova)
vjerujem da bi smeđi bio bolji izbor za neku generalnu upotrebu, casual gamimg i tipkanje
EDIT:
javili mi iz trgovine, tipkovnica ima hrvatska slova normalno, dakle svjetlo probija kroz njih, tj nisu naljepljena gore
dajte mi još samo vaša mišljenja o njoj :)
gledao sam malo po netu i reviewovi su pozitivni, svi ju hvale i da je za te novce best buy
opet ja...
možda sam već dosadan, ali našao sam u adm-u ozone mehanička tipkovnica za 700 kn (na akciji je trenutno), mx brown ili mx red
http://www.adm.hr/product.asp?product=tipkovnica-ozone-strike-battle-hr-mx-brown-uk-layout&code=12357ADM
taman po mom ukusu, minimalistička bez đinđi minđi tipki, bez num dijela, mehanička, ima osvjetljenje, hr layout (iako neznam dal su slova naljepljena ili svijetle)
isplati se to uzet ??
i koji bi switch bio bolji ??
nisam probao crvene i smeđe (samo plave onako par klikova)
vjerujem da bi smeđi bio bolji izbor za neku generalnu upotrebu, casual gamimg i tipkanje
EDIT:
javili mi iz trgovine, tipkovnica ima hrvatska slova normalno, dakle svjetlo probija kroz njih, tj nisu naljepljena gore
dajte mi još samo vaša mišljenja o njoj :)
gledao sam malo po netu i reviewovi su pozitivni, svi ju hvale i da je za te novce best buy
Ako ti nije do toga dali je poznati brend i mx cherry switch imas dost meh. tipkovnica na aliexpressu za puno manje para.
Meni se trenutno dostavlja ova za 54$
Ako ti nije do toga dali je poznati brend i mx cherry switch imas dost meh. tipkovnica na aliexpressu za puno manje para.
osoba sam koja će radije platit više da dobije provjereno i onako kako mu paše, krenuo sam od običnih gumenih tipkovnica za kupit (oko 200 kn) a završio sam na tome da gledam mehaničke od 500+, jer osobno ne vidim razlog da kupujem gumenu tipkovnicu nakon što sam probao kopiju cherry blue switcheva, a i mehaničke imaju puno duži vijek trajanja
dakle ova ozone ima pozadinsko, bez num pada, mala je, cherry brown, dobijem ju u roku dva tri dana od kupnje, nema carine (nikad neznaš), lakše poslat na servis kad se što shebe, hrvatska slova tj layout, dvije godine ganracija
ova što si ti stavio - svaki red ima svoju boju tipki (nakaradno mi je to i odbojno odmah, ili jedna boja ili nijedna), us layout ili tko zna koji, kopije cherry switcheva koji su kraćeg vijeka trajanja, moraš čekat tjedan + da ti dođe, ako se što shebe nemaš garancije i popravak je upitan, ima numerički dio (trebam bez toga jer sam na ograničenom prostoru i doma numerički dio ne koristim)
Kupuj Ozone tu bez puno razmišljanja.
ozone strike mx brown naručena
nabacim koju sliku i napišem koju kad dođe :)
osoba sam koja će radije platit više da dobije provjereno i onako kako mu paše, krenuo sam od običnih gumenih tipkovnica za kupit (oko 200 kn) a završio sam na tome da gledam mehaničke od 500+, jer osobno ne vidim razlog da kupujem gumenu tipkovnicu nakon što sam probao kopiju cherry blue switcheva, a i mehaničke imaju puno duži vijek trajanja
dakle ova ozone ima pozadinsko, bez num pada, mala je, cherry brown, dobijem ju u roku dva tri dana od kupnje, nema carine (nikad neznaš), lakše poslat na servis kad se što shebe, hrvatska slova tj layout, dvije godine ganracija
ova što si ti stavio - svaki red ima svoju boju tipki (nakaradno mi je to i odbojno odmah, ili jedna boja ili nijedna), us layout ili tko zna koji, kopije cherry switcheva koji su kraćeg vijeka trajanja, moraš čekat tjedan + da ti dođe, ako se što shebe nemaš garancije i popravak je upitan, ima numerički dio (trebam bez toga jer sam na ograničenom prostoru i doma numerički dio ne koristim)
Uredu, samo sam ti dao prijedlog.
A ovo sto kazes za rok trajanja nema smisla jer trenutno koristim membransku logitech deluxe 250 koja kosta 100kn i sluzim se njom vec ima 8 godina. Nikakve kvarove nisam imao do sad. Prolio sam nekoliko puta vodu po njoj, nista joj se nije desilo. Svaka tipka radi odlicno. Besprijekorna masina.
Uredu, samo sam ti dao prijedlog.
A ovo sto kazes za rok trajanja nema smisla jer trenutno koristim membransku logitech deluxe 250 koja kosta 100kn i sluzim se njom vec ima 8 godina. Nikakve kvarove nisam imao do sad. Prolio sam nekoliko puta vodu po njoj, nista joj se nije desilo. Svaka tipka radi odlicno. Besprijekorna masina.
sve 5 :)
kao i kod svega, nikad neznaš na kakav proizvod možeš naletit
nešto rikne nedugo nakon kupnje, nešto nakon nekoliko godina ili više
dok sam još bio doma doma, za vrijeme srednje, imali smo gumenu tipkovnicu koja je riknula nakon pola godine, a bila kupljena nova..
a i nakon što sam sam malo proprčkao po mehaničkoj, nema šanse da više idem na gumene, iako koštaju dosta više, cijena je opravdana jednom kad kreneš po njima tipkati
nadam se da će ova ozone sa brown switchevima biti dostojna tipkulja s obzirom na cijenu
još jedino neznam koji bi ringovi bili bolji za brown, deblji ili tanji, ali prvo ju moram dobit da vidim kako to uopće funkcionira bez njih
Lijepi pozdrav ekipa :)
Bil budem malo pi*dek, s obzirom da sam u žurbi. Siguran sam da je negdje u temi već opisano, ali ajmo ipak probati.
Kupujem tipkovnicu! Trenitno imam neku Logitechovu prastaru bežićnu koja se raspada.... Volim povremeno piknut
Starcraft i htio bih si uzeti neku, ajmo to tak nazvati, gamersku tipkovnicu....
Na brzinu sam prošao neke webshopove i za oko su mi zapele Logitech G103 i Sharkoon Skiller PRO!
Maximum krznaša koje sam voljan žrtvovati je 350 kn!
Mišljenja, preporuke, bilo kaj?!
Hvala društvo!!!
Pozz,
Dakle riknula mi je corsair K70 mx red nakon god dana i to tako kad sam je prebacio u BIOS mode vj otisao keyboard controller a izgubio kutiju i racun xd, znaci sad mi je na tavanu skuplja prasinu ako netko zeli nes iskoristit iz nje mozemo se dog :). Trenutno sam u potraznji za novom 10keyless, mx brown, blue, oko 1k kn ako netko ima neku preporuku. Gledam das keyboard 4c ili 4 ultimate kaj mislite?
Pozz,
Dakle riknula mi je corsair K70 mx red nakon god dana i to tako kad sam je prebacio u BIOS mode vj otisao keyboard controller a izgubio kutiju i racun xd, znaci sad mi je na tavanu skuplja prasinu ako netko zeli nes iskoristit iz nje mozemo se dog :). Trenutno sam u potraznji za novom 10keyless, mx brown, blue, oko 1k kn ako netko ima neku preporuku. Gledam das keyboard 4c ili 4 ultimate kaj mislite?
Moja preporuka ti je uzet das keyboard 4c ili 4 ultimate zato jer je frend ima već ima 3 godine i jako je zadovoljan i čitam po netu da su takve tipkovnice jako kvalitetne.
mali update, tj jedna dobra i loša vijest
loša je ta da adm na stranici nije imao adekvatnu informaciju o raspoloživosti tipkovnice
dakle stajalo je da je artikl dostupan (i još uvijek stoji za red i brown verziju) dok sam ju naručio u petak, no do danas nisam dobio nikakv mail ili slično o tome da je narudžba napravljena, poslana ili da mi je overseas javio da imam paket za dostavu na mojoj adresi
danas stupio u kontakt sa adm-om, rekli mi da je njihov kolega meni poslao da tipkovnica dolazi u trgovinu (valjda) tek u četvrtak i da će mi onda poslat ako hoću, prije ne mogu
naravno da hoću, to je tipkovnica koja odgovara mojim potrebama savršeno, samo sam očekivao da će to danas doć, ovako ako sve bude kako oni kažu, petak ili najkasnije idući ponedjeljak ju dobijem...
malo još čekanja da dođe al jbg, bitno da ju dobijem (nadam se), a naložio sam se dosta xD
no dobra vijest je to da se cura niti najmanje ne buni oko cijene :D
danas sam onako kroz razgovor napomenuo da nije jeftina, i tu je pitala koliko...
onako mrmljajući sam rekao 700 kn, ali nije ništa skomentirala oko toga ili da je ljutito pogledala
tako da sam siguran od njene strane što se tiče toga, dala je blagoslov :)
danas sam onako kroz razgovor napomenuo da nije jeftina, i tu je pitala koliko...
onako mrmljajući sam rekao 700 kn, ali nije ništa skomentirala oko toga ili da je ljutito pogledala
Ni moja draga nije ni rijec rekla kad sam joj rekao kolko sam dao za tipkovnicu, ali zato uvijek to voli spomenut tu i tam ak se prepiramo oko necega. Tak da, cut ces ti jos svoje :)
Ni moja draga nije ni rijec rekla kad sam joj rekao kolko sam dao za tipkovnicu, ali zato uvijek to voli spomenut tu i tam ak se prepiramo oko necega. Tak da, cut ces ti jos svoje :)
jezik pregrizo dabogda :P
ne zovi vraga tamo gdje ga nema :D
Dali su neki ovdje i više od duplo za tipkovnice, Corsair K70 RGB 1500 kn samo tako.
Tipkovnica se ne mijenja često i u nju se isplati uložiti više, a draga neka tu i tamo upali mozak, neće joj škoditi.
ps. ženama je dobro i objasniti neke stvari, onda to bude malo lakše, valjda ako joj se pokaže može shvatiti da nije isto tipkati
brdo teksta na tipkovnici od 100 kn i na tipkovnici od 500 kn, a tek da vidiš čudo od aluminija za 1500 kn.
Nisam to rekao u zajebanciji da bi mi neki balavac nakon toga vrijeđao dragu, ali vjerujem da nakon kaj ukljucis mozak ces nakon duzeg objasnjavanja nekih stvari i to shvatiti.
Nisam to rekao u zajebanciji da bi mi neki balavac nakon toga vrijeđao dragu, ali vjerujem da nakon kaj ukljucis mozak ces nakon duzeg objasnjavanja nekih stvari i to shvatiti.
Ja sam stariji od tebe tri godine (vjerujem da ti je ovo prava godina rođenja u profilu) i nikoga ja nisam vrijeđao, samo kažem,
ako joj je stalo do tebe, ako joj normalno objasniš što i kako, nema razloga za prigovore.
ps. jeb... takav brak ako se samo gleda kako bi se nešto drugome prigovorilo ili nabilo na nos, radije bih bio sam nego u takvom braku.
Kaj je ovo neko prepucavanje? Ko da smo na date.hr. Postoji tema za ljubavne probleme.
Dajte malo o tipkovnicama sad.
Ja jos u iscekivanju kineske, svaki dan se molim da mi prode carinu hehe.
A ovoj Gamdias lite nit traga vise. Ko god ju je upecao svaka cast.
Preporuka mehaničke tipkovnice do 600kn?
Preporuka mehaničke tipkovnice do 600kn?
ja znam za ovu, slika je kriva, ta tipkovnica nema pozadinsko i malo drugačiji dizajn (skoro pa isti)
https://www.links.hr/hr/tipkovnica-coolermaster-storm-quickfire-rapid-blue-mehanicka-eng-usb-ps2-101201081
te ova, no to kupuj samo ako ti je potrebno, bolje daj malo više za kvalitetnije prekidače i provjereniju kvalitetu
daj neke prioritete koje bi htio, osvjetljenje, tip prekidača, layout, veličina i sl, ali vjerujem da ti to ne igra ulogu s obzirom da si samo cijenu naveo
Dosad sam koristio Razer Blackwidow Ultimate 2012 (ili 2013) koja ima Cherry MX Blue ako se ne varam.Ali s obzirom da nisam imao prilike testirati ostale tipove teško mi je reći koji bih htio.
Što se tiče veličine, standardna bi mi odgovarala (znači da ima numpad).Htio bih da ima osvetljenje no kvaliteta same tipkovnice mi je bitnija.Ne znam da li se može kupiti tipkovnica s ovim stvarima do 600kn ali mi slobodno možete preporučiti nešto skuplje pa ću razmisliti.
Dosad sam koristio Razer Blackwidow Ultimate 2012 (ili 2013) koja ima Cherry MX Blue ako se ne varam.Ali s obzirom da nisam imao prilike testirati ostale tipove teško mi je reći koji bih htio.
Što se tiče veličine, standardna bi mi odgovarala (znači da ima numpad).Htio bih da ima osvetljenje no kvaliteta same tipkovnice mi je bitnija.Ne znam da li se može kupiti tipkovnica s ovim stvarima do 600kn ali mi slobodno možete preporučiti nešto skuplje pa ću razmisliti.
ja bih ti po tome preporučio ozone strike battle iz adm-a, 700 kn ako se možeš protegnut
ako bi mogao prožvakat to što nema numpad, mislim da za te novce ne možeš dobit nešto bolje (u to mislim ganc novo sa garancijom), njuškalo je drugo
imaš izbor brown ili red switcha, hr layout, pozadinsko osvjetljenje crveno, cherry prekidači, minimalna veličina, aluminijska baza i čvrsta, nije teška
ja sam ju naručio, no nikako da ju dobijem ...
trebali ju danas dobiti u trgovinu, no rekli su mi da dobavljač nije napravio dostavu zbog spojenog praznika, tako da bi trebali u pon ili utorak to dobit i onda tamo u srijedu pa na dalje (nadam se) bih ju trebao dobit...
a sa druge strane imaš za malo više od 600 kn roccat ryos u raznim trgovinama, koja daje puno opcija u kombinaciji sa softwareom
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=mehani%C4%8Dka+tipkovnica
Pozdrav, znali netko gdje kupiti Cherry MX Board 6.0 jedino gdje sam pronašao je Amazon a tamo piše da šalju samo unutar USA ?
Upiknuo sam CM Storm Quick Fire XTi na kraju. Cherry MX Brown switchevi. Uzeo bih XT model koji je bez backlighta ali ga nigdje kod nas nisam nasao.
Full size tipkovnica, bez hrpe dodatnih gumbi za multimediju ili makroe, minimalisticki dizajn bez ogromnih logoa itd. Backlight se da iskljuciti/podesavati bez bilo kakvog dodatnog softvera.
Za sada sam i vise nego zadovoljan, puno je ugodnija za gejmanje nego stara membranska. Imam i IBM Model M koja je odlicna za pisanje, ali za igranje je pretvrda. Ovi Cherry MX Brown switchevi su mi super. Tipkovnica je puno tisa nego sto sam mislio da ce biti, cuo sam da su Cherry switchevi dosta glasni. Jedini problem na koji sam naletio je da tu i tamo stisnem Ž umijesto Entera jer je ANSI layout ali na to cu se brzo priviknuti. Nazalost izbor mehanickih tipkovnica kod nas je nikakav pa nisam bas mogao biti izbirljiv i ici na ISO.
Kolege,
tražim novu tipkovnicu izgleda MERC otkazuje poslušnost.
s obzirom na trend mehaničkih neka to bude mehanička tipkovnica i s obzirom da je ovo ulog u slijedećih min 5 godina tražim čim kvalitetniju i bolju tipkovnicu.
Tipkam dosta, ali isto tako puno igram FPS, RTS MMO.. dakle radije bih gaming switcheve ali ako je neka druga kombinacija bolja okey...
cijena - nema limita jer ide na karticu na 15000000032523523 rata