Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Treba mi tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem do 200 kn max 300kn ali da nije neko zadnje govno(isprike prozvanim korisnicima) i da je dostupno u hr.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
james666 kaže...

Treba mi tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem do 200 kn max 300kn ali da nije neko zadnje govno(isprike prozvanim korisnicima) i da je dostupno u hr.

Imaš na prošloj stranici mislim 2-3 prijedloga.

Od 200 imaš zalmane i geniusa, cm devastatora...

Do 200-300 ne znam, ali ne očekuj neke overkill i da svjetle još, jako teško.

sretno!

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
13 godina

Ima li netko Logitech G105? Razmišljam o kupovini iste pa me zanima dali je isplativa, ima li nekih problema s njom. Općenita mišljenja

12 godina
neaktivan

Koja tipkovnica je najbolja za gaming?Logitech g103,cm devastator ili gigabyte k3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cistamlaka kaže...

Koja tipkovnica je najbolja za gaming?Logitech g103,cm devastator ili gigabyte k3?

Od te 3 nijedna nije najbolja za gaming. A koja je najbolja, to je upitno.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 17:50 (191x7).
13 godina
odjavljen
191x7 kaže...
cistamlaka kaže...

Od te 3 nijedna nije najbolja za gaming. A koja je najbolja, to je upitno.

Stvarno si mu pomogao {#} .

12 godina
neaktivan
cistamlaka kaže...

meni osobno logitech jer su mi odlicni kao firma...iako ni devastator nije los sto se tice izgleda

fra Krsto Narkoman
11 godina
protjeran
cistamlaka kaže...

Od te tri Logi - zbog njihove garancije, a i jeftiniji je od CM-a. Osobno bih uzeo devastator čisto jer mi je ljepša, onako subjektivno (G103 i K3 mi izgledaju kao da su zalutale iz prošlosti). Ti idi na G103 jer se ne isplati dati previše love na membransku. Ono, ispod 200kn je. Ima programibilne tipke, windows lock tipku... Osim ako ti nije nužan backlight što nisi naveo.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
12 godina
neaktivan

CM devastartor mogu za 150kn na njuskalu kupit(nova).Logitech 183kn u nekom ducanu,a GIGABYTE za 150kn isto na njuskalu.

11 godina
protjeran
cistamlaka kaže...

CM devastartor mogu za 150kn na njuskalu kupit(nova).Logitech 183kn u nekom ducanu,a GIGABYTE za 150kn isto na njuskalu.

Ako ima urednu garu - uzimaj ;)

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
12 godina
neaktivan

Znaci bolja je od Logitech g103?Mislim i meni bolje izgleda ali da li je kvalitetna kao logitech?

13 godina
neaktivan

Poz... Da vas pitam naletio sam na ovu tipkovnicu 

Negdje (Roccat isku) dali znate jel ima gdje u HR za uzet ovo ili je to sve povuceno. Sta savjetujete u toj kategoriji za uzet.

Intel Core™ i7-4770K OC 4.3GHz
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 11:47 (mserfezi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim tipkovnicu pa se nadam da će mi netko biti u mogućnosti pomoći u mojoj potrazi.

Moja želja je da tipkovnica bude što sličnija ovoj na slici (https://s3.amazonaws.com/KYBD/KYBD-00120-1.JPG). To je tipkovnica kakvu sam imao na svom prethodnom laptopu i neusporedivo je bolja od svih s kojima sam se do sada susretao. Većinom mi treba za pisanje, ali poželjno je da nema onih blokada kod igranja (kada npr. ne možete istodobno držati strelice i ctrl).

Pregledao sam ponudu velikog broja dućana, međutim nigdje nisam našao nešto slično. Htio bih da tipke budu baš ovako tanke i zgusnute. Preferirana boja je crna, a radi uštede može i USB način spajanja. Cijena normalno što niža. :)

Možda djeluje kao da tražim nešto ekstra, ali u biti, začuđujuća je poprilično slaba raznolikost ponude tipkovnica naših informatičkih dućana. Barem je takvo moje subjektivno mišljenje.

P.S.

Uzeo sam si ovu tipkovnicu (http://www.giga-tech.eu/item_images/orig_0279607001360943661.jpg), jer mi se činilo da ispunjava moje standarde, međutim nakon što sam je neko vrijeme koristio, ispala je loša i za pisanje i za gaming. Tipke su mi pretvrde i često se dogodi da ispustim koje slovo prilikom pisanja, dok je kod igranja nedostatak taj da se ne mogu istovremeno držati osnovne igrače tipke, tako da je potpuno neupotrebiva po tom pitanju.

0 0 hvala 0
15 godina

jel mi moze netko tko ima cm devestator izmjeriti koliko je dugacka jer imam ogranicen prostor tu na desku

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 16:22 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mserfezi kaže...

Poz... Da vas pitam naletio sam na ovu tipkovnicu 

Negdje (Roccat isku) dali znate jel ima gdje u HR za uzet ovo ili je to sve povuceno. Sta savjetujete u toj kategoriji za uzet.

Ima; http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ISKU

Ali mora čovjek biti malouman da uzme tu membransku pored mehaničkih keybi za tu cijenu.

Što se mene tiče, tako skupe membranske keybe nisu potrebne na tržištu.

Mackey kaže...

Pozdrav,

tražim tipkovnicu pa se nadam da će mi netko biti u mogućnosti pomoći u mojoj potrazi.

Moja želja je da tipkovnica bude što sličnija ovoj na slici (https://s3.amazonaws.com/KYBD/KYBD-00120-1.JPG). ...

To je chicklet tipkovnica s scissor switchevima (škare-membranska). Nešto najbliže tome a za desktop PC su Logitech keybe s PerfectStroke sustavom.

Primjer je Logitech Illuminated K800 ili neka slična. Naravno, takve tipkovnice su relativno skupe te je po mom mišljenju bolje uzeti mehaničku tipkovnicu, pogotovo ako je u pitanju puno pisanja i gaming.

maxy0 kaže...

jel mi moze netko tko ima cm devestator izmjeriti koliko je dugacka jer imam ogranicen prostor tu na desku

Pod specifikacijama na službenoj stranici imaš dimenzije keybe, nema potrebe da ti itko mjeri.

http://www.cmstorm.com/en/products/keyboards/Devastator/

11 godina
neaktivan

Ovu Logitechovu tipkovnicu sam vidio i zapela mi je za oko. Međutim cijena je stvarno paprena. Do 200/250 kuna bih možda još i dao, makar mi je pretjerivanje sve što je iznad 100. Zar je to stvarno toliko poseban sistem izrade da cijena bude tolika ili u čemu je stvar? Taj Logi košta 15% cijene tog laptopa, a čisto sumnjam da je ta na laptopu koštala toliko.

17 godina

Za laptope to drugačije ide, cijena npo komadu je puno niža + te Logitechove su bolje nego laptopske, a zato i koštaju.

Uglavnom, za 100-200-300 Kn nećeš naći scissor switch, barem ne u ponudi novih. Ako i nađeš, naći ćeš smeće jer scissori se lako kvare ako nisu kvalitetni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mackey kaže...

Ovu Logitechovu tipkovnicu sam vidio i zapela mi je za oko. Međutim cijena je stvarno paprena. Do 200/250 kuna bih možda još i dao, makar mi je pretjerivanje sve što je iznad 100. Zar je to stvarno toliko poseban sistem izrade da cijena bude tolika ili u čemu je stvar? Taj Logi košta 15% cijene tog laptopa, a čisto sumnjam da je ta na laptopu koštala toliko.

Onda je i ovo previse?

http://www.protis.hr/products/details/tipkovnica-logitech-dinovo-edge-usb/3835

191x7 kaže...
Primjer je Logitech Illuminated K800 ili neka slična. Naravno, takve tipkovnice su relativno skupe te je po mom mišljenju bolje uzeti mehaničku tipkovnicu, pogotovo ako je u pitanju puno pisanja i gaming.

Tako je.

Moj brat je imao nekoliko lapotpa, pa si je za desktop PC kupio K800.

Kasnije mu se u igrama pojavljivao ghosting, kvaliteta nije bila kao na Lenovo laptop tipkovnicama i nije bio bas zadovoljan.

I on je trazio nesto nisko, ali na nagovor nekoliko ljudi je presao na G710+.

Kaze da se vise nikad ne vraca na membranske tipkovnice {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 19:24 (CyberDemonVZ).
17 godina

... meh, radije ne bih pisao...

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 20:19 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

a gdje ima za kupiti CM devastartor tipkovnicu ili zalman k400g tu kod nas.. ili jos bolje jel ima koja sa hrv znakovima.. isto sa osvjetljenjem

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 20:29 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maxy0 kaže...

a gdje ima za kupiti CM devastartor tipkovnicu ili zalman k400g tu kod nas.. ili jos bolje jel ima koja sa hrv znakovima.. isto sa osvjetljenjem

Imaš adm mislim. Ima portio.

Imaš i genius kg g265.

Imam je osobno, odlična mi je.

17 godina
neaktivan
Mackey kaže...

ako si ikad imao prilike raditi na IBM Think Pad tipkovnici, onda znaš kako izgleda najbolja tipkovnica na svijetu

Ako ti laptop treba samo za pisanje, nađi jedan stari IBM R50e, ima ih još očuvanih, dodaj 1,5 GB RAM i uživaj u najboljem pisačem stroju na svijetu.

IBM Thinkpad IBM Thinkpad
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 21:15 (Darky).
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Za laptope to drugačije ide, cijena npo komadu je puno niža + te Logitechove su bolje nego laptopske, a zato i koštaju.

Uglavnom, za 100-200-300 Kn nećeš naći scissor switch, barem ne u ponudi novih. Ako i nađeš, naći ćeš smeće jer scissori se lako kvare ako nisu kvalitetni.

Svjestan sam da nekada treba odriješiti kesu, ako nešto želiš, ali po mom mišljenju pretjerano je dati toliki novac za tipkovnicu. Očito ću se morati zadovoljiti s nečim što mi manje odgovara.

Naletio sam i na tu tipkovnicu. Definitivno previše, a i nije mi baš nešto. :)

Darky kaže...

ako si ikad imao prilike raditi na IBM Think Pad tipkovnici, onda znaš kako izgleda najbolja tipkovnica na svijetu

Ako ti laptop treba samo za pisanje, nađi jedan stari IBM R50e, ima ih još očuvanih, dodaj 1,5 GB RAM i uživaj u najboljem pisačem stroju na svijetu.

Mislim da nisam imao tu priliku, ali ovaj laptop mi izgleda jako poznato. Mislim da sam ga vidio u jednoj od trgovina koje se bave prodajom starijih modela računala. Nije baš da mi laptop treba samo za pisanje, ali da imam mjesta za još jedan, isprobao bih ga i uzeo za tu svrhu. Mislim da u konačnici i dođe jeftinije od ovih preporučenih tipkovnica.

Zahvaljujem svima na preporukama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 23:02 (Mackey).
17 godina
neaktivan
Mackey kaže...

Mislim da nisam imao tu priliku, ali ovaj laptop mi izgleda jako poznato. Mislim da sam ga vidio u jednoj od trgovina koje se bave prodajom starijih modela računala. Nije baš da mi laptop treba samo za pisanje, ali da imam mjesta za još jedan, isprobao bih ga i uzeo za tu svrhu. Mislim da u konačnici i dođe jeftinije od ovih preporučenih tipkovnica.

Moj IBM R50e je radio 8 godina 8 sati dnevno, tipkovnica je kao i prvog dana

i sad mi stoji sa strane (muči ga manjak memorije i jedna crta na monitoru), ali i dalje je užitak na njemu tipkati i raditi.

stalno velim da ću ga zamijeniti sa novim, ali nikako da to napravim...

13 godina
protjeran
fila2208 kaže...
maxy0 kaže...

Imaš adm mislim. Ima portio.

Imaš i genius kg g265.

Imam je osobno, odlična mi je.

eto pomogao si i meni, trazio sam bas tako nesto, jeftino a da ima antighosting i osvjetljenje.. dva usb-a su jos dodatan plus {#}

jedino me brine da mi ne bude kratak kabal..

13 godina
neaktivan
Koliko kosta najjeftinija logitech tipkovnice

0 0 hvala 0
15 godina
digitall1982 kaže...
fila2208 kaže...

eto pomogao si i meni, trazio sam bas tako nesto, jeftino a da ima antighosting i osvjetljenje.. dva usb-a su jos dodatan plus {#}

jedino me brine da mi ne bude kratak kabal..

A neznam meni ga je viška.
Ima ti one omale tunele da odvedeš kabal na odgovarajuću stranu.
Pogledaj specifikacije da vidiš duljinu kabla.

13 godina
protjeran

ma jesam naravno sve vec preispitao, pregledao i procitao 97908798 review-a :)

kabal je 1.2 m, dok kod malo skupljih je 1.8-2.0 i vise, a meni je stol velik

12 godina
neaktivan

Pozdrav, u nadi za ogovorom postavit ću ovdje pitanje.

Gdje u Zagrebu ima za kupiti tipkovnica Func KB-460 (http://www.func.net/en/products/kb-460-gaming-keyboard)?

Tipkovnica je recenzirana u ovomjesečnom Bug-u, gdje piše da je ustupitelj Microline. Međutim oni nikad čuli za nju :(

Zbog čega baš ta tipkovnica:

1. Tasteri nisu Cherry MX Black, nego Red (da je Brown, bolja nebi mogla biti)
  2. Razmještaj i veličina tipki enter, backspace, je manje, je više, tipke ž,... (i space, hehe) mi najviše odgovara:
    http://www.func.net/uploads/images/products/kb-460-gaming-keyboard/layouts/kb-460-German-layout.jpg
  3. Kaže u recenziji da su na tipkama hrvatske oznake
  4. Jednostavnost i neka normalnija cijena za taj tip tipkovnice
  5. Navodno dostupno u hrvastkoj?!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 20:07 (onaj drugi iljo).

1 0 hvala 0
17 godina

Izašao je novi Logitech Gaming Software (8.52.15). Izašao je jučer (10.03.), a ja upravo slučajno pogledao ima li novi softver možda... XD

Moj PC  
0 0 hvala 4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice