Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.037
|
čitano: 1.560.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav svima, možete li mi preporučit tipkovnicu za gaming i još bitnije dosta pisanja, i dali se isplati uložit nešto više u mehaničku tipkovnicu ? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Control Master kaže...

Pozdrav svima, možete li mi preporučit tipkovnicu za gaming i još bitnije dosta pisanja, i dali se isplati uložit nešto više u mehaničku tipkovnicu ? Hvala

Bilo koja mehanička s Cherry MX Brown prekidačima i pozadinskim osvjetljenjem.

Eventualno, ako više voliš plići hod tipki, onda nešto tipa Logitech Illuminated s Logitech PerfectStroke Scissor-switch.

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Control Master kaže...

Bilo koja mehanička s Cherry MX Brown prekidačima i pozadinskim osvjetljenjem.

Eventualno, ako više voliš plići hod tipki, onda nešto tipa Logitech Illuminated s Logitech PerfectStroke Scissor-switch.

Hvala, može li koji konkretan model vezano za ove mehaničke tipkovnice ?

17 godina

Pa, može npr Logitech G710+ ili CoolerMaster Storm Quickfire TK Brown.

16 godina

Pozdrav,

Dvoumim se izmedju Corsair K70 i Logi 710+. Proučio sam si malo razlike između dviju i switcheve koje imaju. Iskreno svejedno mi je samo da nisu blue. Nazalost K70 nema macro tipaka, dok K90 ili K95 imaju jednostavno previse u kojem segmentu dajem + Logiju koje je po meni stavio idealno 6 tipaka. Ali dvojba ostaje ziva jer mi je K70 vizualno ljepsa , a same po sebi sto se tice konkretno mogucnosti su skoro pa iste (backlight, multimedia tipke, itd). Molio bih za vasa misljenja? Kakav je zapravo Corsair u ovom segmentu proizvoda s obzirom da je tek nedavno ozbiljnije poceo proizvodnju, iskustva s tipkovnicama (konkretno s Corsairovom, za Logija cujem klasicno pozitivne stvari). Hvala, LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemam baš iskustva s K70, no G710+ koristim od srpnja. Dakle moja preporuka je Logitech.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Nemam baš iskustva s K70, no G710+ koristim od srpnja. Dakle moja preporuka je Logitech.

Ne sumnjam da je ta tastatura dobra, ali vjerujem da je 300 kn preskupa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 21:33 (BMT).
14 godina
Rav3n kaže...

Pozdrav,

Dvoumim se izmedju Corsair K70 i Logi 710+. Proučio sam si malo razlike između dviju i switcheve koje imaju. Iskreno svejedno mi je samo da nisu blue. Nazalost K70 nema macro tipaka, dok K90 ili K95 imaju jednostavno previse u kojem segmentu dajem + Logiju koje je po meni stavio idealno 6 tipaka. Ali dvojba ostaje ziva jer mi je K70 vizualno ljepsa , a same po sebi sto se tice konkretno mogucnosti su skoro pa iste (backlight, multimedia tipke, itd). Molio bih za vasa misljenja? Kakav je zapravo Corsair u ovom segmentu proizvoda s obzirom da je tek nedavno ozbiljnije poceo proizvodnju, iskustva s tipkovnicama (konkretno s Corsairovom, za Logija cujem klasicno pozitivne stvari). Hvala, LP

Evo ja imam Corsair K70 nekih mjesec dana ni toliko. Ja sam sa njom prezadovoljan iako ju tu na forumu pljuju zbog osvjetljenja i bla bla. Ovdje sam stavio slike i video što sve imaš na tipkovnci.  Koliko ja znam ni jedna tipkovnica ne nudi da ti se pali osvjetljenje samo na tipku koju stisneš. Jako je kvalitetna i switchevi su super, imao sam Razer Blackwiodw na kojoj su blue switchevi koji su preglasni. Moj glas ide za K70.

http://valid.canardpc.com/2749994
16 godina

Tvoja je red? Gdje si je kupio ako se smije znati? Gledam bas na Corsairovoj stranici i vidim da imaju iste switcheve ali u razlicitim finišima isto tako u 5,6 razlicitih key layouta.. Volio bih naci takav isti finiš kao na toj... Iskreno nisam imao priliku tipkati na nekoj meh tipkovnici do sad, ali s obzirom na moje potrebe mislim da bih se lako prilagodio i na red ili brown

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rav3n kaže...

Tvoja je red? Gdje si je kupio ako se smije znati? Gledam bas na Corsairovoj stranici i vidim da imaju iste switcheve ali u razlicitim finišima isto tako u 5,6 razlicitih key layouta.. Volio bih naci takav isti finiš kao na toj... Iskreno nisam imao priliku tipkati na nekoj meh tipkovnici do sad, ali s obzirom na moje potrebe mislim da bih se lako prilagodio i na red ili brown

Da red su switchevi. U Instar Informatici bila je zadnja tamo a i u HR, trebaš vidjeti jel je ima di još u HR. Kod nas se samo prodaju Red switchevi i crna boja tipkovnice. Preporodit ćeš se na mehaničkoj i nećeš trebati nikakvu prilagodbu. I sada kad sam mehaničke tipkam po laptopu točno osjetiš veći otpor tipke i baš da je gumeno ispod nešto. 

16 godina

A tako.. Tipkovnica ima skoro pa u svakom online shopu medjutim na svakom je slika od silver finisha, koji su switchevi u pitanju nigdje ne pise a za finish pise da je crni ali to se kolje sa slikom je.. na njoj je srebrno/siva/plava.. Znaci samo red switcheve nasi specijalci uvoze? Da stvar bude gora kod nas u Brodu ima samo Links od trgovina koje bi se dale spomenuti ali bas tamo eto nema Corsairovih tipkovnica, bar da ih malo pregledam :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Red generalno gledano i nisu baš nešto. Bolje od membrana da, ali daleko je to Brown, Blue pa čak i Black.

Red su ok za FPS i slično, ali za puno pisanja nisu baš nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Red generalno gledano i nisu baš nešto. Bolje od membrana da, ali daleko je to Brown, Blue pa čak i Black.

Red su ok za FPS i slično, ali za puno pisanja nisu baš nešto.

Imao si, probao si Red il samo slušaš šta drugi govoer. Korstio sam Blue i sada Red i za pisanje i za sve mi je puno bolji Red

15 godina

Bog svima. Imam jedan problem koji ne mogu riješiti edukacijom čitajući teoriju o mx prekidačima.

Znači treba mi mehanička tipkovnica ali ne znam za koje mx prekidače bi se odlučio. Treba mi za gaming ali i za posao. Tipkam ali i igram.

Samo ne želim da je mekana, znači ja mislim otpada red, i ne želim da se čuje dok tipkam, što bi značilo da mx blue isto tako otpada.

Vidim u prvom postu dobre karakteristike ps2 konektora pa bi volio da ima i to.

Jednostavno nemogu ovaj problem riješit dok ne probam a to nije moguće pa potpuno ovisim o savjetima dobrih ljudi, sličnih tenzija koji već posjeduju takvu tipkovnicu.

Plz preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 17:18 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 1
17 godina

Cherry MX Brown su ti zlatna sredina za gaming & pisanje. Npr Logitech G710+ još ispod svake tipke ima gumeni o-prsten za ublažavanje zvuka, tako da je i tiša nego s MX Brown bez o-prstenja.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Što mislite o Steelseries Apex RAW? Za sada koristim njihove podloge i Sensei RAW i veoma sam zadovoljan

Dafaq?
17 godina
sackboy kaže...

Što mislite o Steelseries Apex RAW? Za sada koristim njihove podloge i Sensei RAW i veoma sam zadovoljan

Preskupa za membransku tipkovnicu. Puno jeftinija Microsoft Sidewinder X4 je i puno bolji izbor.

15 godina
neaktivan

Ima li Sidewinder negdje u Hrvatskoj za kupit ili?

Dafaq?
17 godina
Bilo je kada sam zadnji put gledao, sada ne znam..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa to su gluposti da red nisu baš nešto. Veliki broj sc2 progamera je prešlo na red tipke s blue i brown-a i vele da su im najugodinje... a u toj igri se spamaju tipke 300 na minutu

Također veliki broj streamera koristi na Twitch koristi MX red i preporučuju ih.

Ja sam osobno uzeo crne. jer su bile jedine dostupne u mojoj okolici prije 2 godine, kad su mehaničke tipkovnice još bile rijetke osim Razer Blackwidow i Steelseries 6gv2 serije

0 0 hvala 0
17 godina
I s red bi imao samo mekše tipke tj lakše za pritisnuti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
I s red bi imao samo mekše tipke tj lakše za pritisnuti.

no sh!t sherlock {#}

17 godina

Mekše tipke nisu plus.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kako kome, novije su i kad su se pojavile su svi modeli s njima bili malo skuplji od istih modela drugih cherry boja... tako da je bila velika potražnja

Po meni su ugodnije od crnih

0 0 hvala 0
16 godina

briši...

You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 20:47 (bruno03).
16 godina
neaktivan

Dali je netko imao iskustva sa OVOM tipkovnicom, sviđa mi se cijena jer sam prije toga gleao Logitech G510 koja je 611kn. Jedini mi je minus to što je jako široka (55cm).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, trebao bih neku tipkovnicu do 200 kuna. Može neke preporuke? Za oko mi je zapela od Geniusa, Genius Imperator. Nešto bolje do 200 kuna? Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Nisam gamer,treba mi samo za pisanje pa me zanima može li se genius kb-g255 isključiti svjetlo po potrebi.

Hvala i pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 13:29 (nickie).
15 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav, trebao bih neku tipkovnicu do 200 kuna. Može neke preporuke? Za oko mi je zapela od Geniusa, Genius Imperator. Nešto bolje do 200 kuna? Pozz :)

Logitech G103 !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Jel može neka preporuka gaming tipkovnice za 400kn, obavezno mora imati pozadinsko osvjetljenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice