Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.038
|
čitano: 1.561.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Guzomat kaže...
Ivanjino96 kaže...
Guzomat kaže...

Pozdrav meni corsair u zamjenu za moju k90 nudi k95 i k70. Koju da uzmem? Nekako mi k70 izgleda bolje jer mi netrebaju ovi macro keyevi i nikad ih nisam koristio. Jel ima neka jos razlika osim toga?

Ja sam danas kupio K70 i prezadovoljan sam. I puno lijepša mi je od K95.

Ja sam dosad imao k90 pa ce mi je zamjenit ali k90 vise nema pa ce mi dati noviju verziju k70 ili k90. K90 i meni je bolja jer stvarno mi netrebajuu ove g tipke. Samo jos nisam siguran koje switcheve uzeti. Brown,blue ili red. Trebat ce mi dosta i za tipkanj (programiranje)

Imao sam prije ove tipkovnice Razer Blackwidow ona je isto mehanička i ima MX Blue switcheve i jako su glasni. Tako da MX Blue ne uzimaj preglasna je čujem se čitava kuća kako tipkam heh. Eh sada MX Brown i MX Red se razlikuju tako da MX Brown treba jači pritisak da se stisne dok MX Red zahtjeva slabije po seljački MX Brown su tvrđi switchevi a MX Red mekši. Na K70 imaš MX Red, MX Brown i MX Blue. ALi u HRV su samo došle sa verzijom MX Red. Jedino ak šalješ direkt u Nizozemsku tipkovnicu onda ćeš vjv moći birati i preporučujem ti MX Red. Eh sada po mojem mišljenju dat će ti adekvatnu zamjenu i mislim da nećeš moći birati između K70 i K95 neg ćeš dobiti K95. Imam iskustva kada sam im slao COrsair H100 vodeno i htio sam H90 il H110 nisam mogao nego sam dobio nasljednika H100i.

http://valid.canardpc.com/2749994
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

MX Brown i MX Red i jedni i drugi trebaju 45g za aktivaciju tipki. Nisu Brown teži za aktivirati.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

MX Brown i MX Red i jedni i drugi trebaju 45g za aktivaciju tipki. Nisu Brown teži za aktivirati.

Ne mogu sada naći ali prije par dana kada sam gledao za K70 onda sam naišao na video na youtube možda je i od linusa jer sam i njegove gledao di kaže da ima razlike između MX Brown i MX Red

17 godina
Ivanjino96 kaže...
191x7 kaže...

Ne mogu sada naći ali prije par dana kada sam gledao za K70 onda sam naišao na video na youtube možda je i od linusa jer sam i njegove gledao di kaže da ima razlike između MX Brown i MX Red

Pa razlike ima, MX Brown djeluju čvršće jer imaju onaj zastoj na pola hoda tj nisu linearni dok su MX Red linearni switchevi.

Ali i za jedne i druge je 45g potrebna sila.

14 godina
191x7 kaže...
Ivanjino96 kaže...
191x7 kaže...

Pa razlike ima, MX Brown djeluju čvršće jer imaju onaj zastoj na pola hoda tj nisu linearni dok su MX Red linearni switchevi.

Pa eto i sam kažeš da djeluju čvršće 

Ovo se odnosi na Guzomat-a

Evo mali opis od strane daskeybord

The Cherry Brown switches are about halfway between a typing and a gaming switch. Some people prefer them for gaming since it enables you to double tap faster. Unlike the black switches, the browns have a soft, tactile bump about halfway through the key press. The MX Brown switches have a softer click when depressed and require less force to actuate than the blue switches. The Das Keyboard tactile-soft series utilizes Cherry MX Brown switches.
 Cherry MX Red switches are similar to the Cherry MX Blacks in that they are both categorized as linear, non-tactile. This means that their feel remains constant through each up-down key stroke. Where they differ from the Cherry MX Black switches is in their resistance; they require less force to actuate. The result is a feel that most perceive as “smoother” and “faster,” making them especially popular among gaming enthusiasts. 

14 godina
191x7 kaže...
Ivanjino96 kaže...
191x7 kaže...

Najčešći tipovi mehaničkih prekidača korištenih u modernim mehaničkim tipkovnicama

Cherry MX Black - linearni, ne klikaju tokom tipkanja i nemaju osjetan "bump" pri određenoj dubini pritiska tipke koji bi signalizirao da je pritisak registriran.  2 milimetra treba pritisnuti do registriranja tipke, 4 milimetra do dna tipke   Jako dobri za gaming jer gameri svejedno stišću do kraja pa im nije bitan osjet na pola. :) Nisu tako dobri za ostala tipkanja.

Cherry MX Brown - taktilni, ne klikaju tokom tipkanja, 2mm treba pritisnuti do registriranja tipke (imaju taj "bump", osjeti se kad dođe do registriranja tipke, otud i naziv taktilni), 4 milimetra do dna tipke. Smatrani su najboljima za kombinaciju gaminga i pisanja.

Cherry MX Blue - i taktilni i proizvode zvuk klika. 2mm  do registriranja tipke i klika, 4mm do dna tipke. Ponajbolji za tipkanje jer i osjeti se po tipki i čuje se kada je pritisak tipke registriran.

Cherry MX Red - linearni kao MX Black, no tipke su nešto mekše (potrebna manja sila za pritisnuti tipku nego kod ostalih). Zbog mekih tipki mnogi ih ne preferiraju, no opet su bolje nego membranske.

Postoji još nekoliko tipova mehaničkih prekidača korištenih u tipkovnicama (uglavnom starijima), no slabo su zastupljeni.

Evo i sam si napisao na prvoj stranici da je potrebna manja sila pritiska na MX Red. 

17 godina

Dobro jesi li pogledao datum objave teksta? Ne uzimaš u obzir da sam tokom vremena mogao još toga saznati.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Dobro jesi li pogledao datum objave teksta? Ne uzimaš u obzir da sam tokom vremena mogao još toga saznati.

Znam da je stara objava samo kažem što si rekao u vezi switcheva. Ne optužujem te ja za niš nit ne napadam. Onda ako si novo neš saznao mogoa bi urediti prvi post i nadopuniti te informacije. {#}

15 godina
Nabavio Genius KB-G255 u Linksu za 179,00 nofca, ja zadovoljan.

Vidi se da je pozadinsko osvijetljenje low budget, al meni osobitno ne smeta.

ja zadovoljan, vjerojatno zato što sam prije bio na 7 godina staroj također Geniusovoj tipkovnici za 70kn koja je vidjela svoj udio batina (čitaj: svaki put kad sam dobio gol na FIFA-i je uslijedio kazneni postupak u obliku šake o tipkovnicu)
One ring to bring them all and in the darkness bind them
11 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Guzomat kaže...
Ivanjino96 kaže...
Guzomat kaže...

Pozdrav meni corsair u zamjenu za moju k90 nudi k95 i k70. Koju da uzmem? Nekako mi k70 izgleda bolje jer mi netrebaju ovi macro keyevi i nikad ih nisam koristio. Jel ima neka jos razlika osim toga?

Ja sam danas kupio K70 i prezadovoljan sam. I puno lijepša mi je od K95.

Ja sam dosad imao k90 pa ce mi je zamjenit ali k90 vise nema pa ce mi dati noviju verziju k70 ili k90. K90 i meni je bolja jer stvarno mi netrebajuu ove g tipke. Samo jos nisam siguran koje switcheve uzeti. Brown,blue ili red. Trebat ce mi dosta i za tipkanj (programiranje)

Imao sam prije ove tipkovnice Razer Blackwidow ona je isto mehanička i ima MX Blue switcheve i jako su glasni. Tako da MX Blue ne uzimaj preglasna je čujem se čitava kuća kako tipkam heh. Eh sada MX Brown i MX Red se razlikuju tako da MX Brown treba jači pritisak da se stisne dok MX Red zahtjeva slabije po seljački MX Brown su tvrđi switchevi a MX Red mekši. Na K70 imaš MX Red, MX Brown i MX Blue. ALi u HRV su samo došle sa verzijom MX Red. Jedino ak šalješ direkt u Nizozemsku tipkovnicu onda ćeš vjv moći birati i preporučujem ti MX Red. Eh sada po mojem mišljenju dat će ti adekvatnu zamjenu i mislim da nećeš moći birati između K70 i K95 neg ćeš dobiti K95. Imam iskustva kada sam im slao COrsair H100 vodeno i htio sam H90 il H110 nisam mogao nego sam dobio nasljednika H100i.

Razgovarao sam ja već s njima i dogovorio sve. Sad su me pitali koju verziju želim ali im dolazi tek u četvrtak pa ima vremena da razmislim. Rekao sam samo k70 black s crvenim osvjetljenjem (da mi pase uz g500 ;D) i onda me pitao za switcheve a ja nisam ni imao pojma da ima u k70 vise verzija switcheva.Izgleda da cu ici na brown najvjerojatnije. I da saljem njima u nizozemsku o njihovom trosku ali ce mi oni prije poslati novu tipkovnicu tako da nebudem bez tipkovnice ;)

Hvala svima ostalim na preporukama :)

17 godina
neaktivan

Treba mi tipkalo do cca 200kn za igre i povremeno tipkanje u wordu. Dosad sam imao logitech ultra flat i ta mi je postala glasna i premala. U uži izbor mi je ušla logitech g103 i sharkoon skiller. Ako ima nešto bolje molio bih preporuke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Logitech G103 bi bio moj izbor to tih 200kn !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Pozdrav!trazim neku mehanicku tipkovnicu pa htjedoh pitat je li ova?
http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.055
ako nije molim vas neke preporuke oko odabira (u slucaju da ih ima do 200 kn) 

Keopi shikgido jeone wonsyas ttaerineun sana-i

0 1 hvala 0
15 godina
nema tog paralelnog svmeira u kojem ćeš naći meh. tipkovnicu do 200kn
One ring to bring them all and in the darkness bind them
17 godina
dagy17 kaže...

Pozdrav!trazim neku mehanicku tipkovnicu pa htjedoh pitat je li ova?
http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.055
ako nije molim vas neke preporuke oko odabira (u slucaju da ih ima do 200 kn) 

Nema mehaničkih ni polovnih do 200 Kn, eventualno možda da neđeš neku prastaru IBM Model M na nekom oglasniku.

Što ćeš onda, tj što u tom slučaju?

The Unforgiven kaže...
nema tog paralelnog svmeira u kojem ćeš naći meh. tipkovnicu do 200kn

Dalo bi se raspravljati. Ako postoji beskonačan broj paralelnih svemira, vrlo vjerojatno postoji i beskonačan broj svemira u kojima je moguće naći mehaničku tipkovnicu za 200 Kn.

Ako je broj paralelnih svemira konačan, onda možda ne postoji svemir u kojem s emože naći mehaničku keybu za 200 Kn.

16 godina
neaktivan

Ako baš želiš mehaničku tipkovnicu, uzmi staru IBM-ovu. Za max. 50kn ju možeš naći u jako dobrom stanju. Ili štedi novce pa kupi neku novijeg izdanja. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Ako je broj paralelnih svemira konačan, onda možda ne postoji svemir u kojem s emože naći mehaničku keybu za 200 Kn.

{#}

Cypher: Ignorance is bliss.
15 godina
odjavljen

Jel ima ko ovakvu, da mi kaže jel ima HR slova ili je stvarno engleska:

http://www.nabava.net/tipkovnice__290/microsoft-tipkovnica-wired-keyboard-200-usb-crna__2504351

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Strgao sam tipkovnicu pa koju preporucujete do 200 kn u emmezeti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Trebam gamersku tipkovnicu do 700 kn. Treba imati mehaničke tipke,pozadinsko osvjetljenje,usb utor za miš,naslon za ruku što veći!

0 0 hvala 0
17 godina
djorg kaže...

Pozdrav! Trebam gamersku tipkovnicu do 700 kn. Treba imati mehaničke tipke,pozadinsko osvjetljenje,usb utor za miš,naslon za ruku što veći!

CoolerMaster Storm Quickfire Ultimate ili TK s switchevima koji ti pašu u kombinaciji s SpeedLink Sateen naslonom za dlanove.

12 godina
hrčak kaže...

Strgao sam tipkovnicu pa koju preporucujete do 200 kn u emmezeti

Nemora biti emmezeta ali moraju biti mekane tipke

13 godina
neaktivan

Poz, koju bi mi tipkovnicu za gaming (BF4) preporučili za do 300 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo postavit ću onda konkretnije pitanje. Dvoumim se između Logitech g103 i CM Devastator seta. Što je bolje za gaming? CM-a sam vidio uživo i dobro izgleda jedino što izgleda maleno, miš jako lijepo izgleda. Dal se može uzeti što bolje za do 300 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz,

moze preporuka za tipkovnicu ne preskupu da ima pozadinsko osvjetljenje bijele boje njezina namjena bi bila za autocad,office i  za pokoju igricu.

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Genius k255 ne valja, ima ghostinga i satrat ću je  ima da dijelovi lete po prostoriji!

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja koristim Logitech g105 i mogu je preporuciti apsolutno svakome..Kupnja je bila pun pogodak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupio logitech g710+. prezadovoljan tipkovnica je odlicna. To je moja prva mehanicka tipkovnica i jaako sam zadovoljan. Preporucujem

1 0 hvala 0
14 godina

Gdje si kupio 710+ i po kojoj cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupio sam u adm-u za 1030kn. MOze se i jeftinije online nabavit za oko 800 al mi se nije dalo cekat

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice