Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
13 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Mislim da ti monitori nemaju ni priblizno dovoljno basa sto kolega trazi, kao electro/dubstep itd. Iako su ukupno za glazbu bolji Alesis, ipak se u niskom podrucju nikako ne mogu mjeriti...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
karlob08 kaže...

a jesu oni bolji što se basa tiče i same glasnoče od 7623 ili?

vidim da ih ima za 1.112kn pa pitam a na amazonu 100 dolara cca 680kn samo što se ne šalje u hr

U muzikera su 1000 kn tj,1008 ako se ne varam, z623 su jedino u mall.hr ispod 1000 kn. 

12 godina
metallic kaže...

Mislim da ti monitori nemaju ni priblizno dovoljno basa sto kolega trazi, kao electro/dubstep itd. Iako su ukupno za glazbu bolji Alesis, ipak se u niskom podrucju nikako ne mogu mjeriti...

Ako sluša takvu muziku ne mora izbivat bubrige subom, uostalom ni logi nema nešto velik niskotonac (7''), a o srednjima bolje ne pričat.

13 godina
neaktivan

hvala na informaciji moram si razmislit

i da samo mall hr ima kod njih sam več naručio tak da ih samo moram pokupit tak da imam još danas vremena za odlučit pošto sutra idem za zg a oču na rate si to uzeti 

9 godina
odjavljen
om-prat kaže...
metallic kaže...

Ako sluša takvu muziku ne mora izbivat bubrige subom, uostalom ni logi nema nešto velik niskotonac (7''), a o srednjima bolje ne pričat.

Jel dost 10" ;)

Z5500 ;)

13 godina
neaktivan

i da imam još jedno pitanje kako se z623 uspoređuje sa AV40 zvučnicima/monitorima u jačini i basu?

čitao sam o njima prije i čuo da su jako kvalitetni pa eto da još to pitam pošto ako su bolji ima ih za 1100 kn

14 godina

Fali im basa naspram Z623, bolji zvuk ali ne budu te usrećili što se dubstepa tiče,

pogledaj i M audio AV32.1 , moguće da su bolji od Z623, malo su van budžeta al ak nije žurba uštediš za njih.

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
13 godina
neaktivan

samo informativno ako bi slučajno uspio spustiti cijenu z2300 dali bi sateliti od z906 pasali na subwoffer i dali bi dobio onda nešto više na njema nego sa originalnima i naravno od z623? ako ne kupujem z623 i to je to!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 2:16 (karlob08).

0 0 hvala 0
13 godina

Kako da ti objasnimo? Da ti pokloni z2300 za 200kn, ne trebas ih uzeti, jedan satelit krepava, uskoro ce i drugi...

Ko zna kako bi tesko nabavio i uskladio to kako treba. Pamet u glavu!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
karlob08 kaže...

samo informativno ako bi slučajno uspio spustiti cijenu z2300 dali bi sateliti od z906 pasali na subwoffer i dali bi dobio onda nešto više na njema nego sa originalnima i naravno od z623? ako ne kupujem z623 i to je to!

okani se kemijanja, ako si mislio dati 800 kuna za pokvarene z2300 ili soma kuna za z623, skupi još malo i odi na ove m audio koje je preporučio kolega gore

ti m audio av32 su pobrali fantastične recenzije i bez woofera, daleko su bolji od bilo kojeg logija, a u ovoj kombinaciji s wooferom vjerojatno rasturaju i sumnjam da im se bilo koji logi 2.1 sustav može približiti

13 godina
neaktivan

eh da moguče kad jebiga nisam blizu zg-a cca 50km i onda nemrem doči osobno vidjeti i čuti nego moram na slijepo uzimati pa onda i riskirati pa sad moram vidjet

ali ne neču uzeti z2300 i tolko riskirati to sam bio sam pitao nisam tolko glup pa da mi se strga i poslje se mogu šišat

12 godina
karlob08 kaže...

eh da moguče kad jebiga nisam blizu zg-a cca 50km i onda nemrem doči osobno vidjeti i čuti nego moram na slijepo uzimati pa onda i riskirati pa sad moram vidjet

ali ne neču uzeti z2300 i tolko riskirati to sam bio sam pitao nisam tolko glup pa da mi se strga i poslje se mogu šišat

jebate, karta za autobus za 50km košta desetak kuna, a ti kupuješ zvučnike od soma+ kuna

uzmeš si par sati, odeš, poslušaš, i sa zvučnicima ideš doma, doći će te koliko i dostava za logije 

13 godina

M-audio AV32.1 zvuče vrlo obećavajuće na papiru: set AV 32 monitora (koji zasebno koštaju 800-tinjak kn) + 6.5'' inchni sub + daljinac, i to sve za 1100 kn...

Ipak po svemu pročitanom, nebih se zaletio s kupnjom. Novi AV 32 monitori su navodno dosta lošiji od odličnog prethodnika AV 30, a i cijeli setup sa subwooferom 

se nije baš pokazao sjajnim ako je vjerovati jedinoj recenziji koju sam našao na netu : http://digitalstereophony.blogspot.hr/2016/01/m-audio-av321-review.html

I, ako me sjećanje služi, mislim da ih kupio jedan od forumaša ovdje i da ih je morao vraćati zbog nekih problema...

1 0 hvala 0
12 godina

ako su ovi u 2.1 sustavu isti kao i av32 koji se prodaju zasebno, onda su sigurno daleko od logija

...barem po recenzijama tih modela bez woofera, a bogme i po toj reci koju si linkao nisu prošli loše, tim više jer ih uspoređuje sa zvučnicima koji su daleko iznad logi klase

jesu li lošiji od ranijih av30, možda, ali su daleko iznad logija na koji on cilja + bas je ono što želi, a toga u ovom sustavu itekako ima

svakako bi mu preporučio da potroši tih 20 kuna na kartu za bus i ode ih osobno poslušati, ali vjerujem da su u usporedbi sa z623 daleko bolji izbor za sličnu lovu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

uzeo z623 i zadovoljan sam glasni su a bass pogotovo lupa sve u svemu ja zadovoljan

12 godina
odjavljen
karlob08 kaže...

uzeo z623 i zadovoljan sam glasni su a bass pogotovo lupa sve u svemu ja zadovoljan

Dobri su, jedino su sateliti škrti na viskoim tonovima, pa ručnim podešavanjem se namjesti na equalizeru i puno bolje zvuče.

SkorvY
12 godina
skorvy kaže...
karlob08 kaže...

Dobri su, jedino su sateliti škrti na viskoim tonovima, pa ručnim podešavanjem se namjesti na equalizeru i puno bolje zvuče.

ma jesu glasni i dobri, slušam ih doslovce svakog dana osim vikendom

...ali svejedno vjerujem da bi mu ladica pala da ih usporedi s m audiom, a razlika u cijeni je minimalna

9 godina
neaktivan

Tražim 5.1 zvučnike, za gaming, muzika mi nije bitna.

Nešto što bi bilo u rangu logitecha z5500? 

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nista nije u rangu Z5500. ;)

9 godina
neaktivan

Haha dobro istina.  barem približno onda 

13 godina

Daj buđet nam reci...

Ovo sam vidio u elipsa neki dan; pioneer-audiovisual.htp-074

PIONEER-HTP_074_B-ST/ cijena 2700 kn.

Ako ne, imaju logi Z906 na maloj akciji, ali to nije u rangu z5500...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 19:56 (metallic).
9 godina
neaktivan

uredu možda sam malo postavio visoko letvicu sa z5500.  neka budu neki pristojni 5.1 zvučnici do 1500kn

0 0 hvala 0
17 godina
tomislavk24 kaže...

uredu možda sam malo postavio visoko letvicu sa z5500.  neka budu neki pristojni 5.1 zvučnici do 1500kn

Ovako nsto:

Genius SW-HF5.1 6000 ili Genius SW-HF5.1 5200

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 22:44 (djigibao).
12 godina
metallic kaže...

Daj buđet nam reci...

Ovo sam vidio u elipsa neki dan; pioneer-audiovisual.htp-074

PIONEER-HTP_074_B-ST/ cijena 2700 kn.

Ako ne, imaju logi Z906 na maloj akciji, ali to nije u rangu z5500...

bome ovaj av 5.1 setup je prva liga, cijena je 2564kn sa popustom i free dostavom

9 godina
neaktivan

Vrijede li Z533 zvučnici 500tinjak kuna? Koliko sam gledao, ne čini mi se neka razlika u usporedbi sa Z333, jedino što su možda malo jači, što meni iskreno neće trebati.

0 0 hvala 0
12 godina
tomislavk24 kaže...

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z5500-zvucnici-oglas-22520978

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/logitech-z5500-5.1-surround-set-oglas-21906601

14 godina

Na kraju ispalo da i nemam nekog izbora. Svi u opisu onog što mi treba su D klasa.

Taj Dayton Audio DTA-120 najjeftiniji oko 140E s troškovima.

SMSL AD 18 isto oko 140E (s brdom dodatnih opcija koje mi ne trebaju)

Topping VX3 oko 70E mi izgleda malo nejak (35w @8ohm)

Sve ostalo na što sam naletio ili pre slabo ili nema priključak za slušalice.

Da li netko ima još neku preporuku, ako ne što je bolje od ova tri modela?

PS: Ovo mi je prvo pojačako koje kupujem i ne razumjem se baš u to tako da su savjeti dobrodošli.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 12:02 (axos).

0 0 hvala 0
14 godina

Ako ti nije headphone out must SMSL SA-60 ili SA-50 pa si kasnije upikneš DAC/AMP (SMSL M3, FX Audio Dac-x6 ili nekaj od xonara)

Imaš i SMSL SA-160 sa izlazom al nije neka sreća baš, ak ti slušalice nemaju puno ohma možda bi i prošlo.

Šteta kaj nemaš mjesta za običan amp, OVO je zakon, imam ga i nema konkurencije, čak i među skupljima, ima sve što ti treba,

ne znam samo kolki ti je budžet, malo mu spustiš cijenu.

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
14 godina
Absu kaže...

Ako ti nije headphone out must SMSL SA-60 ili SA-50 pa si kasnije upikneš DAC/AMP (SMSL M3, FX Audio Dac-x6 ili nekaj od xonara)

Imaš i SMSL SA-160 sa izlazom al nije neka sreća baš, ak ti slušalice nemaju puno ohma možda bi i prošlo.

Šteta kaj nemaš mjesta za običan amp, OVO je zakon, imam ga i nema konkurencije, čak i među skupljima, ima sve što ti treba,

ne znam samo kolki ti je budžet, malo mu spustiš cijenu.

Nažalost headphone out mi je must. Ne mora biti ni kvalitetan ni glasan pošto mi uglavnom služi za teamspeak ili neki yt video u kasne sate. Glazba se 99% sluša na zvučnicima. Ovaj drugi model je primamljiv, a slušalice su 32 ohm.

Onkyo mi je zanimljiv ali mi je je dosta para plus uzeo bi mi dosta mjesta na stolu kojeg je i onako uvijek malo. A u budućnosti planiram i veći monitor tako da mi to nije opcija.

Kako bi se ovaj SMLS stavio u uporedbu s ostala 3 navedena modela? Realno sva 4 ispunjavaju ono što mi treba od funkcija. Samo me zanima da li su dovoljni za napajanje diamonda 220 i koji će dati bolji zvuk.

Tj da li će biti osjetne razlike u zvuku npr SMSL SA-160 u odnosu na AD18 i DTA120 (s obzirom da je cijena dupla).

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 14:14 (axos).
14 godina

Onda će ti bit dovoljan izlaz, što se tih pojačala tiče nisam ih slušao al mislim da su sva tu negdje po kvaliteti i bit će sigurno dovoljna za diamonde,

Dayton ne bih išao jer je u biti ista stvar kao i SA-160 a 40-tak dolara više,

osobno bih sigurno išao na AD18 jer mi se čini da je kvalitenije pojačalo od tih, ima bolje pojačalo za slušalice, moguće bolji dac, daljinski, bluetooth, za 30-40$ više od sa-160 bez razmišljanja ovo.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice