Kineske tipkovnice

poruka: 19
|
čitano: 2.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice?

Gluvareći malo po ebay-u naiđoh na raznorazne jeftine kineske kopije poznatih brendova. Jedna od njih mi upade u oko.

http://www.ebay.com/itm/Wireless-Bluetooth-3-0-Slim-Keyboard-For-iPad2-3-4-iPhone-Mac-Android-Tablet-PC-/151672042582

Kako inače služe takve kopije? Jel ima netko iskustva?

http://s7.postimg.org/5iwk5nf53/s_l1600.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 0:52 (Ram).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kineske tipkovnice?

16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

Vjerojatno vrijedi ona "koliko para toliko muzike" - jeftina plastika... ali ok za te pare...

Uzet ću jednu iz zahebancije pa da vidimo. :)

Usput, tražio sam istu takvu koja ima i Numpad ali ništa ne nađoh.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kineske tipkovnice
Ram kaže...

Usput, tražio sam istu takvu koja ima i Numpad ali ništa ne nađoh.

Poanta takvih tipkovnica je da budu kompaktne, da se koriste s mobilnim uređajima ili s računalima, ali da se maksimalno iskoristi njihova prenosivost. Tipkovnica s numeričkim dijelom malo izlazi iz toga... Možda i postoje, samo što su valjda skuplje.

Zapitaj se i treba li ti to zbilja. Mislim, možda ti i treba. Recimo mene pak iritira numerički dio na tipkovnicama za stolna računala - kako tipkam s deset prstiju, a numerički dio rijetko koristim, zbog numeričkog dijela sam prilikom tipkanja malo zarotiran ulijevo - znači, nije baš ergonomski. Za optimalno korištenje tipkovnice i miša zapravo je idealna tipkovnica bez numeričkog dijela.

16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

Iskreno ne treba mi. Ali eto uz bijeli monitor 27'' će lijepo izgledati, ako ništa drugo barem za slikanje. :D

Numerika mi nije toliko potrebna, no ok ako se može naći zašto da ne.

A tipkovnica bi služila samo za office tipkanje, nikakve igre i sllične cicaboce, za to valjda bude sposobna.

0 0 hvala 0
17 godina
Kineske tipkovnice

Jel ima mehaničkih jeftinih kineza? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...

Jel ima mehaničkih jeftinih kineza? 

Ako moraš platiti PDV (a ako te zatraže račun, morat ćeš), onda mislim da baš i nema. Ima nekih koje reklamiraju pod mehanički osjećaj, ali su membranske s kakti mehaničkim osjećajem prilikom tipkanja (znači, nisu mehaničke). Mehaničke počinju valjda od oko 55 USD nadalje (npr. ova ili ova), znači od 400-500 bez PDV-a, odnosno od 500-600 kuna s PDV-om. I nemaju Cherryjeve prekidače, nego ih radi netko drugi. Pa sad...

17 godina
moderator
E, što se tiče ove tipkovnice koja je kao kopija appleove flat tipkovnice, vidio sam je maloprije u Kauflandu u Varazdinu za cijenu od 79 kuna! Znači, jeftinije nego preko eBaya. A da ne spominjemo brzinu "dostave" i garanciju...
16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

Bežična (bluetooth)?

Sutra idem u Kaufland. :)

Thx. za info.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ram kaže...

Bežična (bluetooth)?

Sutra idem u Kaufland. :)

Naizgled ista, pisalo bežična (bila je u "ormaru" s mobitelima), nisam obraćao pažnju na ostalo.

16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

Vidim ju u katalogu iz 11. mjeseca da je bila u ponudi za 89 kn. Vjerojatno nisu rasprodali pa snizili na 79.

https://issuu.com/katalozi.net/docs/kaufland_listopad_studeni_2015/1?e=5420532/30967101 (stranica 3.)

Nadam se da ju nađem u Brodu.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ram kaže...

Vidim ju u katalogu iz 11. mjeseca da je bila u ponudi za 89 kn. Vjerojatno nisu rasprodali pa snizili na 79.

https://issuu.com/katalozi.net/docs/kaufland_listopad_studeni_2015/1?e=5420532/30967101 (stranica 3.)

Nadam se da ju nađem u Brodu. 

Moguće da su snizili (vidio sam samo jednu), moguće da sam krivo zapamtio, ne znam. Čak i ako je 89 kuna, i dalje je jeftinija nego ona iz Kine! 

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Moguće da su snizili (vidio sam samo jednu), moguće da sam krivo zapamtio, ne znam. Čak i ako je 89 kuna, i dalje je jeftinija nego ona iz Kine! 

I HR slova. :)

17 godina
moderator
Ram kaže...
mbaksa kaže...

I HR slova. :)

Fakat!  Eto, kad je kompjuterska oprema u pitanju, treba malo proći i po domaćim dućanima, makar onim sa špecerajem - nađe se svačeg.

16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

Na žalost ne nađoh u Kauflandu u Brodu. :(

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
mbaksa kaže...
E, što se tiče ove tipkovnice koja je kao kopija appleove flat tipkovnice, vidio sam je maloprije u Kauflandu u Varazdinu za cijenu od 79 kuna! Znači, jeftinije nego preko eBaya. A da ne spominjemo brzinu "dostave" i garanciju...

To bi mogla biti ova

http://www.centro.hr/ms-zenith-bluetooth-tipkovnica.aspx

Budem probao naručiti...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:16 (XXX-Man).
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
mbaksa kaže...

To bi mogla biti ova

http://www.centro.hr/ms-zenith-bluetooth-tipkovnica.aspx

Budem probao naručiti...

Skoro na pol cijene od one iz Kine! 

16 godina
neaktivan
Kineske tipkovnice

+ jamstvo 12 mj. :D

Navodno bi trebala biti i u Plodinama. Budem pogledao.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Kineske tipkovnice

Poštovana/i,

Zahvaljujemo na web narudžbi. Nažalost, traženi artikl nije raspoloživ kod uvoznika te ga nismo u mogućnosti naručiti. Iz tog razloga vaša web narudžba je otkazana te vam ponuda neće biti poslana.

Ako netko vidi u ZG da ima nek javi...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice