Ne bih se složio s tobom u potpunosti...iako ne možemo zanemariti da je igra postala nedvojbeno lakša i pristupačnija...mrvicu ipak gubi na epic razini.
Kao osoba koja je igrala u HC guildu od 04/2005 - 09/2011 (i kao casual ispomoć u cataclysm hc raidovima) mogu reći da nijedan boss po meni nije usporediv sa:
1) Kael'thas - prije prvog nerfa (30 minuta boss fight anyone)
2) M'uru - pre nerf (vanserijski težak boss koji se više nikad nije ponovio u aspektu drainanja mane/dps racea/kontrole)
3) Kil'jaeden - pre nerf (boss koji je zahtjevao koordinaciju svih 25 članova raida).
Vanilla je imala svoje čari, ali iz aspekta PVE-a, sunwell je proizveo najbolje od najboljih danas...podigao je kvalitetu igre na viši nivo. Nažalost Arthas HC to nije uspio nadmašiti (samo običan neistestirani fight koji se pokazao pretežak upravo radi toga..nimalo zabavan s druge strane).
Za cata/pandariu ne mogu puno tvrditi...ali ako su uspjeli nadmašiti sunwell, drago mi je zbog kvalitete igre...
Sam si reka igra si u hc guildu do 9/11 igra se u zadnje 3 godine prominila poprilicno.
Trust me kvaliteta bossova je otisla 200% u MoP, daleko najbolja expanzija PvE wise imo, Lei Shen hc i Garrosh hc su jedni od najboljih bossova napravljenih (Siegecrafter Blackfuse je takoder pre pre dobar boss)
A Sunwell je bia pain in the ass.