Kad sam počeo igrati WoT i mene su smetale takve stvari, pa sam se malo bavio statistikom.
Krenulo je sve kad sam imao niz od 10 poraza zaredom, vjerovao sam da je to "urota" matchmakinga (ne kažem da nije hehe). Onda sam izračunao da je na broju bitaka koje sam tada igrao normalno imati 10 poraza/pobjeda u nizu jednom u 8-9 mjeseci. Savršen niz bi bio W-L-W-L-W-L itd., s kojom pobjedom više/manje ovisno o tome jel ti WR iznad ili ispod 50%, ali takav niz ne postoji u prirodi. Otud evolucija itd.
Ista stvar je i s porazima 1-15 ili slično. U trenutku kad igra krene situacija je 15v15. U biti je, statistički gledano, najbitnije tko prvi počne gubiti tenkove. Svakim vozilom manje osjetno se smanjuje šansa za "povratkom u igru"... 15v14, 15v13, 15v12, v15v11... Računao sam i tu u kojem trenutku ti postaje gotovo nemoguće dobiti bitku (recimo 1%), ali to je bilo uz pretpostavku da je svih 15 tenkova isto, u praksi nije svejedno ostaneš li bez top tier heavija, ljubčastog igrača i slični faktori... Nisu uzalud najjači Yutub videi kad netko ostane sam protiv 7-8 tenkova pa dobije (uz opasku da tu opet na statistiku utječe kvalitet igrača i tenkovi koji su u igri).
Tak da eto... statistika... isto ko kad hodaš ulicom pa ti padne cigla na glavu.