World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.401
|
čitano: 9.112.163
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
World of Tanks

Znate kaj si ja mislim vezano za svu tu polemiku oko toga dal je Type 59 prejak ili ne tenk?

Problem je u tome što vlada mišljenje da premium tenkove kupi neki "klinac" koji je tek počeo igrati, kako nebi morao grindat do većeg tier-a. A zapravo je situacija upravo suprotna; takav "noob" neće potrošit 30€ za igru koju je tek počeo igrati, a može ju "isprobat" besplatno.

Premium tenkove kupuju zapravo ljudi koji imaju već puno odigranih partija i imaju jedan ili više tier 10 tenkova, te im Type služi za financiranje tih jačih tenkova.

A onda kad naletite na Type 59 kojeg vozi iskusni igrać, a vi ste uvjereni kako ga vozi noob, te vas taj type satre, onda je lakše reći "a, tenk je prejak, pa me zato ubio", nego "hm... možda ipak nije noob, nego samo bolje igra od mene".

Jedina prednost Type-a naspram ostalih tier 8 tenkova je njegov prednji oklop na kupoli od 200mm; sve ostalo je tu negdje ili slabije od ostalih tenkova istog tier-a.

Y2K2:

E vidis tu se varas da ovaj sto placa nema prednost,recimo t59 i pershing su isti tier, ja da bi ubio t59 moram gadjati odredjena mjesta na tenku i molit se da ga probijem,  dok t59 moze pucat gdje god hoce i svaki put ce probit, jos ktome t59 ima jaci top i bolji armor.

- pa da, upravo to bi i trebao raditi; ciljati di ga gađati, a možda to i rade ti u Type-u pa zato buše i tebe. Ja nisam sa type-om naišao ni na jedan tenk kojeg sam "gađao di sam htio", nego svakog ciljam i pazim di gađam. Uostalom kao i sa svim drugim tenkovima, pazim da svaki metak napravi štetu; ako nemam siguran pogodak, onda ne gađam, jer mi se možda unutar trajanja reload otvori mogućnost za siguran pogodak, koju bi inaće propustio. A ako sam jedan-na-jedan sa nekim, onda uvijek pazim da mu ostavim čim manje mogućnosti da me pogodi u moja "slaba" mjesta, te se namještam pod kutom da lakše bounc-a ili "plešem" na mjestu kako bi teže naciljao.

- Type nema jači top; top od Pershing-a radi veći damage, brže reloda, precizniji je i prije fokusira

- Persing ima malo jaći hull armor od type-a od naprijed i odostraga (razlika je minimalna, ali oba imaju nakošeni prednji kraj, stoga imaju jednake šanse za bounce):

Pershing:  102/76/51   

Type59: 100/80/45

Type ima jači turret armor (ali tko pametan uopće gađa bilo koji tenk u turret od naprijed?!?!)

Type59: 200/104/65
Pershing: 114/76/76

Ali Persing ima 450 HP-a više od Type-a, a to je podosta:

Persing (sa M26M67 turretom): 1750 HP

Type59: 1300 HP

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:00 (Berko).
Moj PC  
6 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
World of Tanks

Dva hitca sa BL10 i poz type,vidimo se opet{#}

Josip666 Hajdučko Srce
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: World of Tanks
Zaja kaže...

1 hitac sa 203-com i zbogom type {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:08 (Krešo91).
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
Zaja kaže...

Daj boze da je tako svaki put{#}

Josip666 Hajdučko Srce
15 godina
neaktivan
Zaja kaže...
Krešo91 kaže...
Zaja kaže...

Daj boze da je tako svaki put{#}

I je

Svaki puta ih pogodim u ammo rack od silne eksplozije ili ih smanjim na nulu zbog količine štete xD

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:10 (Krešo91).
13 godina
neaktivan
World of Tanks

jos nam daj link na ovaj reticle {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
World of Tanks

Fear my KV!

strah i trepet strah i trepet
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:27 (RendaBrenda).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Berko kaže...

- Type nema jači top; top od Pershing-a radi veći damage, brže reloda, precizniji je i prije fokusira

- Persing ima malo jaći hull armor od type-a od naprijed i odostraga (razlika je minimalna, ali oba imaju nakošeni prednji kraj, stoga imaju jednake šanse za bounce):

Pershing:  102/76/51   

Type59: 100/80/45

Type ima jači turret armor (ali tko pametan uopće gađa bilo koji tenk u turret od naprijed?!?!)

Type59: 200/104/65
Pershing: 114/76/76

Ali Persing ima 450 HP-a više od Type-a, a to je podosta:

Sry ali malo si pobrkao stvari pershing ima 1440hp-a a ne 1750.

T59 ima abnormalne sanse za bounce tu nemozes nikako usporedjivat pershinga i t59.

=XII=SandMan....
15 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

jos nam daj link na ovaj reticle {#}

To sam našao na wot forumu. Random google-anje me dovelo do toga......samo što kad se gleda iz "arty view" piše na ruskom, ali samo 2 riječi.

KLIK

EDIT: našao sam isti reticle sa engleskim riječima KLIK

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 1:45 (Krešo91).
17 godina
Y2K2 kaže...

Sry ali malo si pobrkao stvari pershing ima 1440hp-a a ne 1750.

T59 ima abnormalne sanse za bounce tu nemozes nikako usporedjivat pershinga i t59.

Sry ako sam fulao; ja sam se ravnao po ovome: http://www.wotdb.info/

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
16 godina
World of Tanks

Prije 10 minuta...

Izgubili smo 4-0 {#}

Tko visoko leti, štedi gorivo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako si to napravio???
14 godina
neaktivan
World of Tanks

Zna li netko zas mi se bita nece ucitat? Lodira mi se do kraja i ne zeli ucitat!? {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
World of Tanks

tak i mene zna hebat samo alt+f4 i udi opet u igru tak ja bar napravim cim mi pocne srat {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
World of Tanks

Ja ne mogu vjerovati kakvih sve debila ima u ovoj igri. Kad sam čuo priče o tome,nisam im vjerovao alisad sam se uvjerio na vlastitoj koži.

Dva debila iz nekog NDŽBRLJDB klana rammaju neki tenk i ne puštaju ga da prođe. I onda naravno kad dođe do pucanja,žrtvu se proziva da je idiot,kreten,njub,retard....

Panj ispred mene vozi Wolwerine i non-stop zastajkuje i štopa me,a njegov kompić iza mene to sve prati (VK3001). Naravno,meni je dosta zahebancije, pa je TD izgorio, a ovaj drugi me je jednom šusnuo.

Na pitanje "You want some?" se pokunjio i otišao. Koji konji,glupisu toliko da izaberu najjači tenk u timu(Tiger 2) i sprdaju se.

Naravno,iako sam još uništio nekoliko neprijeteljskih tenkova,oduzeta mi je zarada. Što napraviti sa takvim debilima?

SK crew
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Pranja kaže...

Ja ne mogu vjerovati kakvih sve debila ima u ovoj igri. Kad sam čuo priče o tome,nisam im vjerovao alisad sam se uvjerio na vlastitoj koži.

Dva debila iz nekog NDŽBRLJDB klana rammaju neki tenk i ne puštaju ga da prođe. I onda naravno kad dođe do pucanja,žrtvu se proziva da je idiot,kreten,njub,retard....

Panj ispred mene vozi Wolwerine i non-stop zastajkuje i štopa me,a njegov kompić iza mene to sve prati (VK3001). Naravno,meni je dosta zahebancije, pa je TD izgorio, a ovaj drugi me je jednom šusnuo.

Na pitanje "You want some?" se pokunjio i otišao. Koji konji,glupisu toliko da izaberu najjači tenk u timu(Tiger 2) i sprdaju se.

Naravno,iako sam još uništio nekoliko neprijeteljskih tenkova,oduzeta mi je zarada. Što napraviti sa takvim debilima?

To se i meni dogodilo...

Debile je najbolje prijaviti, a to je postalo jako jednostavno otkad su uveli quick report opciju...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
Pranja kaže...

ah koliko sam ja takvih potamanio.

Čak sam i ban bio dobio :)

Počne partija i čim je odzvonilo dva lika iza mene počnu pucat po meni.frend i ja bili u platoonu sa typeom.Ja se okrenem i potamanim ih kad najednom cijeli tim počne rokat po meni jer vald nisu znali kako je sve krenulo nisu znali da su dečki počeli pucat po meni prvi.Naravno tu se i frrend upleo i tako smo ja i on potamanili 70% našeg tima {#}

rezultat=tri dana ban

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 11:02 (Kill Frenzy).
13 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
Pranja kaže...

ah koliko sam ja takvih potamanio.

Čak sam i ban bio dobio :)

Počne partija i čim je odzvonilo dva lika iza mene počnu pucat po meni.frend i ja bili u platoonu sa typeom.Ja se okrenem i potamanim ih kad najednom cijeli tim počne rokat po meni jer vald nisu znali kako je sve krenulo nisu znali da su dečki počeli pucat po meni prvi.Naravno tu se i frrend upleo i tako smo ja i on potamanili 70% našeg tima {#}

rezultat=tri dana ban

E bome si ih killao frenzy xDDD

Xc
13 godina
neaktivan
mystik kaže...

Sve ovisi o tome ko se nalazi u kojem tenku. Sjećam se jednog idiota sa Typeom. Kasnije pogledao lik imao preko 7500 bitka. Ja njega sa T20 razvalio, ostalo mi preko pola HPa.

No eto, usudim se reći da ću u 90% slučajeva srediti Typea sa Pershingom 1vs1, al to opet ovisi o tome protiv koga se nađem.

To malo govno je OP ako se igra kako spada. A ima kretena koji ne znaju(takvi završe u mom timu), a ima opet odličnih igrača i onda je taj tim pobijedio. Pogotovo ako imaš platoon Typeova.

Armor ima bolji od ostalih mediuma svog tiera, top mu je na razini ostalih, o reload time ne treba pričati. A MM ih ne zna ravnomjerno poraspodjeliti u timove i onda nastaje problem.

upravo to, ako njubara vozi type59, ubiješ ga s bilo čim što ima kakav takav penetration... meni se često zna dogoditi da ih sa VK2801 ili dosta dobro osakatim ili dovršim ako ih je već neko od mojih dobro nalupao... zaparavo mi je i rekord od 2400+ expa sa VK2801, mislim da sam skoro pa sam nakantao dva typea 59, i još jednog spustio za pola - ukupno izgubljeno 300 hpa :) doduše uz puno sreće, ali i malo skilla, jer sam se dosta izvježbao na vk i još ranije na leopardu... no, isto tako, zna mi se dogoditi da dođe type, i napravi palačinku od mene, jer sve što pokušam ne pomaže, jednostavno frajer se ne da zaje*ati  i po tome vidiš da ima i je*enih type 59 igrača kao i njubova koji snajpaju cijelu partiju u kutu mape iz grma :D

U mad bro?
16 godina
World of Tanks

Jučer je bio zabavan dan, t59 uleti nakon 3 minute po sredini mape ravno na cap. Moji lijevo i desno probijaju, ja stojim blizu baze sa vk3601h, jer sam p... i skupo ga je popravljati. Lik proleti pored mene, ja vičem gotovo je ali nije bilo, u grmu sa mrežom me nije skužija, e sad se ja mičem i dolazim mu sa boka, šut u gusjenicu, nešto sitno mu uzmem. Sad je faca ljuta i okreće se, ali vritim se i ja i on u krug i pokušava me pogoditi, spičim mu dva šuta, on faljiva, 50 metara od njega stoje 2 artiljerije kako su ga izkasapile.

1 0 hvala 1
15 godina
Crisis888 kaže...

Jučer je bio zabavan dan, t59 uleti nakon 3 minute po sredini mape ravno na cap. Moji lijevo i desno probijaju, ja stojim blizu baze sa vk3601h, jer sam p... i skupo ga je popravljati. Lik proleti pored mene, ja vičem gotovo je ali nije bilo, u grmu sa mrežom me nije skužija, e sad se ja mičem i dolazim mu sa boka, šut u gusjenicu, nešto sitno mu uzmem. Sad je faca ljuta i okreće se, ali vritim se i ja i on u krug i pokušava me pogoditi, spičim mu dva šuta, on faljiva, 50 metara od njega stoje 2 artiljerije kako su ga izkasapile.

vau.vas trojica ubili jednog tenka.vau

ajmo sad svi postat kak smo ubili nekog.

isfrustrirani bilde evo ti keks

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 11:59 (Kill Frenzy).
16 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Vidimo se na bojistu, GuntherPrien ;)

Ne koristi ime Njegovo uzalud, i ne povlači ga po zemaljskom blatu {#}

15 godina
Berko kaže...

1.  pa da, upravo to bi i trebao raditi; ciljati di ga gađati, a možda to i rade ti u Type-u pa zato buše i tebe. Ja nisam sa type-om naišao ni na jedan tenk kojeg sam "gađao di sam htio", nego svakog ciljam i pazim di gađam. Uostalom kao i sa svim drugim tenkovima, pazim da svaki metak napravi štetu; ako nemam siguran pogodak, onda ne gađam, jer mi se možda unutar trajanja reload otvori mogućnost za siguran pogodak, koju bi inaće propustio. A ako sam jedan-na-jedan sa nekim, onda uvijek pazim da mu ostavim čim manje mogućnosti da me pogodi u moja "slaba" mjesta, te se namještam pod kutom da lakše bounc-a ili "plešem" na mjestu kako bi teže naciljao.

2.  Type nema jači top; top od Pershing-a radi veći damage, brže reloda, precizniji je i prije fokusira

3.  Persing ima malo jaći hull armor od type-a od naprijed i odostraga (razlika je minimalna, ali oba imaju nakošeni prednji kraj, stoga imaju jednake šanse za bounce):

4. Ali Persing ima 450 HP-a više od Type-a, a to je podosta:

Frende ti si sad dokazao svoje.

Ajmo redom ukratko ovih 4 točke.

1. Znači ja da bi opće imao neke šanse moram potrošiti dodatnu sekundu ili dvije da naciljam weakspot. Lik koji vozi Type to ne treba.

2. S obzirom na činjenicu 1, ima i prejak top. Možda je Pershingov top precizniji(P:0.32 < T:0.34?) i ima manji aiming time(P:2sec < T:2.5 sec?). Razlika u damageu je zanemariva(P:240> T230), isto kao i u penetraciji(P:180 > T:175).

3. Facepalm. Ne da mi se trošiti vrijeme na objašnjavanje, pa te pitam, hoćeš sam provjeriti ili ću ipak trebati trošiti vrijeme da razložim ovo.

4. Još veći Facepalm. Izvori su ti pouzdani nema šta.

No sve mi se nekako čini da sve što ovdje pišem, pišem bezveze, i bez koristi.

13 godina
neaktivan
World of Tanks

Victory!

Battle: Himmelsdorf 8. siječanj 2012 12:35:59

Vehicle: Type 59

Experience received: 2.574 (x2 for the first victory each day)

Credits received: 68.842

Battle Achievements: Master Gunner

eto, potaknut ovom cijelom diskusijom odlučio sam kupiti jedan od najomraženiji meni tenkova - 59-ku :)

baš je bilo zabavno, platoon od nas tri - svi isti tag, svi isto obojani - ma ko prave keš njubare :D, prva partija win... 

jbg, nismo se svidili protivnicima, ali šta reći, koju posluku porati... jbg haters gonna hate, kao što sam ih i ja mrzio :)

živili

U mad bro?

3 0 hvala 0
15 godina
World of Tanks
Ma ja sam skuzio da treba imati i malo sreće uz svu tu vještinu i premium tenkove. Jer ako ja primjerice jednu partiju sa gw pantherom one shotam, pogađam direktno i i imam 5 kilova a drugu sve pada oko protivnika a najmanji mogući reticle je, ili kad mi bouncaju granate onda me to ne čini epic igračem pa njubarom. Ista stvar i sa skautom, jednu partiju scoutam sve, blokiram dvije artiljerije i ubijem ih, pa istu stvar napravim jadgpz iv i još zaledim Ferdinanda za Kill te prezivim i vadim lokacije ostalih za arti da dovrši a drugu me spiči su152 iz jednog šuta. I što reći? Gz i idemo dalje.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
World of Tanks

Gadam T28 u guzicu i lik dinga.Vjerovatno izasao vani gunner pa uvatio zubima granatu.

Josip666 Hajdučko Srce
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
World of Tanks

jesi gadao malo okomito na oklop ili tocno pod 90? u vecini slucajeva mora biti tocno pod 90 :S

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
World of Tanks

Ma dolaskom ovog patche sve vise mi se dogadja da kad pogodim tenk ostetnim liku modul ili nekog covika al dmd 0 KOJI KUR*AC.{#}{#}

AMD u &amp;lt;3 Intel u C===3
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I  MM sa ovim patchom je otisao u pm.

=XII=SandMan....
13 godina
neaktivan
World of Tanks

da ali vas tim ima vise TIera VIII,you gotta stop be so negative son {#}