Znate kaj si ja mislim vezano za svu tu polemiku oko toga dal je Type 59 prejak ili ne tenk?
Problem je u tome što vlada mišljenje da premium tenkove kupi neki "klinac" koji je tek počeo igrati, kako nebi morao grindat do većeg tier-a. A zapravo je situacija upravo suprotna; takav "noob" neće potrošit 30€ za igru koju je tek počeo igrati, a može ju "isprobat" besplatno.
Premium tenkove kupuju zapravo ljudi koji imaju već puno odigranih partija i imaju jedan ili više tier 10 tenkova, te im Type služi za financiranje tih jačih tenkova.
A onda kad naletite na Type 59 kojeg vozi iskusni igrać, a vi ste uvjereni kako ga vozi noob, te vas taj type satre, onda je lakše reći "a, tenk je prejak, pa me zato ubio", nego "hm... možda ipak nije noob, nego samo bolje igra od mene".
Jedina prednost Type-a naspram ostalih tier 8 tenkova je njegov prednji oklop na kupoli od 200mm; sve ostalo je tu negdje ili slabije od ostalih tenkova istog tier-a.
Y2K2:
E vidis tu se varas da ovaj sto placa nema prednost,recimo t59 i pershing su isti tier, ja da bi ubio t59 moram gadjati odredjena mjesta na tenku i molit se da ga probijem, dok t59 moze pucat gdje god hoce i svaki put ce probit, jos ktome t59 ima jaci top i bolji armor.
- pa da, upravo to bi i trebao raditi; ciljati di ga gađati, a možda to i rade ti u Type-u pa zato buše i tebe. Ja nisam sa type-om naišao ni na jedan tenk kojeg sam "gađao di sam htio", nego svakog ciljam i pazim di gađam. Uostalom kao i sa svim drugim tenkovima, pazim da svaki metak napravi štetu; ako nemam siguran pogodak, onda ne gađam, jer mi se možda unutar trajanja reload otvori mogućnost za siguran pogodak, koju bi inaće propustio. A ako sam jedan-na-jedan sa nekim, onda uvijek pazim da mu ostavim čim manje mogućnosti da me pogodi u moja "slaba" mjesta, te se namještam pod kutom da lakše bounc-a ili "plešem" na mjestu kako bi teže naciljao.
- Type nema jači top; top od Pershing-a radi veći damage, brže reloda, precizniji je i prije fokusira
- Persing ima malo jaći hull armor od type-a od naprijed i odostraga (razlika je minimalna, ali oba imaju nakošeni prednji kraj, stoga imaju jednake šanse za bounce):
Pershing: 102/76/51
Type59: 100/80/45
Type ima jači turret armor (ali tko pametan uopće gađa bilo koji tenk u turret od naprijed?!?!)
Type59: 200/104/65
Pershing: 114/76/76
Ali Persing ima 450 HP-a više od Type-a, a to je podosta:
Persing (sa M26M67 turretom): 1750 HP
Type59: 1300 HP