World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.522
|
čitano: 9.367.481
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: World of Tanks
@viskovic
Kad mi je to posada sa pzIII, i to mi je tada bila dobra ideja....
17 godina
World of Tanks

Ajd napokon da i moj KV ima malo uspjeha u usranoj igri...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 22:35 (Ziga).

0 0 hvala 0
17 godina
viskovic kaže...

Dobro sve ali ne znam što treniraš posadu za kamuflažu na VK3001H (brzom medium tenku), stvarno ne kontam.

Pa to i nije loša ideja; to znaći da će ga sa kamuflažom neprijatelj kasnije detektirati, a ako si brzi medium, to može biti i više nego dovoljno da dulje preživiš (kasije te skuže = kasnije okrenu cijev prema tebi {#} )

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
17 godina
Berko kaže...

Pa to i nije loša ideja; to znaći da će ga sa kamuflažom neprijatelj kasnije detektirati, a ako si brzi medium, to može biti i više nego dovoljno da dulje preživiš (kasije te skuže = kasnije okrenu cijev prema tebi {#} )

Namjena brzog medium tenka nije da čuči u grmlju i čeka. Kamuflaža ide na artiljeriju koja je 99% vremena skrivena i TDove...

16 godina
Kamuflaza ne radi dok se vozis...nisu to zvjezdane staze...:D
Ugl. na brze tenkove prvo ide repair, pa firefighting, pa tek onda kamuflaza.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Kad me stavi zadnjeg na listi s panterom kamuflaža mi se dobra čini :)

Jer kad snajpaš s kamuflažom ne moraš bit u grmlju na 400 metara da te ne vide...

E sad ovo je više pitanje nego činjenica, jel to funkcionira tako?

P.S. naravno kad opališ i zasvjetliš na njihovom radaru...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 9:27 (BIPS).
17 godina
World of Tanks

Pitanjce za iskusne ...

igram s SU-8, maksimalno nadograđen, posada na 100% jedino prva vještina na svim je oko 77%

do SU14 mi fali oko 56.000 expa...

što predlažete

a) grindati i kupiti SU-14 (s tim da još treba pun kufer expa da se maksimalno dogradi)

b) odustati od grindanja SU-8 je sasvim dovoljan

Kakav je SU-14?..vidim da ima dosta spor reload time naspram SU-8

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Pitanjce za iskusne ...

igram s SU-8, maksimalno nadograđen, posada na 100% jedino prva vještina na svim je oko 77%

do SU14 mi fali oko 56.000 expa...

što predlažete

a) grindati i kupiti SU-14 (s tim da još treba pun kufer expa da se maksimalno dogradi)

b) odustati od grindanja SU-8 je sasvim dovoljan

Kakav je SU-14?..vidim da ima dosta spor reload time naspram SU-8

eh.. 

Kada otkljucas i kupis SU14 imas top od SU8 i treba ti nekoliko 20-30k mozda i vise da otkljucas drugi top a taj top je VRH. tako da.. taj dobro pravi pare .. grindaj otkljucaj pa vidi sta ces dalje .. 

[IIMG]http://i52.tinypic.com/23th0dz.gif[/IMG]
17 godina

Malo spama.

Regrutacija u klan Dogs of War.

Dogs of War za sve sa Tier 10 i instant upad u CW.

Dogs of War Bootcamp za sve ispod Tier 10.

15 godina
World of Tanks

okej ljudi trebam pomoć

sad imam 5 artija i grajndam za kv

wespe 96%,ramer,gun laying drive, camo,elite

m37 na negdi 85% elite i ramer

m7 na 88% i ramer,još fali radio i grind za dalje

su26 elite na 84%,to mi je keeper,kad skinem ramer i gun laying sa wespe stavlja, tu ga stavljam da puca ko mitraljez{#},juri ko kabrio tenk{#} i roka ko elijen{#}

i da,jos nesto,vrti se kupola ko travolta na spidu{#} pogadja sve kaj se mice..mislim da kad posada bude na 100% sa ramerom i gun laying drajvom,bice pravi mali trol-lol cannon

pzrjgr2 elite na 87%, mozda stavim ramer kad ce opet bit "sve u pola cijene"{#}

mislio sam na t28 trenirat crew da posle prebacim na t34,a i da se uvjezbam s mediumima prije hevija jer SUXAM{#} stvarno{#}

jedino mi kampanje za sad dobro ide,inace sam rusher{#}

ostalo skoro sve otkljucano na tier 3,sad cekam golde od onog njuzletera da mogu demountat opremu sa wespe

nije mi proslo ono sa stjuartom jer mi paypal nece primit visu elektron{#}{#}{#}{#} nista od badava slota i golda{#}

enivej dajte neki savjet konkretni kud ici sa t28,koji top i to..dosad sam vidio sa arty da se lako zapali i da se one shoota,kak igrat da ne suxam

i "sto uciniti,kojim putem krenuti.." kaze bare, sa KV

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Peglaj pravac IS7 i prije tier 7 nemoj seljakat posadu na nacin da placas. Module isto tak na tier 7 pocni stavljat.
Za rushanje definitivno T-54.
Arty je svaki dobar i svi su moneymakeri.
17 godina
NEW_MAN kaže...
Arty je svaki dobar i svi su moneymakeri.

Nije baš svaki, ali moneymakeri jesu.. npr 5 partija s SU-8 i dobijem preko 100.000 coinsa

17 godina
DamageHigh kaže...

Šema sa kamuflažom je sljedeća; kamuflažna mreža ima efekt samo kad tenk stoji, dok crew skill ima efekt uvijek.

Npr. njegov VK 3601 (H) ima sljedeće "Invisibility" faktore:

0.2/0.3    Invisibility factor [moving/still]

A izračun za detekciju je sljedeći:

View range - (view range * visibility value) = spotting range

dakle, da bi dobili udaljenost na kojoj će ga neki tenk detektirati, treba nam sljedeće (uzmimo primjer kad se kreće):

View range tenka koji ga detektira (npr. Tigar II view range= 460m)

Visibility value njegovog tenka u pokretu: 0.2

460-(460*0.2)=

460-92 = 368m

Dakle, Tigar 2 će ga spaziti na 368m ako se ovaj kreće po otvorenom prostoru.

E, sad, koliki faktor kamuflaža od posade donosi, nezna se točno, ali prema nekim tvrdnjama 100% kamuflaža ima isti efekt kao i kamuflažna mreža (samo što je taj faktor aktivan uvijek i dok stoji i dok se kreće). Pa uzmimo za ovaj primjer da je to jednako mreži: 1.25

Dakle, visibility value je sad sljedeći:

0.2*1.25 = 0.25

I novi izračun:

460-(460*0,25)= 345m

A ako stoji na mjestu, onda vrijedi sljedeće:

bez camo skill:

460-(460*0.3)= 322m

sa camo skill:

460-(460*0.375)= 287,5m

A ako kod kretanja (ili stajanja) koristi zaklon (grmlje, zgrade i sl), ta udaljenost na kojoj će ga npr. Tigar 2 detektirati, drastično pada, jer tenk koji stoji u grmu neće biti detektiran sve do 200m, a uz dobar invisibility factor, kamuflažnu mrežu i skill, ta udaljenost može pasti i na svega 50m. Zato vam se može dogoditi da vam neprijatelj jednostavno "iskoči" ispred vas na par desetaka metara; nije cheat niti bug.... Lik jednostavno dobro poznaje svoj tenk, njegove prednosti, mane, te isto to i za vaš tenk, te sve to dobro iskorištava u svoju korist.

Invisibility factore večine tenkova možete pogledati ovdje: http://www.wotdb.info/  (desni klik na ikonu tenka, te tab "more info")

Uglavnom, da rezimiram; da li je camouflage skill neophodan za mediuma? Ne baš. Ali da li mu koristi? Svakako.

Inaće neki medium tank (npr. T-44) može biti bolji forward scout nego recimo npr. Leopard; T-44 ima invisibility factor za stajanje 0.4 a leopard 0.29, tj. prije će detektirati Leopada koji u grmu scouta neprijateljske pozicije, nego T-44... A scoutanje u većim tier partijama (pametno scoutanje) se itekako isplati, jer za svakog neprijateljskog tenka, koji je oštećen ili uništen zato jer ga je scout detektirao (on ga jedini zapravo detektira), scout dobiva 50% bodova. Dakle, ako T-44 detektira mausa i njegovi suigraći unište mausa (npr. artie), taj T-44 će dobiti 50% bodova od tog uništenog Mausa... A kolke su šanse da T-44 ošteti Mausa na 50% u fajtu i preživi? {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 14:12 (Berko).
17 godina
World of Tanks

Panther je definitivno najcudniji tenk kojim sam do sad upravljao. Iako je medium dosta je spor, ima dobar oklop i vrlo cudan 7.5cm top koji ima odlicnu penetraciju i preciznost, mali damage i super brzi reload. Sve to skupa ga cini losim napadacem, a pogotovo izvidacem, ali je zato odlican u ulozi TD-a.

Moj savjet svima koji su tek kupili 7.5cm top da se obavezno drze pozadine i tuku samo sa AP granatama na bilo kojoj udaljenosti. Ne mogu ni sam vjerovati svojim rijecima, ali s ovim tenkom je najbolje igrati kao sa TD-om. Na svakoj mapi koja dopusta campanje i gadanje na daljinu je jednostavno nevjerojatno koliko mozes granata ispaliti na metu, a skoro svaka radi damage iako mali.

Npr. jucer sam sa jedno 12 granata uspio unistiti Tigera 2. Ka da sam iz mitraljeza tuka po njemu. U prosjeku sa bilo kojim tenkom da se sretnem ja ispalim 2 granate dok on ispali jednu, a nerijetko mi se dogodi da me se dinga pa se vrlo lako dode do omjera da ja primim jedan pogodak, a zadam 4.

Za kraj Panther je uzasno sklon svim vrstama kritikala i to moze biti za poluditi. Sve u svemu igra sa ovim tenkom je totalna ludnica, sto radi primanja kritikala za koje ne mozes vjerovati da ti se dogadaju do 35-40 ispaljenih granata u partiji.

1 0 hvala 0
14 godina
ekipa ajd mi recite koji ce bit sljedeci update 0.6.8 ili 0.7?
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
ekipa ajd mi recite koji ce bit sljedeci update 0.6.8 ili 0.7?

2012

16 godina
vexx5555 kaže...
Ajgor kaže...

Hvala za info o promo kodovima vexx5555{#}, pomoci ce u grindanju dalje {#}

Nema na čemu.

Evo još nečeg:

Nagradni kviz u kojem svatko tko točno odgovori dobiva 500 golda. Pitanje je objavljeno u newsletteru. Rok je do 29. ili 30. 9. kada dolazi novi newsletter i kada se dijele nagrade.

Znači, šaljete mail sa one adrese koja vam služi za login na wot.

Mail treba izgledati ovako:

Za: quizEU@worldoftanks.eu
Subject:Newsletter #44 quiz

Tijelo maila:

Answer #1: Private Francis Currey
In-game nick: Ovdje napišite svoj nick
Server: EU

Svaka ti dala! Goldi su stigli! ;)

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
vexx5555 kaže...
Ajgor kaže...

Hvala za info o promo kodovima vexx5555{#}, pomoci ce u grindanju dalje {#}

Nema na čemu.

Evo još nečeg:

Nagradni kviz u kojem svatko tko točno odgovori dobiva 500 golda. Pitanje je objavljeno u newsletteru. Rok je do 29. ili 30. 9. kada dolazi novi newsletter i kada se dijele nagrade.

Znači, šaljete mail sa one adrese koja vam služi za login na wot.

Mail treba izgledati ovako:

Za: quizEU@worldoftanks.eu
Subject:Newsletter #44 quiz

Tijelo maila:

Answer #1: Private Francis Currey
In-game nick: Ovdje napišite svoj nick
Server: EU

Svaka ti dala! Goldi su stigli! ;)

i menii :D hvala puno

ii kad bude drugi put javi naam :D 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 17:57 (iNFY).
17 godina
World of Tanks

+1

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
World of Tanks

Jučer dobio od IGN 7 dana premium, tank i 500 golda.

Danas od nagradne igre 500 golda.

Ekipa moj naklon {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
World of Tanks

Sad vi recite da je ovo normalno...srećom pa sam bio u dobrom timu..:D

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
World of Tanks

Ekipa zahvaljujem se svima na info. danas sjelo još 500golda.

Hvala jiš jednom

0 0 hvala 0
16 godina

To na isti korisnički račun? Ili na drugi?

17 godina
World of Tanks

Danas smo napravili mali test kamuflaže; ja sam na svoj IS4 stavio novu posadu bez kamuflaže, a kolega je ostavio na svojem posadu sa 100% kamuflaže, dok je treći kolega sa KV-om detektirao. Evo rezultata:

IS4 kamuflaža 100% :

vožnja: detektiran na 250m

stajanje: detektiran na 265m

IS4 kamuflaža 0% :

vožnja: detektiran na 314m

stajanje: detektiran na 275m

Dakle, IS4 sa 100% kamuflažom, je 65m dulje nevidljiv (u slučaju KV-a) od IS4 bez kamuflaže. Kod stajanja je razlika manja, samo 10m

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ne dobijes puno al ipak je dovoljno
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
17 godina
World of Tanks

Ima li tko provjeriti kolika je vidljivost artiljerijskog topa s kamuflažom i svom posadom na 100% kamuflaža?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma kolko god dobiješ to je ponekad razlika između života i cappanja.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
World of Tanks

Jučer sam se posvađao s jednim kretenom u Gw Pantheru...ništa ne radi, samo serucka po mapi bezveze ovo ono, u prve tri minute imao sam već 2 killa. on 0. prošlo pola partije ja doslovce po svakom tenku opalio granatu-dvije (bar koliko se može s obzirom da se kreću), on ništa. capaju nam bazu, ja spustim top, ubijem trećeg. on se skriva pa toboze puca po nekom... i kao on meni u prijevodu "seronjo ja vozim gw panthera" ja njemu u prijevodu "vozis? koliko vidim ti ne vozis nista, niti ne ubijas, cucis u grmlju i seres bezveze i kvaris nam partiju svojom nesposobnosti"

naravno ubili ga imao je 0 killova, mene ubili s 3 killa i 5 oštećenih tenkova u 12 minuta.

0 0 hvala 0
14 godina
Ziga kaže...

Jučer sam se posvađao s jednim kretenom u Gw Pantheru...ništa ne radi, samo serucka po mapi bezveze ovo ono, u prve tri minute imao sam već 2 killa. on 0. prošlo pola partije ja doslovce po svakom tenku opalio granatu-dvije (bar koliko se može s obzirom da se kreću), on ništa. capaju nam bazu, ja spustim top, ubijem trećeg. on se skriva pa toboze puca po nekom... i kao on meni u prijevodu "seronjo ja vozim gw panthera" ja njemu u prijevodu "vozis? koliko vidim ti ne vozis nista, niti ne ubijas, cucis u grmlju i seres bezveze i kvaris nam partiju svojom nesposobnosti"

naravno ubili ga imao je 0 killova, mene ubili s 3 killa i 5 oštećenih tenkova u 12 minuta.

Mene je tako naživcirao jedan pohlepni artiljerijac... Odigram partiju stvarno odlično, upandem s T-44 u protivničku bazu (u svakoj ekipi je bilo po 4 artyja), i dođem do protivničkog GW Panthera, blokiram ga tako da me nemože pogodit i samo čekam da mi se napuni top, ubijem ga kad doleti granata od mog igrača i ubije me, pa šta moraš baš sve gađat, ako sam ga blokirao i nemože mi ništa nemoraš mene riskirat...

A do tada sam toj vlastitoj artiljeriji spotanjem osigurao svakome po 2 pogotka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 9:59 (Volos).
14 godina
neaktivan
World of Tanks

Kad se već spominje panter u diskusiji, moram priznat da me svakim danom sve više oduševljeva, skoro mi je žao što ću ga za par dana prodat i kupit panterII....

Pro:

1. Svaki put do sada, uključujući i danas 1vs1 sa tigerom završava s pobjedom pantera, s tim da izađem iz zaklona drito u njega i rokamo se ko budale :)

2. Bez problema probijam veći tier na više od 500m (naravno ne sve od naprijed)

3. Mali damage je nadoknađen velikim ROFom (što samo znači da treba izbjegavati gradove, tj. "peek a boo" okršaje)

Contra:

1. Pre spor

2. Fakat loš traverse gusjenica

Kompletno drukčiji medium tenk od amera i rusa...

Kako se stvari mijenjaju kad se pređe na panterII??? Jel ga vozi tko?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice