Watch Dogs

poruka: 1.438
|
čitano: 275.938
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Watch Dogs

Prisjetimo se malo:

Talking about getting the game running on Xbox One and PS4, Trottier says “The new platforms are a lot closer to PC, so my engineers could do the R&D on PC and we knew it would work fairly easily on next-gen platforms.” So far so good, and this suggests that the PC port of Assassin’s Creed IV: Black Flag would be pretty good, right? Most of the work is being done on PC, so it can be optimised well and …  oh, hold on, he has more to say.

“It’s always a question of compromise about the effect, how it looks, and the performance it takes from the system. On PC, usually you don’t really care about the performance, because the idea is that if it’s not [running] fast enough, you buy a bigger GPU.”

http://www.incgamers.com/2013/11/ubisoft-trolls-pc-users-buy-bigger-gpu-comment

“The statement that appeared online was very much taken out of context. I was discussing the process of developing for next gen platforms and, in particular, the R&D phase. Therefore, when I was referring to PCs, I was referring to them being used during the development of software for next gen consoles. I was commenting that when doing R&D, performance doesn't matter. What you want is to be able to measure, to see the best results you could potentially get, how the game could look and feel if you would have this tech in the game. For example, if you are trying to see how the naval fight would look with tons of particle effects, you ask your FX Artist to simply add tons of particles. If it doesn't run on your development PC, then you put a bigger GPU in the system and then you can see in game how it could look and feel. That doesn't mean you ship this in the final game! Once you have a better idea of the visual results you could achieve with these new techs, then you need to start compromising and optimizing. Very often you end up deciding to drop certain parts of the feature (even if they were really nice!), in order to be able to run the new feature in real time, on all the targeted platforms. There was no tech developed during the R&D phase that wasn’t optimized prior to shipping on each platform - PC included.

"We are very proud of the PC version of Assassin’s Creed IV Black Flag. The game runs well on low-end PC’s and lots of additional features were added for higher-end machines, allowing each and every customer to fully enjoy the experience on their PCs. Our partnership with Nvidia that saw our respective engineering teams work together to develop a highly optimised PC version also demonstrates our commitment to the platform. On top of this, additional features were implemented such as: keyboard and mouse optimized control, three screen support, higher resolution support including 4K support, unique effects and technologies, including NVIDIA HBAO+ (occlusion), NVIDIA PCSS, NVIDIA TXAA and NVIDIA GPU-accelerated PhysX in an upcoming patch."

http://www.videogamer.com/pc/assassins_creed_4_black_flag/news/ubisoft_provides_statement_on_ac4_pc_optimisation_proud_of_pc_version.html

Zakljucite sami..............

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 19:57 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Watch Dogs
chaselol kaže...

igram juce watch dogs sa gtx660 i dobijam bottleneck od fx 6300 na 4ghz

Uninstall.

Mihael610 kaže...
chaselol kaže...

Uninstall.

i ja s gtx 660 vrtim na 1280x1024 sve na low. ne znam ako je to zbog procesora ili neceg drugog.na max 40 fpsa {#}
ne znam zasto mi nvidia experience mi optimizira na full hd, high/ultra postavke.

Ljudi što vi pričate?! Pa ja igram na 1080p sa GTX 660 i Phenom x4 965 na high, sa low sjenama i AA negdje na min. Teksture na high (jer je grafa 2GB), voda i refleksija na ultra. I to na 40fps, nekad padne na 25 ali na jako kratko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 20:13 (headshot).
13 godina
headshot kaže...
chaselol kaže...

Uninstall.

Mihael610 kaže...
chaselol kaže...

Uninstall.

i ja s gtx 660 vrtim na 1280x1024 sve na low. ne znam ako je to zbog procesora ili neceg drugog.na max 40 fpsa {#}
ne znam zasto mi nvidia experience mi optimizira na full hd, high/ultra postavke.

Ljudi što vi pričate?! Pa ja igram na 1080p sa GTX 660 i Phenom x4 965 na high, sa low sjenama i AA negdje na min. Teksture na high (jer je grafa 2GB), voda i refleksija na ultra. I to na 40fps, nekad padne na 25 ali na jako kratko.

i to je dobro? 25-40 fps

ak ovak igre nastave za godinu dana ce sve bit na 30 fps,na pcu,jer se nitko nece trudit optimizirat igre,.

sve ispod 60 (koji bi bare minimum trebao bit) je neprihvatljivo.

12 godina
Watch Dogs

probao sam stavit na 800x600 sve na low. i nema razlike u fpsu.opet nejde vise od 20 {#}
prijatelj s hd 7670m vrti na 800x600 sve na low i ima 60 fpsa...
EDIT: evo odjednom radi dobro. na full hd sve high.50 fpsa O.o

GamingOnline
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 20:48 (Mihael610).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mihael610 kaže...

probao sam stavit na 800x600 sve na low. i nema razlike u fpsu.opet nejde vise od 20 {#}
prijatelj s hd 7670m vrti na 800x600 sve na low i ima 60 fpsa...
EDIT: evo odjednom radi dobro. na full hd sve high.50 fpsa O.o

Odjednom dobro radi... Točno to, tako je i meni (ili je možda samo prividno o.O) ponekad upalim igru kašlje onako 25-40 fps, ponekad bez beda ide na 40-60 fps na istim lokacijama, čudno stvarno, ugl i ja sam to primjetio

13 godina

bitno da je TD tu kad se kaze da je igra neoptimizirana :D

šta volim ovaj forum!

Sad jos da skuzim jesu to ovi što nerazumiju srž problema (i tehničke aspekte vezane za fps,optimizaciju i slicne tehnicke stvari) il su oni koji su actually kupili igru pa se nekak pravdaju, hm hm

17 godina
Watch Dogs

evo dao sam drugu sansu igri tj. isporbao sam jogurt od reoladeda u konbinaciji sam novim 14.6 driverima i mogu rec imam veci i stabilini fps te manje frame dropova

cak 4k /30fps je stabilno di mi je cf deijeblan dok na 1080p di je enjbaln  dosta fluidno radi clap clap AMD {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 21:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
headshot kaže...
chaselol kaže...

Uninstall.

Mihael610 kaže...
chaselol kaže...

Uninstall.

i to je dobro? 25-40 fps

ak ovak igre nastave za godinu dana ce sve bit na 30 fps,na pcu,jer se nitko nece trudit optimizirat igre,.

sve ispod 60 (koji bi bare minimum trebao bit) je neprihvatljivo.

Pročitaj moju poruku ponovno, jer sam rekao da je inaće 40 fps ali nekad padne na 25, tj bude spike. Ako hoćeš stabilnih 60 fps sa 1080 na ultra onda je glupost to očekivati od GTX 660.

13 godina
protjeran
Watch Dogs

Evo kod mene ide solidno, bez ikakvih problema, preset na high/1080p

i7 4770s+ Gtx660Ti benchano s Frapsom ( misija, voznja autom, brodom, napucavanje i lovljenje po gradu s murjom, šetnjica i gledanje guzica naravno;)

Avg: 56.130 - Min: 40 - Max: 81  (grafa zakucana na 100%) procesor skoro pa spava!

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

a jesu ga napravili xD

razlike izmedju dual i quad i six core nema. mos imat proc star 7 godina i igra ce radit jednako

/facepalm

13 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

a jesu ga napravili xD

razlike izmedju dual i quad i six core nema. mos imat proc star 7 godina i igra ce radit jednako

/facepalm

na proc star 7 godina nemres staviti solidnu grafu jer ce ti iskoristenost iste biti katastrofalna kao i frejmarate u igri...tako da nebu sigurno radila jednako!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
protjeran
A ja se pitam onda zašto mi grafička radi na 50%.
17 godina
Watch Dogs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Watch Dogs

kod mene radi pristojno sa amd-ovim beta driverima.. steta kaj je igra dosadna i nezanimljiva.. 

xfact
Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Watch Dogs

Sa i5 4570, 8 giga rama i Radeon R9 270x ide sve na 1080p i detalji High, čak bi vjerojatno dio išao na Ultra. Sve fino, fluidno, eventualno tu i tamo neki drop na 20-25 prilikom vožnje. Jedino prob je zagrijavanje, proc, grafa i dio matične temperatura oko 70-75 stupnjeva kad je kućište Fractal Node 605 pa sam jedva sve nekako nagurao u njega... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
Rocinante2112 kaže...

a jesu ga napravili xD

/facepalm

na proc star 7 godina nemres staviti solidnu grafu jer ce ti iskoristenost iste biti katastrofalna kao i frejmarate u igri...tako da nebu sigurno radila jednako!

Pa nije bas u krivu (sto se tice 7 god starog procesora, "to se samo tako kaze" ali shvacam sto hoce reci jer sam probao i sam). Iskljuci si jezgre i pokreni igru, takoder probaj na nekom dualcu, vidjet ces da i nema neke razlike u performansama sto ce reci da igra uopce ne zna iskoristiti 6-8 jezgri kako treba. Igra ne zahtjeva puno rama, ne zahtjeva niti neki procesor... no, zahtjeva dosta dobar GPU i punoooo VRAM-a. Javljaju neki da se dogada kao neki memory leak (igra pocne cuclati preko 8GB rama na trenutke, to kazu neki koji imaju 16 GB rama), sad ne znam iz prve ruke je li to istina jer nisam odnosno ne mogu testirati

BTW prijatelj s GTX 780 ma losije performanse od tebe lol, a moja GTX 460 kada je opterecena na cca 80-90 % onda dobijem i do 50-tak FPS-a (bez AA/dof/blura) i sve medium detalji, i5 2500K mi je zakucan na 30-50% lol. Meduim, cim opterecenje GPU-a padne na 1-30 % igra pocne stekati (doslovno 1-20 FPS-a)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 15:57 (lovac82).
16 godina
Watch Dogs

Ja je igram sve na low na konfi pod moj PC. Iznimka su grafe koje su zamijenjene sa GTX460. I mogu reći da ide stabilno, otprilike 30ak fps manje više. Jedino di zna laggati je u vožnji kada prelazim u drugi dio grada, ali kolko sam skužio to je do igre ne do mene. Budem probao sa onim ograničavanjem FPSa na 30 da vidim hoće li riješiti lag.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lovac82 kaže...
Stjepanj kaže...
Rocinante2112 kaže...

a jesu ga napravili xD

/facepalm

Pa nije bas u krivu (sto se tice 7 god starog procesora, "to se samo tako kaze" ali shvacam sto hoce reci jer sam probao i sam). Iskljuci si jezgre i pokreni igru, takoder probaj na nekom dualcu, vidjet ces da i nema neke razlike u performansama sto ce reci da igra uopce ne zna iskoristiti 6-8 jezgri kako treba. Igra ne zahtjeva puno rama, ne zahtjeva niti neki procesor... no, zahtjeva dosta dobar GPU i punoooo VRAM-a. Javljaju neki da se dogada kao neki memory leak (igra pocne cuclati preko 8GB rama na trenutke, to kazu neki koji imaju 16 GB rama), sad ne znam iz prve ruke je li to istina jer nisam odnosno ne mogu testirati

BTW prijatelj s GTX 780 ma losije performanse od tebe lol, a moja GTX 460 kada je opterecena na cca 80-90 % onda dobijem i do 50-tak FPS-a (bez AA/dof/blura) i sve medium detalji, i5 2500K mi je zakucan na 30-50% lol. Meduim, cim opterecenje GPU-a padne na 1-30 % igra pocne stekati (doslovno 1-20 FPS-a)

ma šta pričaš ti,igra je savršena,evo odma TD.i optimizirana je,evo radi mi na high na 35 fps. zakon!

:)))))

12 godina
Watch Dogs
Vidi se sa je radena iskljucivo za konzole kad imate tolko s.ranja na PC-u. Nego kak vam ide di ste stali? Na kolko% na kojoj ste misiju (glavnoj)? Kak cam se svida sve to? Ja sam drugi act 4 misija ali igram ostale stvari dosta. Hakieam peek neta,otkljucao sam sve ctos towere, a ostalo sve po malo. Zelim cim vise ovih side misija i ostalih stvari napravit pa rek o da kampanju rijesit do kraja. Igra je ok nema wow efekt misije pogotovo ove side misije su sve na isti kalup i to me malo zivcira. A kampanja i nije tolko losa makar je vec 100puta prozvakana prica ali kao sto je i netko iznad napisao nema vise originalnosti. Da ponovim igram na ps4 na 102cm led tv i grafika je odlicna stvarno odlicna igra radi fluidno i bez frame dropova nije ni jednom zatrzala.

0 0 hvala 0
15 godina

ja sam stalno na online hackingu . fora je gledati kak likovi nervozno trčkaraju naokolo dok te pokušavaju pronaći.

Potpis!
16 godina
Watch Dogs

Imate jedan trik da igru pokrenete i s DX 10 GPU-ima:

Ali dobit cete ovo (low end DX 10 GPU= {#}:

S high end DX 10 karticama biste mogli dobiti vise FPS-a, nez, probajte i testirajte sami (mogu i ovi sto imaju DX 11 kartice).

BTW i pogledajte samo ovaj cirkus (niti kune nisu zasluzili):

http://i.picpar.com/7LK.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 17:17 (lovac82).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moje postavke:

1600x1200x85

Sve na Ultra, blur Off jer mi se gadi, texture na High, Vsync na max, 2 frames, aa na sredini.

Sve mi super radi, ali ponekad bez razloga zatrza neovisno o sceni.

Konfiguracija:

Msi gtx 660 gaming OC

i3 4130

2x4 GB ddr3 1600 MHz 9-9-9-24

1 TB WD Caviar Blue 64 MB cache.

Čak sam izmjerio i fps i obično mi je 40 pa do 45, a kad zatrza padne na 35, pa to je dovoljno i nebi smjelo trzati.

Loša je optimizacija.

Igram sa Nvidia Day 1 patch.

15 godina
Watch Dogs

Jel ima naznaka za pc patch?

http://www.youtube.com/user/SarcasticTwist
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš Nvidia day 1 patch od 46 MB i neki nosTEAM od 255 MB.

16 godina
svi koji imaju problema s povremenim fps dropom, to jest kad se vozis a on ti fino zatrza, problem riješen stavljanjem texture na medium, sve ostalo moze biti na ultra
15 godina
Watch Dogs

Dakle day one patch je jos uvjek jedini patch koji su izbacili? Na drugom patchu se radi right? 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Watch Dogs

lol dok  izadje taj patch ja cu zavrsit igru {#}

bdw cf ne radi na 290 i treba se stavit texture na high u konbinaciji sa MBAO osvjetljenjem i teporal SSAO di se vidi nazubljenost na kliometre tek onda se dobi 50fps-a

ali i dalje su prisutni framedropovi , igra navecer izgleda super ali po danu pre nekak nartano nema uopce filinig nex gena ..prica je odlicna jer sam fan takve hacking tematike pa i 

starog drivera, gt-a serijala sto se dobije WD navedenom konbinacijom , trenutno sam na act II/1 ocijena za sada 8/10 no kada srede ove musice dobit ce 10ku {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 22:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobro su i ovo napravili al eto svejedno se kupuje 4 milijuna u tjedan dana njihovi se đepovi pune nije ih briga

ILLusion
11 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Poxcicle kaže...

Budimo realni što je je Ubisoft je puno obećavao u 2012 godini a sada je jako malo i dao....Nisu prešli s riječi na djela jako sam se razočarao u Watch Dogs

zamisli kaj bi tek bilo da igra nije odgođena

Dobro su ista napravili,evo vec su prodali 4 milijuna u tjedan dana briga njih njihovi se đepovi pune

ILLusion
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice