The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 313.710
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

Hm..  nekako nema baš puno oduševljene ekipe. Izgleda da ću preskočiti ovaj naslov {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls:Online
Dado_ZG78 kaže...

Hm..  nekako nema baš puno oduševljene ekipe. Izgleda da ću preskočiti ovaj naslov {#}

Samo ću reći jedno : mjesečna pretplata

13 godina
sk0MI kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Samo ću reći jedno : mjesečna pretplata

Ma niti pretplata na kraju nije toliki problem da sama igra nije vrijedna toga. Od combata u kojem postoji 3 poteze do mape po kojoj moras hodati 3h da bi stigao negdje a zdrijebad je skupa... Jedino sta ce drzati ovu igru je ekipa koja je zakacena na ESO serijal i to je to.

Neka ih bude 200k pravih igraca pa racunaj koja je to mjesecna lova, pametnom dosta da shvati da je ovo fanbased igra jer ne nudi nista novo, osim skyrim sa losijom grafikom u multiu.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
SimeKZ kaže...
Ma niti pretplata na kraju nije toliki problem da sama igra nije vrijedna toga. Od combata u kojem postoji 3 poteze do mape po kojoj moras hodati 3h da bi stigao negdje a zdrijebad je skupa... Jedino sta ce drzati ovu igru je ekipa koja je zakacena na ESO serijal i to je to.

Neka ih bude 200k pravih igraca pa racunaj koja je to mjesecna lova, pametnom dosta da shvati da je ovo fanbased igra jer ne nudi nista novo, osim skyrim sa losijom grafikom u multiu.

Hodanje nije problem, pogotovo ako je krajolik odličan i ako se dodatno nagrađuje straživanje - ne samo po "deed" sistemu, nego i ako su lokacije zanimljive, kao kao u Skyrimu naletiš na Grove, ili one kućice sa vješticama, ili legendarni Lady of the Lake .

Combat bi valjda trebao biti progresivan, da levelanjem dobiješ više poteza.

Problem svakog novog MMORPGa je svaki prijašnji ili aktivni MMORPG. Ja sam igrao LOTRO do 50-og levela i teško da ću ubrzo odvojiti toliko vremena za neku drugu igru koja traži toliko vremena. Zamisli samo kako je nekim igračima koji su u razne MMORPG-ove (WoW, SW:TOR, Guild Wars 2, LOTRO, i još desetak drugih) utukli godine. I ne samo u MMORPG, nego i u druge online igre. Trenutačno, ustvari već 3 mjeseca, igram DayZ Mod i kako igram sa ekipom teško mi je odvojiti vrijeme za išta drugo, iako bih volio probati ESO.

Problem je što bih onda morao balansirati igranje, a kako već plaćam server za DayZ Mod, teško da mogu invesirati u ješ jednu igru. Nije problem novaca već omjera vremena i novaca. Najveći je problem i prijatelja, tj. ekipe koja također trenutno nije u mogućnosti prijeći na drugu plaćenu igru.

Opet da se vratim na LOTRO - do 30 levela sam igrao sam, uglavnom sam istraživao i tu i tamo se uključivao u raidove. Onda sam u kratkom roku sa ekipom došao do tog 50 levela, no problem je što sam se kasno uključio, pa su oni već bili u end gameu. Kako je igranje s njima bilo nemjerljivo zanimljivije, sada također nemam nikakve namjere bez ekipe započinjati neki MMORPG. Sad kad su oni odustali jer ne žele kupiti ekspanziju, ni ja nemam volje nastaviti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina

kad je rekao 3 poteza mislio je na strike,block i lijeva i desna zajedno. nije mislio na skillove/magije.

16 godina
odjavljen

Moj razlog odustajanja je mjesečna pretplata i samo to. Ne zato što ne bih mogao naći 80 kuna mjesečno negdje, nego jer ne mogu igrati posvećeno kao nekad WoW. Da bih platio mj. pretplatu za neku igru, to mora biti nešto strašno dobro gdje igra puno ljudi koje znam i od čega se ne mogu odvojiti po cijelu noć. Je li ESO takav? Ne znam, ali čekam da ga netko tako opiše. Iduća igra koju ću tako posvećeno igrati i plaćati mora biti tako dobra. Idući Blizzardov MMO? Možda...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Idući Blizzardov MMO? Možda...

Blizzard ne postoji vec 5-6 godina otkad ga je kupio Activision, cekas nesto sto nikad nece izaci {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen

SC2 i D3 su im odlični proizvodi u Blizz tradiciji, tako da, ne vidim temelje toj tvrdnji.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

SC2 i D3 su im odlični proizvodi u Blizz tradiciji, tako da, ne vidim temelje toj tvrdnji.

D3 odlican proizvod.........druze nemoj molim te {#}

PS idemo u {#}

Moras biti yebeni idiot da bi igrao tu propalu igru. Igra nije ni do koljena starom D2 ili jednom nenadyebivom Path of Exile.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 17:34 (chaselol).
13 godina
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Moras biti yebeni idiot da bi igrao tu propalu igru. Igra nije ni do koljena starom D2 ili jednom nenadyebivom Path of Exile.

očito nisi igrao od 2.0 patcha.

D3 je sad nebo i zemlja naspram launch D3. Jako je gušt igra. ja sam je kupio drugi put (jer sam prvi acc prodao,nakon launcha).

ne pričati gluposti molim. <3

17 godina
chaselol kaže...

PS idemo u {#}

Kako lipo napisano....{#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 20:36 (Virty).
11 godina
neaktivan

ima li negdje popis hrvatskih gildi? ja igram DC

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro zbori Tonči, zbog pretplate mi je žao ako nemam dovoljno vremena kak spada igrat neki naslov a jedino me WoW do sada držao pod pretplatom duže od godinu dana (EVE online me pustila za nekoliko mjeseci, kao i Ago of Conan, SWTOR i LOTRO - a sve sam igrao na početku dok se još plaćalo..).

Sad u biti čekam da ESO postane f2p pa da probam i vidim hoću li nešto platiti od dodatnih stvari ili ne.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kada bi barem mogli platiti play time, to bi bilo zakon :) Ovako mi je jednostavno previše plaćati pretplatu za nešto što mogu igrati 1-2h max dnevno... 1-2h dnevno za mmo je ništa :(

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

(EVE online me pustila za nekoliko mjeseci, kao i Ago of Conan, SWTOR i LOTRO - a sve sam igrao na početku dok se još plaćalo..).

Vidiš to je greška, nisam pretjerani ljubitelj MMORPG igara, ali igralo se pokojeg koji je imao dobar naglasak na PVP.

Na kraju ispalo da sve MMORPG igre koje sam probao rano sam rano i napustio. One koje sam nabavio pola godine do godinu nakon izlaska sam ostao igrat jer su do tad bile prepune sadržaja, ispeglanije i balansiranije (koliko to jedan RPG uopće može biti). 

Treba tim RPG igrama dat vremena da sazriju i da se i sam community stabilizira, pa onda odlučiš jel ti se igra...

Cy
16 godina
odjavljen

DAoC nekoliko, a igrao sam WoW šest godina, AoC je bio jako dobar pa sam njega dvije, ali sve ostalo je ispalo "meh". Možda je ESO dobar, ali nema trial pa neće ni dobiti priliku od mene.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

DAoC nekoliko, a igrao sam WoW šest godina, AoC je bio jako dobar pa sam njega dvije, ali sve ostalo je ispalo "meh". Možda je ESO dobar, ali nema trial pa neće ni dobiti priliku od mene.

Mislim da im je to boldano najveći problem trenutno što se tiče "regrutiranja" igrača odnosno plaćanja mjesečne preplate.

Ako moram plaćat mjesečno onda bi voli prvo probat, nek ograniče trial igranje do određenog levela...a može i plus vremenski samo da oprobam.

Koliko god clipova, lets playova pogledao na youtube ne vridi dok sam ne oprobam.

13 godina

sad kad se sjetim svog MMO iskustva tijekom svih godina,a igrao sam ama baš sve osim WoW-a kojeg nisam i dalje nemogu organski smislit...
Aoc Je jedini koji je imao sub i uspio je držati ljude recimo godinu dana. Imao je bugova,i dosta malo contenta na 80 al hebeš ga combat i PVP je bio vrhunski.

13 godina
neaktivan

Startao sam novog lika prije 3 dana, i sad mi je puno lakse u combatu nego s archerom.

Jucer igrao pvp 4 sata, dobio XP samo za misiju di treba ubit 20 igraca. Od 4 sata, mozda sat vremena sam sudjelovao u bitkama, ostatak vremena proveo hodajuci, trazeci akciju. Znaci kroz pvp nema levelanja. Ne znam kako, ali ebonheart je jucer imao grupu veterana, vet lvl of 5-10, kako su oni to uspjeli u 2 tjedna nije mi jasno. PvP je strasno promasen u balansu i vremenu potrebnom da se vrati u akciju. Znaci ovi na max levelu farmaju sve zivo i nezivo, nitko im ne moze nista, a ljudi kazu da u SWTORU bolster ne valja....

Sve u svemu levelanje je toliko sporo da to nije za povjerovati, za neke PVE misije koje zahtijevaju hodanje treba potrositi i do sat vremena da bi se dobila mizerna kolicina XP-a. U 3 dana, cca. 15h igre tek sam level 10. ovim tempom ce mi trebati nekoliko mjeseci do max levela, toliko strpljenja ni vremena nemam.

Vjerovatno odustajem od igre nakon sto mi isteknu pocetnih 30 dana, i vracam se na SWTOR, kakav god da je, bolji je od ovog skoro u svim segmentima. Ova igra je napravljena iskljucivo za fanove serijala, skoro sva rjesenja koja su uveli, losija su od konkurencije. Igra odskace od drugih jedino u grafici, i sto ima dobru infrastrukturu, znaci lag nisam uopce osjetio, niti u pve, niti u pvp.

No nije mi zao novca, odigrat cu to sto sam platio, 34€ mi je OK, ali ne vrijedi pretplate imho.

Eto, toliko od mene.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo i mene da se malo javim.

Počeo sam igrati 4.4 ali zbog obaveza u rl se nisam stigao ozbiljnije posvetiti igri.

Za sada sam napravio i igram 3 lika : Orc Dragonknight, Breton Nightblade u Daggerfall Covenant-u i High Elf Sorcerer u Ebonheart Pact-u

Skillovi su riješeni odlično, korištenjem i skupljanjem xp-a se otvaraju nove opcije i ima zaista puno mogućnosti za dmg, heal, crafting i ostalo pa ulaganjem skill pointsa otključate ono što vam se sviđa. Npr. kod Nightblade-a , vrlo se lako prolazi sve na početnim mapama samo korištenjem 2-3 početna skilla (uz dovoljno magicke) bez upotrebe klasičnog oružja.

Što se igre tiče, kod mene sve radi fluidno,(4 gb ram, 1 gb graf na laptopu),grafika na high, nikakve bugove nisam primjetio, ponekad (jako rijetko) se zna dogoditi manji zastoj sekundu-dvije ukoliko se nađe malo više igrača na jednom mjestu koji žele obaviti istu stvar u isto vrijeme ali to je po meni više stvar memorije nego igre, što sam primijetio i u drugim igrama kad paralelno imam otvoreno više aplikacija (pogotovo browseri).

(Sinoć sam bio u creep raidu u ettenu (lotro) i naravno tamo odmah doživio ograman LAG koji sam skoro pa zaboravio kakav je ;)

Putovanje po mapi prilikom riješavanja questa uopće nije tako dugo, iako udaljenosti na mapi možda izgledaju velike, trčanjem (bez konja) se sve prođe jako brzo i od točke to točke (u questu) treba oko minute ili manje a postoji i opcija putovanja do drugog lika na friend listi što je vrlo korisno ako ne želite trošiti novac na teleport koji se plaća.

Ovo vrijedi naravno ukoliko se fokusirate na sam quest, a skupljanjem okolnih resursa za crafting kojih zaista ima svugdje jako puno, možete izgubiti i nekoliko sati na to ;). Isto tako sam primjetio da su objekti koji daju resurse ponekad po defaultu prazni pa mislim da je to random opcija u igri a ne zato što je netko drugi prije mene to pokupio, jer neki su objekti prazni a uokolo iopće nema drugih igrača pa mislim da je to to. Meni je jedini "problem" tu moj nedostatak prostora za sve dropove koje želim pokupiti jer se vrlo brzo napuni (a za početak nisam želio trošiti gold na proširenje prostora), ali i taj početni prostor je "dovoljno" velik jer prima 60 vrsta materijala po 100 komada (oružje i armour se broji po komadu)

Korištenje materijala za crafting je vrlo elegantno riješeno, jednostavno spremite materijal u banku i onda možete bilo gdje craftati jer se materijal uzima iz banke i ne morate ga nositi sa sobom. Isto tako banka je povezana sa svim vašim likovima pa je razmjena predmeta i resursa vrlo jednostavna, (stavite nešto na jednom liku i iskoristite na drugom)

Uglavnom, to bi bilo to za početak. Ukoliko postoji domaći guild (koliko sam uspio vidjeti iz predhodnih postova) ili igrači sa foruma, moj ID u igri je Diktator777 pa mi se slobodno javite i stavite me na friend listu

Svim zainteresiranima za igru, koji imaju dovoljno želje, novaca i prije svega vremena za igru, želim lijep pozdrav i ugodnu zabavu.

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Vjerojatno baza / arhitektura skyrima nije bas odgovarala za MP pa su radili novu igru

Postoji fan based projekt koji pokušava Skyrimu dati multiplayer komponentu i to preko moda. Nije baš najstabilniji ali je besplatan ukoliko posjedujete Skyrim sa zadnjim patchevima:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3592/?

Nekako mi se čini da bi Bethesda mogla poduzeti određene korake da ugasi ovaj mod ako se ESO ne pokaže uspješnim :(

zlimagus kaže...
Mogli bi naplačivati po DLC modelu što nije dosta da se ide razvijati kvalitetan MMO pa su ovako jednostavno zaradili jer igra je meni loša, ima bugova a što je najgore za mene, nije bilo one atmosfere kao u Morrowindu.

Prodajem account (PM za više info)

NIsam siguran da li govoriš o Skyrimu ili ESO ali svaki TES koji je do sada izašao, imao je hrpetinu bugova koje su vremenom popatchirali. Morrowind nije izuzetak.

Svi dosadašnji TES-ovi nisu bili izbalansirani kako treba jer je to nemoguća misija u igrama free roaming tipa. Predviđena priča i tijek ne odgovaraju svima i pošto imaju slobodu lutati po karti gdje hoće, igrači su ponekad nailazili na prejake likove ili kasnije na preslabe likove što su tvorci riješili slajderom za težinu.

ESO s druge strane je potpuno drugačiji po ovom pitanju jer imaš područja i questove koji te vode od jednog do drugog i skaliraju se po težini.

Po mom mišljenju, autori igre su pogriješili što su pratili ostale mmo-e i nisu napravili nešto više nalik na TES serijal. Druga velika greška je bila njihova gramzivost. Da li je opravdana, vidjet će se po količini sadržaja koji nude.

Grow old or die trying
13 godina
neaktivan

Ej kupio bi igru i vidim da na njuškalu već sad ima par primjeraka igre po 200 kn!! Pa me  zanima od Vas koji ste ju kupili kako ide s accountovima dali se može mijenjati ime i mail na accountu ili ostane kako je registrirano napočetku tipa ko na blizzardu?!? Ako se da mijenjat ime i mail onda bi odmah uzeo! Hvala na odgovoru!

0 0 hvala 0
16 godina

Steta kaj nisi probao u beti. Cuj se sa ljudima, pitaj zakaj oni prodaju igru 10 dana od releasea... Nemoj uljetat bezveze, ako imas frenda kaj je kupio ili nesto pitaj da probas. Nije igra za svakoga i dosta su podijeljena misljenja oko igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma gledaj ocu to kupiti jer mi se neda po miliunti put palit skyrima kojeg znam vec napamet :-D ! isto tako je bilo i s Morrovindom i Oblivionom, onak čital sam kaj ljudi pišu i to je sve subjektivno nikad ne budem znal dok ne probam a nažalost nemam nikog oko sebe ko je kupio igru pa ono moram ja ...  A ono nema igre koju nije neki xy lik dobio na poklon ili kupio očekivajući previše  pa ju prodaje 10 dana kasnije pa si mislim da je tak i sa ovom!!  Jel znaš možda kak je s accom dal se može mijenjati ime i mail (mada nekako mislim da ne može ) ili ne?!? Svejedno hvala na savjetu.

11 godina
protjeran
Qneb kaže...

Ma gledaj ocu to kupiti jer mi se neda po miliunti put palit skyrima kojeg znam vec napamet :-D ! isto tako je bilo i s Morrovindom i Oblivionom, onak čital sam kaj ljudi pišu i to je sve subjektivno nikad ne budem znal dok ne probam a nažalost nemam nikog oko sebe ko je kupio igru pa ono moram ja ...  A ono nema igre koju nije neki xy lik dobio na poklon ili kupio očekivajući previše  pa ju prodaje 10 dana kasnije pa si mislim da je tak i sa ovom!!  Jel znaš možda kak je s accom dal se može mijenjati ime i mail (mada nekako mislim da ne može ) ili ne?!? Svejedno hvala na savjetu.

Gle, ako ti se svidio Skyrim (a očito jest) onda će ti se sigurno svidjeti i ESO, garantiram

16 godina
odjavljen

Ja malo počeo... :P - Gdje igra većina naših? Koja frakcija?

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Qneb kaže...

Ja igram i volim TES-ove radi neogranicenosti i open worlda,nije me nikad bilo mbriga za glavnu pricu jer su side questovi mnogo bolji i raditi za quildove daje epic feeling,toga nema u ESO-u,to je samo  prosjecan mmorpg smjesten u TES worldu,bolji od Skyrima na kojeg najvise podsjeca valjda radi sucelja, ali mnogo losiji kao TES igra od Morowinda i Obliviona.

Kako dalje odmicem sa napretkom igra je sve vise sterilinija bugovita ... itd ... cini mi se da su trebali raditi na njoj jos bar godinu dana.

PvP me je kao teorija najvise privukao ali ispada  da  je to samo dodatak jednoj PvE igri ... masivnost je zamaskirana u mini igrama(opsadama) u  zaista velikom ,,open,, worldu.

Igra lijepo izgleda,glazba je epic(jedino za sta mogu tvrditi da je epic u ovoj igri)... voice acting odlicno odradjen ... zabavna igra za povremeno zaigrati ali to mi se ne isplati.

11 godina
protjeran
Van_Blaster kaže...
Qneb kaže...

Ja igram i volim TES-ove radi neogranicenosti i open worlda,nije me nikad bilo mbriga za glavnu pricu jer su side questovi mnogo bolji i raditi za quildove daje epic feeling,toga nema u ESO-u,to je samo  prosjecan mmorpg smjesten u TES worldu,bolji od Skyrima na kojeg najvise podsjeca valjda radi sucelja, ali mnogo losiji kao TES igra od Morowinda i Obliviona.

Kako dalje odmicem sa napretkom igra je sve vise sterilinija bugovita ... itd ... cini mi se da su trebali raditi na njoj jos bar godinu dana.

PvP me je kao teorija najvise privukao ali ispada  da  je to samo dodatak jednoj PvE igri ... masivnost je zamaskirana u mini igrama(opsadama) u  zaista velikom ,,open,, worldu.

Igra lijepo izgleda,glazba je epic(jedino za sta mogu tvrditi da je epic u ovoj igri)... voice acting odlicno odradjen ... zabavna igra za povremeno zaigrati ali to mi se ne isplati.

Pa lol ti si očito onda igrao drugu igru.....ESO ima milijardu podquestova a tu su i početna dva guilda i njihovi questovi i skill tree, da ne spominjem da su najavili još guildova vrlo skoro. Do kraja mjeseca dolazi još i prva Adventure zona......

16 godina
odjavljen

Grafički je vrh, a tehnički nemam baš problema zasad. Sama atmosfera i dizajn su mi okej skroz. :)

Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
Qneb kaže...

Ako si fan serijala, 90% da ce ti igra biti dobra i da ces uzivati...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice