Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 720.612
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Starcraft 2
xxxxx kaže...

Ja kad idem na random s terranom neznam ništa, nevjerojatno sam loš kako god buildove pratio, u mid gameu totalno zakažem, sa zergom sam ok i sa protossom, iako sam zerga igrao 95% vremena, toss mi uopće nije težak za igrati, trenutno igram s njim, vjerojatno ću se i prebaciti na njega jer mrzim zvz, pvp je postao ok jer nije teško counterati 4gate.

lol svi mrze zvz... odkad sam počeo malo više razmišljati i kužiti kako openingi rade te kako kada raditi radnike/vojsku i kad je sigurno techat zvz mi je možda najomiljeniji matchup.

Prije sam se živcirao jer npr. otvorim se s hatch first i onda zgubim na 1base rush jer sam odmah mixao radnike s larvom lol...

13 godina
neaktivan
acca kaže...
xxxxx kaže...

Ja kad idem na random s terranom neznam ništa, nevjerojatno sam loš kako god buildove pratio, u mid gameu totalno zakažem, sa zergom sam ok i sa protossom, iako sam zerga igrao 95% vremena, toss mi uopće nije težak za igrati, trenutno igram s njim, vjerojatno ću se i prebaciti na njega jer mrzim zvz, pvp je postao ok jer nije teško counterati 4gate.

lol svi mrze zvz... odkad sam počeo malo više razmišljati i kužiti kako openingi rade te kako kada raditi radnike/vojsku i kad je sigurno techat zvz mi je možda najomiljeniji matchup.

Prije sam se živcirao jer npr. otvorim se s hatch first i onda zgubim na 1base rush jer sam odmah mixao radnike s larvom lol...

izgubio si jer nisi skautao,da si vidio njegov pool sigorno nebi iso na drone i hatch..

16 godina
Trabant601 kaže...
acca kaže...
xxxxx kaže...

izgubio si jer nisi skautao,da si vidio njegov pool sigorno nebi iso na drone i hatch..

toliko simplistički komentar... bronc liga?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 14:05 (acca).
17 godina
acca kaže...

Nekad i najbolji odgovor. ZvZ je samo skauting.

Ako si išao na Hatch first, a on je išao na gass pool onda je moguć all in(iako to kod zerga baš i ne postoji kad možeš u jednom trenutku napraviti 10 drona). Skautaš sa overload-om kod njegove baze expo, ako ga je bacio prije nego su njegovi lingovi došli do tvoje baze, onda većinom neće biti all in, ako još nije, onda je većinom all in, ili ako ništa drugo početna agresija (sa 6-10 lingova). Bacit će ga on kasnije, ali ne za macro nego za više larve (ako ide na all in). Ako je išao pool bez plina onda većinom kasni i njegov plin i bainling nest i negdje ste otprilike na istom, možeš napraviti još jednu kraljicu viška i tech-ati dalje.

Ako je i on išao na HF, nemaš beda samo dronaš, odeš na bianle, baciš spine, i naravno stalno skautaš (npr ti odeš na mute, a on te ubije sa mass roachevima ili obrnuto).

Inače kad ideš na HF moraš više dronati (da dobiješ ustvari neku prednost) nego raditi trupe,ali na svakoj mapi ne možeš ići na HF jer se na svakoj ne možeš dobro zatvoriti sa kraljicama i spinovima (na početku kada su aktivne bainle i lingovi).

Inače HF i PF taktike su ti više micro ovisne(bar sam vidio takve stilove igre). Ako si jači u kontroli trupa uvijek je prednost ići na PF pa u bainle, jer već možda ti to donese pobjedu (loša kontrola protivnika), ako si jači u macro igri (pa ti trebaju roachevi za miran zvz) onda je bolje se zabunkerirati, preživiti nekako bainling dio zvz-a (bilo bi poželjno sa više drona od protivnika) i dalje igrati sa roachevima (mislim što got preferiraš).

Iako ti to ne vrijedi na višim razinama, tamo već ljudi idu na HF jer znaju da se mogu obraniti od bilo čega, a HF im donosi ekonomsku prednost.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
acca kaže...

Ako si išao na Hatch first, a on je išao na gass pool onda je moguć all in(iako to kod zerga baš i ne postoji kad možeš u jednom trenutku napraviti 10 drona). Skautaš sa overload-om kod njegove baze expo, ako ga je bacio prije nego su njegovi lingovi došli do tvoje baze, onda većinom neće biti all in, ako još nije, onda je većinom all in, ili ako ništa drugo početna agresija (sa 6-10 lingova). Bacit će ga on kasnije, ali ne za macro nego za više larve (ako ide na all in). Ako je išao pool bez plina onda većinom kasni i njegov plin i bainling nest i negdje ste otprilike na istom, možeš napraviti još jednu kraljicu viška i tech-ati dalje.

Ako je i on išao na HF, nemaš beda samo dronaš, odeš na bianle, baciš spine, i naravno stalno skautaš (npr ti odeš na mute, a on te ubije sa mass roachevima ili obrnuto).

Inače kad ideš na HF moraš više dronati (da dobiješ ustvari neku prednost) nego raditi trupe,ali na svakoj mapi ne možeš ići na HF jer se na svakoj ne možeš dobro zatvoriti sa kraljicama i spinovima (na početku kada su aktivne bainle i lingovi).

Inače HF i PF taktike su ti više micro ovisne(bar sam vidio takve stilove igre). Ako si jači u kontroli trupa uvijek je prednost ići na PF pa u bainle, jer već možda ti to donese pobjedu (loša kontrola protivnika), ako si jači u macro igri (pa ti trebaju roachevi za miran zvz) onda je bolje se zabunkerirati, preživiti nekako bainling dio zvz-a (bilo bi poželjno sa više drona od protivnika) i dalje igrati sa roachevima (mislim što got preferiraš).

Iako ti to ne vrijedi na višim razinama, tamo već ljudi idu na HF jer znaju da se mogu obraniti od bilo čega, a HF im donosi ekonomsku prednost.

pogodio je,bronze sam,no on je ocito veci noob od mene,igram bw 10god,tj igrao sam..zapravo, sigurno je veci noob jer kao sto si mu rekao,svaki igrac koji zna igrat netreba bit profi,vec i bronze nob ce se obranit od toga sta je tebe uspjelo dobit(tebe je covjek dobio sa hrpom sporih lingova,a ja sam nob?)..no nemam se namjeru raspravljat ni svadat,dado ti je sve rekao i u potpunosti se slazem.Samo za informaciju,taj bronze noob kojeg si okarakterizirao tako igra BEZ ruku odnosno invalid je (tetraplegicar) i iga bolje od velike vecine nobova iz gold lige.Ne igram 1vs1 jer jos se trazim za koju klasu se zauzet obzirom na okolnosti kako igram i moje mogucnosti.U bw sam samo zerga forsirao,a sad u sc2 mi je malo pre kompliciran(ne kao rasa vec toga sto nemogu koristit ruke za igru,a previse je toga(innjekt larve,konstantni expand,skauting,a da ne govorim ostalo..)

Nemogu nac nikog voljnog da mi pojasni neke stvari,da prijedlog i ostalo,ako ima neko voljan dat koji savjet,odigrat koju bilo bi mi drago..

Neznam dal uopce neko da ovu igru moze igrat bez ruku,no kad je tu volja i trud kao kod mene,moze se igrat i to solidno..

17 godina
Trabant601 kaže...

pogodio je,bronze sam,no on je ocito veci noob od mene,igram bw 10god,tj igrao sam..zapravo, sigurno je veci noob jer kao sto si mu rekao,svaki igrac koji zna igrat netreba bit profi,vec i bronze nob ce se obranit od toga sta je tebe uspjelo dobit(tebe je covjek dobio sa hrpom sporih lingova,a ja sam nob?)..no nemam se namjeru raspravljat ni svadat,dado ti je sve rekao i u potpunosti se slazem.Samo za informaciju,taj bronze noob kojeg si okarakterizirao tako igra BEZ ruku odnosno invalid je (tetraplegicar) i iga bolje od velike vecine nobova iz gold lige.Ne igram 1vs1 jer jos se trazim za koju klasu se zauzet obzirom na okolnosti kako igram i moje mogucnosti.U bw sam samo zerga forsirao,a sad u sc2 mi je malo pre kompliciran(ne kao rasa vec toga sto nemogu koristit ruke za igru,a previse je toga(innjekt larve,konstantni expand,skauting,a da ne govorim ostalo..)

Nemogu nac nikog voljnog da mi pojasni neke stvari,da prijedlog i ostalo,ako ima neko voljan dat koji savjet,odigrat koju bilo bi mi drago..

Neznam dal uopce neko da ovu igru moze igrat bez ruku,no kad je tu volja i trud kao kod mene,moze se igrat i to solidno..

Po meni najbolji izbor ti je terran i da se specijaliziraš na mech (pogledaj goody-a, njegove replay-ove). Mech je više taktički, ne treba visok APM, pozicioniranje i timinzi najbitniji. Koliko je "bio" micro intensive, toliko je mech s druge strane macro intensive. Možda protiv toss-a neće biti najbolji izbor, ali ako uspiješ dobro izbalansirati (sa malo "bio" na početku) može biti jako dobro i opasno.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

@Trabant601: Slažem se sa dadom, s obzirom na tvoje stanje mislim da bi jedino mogao igrati mech. Mislim da trebaš odmah prekrižiti igranje sa zergom iz razloga koje si naveo, isto tako ne vjerujem da bi išlo sa tossom, teško ćeš moći kontrolirati toss jedinice, posebice spellcastere. Ostavi nick i id ovdje na forumu, ili preko PM, pa možemo nekada zaigrati  {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Starcraft 2

i ja sam bas mislio na terana,i jedno vrijeme sam forsirao nega,sad sam jedno vrijeme protosa,no bas mi i nije opcija..

Budem pogledao reply koji,no vec i jesam,goody upravo stream-a,ako ima ko coatch-ki raspolozen slobodno pp

0 0 hvala 0
16 godina
Trabant601 kaže...
dado2202 kaže...
acca kaže...

sry za to tvoje stanje ali hoču ti reći da sam uvjek skautao... ali problem je što učiniti s tim informacijama koje sam dobio. Nisu me ubili slow lingovi nego ili sam previše defenzivno igrao pa ekonomski nisam imao šanse kasnije ili previše ekonomski riskirao pa nakraju crko od ruša(npr. napravim baš rundu radnika i lik onda napadne s 20 roacha koje je skrivao u mainu). Treba se znati kad scoutati, kad je sigurno techat i ako si iza ekonomski moraš ići na još veći ekonomski rizik ili napraviti štetu counterima/rushima ili jednostavno češ popušit kasnije. Sada pobjedim večinu zvza u diamondu.

edit: i da dodam ovisi o mapi i kako je otvoreni natural expo/ rush distanca... npr. na Cloud kingdomu večinom idem hatch first jer i ako lik ide na all in baciš spine + kraljice i defenzivni banelingi obrane od svakog 1 base all ina. Također rush distance je dosta dugi pa nije niti tak teško obraniti se od 6-7 poola(scoutam s radnikom na 10 supplya baš zbog toga)

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 16:01 (acca).
17 godina
acca kaže...

sry za to tvoje stanje ali hoču ti reći da sam uvjek skautao... ali problem je što učiniti s tim informacijama koje sam dobio. Nisu me ubili slow lingovi nego ili sam previše defenzivno igrao pa ekonomski nisam imao šanse kasnije ili previše ekonomski riskirao pa nakraju crko od ruša(npr. napravim baš rundu radnika i lik onda napadne s 20 roacha koje je skrivao u mainu). Treba se znati kad scoutati, kad je sigurno techat i ako si iza ekonomski moraš ići na još veći ekonomski rizik ili napraviti štetu counterima/rushima ili jednostavno češ popušit kasnije. Sada pobjedim večinu zvza u diamondu.

edit: i da dodam ovisi o mapi i kako je otvoreni natural expo/ rush distanca... npr. na Cloud kingdomu večinom idem hatch first jer i ako lik ide na all in baciš spine + kraljice i defenzivni banelingi obrane od svakog 1 base all ina. Također rush distance je dosta dugi pa nije niti tak teško obraniti se od 6-7 poola(scoutam s radnikom na 10 supplya baš zbog toga)

To je problem kod svih rasa, kada se igra mirror, ali kod zerg je najbolje izraženo (jer se jedinice rade kroz larvu, a ona dolazi periodički, pa prema tome i jedinice možeš napraviti samo u određenom trenutku).

Zato kako sam i rekao ranije ZvZ najbitniji skauting, procjena drona na natural-u (ako baš nije poslao sve drone sa main-a na natural da te metagame-a).

Pa valjda ćeš uspjeti jedan ling zabaciti u njegov main ili poslati overload-a da vidiš main. Kad vidiš da ima masu trupa, ti nemaš larve, štancaj samo spine-ove i kraljice (naravno pozicioniranje istih je bitnije nego količina). Uvijek ćeš biti ekonomski nadmočniji od protivnika (ako je on massao trupe, a ti dronao i tech-ao), ako se naravno uspiješ obraniti od napada.

EDIT : i da u zvz mislim da se drone scaut ne isplati. Baš ta jedna drona te oko 3 minute košta 100 minerala, tako da ne možeš napraviti kraljicu,overload i lingove, nego se moraš odlučiti za jedno (najčešće overload), čime kasniš s kraljicom ili lingovima. Imaš dva ovi-a koji su već blizu baze protivnika u trenutku kad bi izašli lingovi za 6 pool, pa mislim da se stigneš obraniti ili pripremiti za obranu. Naravno vrijedi samo za 2 players mape. Na 4 players većinom se drone scaut uopće ne isplati jer i uz HF, već bi trebao imati neku obranu dok stigne 6 pool, jedino baš ako ne pogodi s prve lokaciju tvoje baze, onda je bad luck :P i u tom slučaju bi se drone scaut isplatio :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 16:14 (dado2202).
13 godina
neaktivan
acca kaže...

nemoj me krivo shvatit da ti pametujem il neznam sta,samo govorim sta sam vidio/naucio..Ides skautat na 13dron,vidis da lik i dalje drona,eventualno je vec stavio pool,ako je mozes ocekivat push,tad ti nebi preporucao hatch prvo vac ga popratis,ako vidis da i on ide hatch prvo,tad mozes i ti,znaci,bilo bi dobro skautat da vidis sta ocekivat,brze lingove ili hatch prvo

16 godina
Trabant601 kaže...

Ako hoćeš koji put zaigrati ili trenirati, javi na PP ;)

gl hf

13 godina
neaktivan
Starcraft 2

da se pohvalim aci vise nisam bronze noob,sad sam silver,i to me bacio odma medu prvih 6 sto bi po mojem znacio da nisam daleko od golda..

1 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

Kad dolazi HOS?

Ne kužim, kupnjom te igre dobije se ekspanzija i novi multiplayer ili......???

Zar neće nova ekspanzija podjelit igrače, jedi će na 1. igri , a drugi će na HOS-u??

Ne kužim....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bera kaže...

Kad dolazi HOS?

Zar neće nova ekspanzija podjelit igrače, jedi će na 1. igri , a drugi će na HOS-u??

Ne kužim....

Hots ce imati poseban odvojeni ladder. Znaci to je expanzija(single player i multi) s tim da kada kupiš hots možeš igrati ladder od hotsa s novim jedinicama i td... i poseban ladder sa starim jedinicama i starim balansom

15 godina
acca kaže...
Bera kaže...

Kad dolazi HOS?

Ne kužim....

Hots ce imati poseban odvojeni ladder. Znaci to je expanzija(single player i multi) s tim da kada kupiš hots možeš igrati ladder od hotsa s novim jedinicama i td... i poseban ladder sa starim jedinicama i starim balansom

Jel za HOS treba imati prijašnja ekspanzija ili ne?

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

GSL mape za sljedeću sezonu, glasovanje u tijeku.

@Bera: Trebat će WOL za igrati HOTS, barem kakve su trenutne najave.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bera kaže...

HOS je ekspanzija, a WOL je 'igra'.

Da bi igrao ekspanziju moraš imati igru :(

Barem su Blizzardovci dali tako naslutiti,,, 

16 godina
Tomo Yoda kaže...
Bera kaže...

HOS je ekspanzija, a WOL je 'igra'.

Da bi igrao ekspanziju moraš imati igru :(

Barem su Blizzardovci dali tako naslutiti,,, 

Bude li ekspanzija jeftinija od igre ja sam sretan, blizzard je oduvjek za igranje ekspanzija tražio i originalnu igru.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
xxxxx kaže...

Bude li ekspanzija jeftinija od igre ja sam sretan, blizzard je oduvjek za igranje ekspanzija tražio i originalnu igru.

Mislim da bude. Mislim da će onda izaći "special pack" gdje ćeš moći kupiti WOL i HOTS po cijeni kako je nekad koštao WOL, a samo nadogradnja na HOTS će biti pola te cijene(iako opet dosta skupo). Tako je bar bilo do sad sa svim blizz igrama.

Možemo se samo nadati:P

16 godina
dado2202 kaže...
xxxxx kaže...

Mislim da bude. Mislim da će onda izaći "special pack" gdje ćeš moći kupiti WOL i HOTS po cijeni kako je nekad koštao WOL, a samo nadogradnja na HOTS će biti pola te cijene(iako opet dosta skupo). Tako je bar bilo do sad sa svim blizz igrama.

Možemo se samo nadati:P

u wish :D Kladim se da će probati iscjediti što viđe para moguče

17 godina
neaktivan
acca kaže...

u wish :D Kladim se da će probati iscjediti što viđe para moguče

Mike Morihame je već službeno rekao da će ekspanzije izaći po cijenama ekspanzija.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
14 godina

Koje bi trebale biti otprilike oko... ?

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
17 godina
neaktivan
Keops kaže...

Koje bi trebale biti otprilike oko... ?

Heart of the Swarm je zakazana za 2012. Kad točno nije rečeno.

Za Legacy of the Void bubam da će to biti za dvije godine.

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 16:55 (Adisuki).
14 godina

mislio sam na cijene.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
16 godina
Starcraft 2

ako je puna cijena bila 60 dolara, znači da će ekspanzija doći cca 40.

možda čak i 35,,,

prevedi to u eure za naše podneblje,,, 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

Ma kakvo naše podneblje, game.co.uk all the way, kod nas se igre ne isplate kupovati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

naravno:

u Algoritmu je cijena SC II još uvijek 450 kn! oO

na game.co.uk je 254 kn plus cca 50 kn dostava,,,

a još ako si skupio koji bod,,, ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tomo Yoda kaže...

naravno:

450kn je još i jeftino, gledaj ovo.

{#}

16 godina
xxxxx kaže...
Tomo Yoda kaže...

naravno:

450kn je još i jeftino, gledaj ovo.

{#}

{#}

I vrijedi svake kune! ^^