Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 873.802
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
odjavljen
Re: Star Citizen
9 godina
neaktivan

Koja ekspozivna reakcija... ne znam je li ovo mamac, ali ću svejedno zagristi, pa šta bude.

Gdje početi... idemo sa samom BBC televizijskom kućom. Većina prihoda dolazi od licenciranja, koje u osnovi funkcionira kao plaćanje poreza za obitelji u Velikoj Britaniji, ovo nije plaćeni oglas.

Izvor: http://www.bbc.co.uk/corporate2/insidethebbc/howwework/policiesandguidelines/advertising.html

Idemo dalje. ''glavna osoba samo spominje kašnjenje i kako je to normalno''

Iz tona novinara se nije naslutilo da je kašnjenje shvatio kao normalnu stvar, te je ta rečenica iskorištena kao prelaz na razgovor sa Robertsom, koji je kašnjenje obrazložio. Sviđa li ti se ili ne sviđa njegovo obrazloženje, to nije bitno, ne utječe na BBC-jevu stranu izrade priloga.

''Pretpostavlja da nisi student novinarstva ili još gore novinar?''

Uhvatio si me, kako bi netko tko nije novinar uočio dobar prilog ili novinski članak... To je kao da kažeš da ne mogu prepoznati dobru knjigu ako nisam pisac... Ovo nisu gravitacijski valovi, nije informacije iz ovog videa teško provjeriti.

''TV studio sa 4 (četiri!) zaposlenika za komunikaciju sa backerima i izradu YT priloga  taj novac nije mogao biti bolje utrošen''

Fino je objašnjena u videu važnost stalnog obavještavanja i transparentnosti, upravo zbog prirode projekta. Zar je Community manager tako kontroverzna funkcija (to je titula Lesnicka i Huckaby-a,koji sjede za stolom) ?

''samo crtali brodove i na onom taskbordu su samo zadaci za popravak tih istih brodova''

?? A mislim da isto piše Xi'an Scout hangar due, Koji očigledno neće više biti nacrt... Naravno da će crtati brodove, ta neće ih pjesmom prebaciti u igru?

šta je po tebi onda loše istažena tema priloga, da su nam stavili isječke iz Wing Commandera i njegov utjecaj na seksualni život pingvina???

Loše istražena tema bi obuhvatala niz nedovoljno pokrivenih izvora i različitih aspekata igre, koje bi neminovno doveli do pogrešnih zaključaka čitatelja i gledatelja. Naravno, tu postoji i pitanje objektivnosti, Neki bi na primjer pogledli neki video na internetu i iz njega izvukli sitnice, izokrenuli ih kako se njima sviđa i takve ih objavili.

Ah ti fanboyi...

Naravno, zašto biti objektivan kad može i tako, svakoga s kime se ne slažeš nazoveš fanboyem i automatski pobjeđuješ u svakoj raspravi.

10 godina
neaktivan
Khevtuul kaže...

Iz tona novinara se nije naslutilo da je kašnjenje shvatio kao normalnu stvar, te je ta rečenica iskorištena kao prelaz na razgovor sa Robertsom, koji je kašnjenje obrazložio. Sviđa li ti se ili ne sviđa njegovo obrazloženje, to nije bitno, ne utječe na BBC-jevu stranu izrade priloga.

Dakle cijeli dio priloga je napravljen se objasni da je kašnjenje normalno,kao da je i to bila poanta. How strange...

Uhvatio si me, kako bi netko tko nije novinar uočio dobar prilog ili novinski članak... To je kao da kažeš da ne mogu prepoznati dobru knjigu ako nisam pisac... Ovo nisu gravitacijski valovi, nije informacije iz ovog videa teško provjeriti.

Nisam ni ja novinar ali da bi članak ili prilog bio smatran dobrim mora se zadovoljiti osnovni uvjet da je priča obrađena sa više gledišta inače se pretvara u reklamu. Dakle nisam čuo niti jednu riječ oko mogućih mana projekta ili kako zastoj može negativno djelovati na dovršetak projekta. Samo vrijeme koje je dano CR da nama pesantima objasni kako je sve krasno. Baš pravi način da prikažeš tako kontraverznu temu. 

Fino je objašnjena u videu važnost stalnog obavještavanja i transparentnosti, upravo zbog prirode projekta. Zar je Community manager tako kontroverzna funkcija (to je titula Lesnicka i Huckaby-a,koji sjede za stolom) ?

Nije naravno ali dva community managera ti samo navodi da pod njima rade još bar par ljudi, što bi značilo da više se ulaže u information control nego u područja koja su važna za ovaj projekt (da sad sve ne nabrajam). I da najveće svjetske firme ti imaju možda jednog CM i jednog PR najčesće je to jedna funkcija a firma sa 150ak zaposlenih ih ima nekoliko i svaki ima svoju funkciju (govorimo o megalomaskim firmama kao Walmart, Shell i ostali). Ne kažem da je to loše nego da se puno više ulaže u hype nego u samu igru.

?? A mislim da isto piše Xi'an Scout hangar due, Koji očigledno neće više biti nacrt... Naravno da će crtati brodove, ta neće ih pjesmom prebaciti u igru?

Ma dobro ovdje priznajem da sam malo zastranio ali ne bi li trebalo biti više... (ovdje ću zamoliti Tončija da popuni šta je trenutno važnije jer ima i ovako previše brodova)

Loše istražena tema bi obuhvatala niz nedovoljno pokrivenih izvora i različitih aspekata igre, koje bi neminovno doveli do pogrešnih zaključaka čitatelja i gledatelja. Naravno, tu postoji i pitanje objektivnosti, Neki bi na primjer pogledli neki video na internetu i iz njega izvukli sitnice, izokrenuli ih kako se njima sviđa i takve ih objavili.

Ne loše istražena tema je baš ovo jer si i dobio pogrešne zaključke jer su činjenice prikazane samo od jedne strane, nema kritičkog pitanja u prilogu i uglavnom su opisali kako je ovo nešto neviđeno (dobro tu i nisu pogriješili). Još jednom da napomenem da ovo nije loš prilog ali je loše novinarstvo jer ti nisu ništa rekli osim da je sve super i sve bajno. To ti je recimo da ja napravim prilog o HR i samo napomenem da samo najljepša obala na svijetu, najbolji sportaši, najzgodnije žene na svijetu a problemi... Koji problemi sve je bajno u HR a ako mi ne vjeruješ onda si dio ovi nedovoljno pokrivenih izvora koji nemaju pojma o čemu pričaju. Nešto poput ovog tvog argumenta ispod o fanboyizmu.

Naravno, zašto biti objektivan kad može i tako, svakoga s kime se ne slažeš nazoveš fanboyem i automatski pobjeđuješ u svakoj raspravi.

Lol, a tvoj kontraargument je (moje nije bio argument već opažanje ali dobro) ko nije s nama kurva mu je mama(stara navijačka da ne bi i to doslovno shvatio). Meni niti nije bila namjena pobjediti u raspravi već reći da je vama ljubiteljima svemirskih saga by CR sve super i peachy ako voda ide na vaš mlin. Ali nažalost to ne znači da je prilog dobar ili objektivan.

E da kako si napisao ovo za BBC i njihovo pravilo, pretpostavljam da ne znaš onda koja je točna uloga PR i communication managera ali samo da ti napomenem da je jedan od glavnih zadataka upravo izrada ovakvih priloga. A što se tiče samog plaćanja priloga(napisao sam da bi bilo bolje da je plaćen a ne da je sigurno plaćen), moglo se raditi jednostavno o sljedećem:

"You want to make news about our game, fine but you cant publish anything we dont approve" što u PR krugovima je sleng za besplatnu reklamu.

To je to ukratko ali ako želiš možemo i nastaviti no to neće umanjiti činjenicu da ako već nisi FBoy onda si defintivno dobar odvjetnik za iste što znači da ili te plaćaju ili imaš svoj vlastiti razlog da ih braniš(pitam se koji ili bolje koliko). Sad ti to sve sebi pojasni pa se javi. NHF 

potpis
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Kad već pitaš, proizvodnja contenta je normalna stvar i ono što treba raditi. Uostalom, to što netko radi na videu nema baš nikakvu analitičku vrijednost; pa neće artisti programirati niti bismo i kod programera nužno vidjeli ekran s kodom, samo zato da gledatelji vide što tko radi. Svatko radi svoj dio posla, brodova zaista nema previše ni premalo - svega u igri ima premalo.

Ono što možemo ili ne možemo vidjeti, nalazi se dostupno. Sad, to što dostupnoga nema baš puno psve je druga priča.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

@Mato0013

Nema potrebe da odgovaram na čitav ovaj post jer bi mogli onda gore-dolje, lijevo-desno do kad igra izađe, što bi moglo da se pretvori u vječnost. Samo ću se osvrnuti na kraj posta: 

''što znači da ili te plaćaju ili imaš svoj vlastiti razlog da ih braniš(pitam se koji ili bolje koliko)'' 

Mislim da je ovo bilo dosta nekorektno. Znam da je ovo nažalost česta pojava ( astroturfing i šta već ne), ali nije ok implicirati da me plaćaju da pišem po forumima za pare. O ovo drugo na što ukazuješ (koliko), radi se cifri od oko 30 Eura od prije godinu i kusur, pretpostavljam nedovoljno da me gurne u svijet fanatizma i izmišljanja. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 19:08 (Khevtuul).
16 godina

Igra je u alfa fazi testiranja.......halooooo.

Ako ovakva fizika bude kada igra izađe, onda bi taj tvoj primjer imao nekakvu težinu, ali ti si izgleda po prirodi nekakav skeptik.

Sreća je put, a ne odredište.
13 godina
goodie kaže...

Igra je u alfa fazi testiranja.......halooooo.

Ako ovakva fizika bude kada igra izađe, onda bi taj tvoj primjer imao nekakvu težinu, ali ti si izgleda po prirodi nekakav skeptik.

Aloooo i DayZ je u Alphi pa ga svi idalje pljuju.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
odjavljen
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Star Citizen

pozdrav, kupio sam starter pack i sada gledam okolo di da nabavim stick za pilotiranje i nemogu nigdje naci nista sto mi izgleda ok, molim nekog ako zna negdje savijet

0 0 hvala 0
16 godina
uzmi preko alzashopa Thrustmaster t 16000m.
Odličan joystick za malo novaca
Ja ga imam i jako sam zadovoljan.
Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

ja mogu preporučiti thrustmasters t.flight hotas-x. Uzeo u conradu, malo para a jako kvalitetan, čvrst i izdržljiv. 

17 godina
1337Code_breaker kaže...

pozdrav, kupio sam starter pack i sada gledam okolo di da nabavim stick za pilotiranje i nemogu nigdje naci nista sto mi izgleda ok, molim nekog ako zna negdje savijet

Kao što su i ostali preporučili, ja isto preporučam X T-Flight HOTAS od Thrustmastera; ja sam si uzeo jednog za na posao i da napravim review za njega; doma imam Saitek X52 i iskreno, da T-Flight ima na throttle stick-u 8way hat ko X-52, bio bi mi draži od X52. Ali, ako uzmemo u obzir da je taj T-Flight gotovo u svemu rame-uz-rame sa X-52 (po mojem mišljenju), ali da je 3x jeftiniji, T-Flight onda definitivno best buy (i nema problema sa driverima ko X52).
Ja sam svojeg uzeo u Alzashopu: https://www.alzashop.com/thrustmaster-hotas-x-t-flight-d488301.htm?catid=18849238

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Ja bih ti preporučio miša; trenutno je superioran za borbe. :)

Moj PC  
2 2 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja bih ti preporučio miša; trenutno je superioran za borbe. :)

To je istina. Joystick je dobar radi doživljaja letenja, inače miš i tipkovnica. Vidio sam doduše odličnih igrača s joystickom koji su parirali ostalim, na kraju je sve stvar prakse. Još ako uvedu TrackIR: https://gfycat.com/QueasyWhoppingAfricanharrierhawk :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 14:01 (Khevtuul).
9 godina
neaktivan
Star Citizen
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 13:29 (Khevtuul).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Dobih pozivnicu pa ćemo vidjeti kasnije večeras....

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ok, ova lista updata me sad zaintrigirala dovoljno da stavim to na download, pa ćemo vidit kak to sad izgleda. 
I iskreno, kolko god ja "sr**" po SC, drago mi je vidjeti napredak. 

Edit; vidim da ću morati čekati invite, al nema veze... nakon dugo vremena, čak sam i nestrpljiv :) 

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 17:55 (Berko).
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Čitam listu i opet najvažnije nisu fixali... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Meh... neda mi se kraj svih divnih igara na Steamu što sam kupio od Božića na ovamo.

SC će pričekati još koji mjesec dok odigram završene igre :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
10 godina

150$ za brod u igrici? Nemam riječi.

16 godina
odjavljen
Magibagi kaže...

150$ za brod u igrici? Nemam riječi.

To je sitniš za najjadnije brodiće. Imaš i za $15.000. Pojedinačni brodovi koštaju i $300 i $400 i na tisuće dolara.

10 godina
Star Citizen

Ne znam šta bi reko, osim da ne vjerujem da postoje fanatici koji to kupuju. I oni koji bekaju projekt iako se ovi bogate masno na budalama, a development šteka još. Fuj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Star Citizen

Mene isto zanima koja budala da 400$ za digitalni brod u igri koja je miljama svjetlosnih godina od obecanog...

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Magibagi kaže...

Ne znam šta bi reko, osim da ne vjerujem da postoje fanatici koji to kupuju. I oni koji bekaju projekt iako se ovi bogate masno na budalama, a development šteka još. Fuj.

Gušti su gušti... netko kupuje svaki novi iPhone koji izađe, netko mjesečno zapije prosječnu plaću, a netko daje za cigarete pa mu lova doslovno ode u dim ;) 

Svatko od nas troši svoj novac kako želi i tu nema neke filozofije. 

Lijep pozdrav ;)
14 godina
Star Citizen

poz jeli se igra sta SC? :)

dodajte me,nick "borac"

0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Magibagi kaže...

...

Gušti su gušti... netko kupuje svaki novi iPhone koji izađe, netko mjesečno zapije prosječnu plaću, a netko daje za cigarete pa mu lova doslovno ode u dim ;) 

Čuj, "gušti su gušti" i "svatko ima pravo..." su danas postali tako uobičajeni u govoru i u biti sve što nije izričito zabranjeno zakonom, ljudi imaju pravo raditi...

Sa druge strane nije baš sve što "imaš pravo" poželjno ili normalno ponašanje... Primjerice imaš pravo stavit gaće na glavu i hodat takav ulicom, obuć se ko klaun i doć takav na posao... barem jednom.... Na puno stvari imaš pravo, ali to ne znaći da dio toga nije ludost.

13 godina
Dado_ZG78 kaže...
Magibagi kaže...

Boldano je istina. Samo što si stavio pogrešne usporedbe, jer ajfonovac dobije svoj iPhone kad ga kupi, alkos dobije količinu alkohola koji je platio isto kao i pušač cigarete. Dok je u ovom slučaju to sličnije ljudima koji troše lovu na kladionicu, plaćaš nešto što će se u budućnosti možda isplatiti a možda i neće

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 0:21 (darkborg).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

OK, istina, kao kladionica u ovom slučaju, no i kockari su time zadovoljeni i ulažu sve više i više...  ;) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dado_ZG78 kaže...

OK, istina, kao kladionica u ovom slučaju, no i kockari su time zadovoljeni i ulažu sve više i više...  ;) 

nisu oni zadovoljeni, zato i ulažu sve više jer je to ovisnost 

a bogme nisu ni zadovoljni, koliko god svi govorili kako su na pozitivnoj nuli

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice