Ocem da me nauljis po celo telo bejbe!
pih, koje razbacivanje resursima
dovoljno je da te naulji na strateškoj poziciji, tamo gdje sunce na sija....
Ocem da me nauljis po celo telo bejbe!
pih, koje razbacivanje resursima
dovoljno je da te naulji na strateškoj poziciji, tamo gdje sunce na sija....
Igra zarazna, al danas me raspizdilo. Imam preko 2000 svega i još si pečem tamo željezo i neki lik s pištoljom mi stoji pred vratima, otvorim vrata, ubi me i sve mi uzme.
Nije mi jasno kako je znao da sam u kućici? Nemam prozora, ništa,a vani dan
Igra zarazna, al danas me raspizdilo. Imam preko 2000 svega i još si pečem tamo željezo i neki lik s pištoljom mi stoji pred vratima, otvorim vrata, ubi me i sve mi uzme.
Jesi mozda svirao gitaru glasno?
Prvo - čak i mali furnace se čuje do određene udaljenosti.
Drugo - koraci se čuju do određene udaljenosti.
Dakle, čuo je da si unutra i čekao te.
Sve šta ti čuješ čuje i on.. Peć je dosta glasna, tvoji koraci, otvaranje kutija.. A možda te samo pratio do baze i sačekao ispred vrata
Edit: damn too late
Ja sam inace tip igraca koji ne pridodaje previse paznje zvucnoj kulisi u igri, a jos i imam naviku staviti sluske samo na jedno uho jer drugim slusam moje klince koji nerijetko prave pizdarije. U Rustu TREBAS slusati zvukove. Trebalo mi je dosta vremena da se na to priviknem, ali mozes cuti ako se netko mota oko kuce, mozes razlikovati da li je vani svinja, konj, vuk ili medvjed ili pak jedan, dvojica ili vise njih trckaraju oko kuce. Hodanje po kuci, furnace, vatra, kraftanje, premjestanje resursa - sve proizvodi zvukove. Ako mislis da je netko vani, gasi peci, suljaj se sa ctrl ili stoj na mjestu i slusaj sto se desava. Isto se suljaj ako trcis pored necije kuce a nisi siguran ima li koga unutra. E da ... kad ides van iz kuce - ne nosi resurse sa sobom osim prijeko potrebnog i gledaj da imas airlock - 1x1 sobu sa dvoja vrata (prema unutra i prema van), tako da ako izlazis van, zatvoris unutrasnja vrata za sobom, pa ako je netko pred vanjskima, bar nece uci u kucu.
Veoma lako se čuje (i vidi) kad je netko aktivan u maloj bazi, pogotovo ako se koristi furnace... Sljedeći put daj si truda i napravi dvoja vrata, i dva baga za spawn, jedan u shitshacku a drugi 100 metara od njega. Ako imaš dvoja vrata, a da su jedna čvršća, neka vanjska budu slabija, a unutarnja čvršća, pa tako ako te ponovo netko dočeka, nek stoju dobra vrata između njega i sweet loota.
Ne želim se praviti nešto, ali dobro si proša, 2k svega je relativno malen loot. Gubio sam i 10k kamena+punracku svega što bi iskopao u jednom izlazku, da bi se respawna u bazu koju je provalilo xD
Hvala vam na savjetima. Dodat ću još jedna vrata, ostavio sma da mi peč peče željezo. Još ću definitivno proširiti kuću jer ovo je premalo sad što imam.
Igram na serveru Frankfurt 2
Hvala vam na savjetima. Dodat ću još jedna vrata, ostavio sma da mi peč peče željezo. Još ću definitivno proširiti kuću jer ovo je premalo sad što imam.
Igram na serveru Frankfurt 2
Mislim da su SVI poceli igrati na tom serveru :)
BTW ... ako igras solo, odi na slabo nastanjen server, skontaj kako se gradi, kako se krafta itd ... proseci okolo, upoznaj dungeone i mjesta gdje se spawna dobar loot, provjeri malo kako drugi grade baze jer ako bez nekog osnovnog znanja usetas na server sa 100 ljudi, bolje da si pripremis tubu vazelina ...
Sve šta ti čuješ čuje i on.. Peć je dosta glasna, tvoji koraci, otvaranje kutija.. A možda te samo pratio do baze i sačekao ispred vrata
Otvaranje kutija?
Otvaranje kutija?
Otvaranje kutija čuje se samo ako je na njima code lock.
Djubre se ruši na loadingu (koji dosta traje, morat ću prebaciti igru na SSD). Popravio sam to djelomično prebacivanjem na DirectX9, sad sve učita, piše "done" i onda se sruši.
kako me iznerviralo sad. Vračam se u kuću. Pošto su vrata nesigurna za korištenje (stavio sam kod, lik ulazi unutra koda koda uopče nema, jedino je izgleda na ključ sigurno. Uglavnom ulaz mi je na krovu, a da bi se ušlo unutra treba se koristiti daske, a za gradnju tog drvenog poda treba imati dopuštenje gradnje. Skoči mi lik nutra baš kad trgam te daske i sve mi uništi danas sam popušio sve skupa 20 000 resursa a i više.
kako me iznerviralo sad. Vračam se u kuću. Pošto su vrata nesigurna za korištenje (stavio sam kod, lik ulazi unutra koda koda uopče nema, jedino je izgleda na ključ sigurno. Uglavnom ulaz mi je na krovu, a da bi se ušlo unutra treba se koristiti daske, a za gradnju tog drvenog poda treba imati dopuštenje gradnje. Skoči mi lik nutra baš kad trgam te daske i sve mi uništi danas sam popušio sve skupa 20 000 resursa a i više.
Ne znam koju igru igraš ali u Rustu kad staviš code lock na vrata ne može nitko tko nema šifru uć unutra... Ako ti 20 000 resursa stoji iza jednih vrata onda zaslužuješ izgubit sve
Ne znam koju igru igraš ali u Rustu kad staviš code lock na vrata ne može nitko tko nema šifru uć unutra... Ako ti 20 000 resursa stoji iza jednih vrata onda zaslužuješ izgubit sve
Nije odjednom uzeo. Nego na više navrata. Ne znam ali otkrio je šifru na neki način. S tim da nisu neki klasični brojevi. Za tu šifru da proba čovjek kucat ovako bi mu trebalo bar 2 sata pokušavanja, ako ide redom. Vjerojatno koristi neki hack ili to uopče ne šljaka.
Sutra ću sagradit novu kuću daleko od toga. S puno većom sigurnošću. Jer ovo živcira previše
Nije odjednom uzeo. Nego na više navrata. Ne znam ali otkrio je šifru na neki način. S tim da nisu neki klasični brojevi. Za tu šifru da proba čovjek kucat ovako bi mu trebalo bar 2 sata pokušavanja, ako ide redom. Vjerojatno koristi neki hack ili to uopče ne šljaka.
Sutra ću sagradit novu kuću daleko od toga. S puno većom sigurnošću. Jer ovo živcira previše
Hack nije moguc ,posto su key kodovi od locka server side, a ne client side.....jedino mozda da je imao srece ako je pogodio
Sad imam 2 zida i dvoje vrata. Nadam se da sad nitko neće uć. Prva drvena druga željezna :D
Neki lik imao 7 vrata i provalili mu, tako je pisao po chatu.
Imam u planu dodat još vrata, pa nek provaljuju kolko hoće
Koliko si ono rekao da imaš sati u igri? :)
goli otok pa nek tucaju kamen
Evo, svaka kutija ima svoja vrata u kući, 2 ulazna + s druge strane 2 ulazna :D Onda jedan tunel u kući, također 2 vrata da se dođe do resursa, u kući još jedna prostorija sa resursima.
Sad uzimam predah jer su počeli dolazit, ne mogu više ništa niti rudarit, čim dođem do kamena metak popušim.
Evo, svaka kutija ima svoja vrata u kući, 2 ulazna + s druge strane 2 ulazna :D Onda jedan tunel u kući, također 2 vrata da se dođe do resursa, u kući još jedna prostorija sa resursima.
Sad uzimam predah jer su počeli dolazit, ne mogu više ništa niti rudarit, čim dođem do kamena metak popušim.
Koliko je ljudi na serveru? Ako si solo a ima dosta ljudi, idi negdje u osamu, dulji je life expectancy
Koliko je ljudi na serveru? Ako si solo a ima dosta ljudi, idi negdje u osamu, dulji je life expectancy
Tražio sam neku osamu, ali nije moguće naći. Sve je već izgrađeno.
Zna frend doći na server pa skupa igramo. Samo se nadam da će mi kuća izdržati barem tjedan dana bez posljedica. Još ću dodati ulaznih vrata za svaki slučaj.
Tražio sam neku osamu, ali nije moguće naći. Sve je već izgrađeno.
Zna frend doći na server pa skupa igramo. Samo se nadam da će mi kuća izdržati barem tjedan dana bez posljedica. Još ću dodati ulaznih vrata za svaki slučaj.
Dvoja vrata ili njih pet ili deset ne znače ništa ekipi koja krene raidati i ima na raspolaganju dovoljno C4. Izgradnja baze koju je teško raidati zahtijeva planiranje, od položaja building ormarića (mi ih u bazi imamo desetak raspoređenih na sve strane), preko načina na koji su raspoređeni zidovi, pa na kraju i vrata. U bazi koju trenutno imamo moja ekipa i ja teško je i izbrojiti koliko vrata ima, no sumnjam da ih je ispod pedesetak i sva su armored, jer obični sheet metal door ruši se sa samo jednim C4.
Zidove je potrebno graditi u tzv. honeycomb, što znači masovno korištenje triangle foundationa i slaganje zidova u trokute. Na taj način ekipi koja raida nakon probijanja prvog zida preostaje odluka idu li desno ili lijevo, jedan smjer može biti posve pogrešan.
Najbitnije stvari najbolje je stavljati u visinu, na petom, šestom ili još višem katu, preporučljivo je koristiti i visoke stropove, što znači da na jedan kat ne stavljaš strop, tek na sljedeći, pa postaviš hatch s lockom i ispod njega sanduk. Da bi otvorio hatch moraš stati na sanduk, skočiti u zrak i otvoriti ga, što ekipa koja raida ne može jer nema code, a ne mogu postaviti ni eksploziv jer ne mogu doći do stropa (opet, ovdje je bitno kvalitetno postaviti ormariće da budu building blocked).
Još jedan način obrane je jedan dio baze s najvrednjim stvarima posve odvojiti od drugog dijela, tako da se do njega izgradi mali drveni mostić od 1x2 kocke. Svaki put kad te nema na serveru mostić srušiš i raideri ne mogu do tog drugog dijela jer nemaju building privilege. Kad se opet spojiš i kad si na serveru izgradiš si te dvije kocke.
Kombinacijom svega navedenog mi već dva mjeseca imamo baze koju nitko nije uspio raidati, a pokušaja i failova je bilo poprilično.