RPG manija

poruka: 41
|
čitano: 6.209
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RPG manija

Vec godinama me pere zelja za dobrim RPG-om

povremeno izadje naslov poput Dragon age: Origins koji me totalno zadovolji, medjutim evo, zadnjih par godina nekako susno razdoblje, sve nekako vise lici na action rpg ili fps sa elementima RPG-a

Sto ste igrali, a da je izislo u zadnje 2 godine (dakle novija grafika - ovo je cak manje bitno, ali da ima podrzano 1920*1200, radi po vistom 64, nije fps/action-rpg poput borderlandsa, mass effecta, diabla, gothic 3 itd)?

Evo bas razmisljam, ne znam sto nabavit da opet malo udjem u fantasy RPG svijet (da, preferirao bih da je fantasy RPG)

Ako se ne mozete sjetiti nekog novijeg naslova, (napomena odigrao sam neverwinter nights skoro sve, ID, BG itd tako da mi taj serijal trenutno nije interesantan) takvog tipa, moze i nesto tipa Gothic/Oblivion serijala

EDIT:

Ok, mozda bi bilo lakse da nabrojim igre koje jesam igro pa da mi ne predlazete njih (racunajte ko da sam igro sve addonove jer uglavnom jesam):

Bg, Bg2, IWD, IWD2, NWN, NWN2,

Diablo, Diablo 2

Fable

The Witcher EE

Planescape Torment

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

Lionheart

Gothic 3

Risen

Two Worlds

Oblivion

Divinity, Beyond Divinity, Divinity 2: Eco Draconis

Titan Quest

Fallout 1, 2, tactics, 3

Mass Effect 1, 2

Dragon age: Origins

Torchlite (zali Boze truda i vremena da ju dobijem... dosadila mi u 2 sata :( )

Nox

Hellgate: London

KOTOR velim probo sam, nije mi bas radilo, pokusat cu ih upogonit, ono sto sam vidio je bilo odlicno, ali me zivciralo sto mi nije railo normalno

siguran sam da popis nije potpun, dodavat cu stvari na njega kako netko predlozi a nisam igro

Neisprobani prijedlozi (koje planiram probat):

Morrowind

Drakensang: the Dark Eye - dobivam vjerojatno ovaj tjedan, ima jedan frend Osmijeh

Rise of Argonauts

P.S. vidim da ste poceli predlagat i MMORPG igre, ako to radite molim vas da predlazete samo 100% free igre, dakle bez itemmall-a gdje se (sa pravim novcem) kupuju neke stvari koje se drugacije ne mogu u igri nabavit, ili gdje bez placanja nije moguce pristupit odredjenim djelovima igre

P.P.S. hvala svima koji pomazete, da se ne zahvaljujem svakom posebno, nadam se da ce jos nekome pomoci ovaj popis

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 19:59 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RPG manija

risen?

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RPG manija

Probaj Morrowind,nek je igra iz 2002,odlična je,skineš Morrowind Graphic Extender,hdr shader za morrowind,high res texture i imat ćeš pristojnu grafiku.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RPG manija

Par rpg-ova koji se definitivno moraju odigrat, makar su neki dosta stariji:

Diablo 2, Kotor 1, Kotor 2, TES: Oblivion, Fallout 3, Torchlight

0 0 hvala 0
17 godina
RPG manija

E, sad, da vidite koliko sam zahtjevan:

dakle diablo 2 spada u action rpg, da ne velim cinjenicu da sam imo 3 lika lvl 60+ sa LoD addonom

Morrowind nisam probo, ovo sa graphic pojacivacem ili sto vec bi mogo probat, prije sam slusao dosta pohvala na njega, nadam se da radi pod vistom

Kotor 1 i 2 na zalost ne rade... barem meni, pokusavo sam 2 puta kotor 2 i 2 verzije i nista... as administrator kad pokrenem mi radi 1 od 5 puta i ne zeli bas save napravit... cudno nesto

Oblivion mi je premonoton bez neke pretjerane price, odradio sam svojedobno 2 vrata, igra tako skalira da je uvijek sve iste tezine... ne znam, nije mi sjeo iako su ljudi hvalili na sve strane

torchlight nisam probo, budem, koliko sam skuzio to je diablo like igra, ali mi je novo, hvala na podsjetniku

risen sam igro dosta, onda mi se u jednom trenu vise nije dalo

ajde sada dalje sa prijedlozima, hvala svima unaprijed i vama trojici na prijedlozima

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 15:28 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: RPG manija
meddle kaže...

Par rpg-ova koji se definitivno moraju odigrat, makar su neki dosta stariji:

Diablo 2, Kotor 1, Kotor 2, TES: Oblivion, Fallout 3, Torchlight

Jesi li ti uopce procitao njegov post???

Moja preporuka:

Ultima 8 - najbolji RPG koji sam ikada odigrao, do danas

Planescape: Torment - najbolja prica koju sam ikad odigrao u RPG-u

Ako stvarno zelis nesto starije, uzmi WinUAE emulator i nabavi Neuromancer, odlicna avantura/rpg.

Oboje traze malo vremena da se naviknes, Ultima cak podsjeca na Diablo ali ne daj se smesti... obje igre su prebolesno dobri RPG-ovi, po meni pravi dragulji...

I da... oboje su fantasy, iako Torment gura u steampunk lagano.

Each moment unique, none exactly the same... defied... denied to live and exist like this again... now you will see - you are reborn....
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 15:29 (Deus ex machina).
17 godina
RPG manija

Planescape sam odigro :) i prejaka j igra,

zato sam i trazio novije igre, vecinu starijih sam odigro

Ultima 8... vidis, budem googleao pa cu vidjet... nisam ju igro, cuo sam pohvale

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

E, sad, da vidite koliko sam zahtjevan:

dakle diablo 2 spada u action rpg, da ne velim cinjenicu da sam imo 3 lika lvl 60+ sa LoD addonom

Morrowind nisam probo, ovo sa graphic pojacivacem ili sto vec bi mogo probat, prije sam slusao dosta pohvala na njega, nadam se da radi pod vistom

Kotor 1 i 2 na zalost ne rade... barem meni, pokusavo sam 2 puta kotor 2 i 2 verzije i nista... as administrator kad pokrenem mi radi 1 od 5 puta i ne zeli bas save napravit... cudno nesto

Oblivion mi je premonoton bez neke pretjerane price, odradio sam svojedobno 2 vrata, igra tako skalira da je uvijek sve iste tezine... ne znam, nije mi sjeo iako su ljudi hvalili na sve strane

torchlight nisam probo, budem, koliko sam skuzio to je diablo like igra, ali mi je novo, hvala na podsjetniku

risen sam igro dosta, onda mi se u jednom trenu vise nije dalo

ajde sada dalje sa prijedlozima, hvala svima unaprijed i vama trojici na prijedlozima

Ako ti smeta u Oblivionu da te ne vode kroz nekakvu pricu ne znam ni ako ce ti se svidjeti Morrowind. Ja sam igrao Morrowind puno, Oblivion nisam bas, zbog nekog razloga mi bas nije sjeo, makar vidim sad da ima jako puno modova koji "ispravljaju" igru i cine ju izazovnijom i boljom od vanilla verzije. U Morrowindu ne mozes poceti glavnu pricu dok malo ne lvlas i isto mozes ici svugdje i raditi skoro sve ( pojednostavljeno receno ). Ako takav stil igranja ne volis nece ti se svidjeti.

17 godina
RPG manija

U Oblivionu mi se nije svidjelo skaliranje okolisa... uvijek i gdjegod sam doso jednako jaki mobovi naspram mene, a glavna prica je bila idi i zatvori 5 demonskih vrata

uso sam u prva bila su fora, uso sam u druga bila su ista ko prva, jednako teska, nis novo, nis pametno, ugasio sam igru

ne smeta meni sto se treba levelat prije pocetka glavne price, cak i da se treba grindat

mene smeta kad mi se igra cini jednolicnom, monotonom, jednako teskom gdjegod dodjem... npr u oblivionu cijelo vrijeme igras onu chat igru sa dizanjem opiniona s kime god razgovaras, s kime god sam se borio tokom cijele igre imao sam osjecaj da su jednako teski/jaki i cijelo vrijeme skalirani sa mojim levelom, opremom i jacinom spelova

volim veliku slobodu i open world, ne smeta me to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Torchlight bi te mogo zadovoljit na par dana. Da je produkcija toga bila malo jača igra je mogla biti jako dobra. Ovako nakon početnog entuzijazma počneš uviđat brojne nedostatke. Šteta.

Meni je Morrowind bio predobar dok se u Oblivion nisam mogao ufurati pa sam to preskočio. Brojim dane do DAO ekspanzije.

18 godina
RPG manija

Neverwinter nights 1 i 2 su onda igra za tebe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RPG manija

Definitivno Morrowind+Tribunal+Bloodmoon+ Hrpa modova, samo jedna preporuka nemoj koristit heb. wiki , svaki put meni upropaste svaku dobru igru.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
486dx4 kaže...

Definitivno Morrowind+Tribunal+Bloodmoon+ Hrpa modova, samo jedna preporuka nemoj koristit heb. wiki , svaki put meni upropaste svaku dobru igru.

Ne trollam i sorry na offtopicu; mozes mi objasniti ovo?

Each moment unique, none exactly the same... defied... denied to live and exist like this again... now you will see - you are reborn....
17 godina
RPG manija

nisam ni ja bas skuzio taj dio...

dolazi mi veceras torchlight, frend ima, reko da mi ga daje, nije bas prezadovoljan bio, ne znam zasto... al kao zabavan je nekih 5-tjedan dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RPG manija

Torchlight- par sati zabavan, poslje mi je toliko dosadio da sam ga zbriso prije kraja

DragonAge & Witcher NWN2 def.the best a za Morr/Obliv/nastavci- pa..ogromne mape,tmurno..igrivo ali ...

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RPG manija

Kad velite morowind, onda bih i ja mogao reći Fable:the lost chapters

Igra je isto starija, nisam ju puno igrao, pa ti je ne mogu ocijeniti. Ali dva moja frenda ju obožavaju. U njoj recimo, možeš birati oćeš biti dobar ili zao( zapravo, ne biraš direktno, nego se to određuje prema tvojim djelima, ako učiniš nešto loše, dobivaš neke tamo zle bodove...). Tak da imaš 2 završetka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 21:41 (denix).

0 0 hvala 0
17 godina
denix kaže...

Kad velite morowind, onda bih i ja mogao reći Fable:the lost chapters

Igra je isto starija, nisam ju puno igrao, pa ti je ne mogu ocijeniti. Ali dva moja frenda ju obožavaju. U njoj recimo, možeš birati oćeš biti dobar ili zao. Tak da imaš 2 završetka.

Ne spominji tu bolnu temu, skoro sam plako kad nije doso Fable 2 na PC :smrc:

16 godina
neaktivan
RPG manija

Dekaron,Final Fantasy........

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda da probaš Two Worlds, dobar je, ja sam ga cijelog prešao ( moj savjet: ne igraj na easy jer će ti postati preprelaka). Rise of Argonauts i Witcher, iako pretpostavljam da ti se neće svidjeti. Možeš probati Drakensang: the Dark Eye. Ako se sjetim još kojeg rpg-a javit ću ti Namigiva

17 godina
RPG manija

Two Worlds nemoj pokušavat ako nije original jer je bugovit i na XP-u i na Visti. Meni je igra bila očajna.

Morrowind ti je dobar. Stvarno možeš raditi što hoćeš po svijetu (koji je ogroman). Priča je odlična prvenstveno jer te nitko ne sili da ju slijediš, tj. većinu ljudi u igri i nije briga za glavnu misiju. U igri moraš pročitati sve u journalu jer nema strelice na mapi koja ti pokazuje put. Moraš slijediti doslovne upute iz journala, npr. kod velike stijene skreni lijevo....

Witcher je također dobar, kao i Fallout 3(neki će reći da nije ako prijašnji nastavci).

Probaj malo proguglat o fixevima za Kotor jer je jedan od najboljih RPG-ova u zadnjih 10 godina. Kotor 2 nije dobar kao original ali je i dalje odlična igra.

Mass effect i Dragon age su u neku ruku nasljednici KOTOR-a (sličan gameplay, skupljanje ekipe, dobar/zao - što je ovdje fora zbog Sithova).

Imaš i Gothic ali ako ti se Risen nije svidio onda ti ni ovo neće biti nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni nije bilo bugova u two worldsu, dobro priznajem bilo ih je par, ali ništa strašno da ne možeš igrati igru. U svakom slučaju ti ju probaj pa ako ti se ne svidi lipo ju pobriši

17 godina
RPG manija

eto dodao sam popis igara koje sam igrao i novih prijedloga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

P.P.S. hvala svima koji pomazete, da se ne zahvaljujem svakom posebno, nadam se da ce jos nekome pomoci ovaj popis

Sigurno ce pomoci jer i ja sam u potrazi za dobrim rpg-om.

Imas i na Gamespotu listu najboljih RPG igara.

Ako ti se nesto svidi pitaj, pa da ljudi koji su igrali kažu iskustva.

16 godina

Drakensang: the Dark Eye - dobivam vjerojatno ovaj tjedan, ima jedan frend Osmijeh

Rise of Argonauts

hehehe to sam preporučio Cool

samo molim te nemoj previše očekivati

i btw ako stvarno želiš da ti nabrojim što više rpg-ova onda probaj i Hard to be a God, isto rpg, a i ima ti i Gothic 3:ekspanzija neka neznam ni ja koja

Ja sam ti igrao skoro sve igre koje su izašle zadnjih 4-5 godina Smijeh

Evo ti video pa uživaj u witcher 2 dok još ne izađe

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 8:34 (Zvonimir Zubić).
16 godina
neaktivan
RPG manija

Gothic 2 je odličan što se tiče priče i igre,jedino je grafika malo slabija.A ionako si napisao da to nije uvjet,ako je igra dobra...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RPG manija

ili instaliraj SNES emulator ili pokusaj imati zivot van racunala ... Cool

:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Septerra Core

Sacred 1, 2

Dungeon Siege 1, 2

Vampire: The Masquerade Redemption

Vampire: Bloodlines

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

Mount & Blade

Silverfall

17 godina
RPG manija

Ma Gothic 3 je katastrofa...

nemojte me krivo shvatit, igra me strasno privukla, prica je odlicna, grafika, sve...

ali stil borbe, majko mila... imam oklop, stit, ne znam sta sve ne na sebi, cak ne pocetni gear vec ono lvl 10-12 gear i naletim na 5 vukova

eh.. eh.. eh.. eh.. eh.. eh.. eh.. eh.. (dotle ja mahnito pokusavam nesto sa misem, ali eto svaki ugriz taj eh.. zvuk i nemrem nis radit) dok ne krepam

oslobodio sam 2 ili 3 grada i uso u neki gdje se fight sa orcovima zapocinje u sobi sa njihovim poglavarom, a on je okruzen sa jedno 20ak orcova, dakle nema pullanja ni bilo kakve kontrole....

strasno, 20 puta sam probo (cak sam vecini ukrao oruzje), samo zapocet fight i pobjec, ma nema sanse, prvi koji me lupi znaci smrt za mene jer krenu lupat, oni eh.. eh.. eh.. zvukovi nemoci i gotojo....

poludio, uninstaliro

vidim jos dosta igri na popisu, isprobat cu neke od njih, arcanum sam preso, hvala na podsjetniku

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj i Jade Empire

17 godina
odjavljen
RPG manija

da se i ja malo uvalim, naime mene bi zanimale neke preporuke rpg-a a da nisu fantasy, macevi, orci itd. znaci nesto "moderno",puske, laseri i tako to, a da nije bas prestaro (5-6 g max).

unaprijed hvala

vampires : bloodlines sam odigrao i odlicna mi je

JESUS SAVES!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 13:16 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice