Meni je Broken Sword prestrašan... Nažalost nisam kupio original igru. Toliko sam volio "crtano" sučelje, humor u igri i priču. 3 i 4 dio su došli u 3D-u pa mi se i nije baš toliko svidjelo... Fahreinheit mi je također bila dobra avantura. Monkey Island nisam doša do kraja nažalost jer nisam imao neku veliku volju za igranjem...
Syberia, point 'n' click avantura, predobre atmosfere i igrivosti.... odigrati pod 'must' ako volis ovaj zanr...
Syberia, point 'n' click avantura, predobre atmosfere i igrivosti.... odigrati pod 'must' ako volis ovaj zanr...
pa što sam napisao u ranijem postu lol
ima i ovaj novi the whisperd world
onda preporucam i Still Life 1 i 2... =) moglo bi ti se svidjeti...
A nisu ni Sam i Max losi....
onda preporucam i Still Life 1 i 2... =) moglo bi ti se svidjeti...
Prije toga OBAVEZNO treba odigrati Post Mortem, jer je to igra koja je predhodila tim dvjema avanturama!
@UKiY - prema jutubu Still Life izgleda odličan, mislim da ću probati, dosta mi je Georga Stobbarta lol
Evo jedna igra koja se meni jako svidjela Dirty Split, neznam dali je spomenuta, uglavnom free je evo link pa uzivajte
http://download.cnet.com/Dirty-Split/3000-7564_4-10858933.html
Neznam za vas, ali meni je Grim Fandango jedna od najboljih avantura koje sam igrao, nikako da bude dvojke a bas steta jer ima dosta peticija na netu o tome da se napravi nastavak
Ali Broken Sword je definitivno broj 1, mislim da će se mnogi složiti
Dobra tema, podsjetila me na neke stare hitove, ali i na neke igre koje nekad davno nisam mogao igrati (slabo računalo).
Čudno da se nitko nije sjetio Blade Runner-a.
Ja bih samo da naprave remakove tih starijih klasika. Grim Fandango nigdje ne možeš naći za kupnju, a kad bi i mogao ni na šta ga ne možeš kako treba instalirati. Ista stvar je s Blade Runnerom, Nightlongom, Broken Swordom (on se dade instalirati ali je to mučenje), itd. Kad bi se bar to nanovo izdalo, kao prvi Monkey Island, uff, samo bih avanture igrao.
a neznam, gledam taj Escape from Monkey Island i nekako mi se čini , dosadan ispočetka pa nemam volju za dalje, može netko reći onak generalno što se dalje događa, ne detalje niti previše otkrivanje priče?
judi kao vi što znate cjeniti take igre je malo. danas ova djsećurlija samo da je krvi, pucaćine i grafika. ljudi danas neznaju poznat kvalitetnu igru, nevalja grafika nevalja igra.
judi kao vi što znate cjeniti take igre je malo. danas ova djsećurlija samo da je krvi, pucaćine i grafika. ljudi danas neznaju poznat kvalitetnu igru, nevalja grafika nevalja igra.
absolutno se slažem, ja npr volim s vremena na vrijeme napregnuti mozak i rješavati teške zagonetke.....bez ubijanja, Broken Sword je čisti primjer
samo da ti preporučim Machinarium. genijalna igra, relativno nova, meni najbolji pnc koji sam ikad igrao (bolji od broken sworda, monkey islanda, longest journeya itd.). malo praznog hoda (backtrackanja, dijaloga...), atmosfera, grafika, glazba nevjerojatne kvalitete, dobre i raznolike zagonetke, dosta "mozgalica", mini igre za razbit monotoniju. zavrsis je u 2 dana, ali vjeruj mi da je igra vrh!
evo, sad igram one epizodalne sam&max... nako-nako, unatoc ogromnim kolicinama dijaloga, mozes jednu epizodu u jedan dan rijesit, zagonetke su lagane... ko avantura nije nesto posebno, al ima dosta komicnih momenata.
Da li netko moze odgonetnut koja je ovo p&c igra..
uglavom radnja se odvija u egiptu tolko se sjecam na pocetku se istrazuje neko mjesto itd.. znam da se pred kraj borim sa nekakvom zmijom trebam nekog lijecit itd..
sad neznam ne mogu se sjetit tocno ali to mi je bila jako dobra igra
A od Avantura koje se sjecam kako se zove koje sam proso su :
Syberia ,Syberia II, Broken Sword IV ja mislim, Poslanik - to je nasa odlicna igra po meni, Monkey Island, stvarno sam ih igro puno i to mi je omiljeni zanr bio nekada sada sam ih dosta zapostavio al bih opet htio igrat..
Sam neznam sta valja ali prije svega bih volio odigrat onu stariji koju sam gore naveo da neznam kak se zove, proso sam je al se hebeno niceg posebno ne sjecam
Evo je ljudi naso sam je toooooooooooo
igra se zove The Egyptian Prophecy - svaka preporuka oprostite na 3 posta za redom ali je bilo potrebno
Evo je ljudi naso sam je toooooooooooo
igra se zove The Egyptian Prophecy - svaka preporuka oprostite na 3 posta za redom ali je bilo potrebno
pa i nije baš mogao si editirati :)
i ja sam veliki fan žanra, ali nije istina da nema više takvih igara
evo neke:
Sam and max
Strong bads cool game 4 attractive people
Bone
Secret of monkey island
sve point'n'click avanture, po uzoru na monkey island, humor, cartoon grafika...
sve ih proizvodi telltale games, izlaze sezonski, tj. u jednoj sezoni imaš 5 igara(u nekim i više) koje traju nekoliko sati i svaki mjesec izlazi nova igra
evo još nekih dobrih
Jack Keane (ne mogu nać stranicu)
Zna li itko neku noviju realnu point n click avanturu ?
Molim vas hitno je
nije novo,ali se meni svidja.
nije novo,ali se meni svidja.
O čemu se radi ?
malo blagog horora,sobe ,zagonetke i klasika..nema tu velikih odstupanja od syberije pa do danas.
na isti je kalup sve...izlazis iz kadra u kadar i slusas spiku.
zadnje koje sam odigrao
15 days (http://pc.gamezone.com/products/item/15_days_pc/)
alter ego (http://pc.gamezone.com/products/item/alter_ego_pc/)
Black Mirror II (http://pc.gamezone.com/products/item/black_mirror_2_pc/)
Secret Files - Tunguska (http://pc.gamezone.com/reviews/item/the_secret_files_tunguska_pc_review/)
Secret Files - Puritas Cordis
ne volim bas one stare point 'n' click, a ove su ti sve novije i ok price imaju...:)
i ja sam veliki fan žanra, ali nije istina da nema više takvih igara
evo neke:
Sam and max
Strong bads cool game 4 attractive people
Bone
Secret of monkey island
sve point'n'click avanture, po uzoru na monkey island, humor, cartoon grafika...
sve ih proizvodi telltale games, izlaze sezonski, tj. u jednoj sezoni imaš 5 igara(u nekim i više) koje traju nekoliko sati i svaki mjesec izlazi nova igra
Telltale igre su najbliže onim dobrim starim Lucasartsicama, samo šteta što ih rade toliko lagane. Ali nisu preskupe i zabavne su, tko voli ovaj žanr mislim da nema boljeg mjesta.
Ne volim baš avanture, ali Machinarium i Fahreheit su mi odlične igre. Probaj Telltaleove igre. Meni se po pitanju humora jedino Strong Bad svidio, ali niti Sam&Max nije loš. Ostalo nisam baš probao :/