Point 'n' click avanture

poruka: 77
|
čitano: 18.581
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Point 'n' click avanture
Horagio kaže...

Ne volim baš avanture, ali Machinarium i Fahreheit su mi odlične igre. Probaj Telltaleove igre. Meni se po pitanju humora jedino Strong Bad svidio, ali niti Sam&Max nije loš. Ostalo nisam baš probao :/

Sam&Max prva sezona je malo statična, previše ponavljanja, ali druga je već puno bolja (pogotovo 4. epizoda). Treća mi je tak-tak, nekako me razočarao kraj a i Maxove posebne moći mi nisu fora jer spoilaju pola puzzlova.

Tales of Monkey Island je također ok, iako je po meni taj serijal završio sa drugim dijelom, sve dalje je fan fiction. :)

Inače najnovija igra im je nastavak Back To The Future - Christopher Loyd je dao glas dr. Brownu a Michael J. Foxa mijenja tip koji fakat jako zvuči kao Fox (prije nego što ga je zakačio parkinson). Nisam još stigao igrati prvu epizodu ali čuo sam da je čak i lakša od ostalih Telltale igara, što meni baš i nije po volji ali ajde...

17 godina
neaktivan
baba kaže...

Telltale igre su najbliže onim dobrim starim Lucasartsicama, samo šteta što ih rade toliko lagane. Ali nisu preskupe i zabavne su, tko voli ovaj žanr mislim da nema boljeg mjesta.

Logično, budući da dio ekipe iz Lucasa radi u Telltaleu.

Ono što meni smeta kod njihovih igara, zapravo kod većine pnc avantura danas je 3D. Radije bi onaj old-school 2.5D koji se ipak tu i tamo vidi.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
Point 'n' click avanture

Ajde recite mi neku noviju bolju takvu. bas mi se igra nes dobrog gdje moram ukljucit mozdane vijuge.

hvala lijepa

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Si igrao Gray Matter? Ja još čekam EU izdanje, za sada je samo njemačko vani.

Inače, sviđa mi se Jolly Rover. A od onih šta sam nedavno igrao Machinarium i The Whispered World.
17 godina
Danny_HR kaže...
Si igrao Gray Matter? Ja još čekam EU izdanje, za sada je samo njemačko vani.

Inače, sviđa mi se Jolly Rover. A od onih šta sam nedavno igrao Machinarium i The Whispered World.

nisam nis od toga igrao

17 godina
neaktivan
Onda kreni s Machinariumom. Čudo jedno kako dobra avantura. :)
17 godina
Danny_HR kaže...
Onda kreni s Machinariumom. Čudo jedno kako dobra avantura. :)

al mi nekak djecje onak robotic ja bih vise nesto "realanije"

17 godina
neaktivan
Ne, ne. Ne smiješ imati predrasude. Probaj, vrhunska je.

Od "realnijih" Black Mirror, Dracula: Origins, Gray Matter, Alternativa, Lost horizon, Alter Ego, Secret Files: Tunguska...

Sve vrhunski naslovi.

S tim da bi u top 3 od navedenih stavio Gray Matter, Alter Ego i Alternativa.
17 godina
Point 'n' click avanture

ok. probat cu maschinerium posto ga vec imam na kompu pa cu dalje.. daj mi reci koliko otprilike traje gameplay tj koliko je igra duga?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ajde recite mi neku noviju bolju takvu. bas mi se igra nes dobrog gdje moram ukljucit mozdane vijuge.

hvala lijepa

Zadnja koju sam igrao i u njoj posve guštao je Grey Matter, stvarno izvrsna stvar, priča mi je naprosto genijalna...

Danas počinjem s Back to futureom pa javim dojmove.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Oko 4 sata je meni trebalo mislim. Moguće da je i manje.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Jel se sjeća netko igre Mist,davno sam je igrao kod prijatelja na kompu jer svoj nisam posjedovao.Uglavnom mislim da je 1. nivo bio kao neki ogromni fliper labirint i treba namjestiti stazu da kugla prođe kroz cijeli labirint i onda se može ići dalje na 2.nivo. Uglavnom jedna strašna mozgalica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Arabarran kaže...

Jel se sjeća netko igre Mist,davno sam je igrao kod prijatelja na kompu jer svoj nisam posjedovao.Uglavnom mislim da je 1. nivo bio kao neki ogromni fliper labirint i treba namjestiti stazu da kugla prođe kroz cijeli labirint i onda se može ići dalje na 2.nivo. Uglavnom jedna strašna mozgalica.

Krivo misliš. {#}

Tko nije odigrao stare avanture, a htio bi i može podnijeti oldtimerski gameplay/zvuk/grafiku, odite na

http://www.gog.com/en/catalogue#adventure/

Nije preskupo, a sve igre su prekrojene tako da rade na novim OS-ovima.

Što se novijih tiče, već sam rekao ali bilo što od Telltale-a je više-manje ok.

Ako nemate para/vremena, onda preporučujem "escape the room" žanr, ima tona linkova na takve igre na:

http://jayisgames.com/tag/escape

A kome se ni to ne sviđa, onda si odigrajte Bamba Quest. {#}

15 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Ljudi da vas pitam, što se tiče igre Gray Matter, jel izašla engleska verzija? Vidim da ste je neki već igrali...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

za iPhonače - Grisly Manor - odlična avanturica, kratka ali čeka se nastavak.

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
baba kaže...
Arabarran kaže...

Krivo misliš. {#}

Prosvijetli me...

15 godina
Point 'n' click avanture

Uh..totalno sam se zapalio za ovaj zanr, trenutno igram machinarium i imam samo rijeci pohvale

http://vukajlija.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice